'Alo sigarayı bırakmak istiyorum' hattı yolda!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Aksi

Aksi

Üye
    Konu Sahibi
'Alo sigarayı bırakmak istiyorum' hattı yolda!
Sağlık Bakanlığı sigara bırakma polikliniklerinden sonra ücretsiz Tütün Danışma Hattı'nı devreye sokmaya hazırlanıyor.

Hat uzun süre sigara içmeyen ancak içinde içme isteği duyan vatandaşlardan sigarayı bırakmak için kimden destek alacağını bilemeyen kişilere kadar geniş bir yelpazeye hizmet etmeyi amaçlıyor.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Seracettin Çom sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla Türkiye genelinde 183 sigara bırakma polikliniğinin faaliyet gösterdiğini hatırlattı. Bu polikliniklere müracaat eden kişilere ücretsiz olarak bilimsel yöntemler ışığında yardım edildiğini hatırlatan Çom "İhtiyaca göre bu polikliniklerin sayısını artırmaya devam edeceğiz." dedi.

Çom polikliniklerin ardından sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlara destek amacıyla 24 saat hizmet verecek telefon hattının da en kısa sürede ilan edileceğini belirtti. Hattın ücretsiz olacağını söyleyen Çom "Burada konusunda eğitimli kişiler olacak. Personelin temini ile ilgili çalışmaları başlattık. Bu kişiler mümkünse kendisine yöneltilen sorulara anında cevap verecek ya da 'biz sizi tekrar arayacağız' deyip gerekli yönlendirmeyi geri dönüş yaparak gerçekleştirecek." diye konuştu.

Hattın sigarayı bırakmak için nereye başvuracağını bilemeyen kişilerden uzun süre sigara içmemiş ancak içinde içme hissi duyan kişilere kadar geniş bir yelpazeye hizmet edeceğini kaydeden Çom "Bununla birlikte 'Sigarayı bırakmak için sakızın faydası olur deniyor doğru mu' ya da 'Nikotin bandının bir yan etkisi var mıdır' gibi her türlü soru da yöneltilebilir." dedi.

• Beğen
Tepkiler: Tuba.Erva

Kingmortall

Kingmortall

Üye
allahdan içmiyorum bu sigara içenler dumanı içeri çekmekle ne anlıyolar acaba merak ediyorum harbi :hmmm

Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
ona gerek yokkı herkes zaten yemegı bıle bozulsa sabim'i arıyor bıde bu hat cıkarsa dusunemıyorum..

Revengeful

Emekli Yönetici
Bende içmem.

Kingmortall

Kingmortall

Üye
içmek isteyen yine içer nevsine hakim olamassa yine içer bence çok gereksiz bişey

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
İçen birini ariyosanız ben içiyorum:cigara:

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
:cigara: bende.

Revengeful

Emekli Yönetici
Çok güzel örneklersiniz :D

Aksi

Aksi

Üye
    Konu Sahibi
Allah Kurtarsın Ne degım :)

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
mereti bırakmak öyle kolay değil.:pro:

Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
içmek isteyen yine içer nevsine hakim olamassa yine içer bence çok gereksiz bişey
öyle deme ama yararlı da bakan zaten hep böyle seylerle ugrassn sabim bu aile hekımı personel kimi calıstırcak acaba hıc bızı dusunmesın:off:
benım babamda ıcıyor ben nefret edıyorum..evde sigara ıcırmedıgm ıcın balkonda ıcıyor canım babam :sarıl:

gögüs hast uzmanları bu konuyla ılgılenıyor sıgarayı bırakmak ıstıyorsanız gıdın derım:hmmm

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici

Aksi

Aksi

Üye
    Konu Sahibi
mereti bırakmak öyle kolay değil.:pro:

Babam senelrdır ıcmıs zamanında..
Emeklı olunca bırakcam dedıı.
Ve dedıgnı yapmıstı.
Demekkı bıseyı ıstemek yetıyomus :)

Kingmortall

Kingmortall

Üye
istek olması lazım birazda

Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
ekleme yapayım bırlıkte calıstıgımız bır doktor vardı hep derdi ki,sigara bırakılmaz..ara verılır..çünkü hep aklındadır:ehe

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
:stres:

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Bende emekli olunca bırakıcam:pro:

jeki01

jeki01

Üye
sigarayla alakam yok,
içen arkadaşları görüyorum sağlıkları iyi değil.

Kingmortall

Kingmortall

Üye
öyle deme ama yararlı da bakan zaten hep böyle seylerle ugrassn sabim bu aile hekımı personel kimi calıstırcak acaba hıc bızı dusunmesın:off:
benım babamda ıcıyor ben nefret edıyorum..evde sigara ıcırmedıgm ıcın balkonda ıcıyor canım babam :sarıl:

gögüs hast uzmanları bu konuyla ılgılenıyor sıgarayı bırakmak ıstıyorsanız gıdın derım:hmmm
yaw abla neden kızdın bende içmiyorum sadece örnek gibi bişeydi yani insan nevsine hakim olamassa yine içer dimi istek olmadıktan sonra bıraksa ne olur

Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
yaw abla neden kızdın bende içmiyorum sadece örnek gibi bişeydi yani insan nevsine hakim olamassa yine içer dimi istek olmadıktan sonra bıraksa ne olur
öfkem sana degil bakmayan bakana:pro::pro:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...