minoo
Üye
Ali Nazik Tarifi
Türk mutfağına özel ve patlıcan severler için vazgeçilmez bir yemektir ali nazik. Sarımsak, domates, yoğurt gibi sağlıklı besinlerle hazırlanan pratik ve lezzetli ali nazik yemeği tarifi sizler için hazırlandı. Ortalama 30 dakikada ana yemeğiniz hazır olacak.
Malzemeler
Kıymalı Sos için
200 gram kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet domates
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Patlıcan Harcı için
4 adet patlıcan
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 çay kaşığı tuz
Tereyağlı Sos için,
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Hazırlanışı,
Patlıcanları fırında ya da ocağın üzerinde közleyin.
Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup soğuması için bekletin.
Kıymalı sosu hazırlamak için tavaya sıvıyağ alıp kızdırın.
Üzerine kıyma ve domates salçasını ekleyip 5 dakika kavurun.
Domatesin kabuğunu soyup rendeleyin ve tavaya ilave edin.
Karabiber ve tuzu tavaya ekleyip karıştırın.
Orta dereceli ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Patlıcanlı harcı hazırlamak için mutfak robotuna; közlenmiş patlıcan, sarımsak, yoğurt ve tuzu alın.
Kıvamı koyulaşana kadar yüksek devirde çekin.
Tereyağlı sosunu hazırlamak için tavaya tereyağını alıp eritin.
Üzerine pulbiberi ekleyip ocağın altını kapatın.
Servis tabağına patlıcanlı harcı alın, üstüne kıymalı sosu dökün ve son olarak tereyağlı sosu üzerinde gezdirin.
Afiyet olsun.
Malzemeler
Kıymalı Sos için
200 gram kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet domates
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Patlıcan Harcı için
4 adet patlıcan
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 çay kaşığı tuz
Tereyağlı Sos için,
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Hazırlanışı,
Patlıcanları fırında ya da ocağın üzerinde közleyin.
Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup soğuması için bekletin.
Kıymalı sosu hazırlamak için tavaya sıvıyağ alıp kızdırın.
Üzerine kıyma ve domates salçasını ekleyip 5 dakika kavurun.
Domatesin kabuğunu soyup rendeleyin ve tavaya ilave edin.
Karabiber ve tuzu tavaya ekleyip karıştırın.
Orta dereceli ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Patlıcanlı harcı hazırlamak için mutfak robotuna; közlenmiş patlıcan, sarımsak, yoğurt ve tuzu alın.
Kıvamı koyulaşana kadar yüksek devirde çekin.
Tereyağlı sosunu hazırlamak için tavaya tereyağını alıp eritin.
Üzerine pulbiberi ekleyip ocağın altını kapatın.
Servis tabağına patlıcanlı harcı alın, üstüne kıymalı sosu dökün ve son olarak tereyağlı sosu üzerinde gezdirin.
Afiyet olsun.