acil yardım!! 500 gb hdd neden çalışmıyor?

Sponsorlu Bağlantılar

melgklay

melgklay

Üye
    Konu Sahibi
acil yardım!! 500 gb hdd neden çalışmıyor?
ya arkadaşlar millet 1,5 terabaytlık hdd leri tık demeden çalıştırıyor n8 de, benim 500 gb samsung marka taşınabilir hdd neden çalışmıyor? bir fikri olan? dosya sistemi fat32 olduğu halde çalışmıyo.. hdd nin ışığı yanıyo, çalışıyo yani içinden dönen motorun sesi geliyo ama yok olmuyo.. ortalama 30 saniye sonra ''USB kablosunu cihaza bağlayın'' diye uyarı alıyor.. yokmududr bunun bir çözümü?

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
ya tam bir şey diyemicem ama biçimlendirme sırasında ''ayırma birim boyutu'' önemlimi? onuda dene ben tam bilmiyorum ama yani o ne işe yarıyo bilen varmı?

melgklay

melgklay

Üye
    Konu Sahibi
eyvallah ama yok ya onunla alakası olduğunu sanmıyorum.. hayır sinir oldum gereken herşeyi yaptım olmuyo olmuyo olmuyo... valla sıyıracam kafayı yaa :off::aha::aha:

wratH!

wratH!

Üye
Aynı sorun bende de var 8 gb lik usb flash diski taktım taktığım gibi okudu. mouse bile taktım kullandım hatta :D ama 500 gb maxtor hdd yi görmüyor aynen melgkay'ın dediği gibi ışık yanıyor ses geliyor ama açmıyor acil yardım !!!

eizo33

eizo33

Üye
ya arkadaşlar millet 1,5 terabaytlık hdd leri tık demeden çalıştırıyor n8 de, benim 500 gb samsung marka taşınabilir hdd neden çalışmıyor? bir fikri olan? dosya sistemi fat32 olduğu halde çalışmıyo.. hdd nin ışığı yanıyo, çalışıyo yani içinden dönen motorun sesi geliyo ama yok olmuyo.. ortalama 30 saniye sonra ''USB kablosunu cihaza bağlayın'' diye uyarı alıyor.. yokmududr bunun bir çözümü?

harddisk elektriği nerden alıyor? ayrı bir adaptör yoksa çalışmaması normal.bir yerde okumuştum

webplayer

webplayer

Üye
Evet onu ben de duymuştum, elektriği usb üzerinden alan harddiskleri çalıştırmıyor sanırım. Harici adaptörü olmalı. Ancak saçma olmuş bence saçma bir kısıtlama olmuş. Ufak boyuttaki harddisklerin neredeyse hepsi bu şekilde çalışıyor. Ayrı adaptörü olanlar ise büyük boyutlu ve yüksek hafızalı olanlar yani taşınabilirliği daha az olanlar. Bu da kısıtlıyor. Kesin bilgisi olan var mı acaba? Ben de 2.5"lik bir harici alıp yanımda taşımayı düşünüyordum ancak çalıştırmıyorsa bu kötü. Bir de bu hard disklerde ilanlarda yazan mesela 2.5" değeri hard diskin neresinin ölçümü? Yani o hard diskin neresi 2.5"?

alp-eren

Üye
telefonum kafayı yedi açıyorum kendini açıp kapatmaya başlıyor lütfen yardım edin ne yapmalıyım

webplayer

webplayer

Üye
telefonum kafayı yedi açıyorum kendini açıp kapatmaya başlıyor lütfen yardım edin ne yapmalıyım

Sonsuz döngüye girmiş bu N8'lerde az da olsa rastlanan kronik bir sorun. Yapabileceğin birşey yok, servise ver büyük ihtimalle değişim kararı çıkacaktır.

suat1111

suat1111

Üye
bendede aynı sorun var

muratcan1905

Üye

servise ver 2 3 hafta içinde alırsın bende de oldu değişim kararı çıkmadı değiştirileceğini sanmam çok baskı yapman lazım anca ben yaptığım halde çıkartmadılar yapıp verdiler 3 hafta sürdü ama o günden beri reset sorunu yok gerçekten yapmışlar yani :) ama bu seferde menü tuşu bozuldu o ayrı konu

bu konuya gelirsek sebebi hdd nin gücünü usb den almasıdır telefonun gücü yetersiz olabilir usbden bu kadar güç vermeye bu konuda bilgim yok ama büyük ihtimal sebebi budur tabi buda taşınabilirliği kısıtlıyor priz bulmadan kullanamıyorsunuz ...

melgklay

melgklay

Üye
    Konu Sahibi
Şu an şoktayim! Böyle şey olmaz olamaz olmamalı yani. Taşınabilir demek ne demek? Abi bu aleti çekici kılan şey onun tek kablo ile bağlantı yapması, küçük oluşu ve dev gibi hafızası oluşu değilmi? Bu ne saçma sapan bi mantık? Ha ekranda yazsa, dese ki, bunu çalıştırmak için telefonu şarja takın dese tamam ama yok.. Yani nokia eğer bunu unuttuysa ve böyle saçma sapan bi kısıtlama yaptıysa söyleyecek birseyim yok artık.. Ama yinede ben sorunun farklı birşey olabileceği ihtimalini düşünüyorum.. Daha doğrusu umudediyorum..

webplayer

webplayer

Üye
Evet aslında büyük bir eksiklik. Ben de taşınabilir disk almayı düşünüyordum ama şimdi bu kısıtlamadan sonra tereddütte kaldım. Alacağımız diski de n8in kaldırmasına göre belirleyeceğiz sanırım. Kaldırdığı modeller de 1.8" olanlar ve onların da 120gblığı bile 190tl civarlarında, yani emsallerine göre çok pahalı. Seninki gibi hard disklerin fiyatları da kapasitelerine göre iyi. Kaldırabilse süper olurdu...

muratcan1905

Üye
Şu an şoktayim! Böyle şey olmaz olamaz olmamalı yani. Taşınabilir demek ne demek? Abi bu aleti çekici kılan şey onun tek kablo ile bağlantı yapması, küçük oluşu ve dev gibi hafızası oluşu değilmi? Bu ne saçma sapan bi mantık? Ha ekranda yazsa, dese ki, bunu çalıştırmak için telefonu şarja takın dese tamam ama yok.. Yani nokia eğer bunu unuttuysa ve böyle saçma sapan bi kısıtlama yaptıysa söyleyecek birseyim yok artık.. Ama yinede ben sorunun farklı birşey olabileceği ihtimalini düşünüyorum.. Daha doğrusu umudediyorum..

nokianın kısıtladığını düşünmüyorum şahsen bence telefon harddiskin usbden beklediği minimum gücü karşılayamıyor

melgklay

melgklay

Üye
    Konu Sahibi
bjkstormbjk

bjkstormbjk

Üye
Yapmayın arkadaşlar küçücük batarya bahsettiğiniz harddiskleri çalıştırmaya yeter mi ? teknoloji okadarda ilerlemedi..

melgklay

melgklay

Üye
    Konu Sahibi
Yani dosya sistemiyle falan bi ilgisi yoktur diyorsunuz öyle mi? Üzüldüm şimdi.. Gerçi arkadaş haklı küçücük batarya nasıl yapsın onu.. Bi çözüm olmalı ya

TheORCUN

TheORCUN

Üye
USB On The Go özelliği, FAT32 sistemini destekliyor sanırım. NTFS sistemindeyse harddiskiniz açmayabilir. Biçimlendirip değiştirin dosya sistemini. FAT32 yap. Öyle dene

muslumkocak

Üye
USB On The Go özelliği, FAT32 sistemini destekliyor sanırım. NTFS sistemindeyse harddiskiniz açmayabilir. Biçimlendirip değiştirin dosya sistemini. FAT32 yap. Öyle dene

evet ben diyecektim bunu neyseki birisi yazmış sanırım sadece fat32 leri okuyor. bende 640 GB taşınabilir taktım adaptörlü 3,5 inç ama diğer 2,5 inç usb den güç alanları çalışıtaramaz.

melgklay

melgklay

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar yardımcı olmaya çalışmışsiniz sağolun ama ilk mesajda söylemiştim fat32 olduğunu zaten

sweeperonur

sweeperonur

Üye
arkadaşlar konu tamamen güç ile ilgili, usb stick lerde mekanik herhangi bir parça olmadığından 128 GB bile taksanız sorun yaşamazsınız. fakat diski döndürmek için çalışan motor telefon için yüksek sayılabilecek bir akım çekiyor. bu konu zaten nokia tarafından belirtilen birşey, yani bir sorun değil.
ancak harici güç kaynağı olan disklerin desteklenmesinde sorun çıkmıyor.

Üst Alt