denemex06
Üye
-
Konu Sahibi
-
Yardımcı olan arkadaşlara teşeekürler 3 ay oldu telefon yapılalı
Sorunu tamire göndererek çözdüm telefon kesinlikle flashlanmıyordu
donanımsal bir sorun vardı bikaç parçası değişti 32 lik yeni HDD takıldı
teşekkür ederim cevabın için hemen xp de denicem sagol..
arkadaslar cepin acilmamasinin sebebleri kernel sorunu.
bunun icinde flash atmaya gerek yok...................
yazik o kadar programlara felan..
cmd yi ac
cd C:\Program Files\maemo\flasher-3.5 entere bas..
flasher-3.5 -F RX-51_2009SE_20.2010.36-2_PR_COMBINED_MR0_ARM.bin --flash-only=kernel -f -R entere bas..
cepin baglanmasini bekliyor yazar. ingilizce.
ardindan cepi kapali iken pc ye tak..
u tusuna felan basma..
sadece kerneli yukler ve olay biter.
cep eski haline doner.
ARKADASIM ISLEM BITTIKTEN SONRA "U" HARFINDEN CEKIYORMUYUZ ELIMIZI YOKSA BEKLIYOMUYUZ TEL ACILANA DEK ??Bu cihaza flash atmak zorundasın eğer yapamyorsan mesaj at msnde sana yardımcı olayım saat 20:00 sana yardımcı olrum
*öncelikle gerekli bilgilerimizi yedekliyoruz. Telefonun tüm hafızası silineceğinden resim, müzik gibi dosyalarımızı da gerekiyorsa yedekliyoruz.
**telefonumuzun şarjının en az %50sinin dolu olduğuna dikkat ediyoruz.
(alttaki komutları, adresleri tırnaklar olmadan yazıyoruz)
1- Flasher'ı indirelim:
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınızadresine girip yanında "Maemo Flasher-3.5 Tool for Fremantle and Diablo, installation package for Windows 7, XP and Vista (x86, 32-bit)" yazanı indirip yüklüyoruz.
2- FW1.2yi indirelim:
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınızadresine gidip "Latest Vanilla version of the eMMC content" ve "Latest Maemo 5 Global release" dosyalarımızı indiriyoruz.
3- inen dosyaları flasher'ımızın klasörüne atalım:
"C:\Program Files\maemo\flasher-3.5"ın içerisine taşıyoruz.
4- telefonumuzu usb modunda pc'ye bağlayalım:
telefonumuzu kapattıktan sonra "U" tuşuna basılı tutarak usb kablomuzu takıyoruz.
5- CMD'yi açalım:
"win+R" kısayoluyla çalıştır penceresini açıp "cmd" yazıp enter'lıyoruz. Böylece komut istemi sayfamız açılıyor.
6- CMD'de flasher klasörüne gidelim:
komut yazma kısmındayken "cd C:\Program Files\maemo\flasher-3.5" yazarak enter'lıyoruz.
7-Telefonumuzu flashlayalım:
komut satırına önce "flasher-3.5.exe -F RX-51_2009SE_10.2010.19-1_PR_COMBINED_MR0_ARM.bin -f" komutunu girip enter'layıp işlemin tamamlanmasını bekliyoruz.
işlem bitince hemen ardından "flasher-3.5.exe -F RX-51_2009SE_10.2010.13-2.VANILLA_PR_EMMC_MR0_ARM.bin -f -R" komutumuzu girip enter'lıyoruz.
8-telefonunuz açıldığında işlem tamamlanmış oluyor.
bende "suitable USB device not found, Waiting " de takılı kaldı cihazda da turuncu ışık yanıyor usb de takılı ama çözemedim, yardım lütfen..
usb ye takdıgım halde yine aynı şekilde duruyor flash da atamıyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?