arkadaşlar öncelikle konu ile ilgili yazdıklarınızın hepsini okudum ben profosyonel olarak onarım yapıyorum mağazamda, şunu bilmenizi isterim s60 cihazlar ( 5800, 6630 , 7610 , N70 ,N73, n95, n82, n80 , n81 vb ) " *#7370# " ilebaşlangıca dönmüş olur, yani bu şu demektir, bilgisayarınızı yeni kurdunuz ve ilk başlangıç anına sistem geri yükleme gibi, dosyaların bir çoğu silinir ve size ülke falan sorar fakat bazı eklentileri cihaz içerisinden silemeyebilir. s40 (6300, 3120c, 2700c, 6700,5300, 5310, 5610, 2730 vb) cihazlara gelince bu cihazlar için aynı işletim sistemi olmadığı için bunlar bahsettiğim s60 cihazlar gibi başlnagıca dönemez bu özellik cihaz tarafından desteklenmez. nss programı ile cihazınız zarar görebilir çünkü bu programı biz bazı cihazlarda belirli bir ücret karşılığı lisans satın olarak sadece belirli durumlar için kullanabiliyoruz. nss ve nspro öncelikle samsung için hizmet verebilir. bilgisayarınızda ancak 6300 gibi s40 olan cihazlarda phoenix programını eksiksiz olarak anlatımlarıyla flashlayabilirsiniz. bu da riskli bir işlemdir ve nasıl yapacağını zaten arkadaşlar forumda çok çok ayrıntılı bir şeilde anlatmış. onun haricinde cihazınıza çok farklı programlarla müdahale etmenizi tavsiye etmem çünkü elektronik cihazın susma riski her zaman vardır. biraz olsun açıklayabilmişimdir umarım,,, eğer tek bir nokta üzerinden yardıma ihtiyaç duyarsanız yardımcı olmaya çalışırım, her zaman bakma fırsatım olmuyor ara ara bakabiliyorum buraya eğer özelden bana ulaşırsanız söylediğim gibi ayrıntılı yardımcı olmaya çalışırım, saygılar..