5800 Xpress Music kamera ayarı (resimli)

Sponsorlu Bağlantılar

benozqurum

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar askere gideceğimden 5800 mı sattım bu konuda bana hatıra kaldı döndümde x6 alıcam ondan bişiler paylaşırım :)

ridona

ridona

Üye
çok sağol baya bi işe yaradı

mumi_abi

mumi_abi

Üye
saolasın kardeşim gzl anlatım eline sağlık

m4m11180

Üye
parmaklarına sağlık kardeş guzel paylaşım çok iyi ama dışarda da işe yararmı bu:?

ceahun

ceahun

Üye
öncelikle bu basit ama gerekli konuyu açıp açmamakta tereddütte kalmıştım ama en sonunda açtım.bildiğiniz gibi 5800 xm en çok şikayet edilen negatif yönü kamerası aslında kamerası kötü deil n73 le aynı kameraya sahip ama sorun yazılımsal yani n73 te kamerayı açtığınızda otomatik ayarla bi foto çekin ne kadar güzel çıkıo çünki n73 ün otomatik ayarları çok güzel kaydedilmiş nedendir bilmem ama 5800 da bu otomatik ayarın üstüne düşülmemiş kamerayı actınızda çızırtılı iğrenç bi görüntü 5800 ı çok sevdim ama bi bu yönü rahatsız etti beni bende uğraşa uğraşa en sonunda n73 netliğinde ve dolgun renklerdeki ayarı buldum dış mekanda gündüz iyi çekio ama içerde vasat işte bunun ayarını açıklıyayım dedim

NOT: fotoğrafçı değilim deneme yanılma yoluyla buldum nokia 5800xm son sürümü olan 31.0.101ile denendi--- fotolar n73 le çekildi :)

öncelikle kamerayı açıyoruz ordaki 3 yatay çizgili ayarlara giriyoruz

açılan menüde sahne modu var onu açın

daha sonra burda bir sürü mod ama iç mekanda en işe yararı gece portre modu onu seçin bu işlemleri sırasıyla yapın yoksa ayarlar olmaz

daha sonra tekrar ayarlar menüsüne girip orda aşşada netlik ayarı var onu seçiyoruz bu menüyü ilk açtımda ayarını yüksek şeçmiştim yüksek netlikle daha net çeker zannettim ama alakası yok neden nokia böle bişi yapmış anlamadım ama burdaki netlik ayarı daha çok ayrıntı çıkarmak demekmiş o yüzden düşük olanı seçicez görüntü farkını hemen anlarsınız zaten cızırtılar gider

bundan sonrada n73 kalitesindeki o doygun renk ayarının yapıldıgı bölüm yine aynı menüde kontrast ayarı ona giriyoruz

bunuda bir veya iki çizi yukarı yapın zaten yandaki boşlukta ayarın nası olduğu gözükyor çok kaldırmayın resim kararır renklerin doygun haline gelmesini bekleyin her mekanda değişebilir

evet ayarlar tamam kameradan tamamen cıkmadan fotonuzu çekebilirsiniz inanın farkı anlıcaksınız zaten bu şekilde çekin sonrada otomatik moda alın cekin ikisini karşılatırın galeriden girip karşılaştırın yanlız bu modlar manuel oldugu için kamerayı her açmaya aynı sırayla yapmanız lazım yoksa bozulur aslında orda kullanıcı tanımlı mod war oraya kaydedim dedim bidahakine hemen seçerim böle çekerim die aynı güzelliği yakalayamadım o yuzden her seferınde yapıyorum bu ayarları yardımcı olabildiysem ne mutlu hee bide illa flaşlımı çekicez derseniz ondada flaş ayarlarından flaşı kapatabilirsiniz bu mod bile otomatikten daha iyi çeker

--------------- Ekleme ---------------

benim beğenmediğim bu telefonun iki yönü vardı biri kamerası diğeri kulaklığından çıkan düşük ses kamera olayını daha güzel ayarlanmış otomatik ayarlı bi srümü çıkana kadar bu şekilde kullanılabilir.sese gelince kulaklık değişimiyle çözülebilir ben denedim wh-701 ile wh-205 kutuda çıkan kulaklıktan 10 kat daha iyi ses verio hele bas vuruşuna bittim ama siz yinede nokia shopta imkan varsa hepsini takın deneyin bu linkte kulaklılar war
paylaşmak güzeldir. :)

Aslnda kamerada birçok özellik mevcut. diyafram ayarından pozlamaya kadar. Kaliteli foto çekmek için bence fotoğrafçılıkla ilgili birkaç dökümanın araştırılıp ona göre çekim yapılması gerekli. Her sahneyi aynı konfigürasyonla çekmek her zaman iyi kalite sunmaz kanımca..:hmmm

Progressivity

Progressivity

Üye
öyle ama cep telefonundan profesyonel çekimler beklemiyoruz ki biz sadece net bir çekim bekliyoruz net fotoğraf çekemiyorum ben özelliklede akşamları

ccavuss

ccavuss

Üye
cok saol kardeş gercekten fark fark ediliyor tesekkürler

camecula

camecula

Üye
Emeğine sağlık güzel gözlem .

ceahun

ceahun

Üye
Gece çekim modunu kullanarak net çekim alabilirsin. ışık duyarlılığını da artırmalısın çok zayıf ışıkta.

ceahun

ceahun

Üye
mesela yakın çekim moduyla çektiğim 1-2 resim örneği; resimler canlı çıksın diye çiçeklerin resmini çektim :)

bence resimlerin kalitesi bir telefona göre güzel ...

yarbay58

Üye
netlik düşüğe aldınmı zaten görüntü kalitesi düzeliyor gece portrede yapılmasına gerek yok. otomatiktede aynısı oluyor

anilgs92

Üye
allah razı olsun be gerçekten mükemmel bu güne kadar hayatımda hiçbi konuya yorum yapmadım ama sen yorumu hakediyosun

xmannnnn

Üye
Çok faydalı bir paylaşım olmuş. Teşekkürler. Ben de bu makine niye bu kadar kötü çekiyor diyordum.

mutluadam

Üye
vay be bende diyordum illa bi uygun ayarı olmalı. sen bulmuşsun gerçekten bariz fark var. çok teşekkürler yeğen. başarılarının devamını dilerim.

halilfirat

halilfirat

Üye
eyvallah kardeşim fark var gerçektennn

thesaw

Üye
teşekkürler ekran geçişleri biraz yavaşlıyor ama dediğin gibi görüntü güzelleşiyor ben zaten beğeniyodum şimdi daha iyi oldu :D

yigitemir

Üye
Denedim baya farketti çok teşekkür ederim. Emeğinize SAĞLIK.

ÖZGÜNBEY

ÖZGÜNBEY

Üye
arkadaşın telefonunda denedik, görüntüde bir miktar düzelme oluyo gerçekten... paylaşım için teşekkürler

okumus_43

okumus_43

Üye
Güzel paylaşım sağol..

frowell

frowell

Üye
saol

Üst Alt