5800 tv out kablosu el yapımı ???

Sponsorlu Bağlantılar

tayyip34

tayyip34

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
5800 tv out kablosu el yapımı ???

evet arkadaşlar bildiğimiz gibi nokia ucuz olsun diye cihazın kutu içeriğini alıyor. Bi yerde gördüm ama yapamadım normal SCART kablosu (iki ucuda erkek girişi) olan kablonun bir ucundaki üç kabloyu kesip herhangi bir nokia kulaklığı ile birleştirip görüntü alınabiliyor. Ama sorun burada başlıyor nasıl birleştiriliyor tam detaylı hali olmadığı için yapamadım. Aslında kablo alırım almasınada yapılabilir ise almayada gerek yok. elektronikten veya böyle işlerden anlayan arkadaşlar bi el atabilirmi... :hmmm :hmmm :hmmm

BULDUĞUM KAYNAK

Malzelemeler :
-3 Çıkışlı Erkek TV Out kablosu (Sarı Kırmızı Beyaz)-
-1 Adet 3.5 mm Ses Giriş Jack'ı (Bozuk bir kulaklığın kablosu işinizi görebilir)-
-Lehim malzemeleri (İsterseniz lehimlemeden plastik bantla da yapıştırabilirsiniz ancak pek sağlıklı olmaz)-

Öncelikle kablolarımızın birer ucunu soyuyoruz. Kabloları kırmamaya dikkat edelim. Renkler ses giriş Jack'ının kablosu ile eşleşmiyor. Sanırım Nokia bizi engellemek için böyle bir girişimde bulunmuş

Kablolarımızı Kırmızı ile Sarı, Beyaz ile Kırmızı ve Sarı ile Beyaz eşlenecek şekilde birbirine lehimliyoruz. Bu işlemi yapıp erkek girişleri televizyona, ses giriş jack'ını da telefonumuzun kulaklık girişine bağlayınca televizyonda görüntüyü elde ediyoruz.

ALINTIDIR...

• Beğen
Tepkiler: a_yusuf87, daniel_gnd, tülü09 ve 2 diğerleri

y10

y10

Üye
yapılabilir gibi duruo
oyun felan oynarkende super olur yalnız haa :D

tayyip34

tayyip34

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
eeee yardım edebilecek arkadaşlar yokmu ???

--------------- Ekleme ---------------

Aslında hoşuma giden küçük tvlerede takılıyo. Odamda var bitane internete falan girerken güzel olur. Konuya bi el atan olsa süper olucak... :off:

SilentOne

SilentOne

Üye
tv out ı skata çevirecek aparatlar var 5 lira verip alın

tayyip34

tayyip34

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
tamam arkadaşlar buldum ama biraz bekleyin çünkü lehim işleri falan...

resimli anlatım yapıcam

HolyAngelic

HolyAngelic

Üye
Yardımcı olayım :) Konuyu ben açmıştım DH de zaten başka bir yerde yok bu konu ben gerekli bilgiyi ekleyeyim hemen.

1.Öncelikli olarak 4 pini bulunan 3,5 mm jack bulun (Eski bir kulaklık fişi olabilir yalnız 4 pinli olacak mesela orjinal Nokia kumandası kabloda olan kulaklıklarda 4 pinvar)

2. Bir adet 3 çıkışlı (2 ses 1 video) video kablosu ve gerekirse scart dönüştürücü

3. Lehim makinası (Eğer lehimle uğraşmayacaksanız kulaklık kablosunu soymayın ortadan kesin böylece kabloları daha rahat bağlarsınız.

Geri kalanı konumdan aynen anlatımlıdır :oke:

şey resimlerde gösteriliyor. Dikkat ederseniz renkler farklı çünkü Nokia kendine göre renkleri sıralamış başka fişler yada çıkışlar olmasın diye. resme göre anlatacak olursak Kırmızı ile Sarı, Beyaz ile Kırmızı ve Sarı ile Beyaz. (Sarı resimde çıkmadı koptu çünkü en üstte yer alıyor)
)
Evet tüm bunları yaptıktan sonra tv ye bağlandığında görüntüyü almış oluyoruz.

En son arkadaşın koyduğu tv görüntüsü oluşur. Aceleden yapmıştım. Kolay gelsin ;)

• Beğen
Tepkiler: hasan_k_o
SilentOne

SilentOne

Üye
eyw...

Ö_M_E_R

Ö_M_E_R

Üye
bende kablanun orjinali var ama inanınki bir anlık merak gelip geçiyor 106 ekran lcd ye bağladım mukemmel görüntü internet süper oyunlar süper videolar süper ama dediğim gibi bir anlık heves nerdeyse 2 aydır yüzüne bile bakmıyorum bu arada arkadaşlarada teşekkürler güzel paylaşım...

SilentOne

SilentOne

Üye
bndede war ama bizm televizyon skatlı işte

ugurahmi

Üye
arkadaşlar, bende kablo var ama tv de bunların girişi yok, scart dönüştürü alıp taksam yine görüntü alabilir miyim?

bodegas

bodegas

Üye
Bu kadar zahmete hiç gerek yok ne alırsan 1 tl ci japon pazarından aynı kabloyu aldım tek kötü yanı kulaklık girişi olan yerini tam oturtmicaksın yoksa görüntü kayıyo :d::ehe

hitaf nalpak

Üye
:P:teşekür

finike_ru

finike_ru

Üye
ben yapıcam ama videoları da sesli olarak aktarıyormu yapan varsa yazsın.. aktarmıyorsa kabloları kesmiyelım durduk yere..sadece ana ekranı çıkıyor

klavye13

Üye
teşekkürler.

BLADE_2828

Üye
yaptım görüntü gelmedi

BLADE_2828

Üye
ses var görüntü yok

BLADE_2828

Üye
oldu arkadaşlar yanlış bağlamışım gayet güzel çalışıyor paylaşım için teşekkurler

Ademg1

Üye
İşte Size TV out kablosu şemaları:

Üst Alt