4. Revizyon! Dünyanın En Büyük CFW Mod Arşivi | Rambo_FT'nin Mod Arşivi | C6/OFW | 26.09.2012

Sponsorlu Bağlantılar

ta7eR

ta7eR

Üye
duygusal ikonları nereye atıcaz fw de ve başka gerekli dosyaları da varmı bunun acabaa ??

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
FW'de karşılık gelen dosyayla aynı yere atacaksın. Modda sys klasörü varsa, onu Rofs'ta sys klasörünün üzerine atacaksın ve eski dosyayla değiştireceksin.

ta7eR

ta7eR

Üye
cevap verdiğiniz için teşekkür ederim ..yalnız söylediğini daha önce yaptım fakat web tarayıcı açılmadı ..avkon.r14 adlı dosyayla değiştirmiştim .. Ama benim asıl merak ettiğim emotion.zip arşivinden çıkan smiley.mif dosyasını nereye atıcaz ..resource/apps ye attım çalışmadı ..resource nin ana dizininde çalışmadı ..resource/messaging e attım ordada çalışmadı ..yardım ederseniz sevinirim ..

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Rofs2\Resource\apps içine atacaksın. Yalnız Smiley.mif dosyası sadece C6 portlarında var. OFW'lerde yok. O yüzden OFW'lerde çalışmaz.

ta7eR

ta7eR

Üye
c6 portu üzerine yapılmış ofw de de olmaz mı .. Neyse sağolasın genede yardımların için ..

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Aynı şey yine olmaz.

ta7eR

ta7eR

Üye
yardımın için sağol ..

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Birşey değil. Zaten benim mod arşivim. Yardım etmesem olmazdı. Önceki cevaplara bakarsan en zahmetli sorulara bile cevap attım.

kenanaba

kenanaba

Üye
eline sağlık

TheOldBros

TheOldBros

Üye
sağol usta

dready112

dready112

Üye
Kardeşim bunlar en güncel modlar mı ? Yoksa yeni yeni şeyler var mı bunlar demode falan olduysa ona göre davranayım :ehe

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
En güncel modlar denemez. C6v41 çıktıktan sonraki uyumlu modları da içeriyor. C6v42 ise, v41, v40 modları ile uyumlu olduğu için modlar demode olmamış demektir. 2 yıl önceki modlarda var en son upload edildiği tarihe kadar olan modlarda.

Sen diyorsan ben son 1 ay içindeki modları içeren arşiv arıyorum, bu arşiv aradığın arşiv değil.

dorsten

dorsten

Üye
merhaba Rambo_FT konuyu biraz inceledim güzel bi paylaşım emek büyük ayrıca her sorulan soruyu bıkmadan cevaplaman ayrı bir taktir konusu :) ama ben araştırmalarıma rağmen hala tam oturtamadım kafamda yardımcı olursan sevinirim. Benim telefonum c6-00 bu senin arşivinde olan modlarla istediğim değişiklikleri sağlayabilir miyim yoksa c6-00 için uygun değiller mi ? Birde c6-00 için pek cfw bulamadım ama 5800 için yığınla cfw var bunun sebebinide anlayabilmiş değilim :D Senin c6-00 için yapmış olduğun gzel bi cfw varsa ondan faydalanayım bari :)

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Teşekkür ederim. İşim bu, konumu yalnız bırakmıyorum ;)

Buradaki modlar C6-00 için de çalışabilir bilmiyorum. Benim bir tane C6-00'ım olsaydı denerdim hatta olursa CFW çıkarırdım. 5800'a bu kadar çok CFW çıkmasının en büyük sebebi büyük kullanıcı kitlesi. 5230 için 1 CFW çıkıyorsa 5800 için 10 CFW çıkıyor.

Eğer bu işte gönüllüysen, modları kendi C6-00'ında deneyebilirsin.

• Beğen
Tepkiler: dorsten
dorsten

dorsten

Üye
Anladım :hmmm Bakalım uğraşıcam yine eve gidince bi kaç deneme yaptım ama flashlarken hata verdi yüklenmedi. Bu modlama işi önce orijinal v42.0.004 CFW sini indirip onun üstünde yapılacak dimi ? NFE ile modu ekleyip flashlama yapıcaz. Şimdi merak ettiğim indirdiğimiz temiz CFW nin versiyonuyla modların versiyonları arasında bi fark olursa CFW yi etkiler mi yani bozuk mu olur CFW ? Birde modları atacağımız dosya CFW nin içinde hangisi yada hangileri ?( rof2 ,rof3,C00 gibi ).. Örneğin ben forumlarda araştırırken hep rof2 yi çıkartıp onun içine atacağımızı sanıyordum ancak menü ikonlarını 5x4 yapma mod unu kullandığımda ( içinde resource/grid dosyası var ) rof2 nin içinde resource/grid klasörünün olmadığını farkettim sonra .C00 uzantılı dosyayı çıkardığımda bunun içinde resource/grid olduğunu gördüm. Ben .C00 uzantılı dosyayı kullanacağım mı demek bu yoksa yanlış mı düşünüyorum ?

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Anladım :hmmm Bakalım uğraşıcam yine eve gidince bi kaç deneme yaptım ama flashlarken hata verdi yüklenmedi. Bu modlama işi önce orijinal v42.0.004 CFW sini indirip onun üstünde yapılacak dimi ?

Evet.

NFE ile modu ekleyip flashlama yapıcaz. Şimdi merak ettiğim indirdiğimiz temiz CFW nin versiyonuyla modların versiyonları arasında bi fark olursa CFW yi etkiler mi yani bozuk mu olur CFW ?

Modun versiyonu farklı olabilir. Misal atıyorum, C6v41 için olan modu kullanabilirsin. Yalnız burada dikkat etmen gereken bir husus var: Bazı modlar çalışır, flaş sonrası telefonun açılır ve istediğin özelliği elde edersin. Bazı modlar çalışmaz, telefonu flaşladıktan sonra açılıp-kapanır veya telefon açılır ama bazı özellikleri bozulmuştur. Sonuç olarak hangi modların çalıştığını kendin deneyerek bulacaksın.

(Bu yazıyı yazarken deprem oldu :S)

Birde modları atacağımız dosya CFW nin içinde hangisi yada hangileri ?( rof2 ,rof3,C00 gibi ).. Örneğin ben forumlarda araştırırken hep rof2 yi çıkartıp onun içine atacağımızı sanıyordum ancak menü ikonlarını 5x4 yapma mod unu kullandığımda ( içinde resource/grid dosyası var ) rof2 nin içinde resource/grid klasörünün olmadığını farkettim sonra .C00 uzantılı dosyayı çıkardığımda bunun içinde resource/grid olduğunu gördüm. Ben .C00 uzantılı dosyayı kullanacağım mı demek bu yoksa yanlış mı düşünüyorum ?

C6 portlarında tüm dosyaların içindeki veriler tek dosyada Rofs2'de toplanmıştır. C6-00 ve diğer S60v5 cihazların orijinal fw'lerinde Core (C00), Rofs2 ve Rofs3 dosyalarına dağıtılmıştır. Yani senin tek editlemen gereken Rofs2 değildir. Rofs2'de olmayan klasörler Core'de olabilir, oraya modu atmalısın. Rofs3'te ise tema ve versiyon dosyaları bulunur. Core editlemek içni Nokia Core Editor kullanmalısın.

• Beğen
dorsten

dorsten

Üye
Tamamdır dostum sağol cevapladığın için :oke: akşam denemelere başlarım inş istediğim gibi bi CFW yapabilirim , hazır bulabileceğimi sanmıyorum çünkü :) Deprem çok şiddetli değildi herhalde geçmiş olsun.
Yani şimdi ben rof2 ve rof3 modlarını NFE ile ekliycem .C00 modlarını NCE ile ekliycem tamamdır çok teşkkrler :)

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Dediklerin doğru :oke:

• Beğen
HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
hacı benim ofw ye belle bar bulmam lazım :) ama biraz zor gibi bide mod ayıklama nasıl yapılıyo biliyorsan bir yardım et

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Mod ayıklamayı ne yapacaksın? Hiç denemediğim bir yöntem :)

Üst Alt