:::360 cb olan hard disc`im ilk formattan sonra 153 cb gözüküyor:::

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ahmettttt37

ahmettttt37

Üye
    Konu Sahibi
:::360 cb olan hard disc`im ilk formattan sonra 153 cb gözüküyor:::
arkadaslar pc yi sıfır aldm vestel marka 360 cb hard disc alanı var bilinçsiz olarak ilk formatı kendim atmıştım o günden sonra hard disc`im 153 cb olarak gözüküyor ne yapmalıyım:bann: :hmmm:hmmm:hmmm:aman2::allalla:

--------------- Ekleme ---------------

arkadasl bunuda çözün bundan sonra bütün sorunlarımı bu forumda paylaşacağım :sn:

Odysseus

Odysseus

Üye
Format atarken muhtemelen diski iki veya daha fazla bölüme ayırmışsınız. Ayırma işlemi sırasında da bölünen kısım (lar) ı aktif etmemişsiniz. Bunu sanırım tekrar format atmadan Partition Magic programı ile hallederbilirsiniz.

cirkinn

Üye
bilgisayarım sağ tıkla>yönet>disk yönetimi burda muhtemelen isimsiz disk vardır ona sağ tıklayıp sürücü yolu ve harfi değiştirde bi harf ver işte

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Eğer HDD niz IDE ise jumper ayarı yapmanız gerekiyor...Muhtemelen jumper son dişe takılmıştır...Jumper ı ortadaki dişe takın(bu sorunu ben de yaşamıştım)...Eğer HDD niz SATA bağlı ise ve windows sp1 işletim sistemi kullanıyorsanız bu işletim HDD ye sınırlama getiriyor...SP2 yi kurup daha sonra ayrılmamış alanı biçimlendirerek tekrar aktif hale getirip kullanabilirsiniz...Eğer bunlar da yardımcı olamadıysam tekrar buraya yaz...Yardım etmeye çalışırız...

ahmettttt37

ahmettttt37

Üye
    Konu Sahibi
ilk formattan sonra bi kaç defa daha format attım dediğiniz gibi boş alan 8:mb oda bölüm oluşturmuyor bütün dics leri format sırasında siliyorum 153 cb toplam oluyor

Eğer HDD niz IDE ise jumper ayarı yapmanız gerekiyor...Muhtemelen jumper son dişe takılmıştır...Jumper ı ortadaki dişe takın(bu sorunu ben de yaşamıştım)...Eğer HDD niz SATA bağlı ise ve windows sp1 işletim sistemi kullanıyorsanız bu işletim HDD ye sınırlama getiriyor...SP2 yi kurup daha sonra ayrılmamış alanı biçimlendirerek tekrar aktif hale getirip kullanabilirsiniz...Eğer bunlar da yardımcı olamadıysam tekrar buraya yaz...Yardım etmeye çalışırız...

:agla:agla BU ŞEKİLDE YAPAMAM DAHA İYİ AÇIKLARSANIZ YADA RESİMLİ ANLATIM YAPARSANIZ OLABİLİR TESEKKÜR EDERİM:(:(

bilgisayarım sağ tıkla>yönet>disk yönetimi burda muhtemelen isimsiz disk vardır ona sağ tıklayıp sürücü yolu ve harfi değiştirde bi harf ver işte

İŞLETİM SİSTEMİ XP BİLGİSAYARIM SAĞ TIKLA YAPTIGIMDA YÖNET DİE BİR ŞEÇENEK ÇIKMIYOR ÇIKAN SECENEKLER: (GENEL,BİLGİSAYAR ADI,DONANIM,GELİŞMİŞ,SİSTEM GERİ YÜKLEME,OTOMATİK GÜNCELLEŞTİRMELER,UZAK.) DAHA İYİ ANLATIRSANIZ SEVİNİRİM:sn::sn::)

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Eğer HDD niz IDE ise resimdeki gibi jumper ı ortaya takın...

ahmettttt37

ahmettttt37

Üye
    Konu Sahibi
:sn:abi pc sökemem bu kadar anlamıyorum kusura bakma yinede tesekkür edeirm belki baskasının isine yarayabilir :(

DeathDrain

DeathDrain

Üye
Cb? Ciga? Pöh:islik

ahmettttt37

ahmettttt37

Üye
    Konu Sahibi
Tesekkür ederim :)

djserkan37

djserkan37

Üye

Denedim Fakat Bir İŞe Yaramadı.

kKORAY06

Üye
garip bi durum kardeşiM AMA BÜYÜK İHTİMALLE FORMAT ATARKEN çok fazla bölüm yapmışsındır ör c d f gibi çok sürücü falan yaspmışsındır öle de degilse bilmiorum walla

OGUZHAN432

OGUZHAN432

Üye
benim başlıma geldi partitionla düzeltecektim dedim yetti bu xp nin rezaleti taktım vista cd sini o halşetti garanti veriyorum vista senin sorununuda düzeltecek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt