Telefon Tavsiyesi 2 Telefon Arasında Kaldım

Sponsorlu Bağlantılar

ahmetsuha525000

Üye
    Konu Sahibi
2 Telefon Arasında Kaldım
Beyler şuan benim Galaxy W garantide gelince satacam ve yeni telefon alacam 1000TL param var ve 1200TLde gelecek yani toplamda 2200TL para var.
Şuan en iyi telefon hangisi. Hız performans kamera uygulamalar güncelleme destegi gibi tüm konularda en üst seviye telefon hangisi. Ben tasarımda XPeria Z, hız performans konusunda S4 düşündüm. Şuan S4 almayı düşünüyorum. Donanımsal ve yazılımsal olarak ilklerin telefonu S4. Hız konusuna gelincede 2 çekirdekli telefonlar bile uçuyor. S4 de ne 1 ne 2 nede 4 tam 8 çekirdek var. Yani bilgisayar gibi telefon ama tasarım yok ve plastige benzer yapı var. Şimdi hangisini alsam karar veremedim. Başka iyi telefon varsa önerebilirsiniz iPhone hariç. Önereceginiz telefon hızlı olsun Galaxy Wden çektigimi bi ben bi Allah biliyor. 2 Uygulamada (Facebook + Twitter) donuyordu.
Vereceginiz Cevaplar için Teşekkürlee.

Emip

Emip

Üye
Samsung Galaxy S4

lazye

lazye

Üye
kesinlikle s4 ...

ahmetsuha525000

Üye
    Konu Sahibi
Hmm bende düşünüyorum zaten güncelleme yönünden sıkıntısı s2 bile 4.2 güncellemesi aldı genelde galaxy s serisinde güncelleme sıkıntısı yok

Kerim.

Kerim.

Üye
s4..

Symbianize

Symbianize

Üye
İphone 5s i bekle

hikmet366

hikmet366

Üye
Mutlaka S4 Al Derim :good:

Muhammet DEDE

Muhammet DEDE

Üye
xperıa z dıyorum. Islemcısı s4 hızlı tamam ama dıger konularda dur. Kaldıkı xperıa z de cok hızlı bır cıhazdır sen z yı zorlayamazsn bıle s4 u ne yapacaksn ? Z dıyorum her konuda samsung un plastk oyuncak telefonlarına verılen paraya acıyorum dogrusu

Symbianize

Symbianize

Üye
Xperia Zde gÜzel havuzda denizde arkadaşlarına hava atarsın :D

• Beğen
Tepkiler: hikmet366
hikmet366

hikmet366

Üye
Xperia Z Güzel İlk Hoşuma Giden Telefon Oydu Benim Sonrada S4 İlgimi Çekti Nedense Ama Ben Yinede Xpreria Z Alırdım

arizalidoktor

arizalidoktor

Üye
yuksek donanima takilma bence. Nasil olsa bir ust modeli cikacak ve o eskiyecek. Burada sekil,gorunus ve dayaniklilik devreye giriyor. Yani ben z diyorum :D

andacafs

Üye
Htc one al

ahmetkartal

ahmetkartal

Üye
Xpreria Z nin bataryası çıkmıyor ve s3 görede jarzı az gidiyor

ahmetsuha525000

Üye
    Konu Sahibi
Sarj zaten sıkıntı S4 bile dayanmaz bana 7/24 internetten XPeria Zde bataryanın değişmemesi büyük sıkıntı

Invoke

Invoke

Üye
Aynen batarya çıkmıyor ama çıkıyor olsa suya karşı dayanıklı olamazdı de mi?
Neyse şunu söylemek istedim. s4 8 çekirdek filan değil tamam 4+4 diyorlar da öyle 8çekirdek performansı alacak değilsin yani onlar ara çekrdek gibi düşün. Tel boştayken devreye girecekmş filan. Geçişler sorun bile yaşatır diyorlar da sanmıyorum yaşatacağını ama 8 çekirdek değil yani ona bakarsak one x de 5 çekirdek olması lazm çünkü o da 4+1 şekldeydi. Öyle bir şey yok yani 4 çekirdek o. 4çekirdek performansı verecektir. Tabi yine de işlemci olarak Zden önde ama Z'den başka bir artısı olduğunu düşünmüyorum. Her şeyin ilk filan demişsin de neyin ilki? Gözünü aşağı indirdikçe ekranın aşağı kayması mı bence o kadar gereksiz bir özellik ki anlatacak kelime bulamıyorum. Plastik dandik telefondan başka bir şey değil bence. s3den farklı değil bence, hatta bence s2 reis olmasaydı s3 o kadar satmazdı. Z qualcomm 600le gelseydi bu kadar ikilemde kalmazdım ben de ama yine de hiç s4 düşünmem.
İnternette saçma sapan Z'nin çizildiğini gösteren videolar var da üzerinde ki jelatin çiziliyor Z çizilmiyor gayet dayanıklı telefon Dragontrail ekranı var.
Ama işin özüne baktığımızda da su geçirmemesi çok da önemli bir özellik değil, HTC One Ses olarak önde olur diye düşünüyorum.
İkisinin de tasarımı güzel bence, One Qualcomm 600 ile geliyor.
One Ultrapixel diyor da ben yine de Z'nin kamera olarak önde olduğunu düşünüyorum.
One X de bir sürü yazılımsal hata vardı bakalım bu nasıl olacak.
Neyse HTC One ve Xperia Z'ye bak, hangisini beğenirsen al derim ben ikisi de pişman etmez.

Türe

Türe

Üye
hTc One

arizalidoktor

arizalidoktor

Üye
batarya konusunda hepsi asagi yukari ayni surelere sahip. Hele ki internette gezmeye batarya dayanmiyor malum felaket somuruyor. Bir iki tane yedek batarya ile gezerim dersen bataryasi cikan birsey al ki onlari da ayri ayri sarj etcen de tasiyacaksin da vs. Karar senin. Bizde yorum bedava :)

ahmetsuha525000

Üye
    Konu Sahibi
Ya 8 çekirdek tabikitam 8 değil onu bende biliyorum ama bunun yapılmasındaki amaç aynı HTC ONE Xdeki gibi şarj ömrünü uzatmak. HTC ONE X de telefon boşta kaldıgı zaman 600MHZlik (400de olabilir tam hatırlamıyorum) işlemciyi kullanarak telefonun bataryasını boşa yemiyor. Ve geçişler konusuna takılmıyorum eğer öyle birşey olsaydı telefon piyasaya sürülmezdi. Birde telefona binlerce test uygulandığı söyleniyor. Testlerde bir hata çıkardı herhalde. Şimdi asıl konuya dönelim. Beyler internetten sonuçlara baktım bütün üst düzey telefonlar 20.000nin altında puan aldıgı söyleniyor. S4 4 çekirdeli olan 23.000+ 8 çekirdekli olan ise 28.000+ puan almış. Öncelikle XPeria Znin su geçirmemesi beni etkilemez. Çünkü ben ne sulu bir ortamda çalışıyorum nede tozlu bir ortamda. Yani su geçirmemesi benim fazla bir işime yaramaz (tabi ilerde ne olur bilemeyiz). Benim Xperia Zyide düşüncelerime katma nedenim tasarım ve Sonynin Xperialara özel başta Walkman olmak üzere uygulamalar geliştirmesi ve ben telefonda müzik hastayım günde en az 3 saat müzik dinlerim. Ama XPeria Znin test sonuçları hiç iç açıcı degil (S4 8 çekirdek ile karşılaştırdım). Benim alacagım telefon en az 4 sene gitmesi lazım (gücelleme açısında ne sony nede samsung (sadece s serisi için konuşuyorum) tarafından sıkıntı yok sadece sony biraz daha geç yayınlıyor). Birde demişsinizki gözle kaydırma falan işe yaramaz. Benim işime yarayan bir özellik açıkçası ve çift kamera çalıştırma ayrıca air wiew uygulamaları çok hoşuma gitti ve hepsi işime yarar. Tabiki bunların progrogramları bir müddet sonra piyasaya çıkar oda ayrı. Beyler bide şu problem var ben aşırı program kuruyorum telefona Galaxy Wden bu yüzden sogudum aslında. Tunein, mx, shazam gibi arkaplan da çalışan program çok var. Bide bilirsiniz Facebook uygulaması sagolsun arkaplanda çalışırken bütün boş ram boş işlemci falan hepsini kullanıyor (Galaxy Wde sadece arkaplanda 85mb kullanıyordu). Şimdi alacagım telefondada Facebook uygulamasını kurunca (buna benzer uygulamalarıda içine alarak söylüyorum) donarmı.
Son olarak Xperia Zde hafıza genişletilmiyor herhalde ve bana 64gb yetmez (S4 için konuşuyorum). Şuan Samsun S4dün 64 GBlik versiyonununu görmek için daha çok bekleyecez gibime geliyor.
Sonuç olarak ben sadece tasarım olarak XPeria Z diyebilirim. Bi arkadaşda dogru dedi. Yeni modeli çıkınca hepsi eskiyor :D Biz yine piyasaki en iyi telefonu alalım. Birde son birşey daha sorayım bu telefonun normal dahili hafızaları nasıl ayrılıyor. Yani mesela benm Galaxy Wde 1 GB Sistem bellegi 2 GB usb bellek olarak ayrılmış bu 64 Gb ve 16gbde nasıl ayrılıyor.
Bu ara karar vermiş gibi uzun uzun yazdım ama şuan hala ONE, S4, Z arasında kaldım :D

fk555897

fk555897

Üye
Samsung Galaxy S4 almanı öneririm. Diğer telefonlara ek olarak bir uygulama açıkken ekranı 2'ye bölüp iki işlemi aynı anda yapabiliyorsun. Benim en sevdiğim özellikte bu. Birde ekranı Xperia Z'den falan iyi.

ahmetsuha525000

Üye
    Konu Sahibi
Dün soracaktım unuttum. S4 de aynı Note 2deki gibi ekranı ikiye bölme varmı? Varsa daha düşünmeyecem ben yok diye biliyordum :-/

Üst Alt