2/3. Nesil işlemci

Sponsorlu Bağlantılar

Uhops

Uhops

Üye
    Konu Sahibi
2/3. Nesil işlemci
asus k55vj sx077d laptop alcam fakat kacıncı nesil oldugunu hıc bır sıtede bulamadım bu laptop kacıncı nesıl ve bu nesıllerın farkı ne

- - - Eklendi - - -

şlmdi bı kac sıteye baktım bazıları 2nesıl bazıları 3.nesıl dıyor hangisi bilemedim

bor31

Üye
[h=1]Intel Core i7-3630QM işlemcisi Ivy Bridge mimarisi ile yapılmıştır yani 3.nesil işlemcidir.2. nesil işlemcilerde sandy bridge mimarisi kullanılmıştır.[/h]

Uhops

Uhops

Üye
    Konu Sahibi
sandy ile ıvy ?rasındakı farklar ne hangisi daha iyi

Uhops

Uhops

Üye
    Konu Sahibi
internette okuduğıum kadarıyla ıvy ısınıyormus dogrumu acaba ben oyun oynumak için alıyorum ıvy sıkıntı yaratırmı
22mm trnsstr oldugundan ısınmaması lazım deılmı

bor31

Üye
daha gelişmiş teknoloji olduğundan pek çok iyi yönü vardır fakat ayrıntılı incelemedim

MaxipmaN

Üye
müthiş bir fark oluşmaz ama şu an 3.nesil alınmalı ne de olsa yeni

Uhops

Uhops

Üye
    Konu Sahibi
peki farkını nerede atıyor 3nesil.3nesılmı ıyı 2nesılmı oyunda iyi

bor31

Üye
ben hala i5 ile i7 arasında bi fark göremedim 2.nesil ile 3. nesin arasında fark normal kullanımda anlaşılmaz zaten ama almışken en iyisini almakta fayda var nede olsa bilgisayar alırken genelde günümüze deilde önümüzdeki günlere göre alıyoruz.

Uhops

Uhops

Üye
    Konu Sahibi
ne gibi kullanımda anlaşılır mesala oyunda hangısı daha cok performans verır

bor31

Üye
oyunda falan anlamazsın splash gibi programlarda veya render programlarında anlarsın zaten oyunlarda performans grafik kartı ile ilgili o ne akdar ii olursa okadar fps artar

Uhops

Uhops

Üye
    Konu Sahibi
notebookcheckte gt635m de 55fps veren bır oyun bütün laptoplarda/pclerde aynı fpsyı mı verır yoksa daha iyi bir pcde daha fazla fps verırımı

ANIL

ANIL

Admin
Sadece ekran kartına göre değerlendiremezsin. İşlemci, ram vs etkisi vardır. Notebookcheck sitesinde zaten farklı donanımlar ile test ediliyor oyunlar. Fps değerlerinin üstüne tıklarsan bileşenleri görürsün. Her oyunda aynı değildir bazısı i5 bazısı i7 işlemci ile test edilmiş. Sonuç olarak sürücü, işlemci vs diğer etkenler göz önüne alınarak fps değişkenlik gösterir.

bor31

Üye
fps değişkenlik gösterir fakat i5 ve i7 işlemci arasında görünür pek fark olmaz onun için öyle söylemiştim yoksa fps de etken olan çok eleman var mesela bilgisayarın fanı bile etkiler çünkü parçaların performansı sıcaklığa bağlıdır.

Uhops

Uhops

Üye
    Konu Sahibi
bor31 sen normal üyemısın yoksa admınmı

- - - Eklendi - - -

alacagım laptobun işlemcisi 3630qm iyimi sizce

bor31

Üye
yok bende senin gibi üyeyim :D işlemci çok güzel hatta harika seni yarı yolda bırakmaz

Uhops

Uhops

Üye
    Konu Sahibi
saol.cok yakında alacagım laptobu.fakat mersın/sılıfkede oturuyorum.babamda netten almak istemıyo kapıda kredi kartı ıle 12taksıt yapılıyomukı??