(19.09.2010) Nokia 5800XM & 5530XM İçin Nokia C6 v11 MegaloManiaX V1-V2

Sponsorlu Bağlantılar

ferruki

ferruki

Üye
ya ne yaptıysam olmuyor navifirmden rm 356 yı indirdim hem C:\Program Files\Common Files\Nokia\Data Package\Products\RM-356'e attım hemde C:\Program Files\Nokia\Phoneix\Products\RM-356 dosyasına kopyaladım buna rağmen jaf'ta no ini files found hatası alıyorum yardım...

kardeş bilgisayarında kullandığın işletim sistemi ne xp mi, vista mı yoksa windows 7 mi

--------------- Ekleme ---------------

c:\ nin için de system32 nin icine atman gereken dosyalar var sitede mevcut onu system32 içe at.. muhtemelen sorunun çözülür..

hatta kardeş sana linkte vereyim burdan indirirsin. indirdiğin dosyanın içndede nasıl uygulayacağın yazıyo
http://www.maxicep.com/symbian-v9-4...lumu-ve-kullanimi-resimli-anlatim-342290.html

MegaloManiaX

MegaloManiaX

Üye
    Konu Sahibi
cok teşekkürler suan 5530 xpress music e kurdum ve mükkemmel suanlık

Güle güle kullanın :oke:

Çok fazla fw değiştirmek tele zarar verir mi?

Hafıza kartınızda eski fwden kalma sistem dosyaları bırakmadığınız sürece bir zarar vermez.

teşekkür ederim

Güle güle kullanın.

FW'de Bulunan Email Programı güzel ama her defasında email bölümüne giriyorum güncellemesi için mailleri ? varmı bir ayarı ben bulamadım ama bundan dolayı Nokia Messaging kullanıyorum mail geldiğinde hemen uyarıyor

bu arada format atmadan kurdum hiç bir ayarı bozulmadan kullanıyorum bence format atmayın üstüne kurun

C6 Mail Programı girmeden mailleri almıyor maalesef..

Yeni paylaşacağın fw c6 v20 mi yoksa başka bir modelin yazılımı mı?

c6 v20 resmi olarak çıkmamış birşey. ve cumartesi günü incelediğim sonuca göre çok eksikleri ve hataları mevcut. Yeni fwnin durumu ilerde belli olacak.

kardeş bi isteğim olacak senden 5530 için 4x5 menü ve sadece hackli fw bu ikisinin olmasını istiyorum nasıl yapabilirim yardımcı olurmusun yada vaktin varsa sen bi el atsan çok memnun olurum sitede öyle bi program var ama nasıl kullanıldığını çözemedim.. bu arada versiyon 31.0.005

Yeni fwyi çıkardıktan sonra istediğiniz fwyi yapacağım.

ya ne yaptıysam olmuyor navifirmden rm 356 yı indirdim hem C:\Program Files\Common Files\Nokia\Data Package\Products\RM-356'e attım hemde C:\Program Files\Nokia\Phoneix\Products\RM-356 dosyasına kopyaladım buna rağmen jaf'ta no ini files found hatası alıyorum yardım...

Use iniden RM-356yı seçtikten sonra mı cıkıyor no ini files? Herşeyi net yazarsanız daha çabuk çözüm buluruz.

ferruki

ferruki

Üye
şimdiden teşekkür ederim MegaloManiaX..

ogrolcay

Üye
öncelikle ferruki ve megalomaniax teşekkürler, win7 kullanıyorum zaten system32 klasörünün içine o dosyaları attım, dediğim gibi 356 dosyalarınıda gereken yerlere attım fakat rm-356 yı seçtiğim anda yazıların olduğu bölümde no ini files yazıyor...
ben daha önce teker teker mcu yu ppm'yi seçerek yapmıştım yine öyle yeni firmwareler yüklemem mümkün mü çünkü ne yaptıysam o yöntem olmuyor :/

khytr89

khytr89

Üye
kardeşim öncelikle fw ler için sağol. sana bi sorum olacak 5800 ın kendi orjinal fw sini hackleyip içinede widgetleri atabilmemiz mümkün mü? kendi fw sinde pil 3 gün gidiyor ve klavye sorun çıkarmıyor.sadece widget ve hack için yüklüyorum bu cfw leri ama şu ana kadar irili ufaklı sorun çıkarıyorlar.getirisinden çok götürüsü var gibi bu cfw lerin

MegaloManiaX

MegaloManiaX

Üye
    Konu Sahibi
öncelikle ferruki ve megalomaniax teşekkürler, win7 kullanıyorum zaten system32 klasörünün içine o dosyaları attım, dediğim gibi 356 dosyalarınıda gereken yerlere attım fakat rm-356 yı seçtiğim anda yazıların olduğu bölümde no ini files yazıyor...
ben daha önce teker teker mcu yu ppm'yi seçerek yapmıştım yine öyle yeni firmwareler yüklemem mümkün mü çünkü ne yaptıysam o yöntem olmuyor :/

Tek tek seçme yöntemiyle 3 dosyalı custom fwleri yükleyebilirsiniz. Orjinal fwlerden tam verim alabilmek için USE INI seçeneğini kullanarak yükleme yapılmalıdır.

USE INI'de aldığınız hata ile daha önce karşılaşmadım. Ama genelde hataların çoğu telefonda destek yazılımının olmamasından kaynaklanıyor.

Destek yazılımı nasıl yüklenir?

Destek yazılımı yükleyebilmek için pcnize önce Nokia PC Suite'i kurun. Daha sonra JAF'ı kurun. Teli usb kablosuyla bağlayıp Nokia PC Suite'i çalıştırın. Nokia PC Suite otomatik olarak destek yazılımı yükleme uyarısı verecektir. Kabul edin pcdeki yükleme ekranının kaybolmasını bekleyin. Sonra tekrar JAF ile fw atmayı deneyin.

Custom FW nedir?
Bildiğimiz gibi telefonları sadece modellerine göre ayırmıyoruz. Aynı model telefonlar bile kendi içlerinde product codeları ile ayrılıyorlar. İşte product code ayrımı yapmaksızın o modelin tüm cihazlarına yüklenebilen fwlere custom fw denir.

kardeşim öncelikle fw ler için sağol. sana bi sorum olacak 5800 ın kendi orjinal fw sini hackleyip içinede widgetleri atabilmemiz mümkün mü? kendi fw sinde pil 3 gün gidiyor ve klavye sorun çıkarmıyor.sadece widget ve hack için yüklüyorum bu cfw leri ama şu ana kadar irili ufaklı sorun çıkarıyorlar.getirisinden çok götürüsü var gibi bu cfw lerin

Hack orjinal fwlerde zaten mevcut. Onun dışında widget programları yüklenebilir. Ancak C6/N97/N97 Mini telefonlarındaki gibi ekrana gelmez. Bu widgetli ekranlar bu telefonlara özgüdür. 5800XM orjinal fwsi widgetli homescreen altyapısını desteklemiyor.

Gel gelelim bir şekilde uyarladık ve widgetli ekranı 5800XM orjinal fwsine entegre ettik diyelim. Yine şarj süresi düşecektir. Çünkü Widgetli Ekran bir nevi SWF dosyasıdır ve bu fwlerde her daim o swf dosyası açıktır. Buda şarjın dayanma süresinin azalmasına neden olmaktadır.

Bunu şöyle düşünürseniz daha kolay anlarsınız. Wifi örneği verirsek Orjinal 5800XM fwsini wifisi kapalı tel gibi, C6 v.b gibi fwleri de devamlı wifisi açık tel gibi düşünün. Doğal olarak C6'da şarj daha az gidecektir. Çünkü ekrandaki swfyi görüntüleyebilmesi için Flash daima açıktır. :oke:

rambo2590

Üye
teşekkürler az önce bitirdim bir kaç gün deneme sürecindeyim sonuçları yazarım (:

ferruki

ferruki

Üye
yeni fw ler gelmedi daha sabırsızlıkla bekliyoruz bilgin olsun kardeşim :D (benim fw yi de tabi) :D

cihan--5

cihan--5

Üye
merhaba 5800 v51 orjınal surumunu nerden ındırebılırm

MegaloManiaX

MegaloManiaX

Üye
    Konu Sahibi
kardeş yok bundan haberim var ama ben 5530 a bekliyordum :D bu sadece 5530 için sanırım :D

bu sadece 5800 için sanırım yanlış yazdım yukarda :D

5530 için çıkaramayacağım arkadaşım. Bu ciddi bir modlama idi. Ve bendede 5530 Telefon yok. Test edemem doğal olarak. Devamlı test etmem gerekiyor bu tür ciddi sistem modifikasyonları için.

Bir nevi deneme yanılma yoluyla en iyiye ulaşıyorsunuz..

ferruki

ferruki

Üye
peki sadece hackli ve 4x4 veya 4x5 menülü fw nasıl yapabilirim.. ? 5530 için tabiki..

satacam zaten bu telefonu yaa 5800 alcam artık :D

MegaloManiaX

MegaloManiaX

Üye
    Konu Sahibi
peki sadece hackli ve 4x4 veya 4x5 menülü fw nasıl yapabilirim.. ? 5530 için tabiki..

satacam zaten bu telefonu yaa 5800 alcam artık :D

Bekle senin için yapıp foruma konu olarak koyacağım

ferruki

ferruki

Üye
RM-504 dediğin kodun bu olması gerekiyo herhalde 0591233 kasanın bandrolünde yazan kod..

ccaaggllaarr

Üye
Öncelikle çalişmaniz için teşekkür ederim. Kurulumu yaptım çalişti. oviye bağlanip cihazi guncelleme yap dediğimde eski sistem gitti yerine sıfır 5800 geldi. acaba bu nokta da hatali miyim? yani *000# yapip güncelleme yap demekle ayni. kafam karişti bir daha mi başa sarmali ne yapmali :s sanirsam v52 oldu:S üff ya ne güseldi eskisi ne yapmali yardimci olursaniz sevinirimmm

Üst Alt