(19.09.2010) Nokia 5800XM & 5530XM İçin Nokia C6 v11 MegaloManiaX V1-V2

Sponsorlu Bağlantılar

hotboy_ist

Üye
Arkadalar adımları aen uyguluyorum JAF ile yüklerken 5800'a fakat Jaf yüklemiyor bir türlü "error booting..." diyor. JAFI yenidn kurdum, hafıza kartımı formatladım, nokia cable driverlerini kaldırıp tekrar kurdum ama yine olmuyor. Olay su sekilde oluyor. Telefon kapalı iken jafla flash atarken POWER ON yapın diyor teli acma tusuna hemen basıp cekiyorum. PC usb baglandıgındaki sesi vriyor fakat 3 sn sonra usb cıkmıs sesi veriyor ve bidahada baglantı sesi gelmior. olmuyor kafayı yicem

sahin177

Üye
Arkadalar adımları aen uyguluyorum JAF ile yüklerken 5800'a fakat Jaf yüklemiyor bir türlü "error booting..." diyor. JAFI yenidn kurdum, hafıza kartımı formatladım, nokia cable driverlerini kaldırıp tekrar kurdum ama yine olmuyor. Olay su sekilde oluyor. Telefon kapalı iken jafla flash atarken POWER ON yapın diyor teli acma tusuna hemen basıp cekiyorum. PC usb baglandıgındaki sesi vriyor fakat 3 sn sonra usb cıkmıs sesi veriyor ve bidahada baglantı sesi gelmior. olmuyor kafayı yicem

Bak ben 5530 XM ye kurdum yapman gerekeni söyliyeyim telefon açıkken usb ye bağla pc görsün yani telefonu ondan sora teli kapat usb yi çıkarma öyle kalsın sonra jaf a gir gerekenleri yap olur. Ben öyle yaptım yalnız bir kaç sorun var cfw de batarya süresini uzatan versiyonu indirdim ben ömrü 2 günden 3 güne çıktı gayet hoşuma gitti yalnız 2 tane yada 3 tane program açınca kasıyor. Tuşlar kilitli iken arama geldiğinde tuş kilidini açınca kitleniyor ayrıca ovi mağazaya girmiyor menüdeki şimdilik bu kadar daha sorun çıkarsa yazarım :)

hotboy_ist

Üye
Bak ben 5530 XM ye kurdum yapman gerekeni söyliyeyim telefon açıkken usb ye bağla pc görsün yani telefonu ondan sora teli kapat usb yi çıkarma öyle kalsın sonra jaf a gir gerekenleri yap olur. Ben öyle yaptım yalnız bir kaç sorun var cfw de batarya süresini uzatan versiyonu indirdim ben ömrü 2 günden 3 güne çıktı gayet hoşuma gitti yalnız 2 tane yada 3 tane program açınca kasıyor. Tuşlar kilitli iken arama geldiğinde tuş kilidini açınca kitleniyor ayrıca ovi mağazaya girmiyor menüdeki şimdilik bu kadar daha sorun çıkarsa yazarım :)

yok abi olmuyor olmuyor kafayı yedirdi bana ya 50 kere denedim

JAF version 1.98.62
Detected PKEY: 9000BD73
Card life counter: 99.99%
P- nokia module version 01.02
FBUS INTERFACE NOT CONNECTED!!!
USB Cable Driver version: 7.1.31.0
Changing mode...Done!
Changing mode...
Detected P-: 9000BD73
Init usb communication...
Done!
Changing mode...
Done!
FILES SET FOR FLASHING:
MCU Flash file: NONE
PPM Flash file: NONE
CNT Flash file: NONE
APE Variant file: NONE
Phone Type:
FILES SET FOR FLASHING:
MCU Flash file: C:\Documents and Settings\WiLdHuS\Desktop\RM-356\RM-356_51.0.006_prd.core.C0r
Phone Type:
FILES SET FOR FLASHING:
MCU Flash file: C:\Documents and Settings\WiLdHuS\Desktop\RM-356\RM-356_51.0.006_prd.core.C0r
PPM Flash file: C:\Documents and Settings\WiLdHuS\Desktop\RM-356\RM-356_51.0.006_prd.rofs2.V01
Languages in ppm: English,French,German,Italian,Spanish,Portuguese
Phone Type:
FILES SET FOR FLASHING:
PPM Flash file: C:\Documents and Settings\WiLdHuS\Desktop\RM-356\RM-356_51.0.006_prd.rofs2.V01
APE Variant file: C:\Documents and Settings\WiLdHuS\Desktop\RM-356\RM-356_51.0.006_026_000_U01.uda.fpsx
PRESS POWER ON NOW!
Searching for phone...Found
Sending RAW loader...
Using 009.012.005
Elf2flash 09.11.000
CMT RAW loader...
Patching RAW boot step1...
Patching RAW boot step2...
Patching RAW boot step3...
Sending RAW Loader...
Error booting phone...

Ve güncellemiyor..... off ya yokmu bir bilen

sahin177

Üye
Telefonunun modeli nedir ve son versiyonu nedir ?

MegaloManiaX

MegaloManiaX

Üye
    Konu Sahibi
yok abi olmuyor olmuyor kafayı yedirdi bana ya 50 kere denedim

JAF version 1.98.62
Detected PKEY: 9000BD73
Card life counter: 99.99%
FBUS INTERFACE NOT CONNECTED!!!
USB Cable Driver version: 7.1.31.0
Changing mode...Done!
Changing mode...
Done!
Changing mode...
Done!
FILES SET FOR FLASHING:
MCU Flash file: NONE
Phone Type:
FILES SET FOR FLASHING:
Phone Type:
FILES SET FOR FLASHING:
Phone Type:
FILES SET FOR FLASHING:
APE Variant file: C:\Documents and Settings\WiLdHuS\Desktop\RM-356\RM-356_51.0.006_026_000_U01.uda.fpsx
PRESS POWER ON NOW!
Searching for phone...Found
Sending RAW loader...
Using 009.012.005
Elf2flash 09.11.000
CMT RAW loader...
Patching RAW boot step1...
Patching RAW boot step2...
Patching RAW boot step3...
Sending RAW Loader...
Error booting phone...

Ve güncellemiyor..... off ya yokmu bir bilen

Öncelikle teli açık modda pc suite ile bağla. Destek yazılımı yüklemek isteyecek. Ekranda telefondaki olası istekleri kabul edin gibi bir bilgi gözükecek. Destek yazılımı yüklendikten sonra teli kapatın ve JAF işlemlerini izleyin..

--------------- Ekleme ---------------

Telefona yükledim gayette güzel oldu. Çoğu FW 'yi denedim forumdaki ama Conversation 'u eksik olarak gördüm. Nasıl ekleyebilirim ?

Boş bir zamanımda Conversations uygulamasını telefon üzerinden mesajlarda menüsünde yer alacak şekilde sorunsuz yükleyebilmeniz için gerekli dosyaları http://www.maxicep.com/symbian-v9-4...guncel-tekrar-fw-atma-gerektirmez-392445.html konusundan paylaşacağım

MFive

MFive

Üye
yaw aga c6 fw ni kurdum ama sertifika meselesi yüzünden oyun yükleyemiyorum!!!!!!!!!!!!

mustixashk

mustixashk

Üye
megalomaniax arkadasım bu fırmware hakkaten guzel elıne saglık ama benm bı sıkıntım var shazam programını yukleyemıyorum bu dahılı bır bılesen dıyor yuklemeye ızın vermıyo nasıl duzelte bılrım bunu yardım edersen sevınırım sımdıden tesekkurler

cosan

cosan

Üye
gayet hızlı pratik ve güzel bir fw olmasına rağmen sarj süremin 3-4 günden 1.5 güne düşürmesinden dolayı tekrar v51 e döncem..

sahin177

Üye
gayet hızlı pratik ve güzel bir fw olmasına rağmen sarj süremin 3-4 günden 1.5 güne düşürmesinden dolayı tekrar v51 e döncem..

telin 5800 ise bataryanın uzun süre gitmesi için yapılmış olan cfw yi indir bro sen sanırım işlemci hızlandırmak için olanı indirmişsin :)

emretwoolf

emretwoolf

Üye
o konudaki MOD 14: Oyunlardaki Performansı ve Hızı Arttırmav mesela .bu cfwde zaten var mı?

cosan

cosan

Üye
telin 5800 ise bataryanın uzun süre gitmesi için yapılmış olan cfw yi indir bro sen sanırım işlemci hızlandırmak için olanı indirmişsin :)

Nokia 5800XM C6 MegalomaniaX V2 Batarya Düzenlemesi Yapılmış FW (4x4 Menü)
(Normal İşlemci Hızı - Uzun Batarya Dayanma Süresi)

bu versiyonu indirdim zaten ama yinede az gidiyor şarjı bikaç gün daha deneyecem bakalım ama pek uzun gitcek gibi gözükmüyo.

sahin177

Üye

bu versiyonu indirdim zaten ama yinede az gidiyor şarjı bikaç gün daha deneyecem bakalım ama pek uzun gitcek gibi gözükmüyo.

Valla bende 5530 XM var ilk cfw yi kurduğumda batarya durumunu gösteren programda 3 gün diyordu ne kadar doğru bilemicem sonra 2 güne düştü ömrü çok şarjı gitmeye başladı yani ama cfw bir kaç hata haricinde güzel sayılır.

yusufcan22

Üye
bu versiyon içinde aylin okuyor ben kullanıyorum bu forumda da var dosyaları iki dosya olması lazım ara bulursun

MegaloManiaX

MegaloManiaX

Üye
    Konu Sahibi
yaw aga c6 fw ni kurdum ama sertifika meselesi yüzünden oyun yükleyemiyorum!!!!!!!!!!!!

Bazı programlar & oyunlar tel hackli olmasına ragmen sertifika tarafından kısıtlanıyor uyarısı nedeniyle yüklenmezler. Bunun çözümü ya siscontent ile sisi parçalayıp dosyaları elle hafıza kartına atmak yada sertifikanız varsa FreeSigner ile sis dosyasını sertifikalamak.

megalomaniax arkadasım bu fırmware hakkaten guzel elıne saglık ama benm bı sıkıntım var shazam programını yukleyemıyorum bu dahılı bır bılesen dıyor yuklemeye ızın vermıyo nasıl duzelte bılrım bunu yardım edersen sevınırım sımdıden tesekkurler

Büyük ihtimalle shazam sis dosyasının içinde zaten telefonlarda kurulu gelen bir ek program bu hataya neden oluyor. Tavsiyem siscontent ile sis dosyasını açıp hafıza kartına aynen yapıştırman. Yada Freesigner ile sertifikan varsa sis dosyasını sertifikala. Oda yok dersen. Zaten shazamın crackli versiyonu şuan yok. Eski crackliler artık bağlanmıyor servera. O yüzden Ovi storedan kur. Ovi store otomatik kuracaktır.

o konudaki MOD 14: Oyunlardaki Performansı ve Hızı Arttırmav mesela .bu cfwde zaten var mı?

v1lerde mevcuttur. v2'lerde mevcut deil.

Şarj süreleri düzenlemeleri telefonun kendi programları üzerindeki düzenlemelerdir. Yüklediğiniz üçüncü parti programlar şarj süresinizi kısaltabiir. Özellikle sürekli arkaplanda çalışanlar. Örnek: Advanced Phone Lock gibi

bu versiyon içinde aylin okuyor ben kullanıyorum bu forumda da var dosyaları iki dosya olması lazım ara bulursun

Aylin üzerinde yüklü gelecektir. Ayrıyetten bu fw için elle yükleme yapılmasına gerek yoktur.

sahin177

Üye
Bazı programlar & oyunlar tel hackli olmasına ragmen sertifika tarafından kısıtlanıyor uyarısı nedeniyle yüklenmezler. Bunun çözümü ya siscontent ile sisi parçalayıp dosyaları elle hafıza kartına atmak yada sertifikanız varsa FreeSigner ile sis dosyasını sertifikalamak.

Büyük ihtimalle shazam sis dosyasının içinde zaten telefonlarda kurulu gelen bir ek program bu hataya neden oluyor. Tavsiyem siscontent ile sis dosyasını açıp hafıza kartına aynen yapıştırman. Yada Freesigner ile sertifikan varsa sis dosyasını sertifikala. Oda yok dersen. Zaten shazamın li versiyonu şuan yok. Eski liler artık bağlanmıyor servera. O yüzden Ovi storedan kur. Ovi store otomatik kuracaktır.

v1lerde mevcuttur. v2'lerde mevcut deil.

Şarj süreleri düzenlemeleri telefonun kendi programları üzerindeki düzenlemelerdir. Yüklediğiniz üçüncü parti programlar şarj süresinizi kısaltabiir. Özellikle sürekli arkaplanda çalışanlar. Örnek: Advanced Phone Lock gibi

Aylin üzerinde yüklü gelecektir. Ayrıyetten bu fw için elle yükleme yapılmasına gerek yoktur.

5530 xm içinde uyarlarmısın bu cfw yi ?

yusufcan22

Üye
hepinizin eline koluna klavyenize sağlık yardımlarınız sayesinden telefonu aldıktan 2 gün sonra hiç bir bilgim olmamasına rapmen (c6 fw) yardımlarınız sayesinde kurdum. ilk yüklediğim fw da ekranı silince saat gitmiyordu diğer widgetler gidiyordu bana göre çokta kullanışlı idi ama bu FW da saat dahil gidiyor ekranda operatör şebeke gücü ve şarz kalıyr sadece benden kaynaklanan bir sorun olduğunu sanmıyorum yardımlarınızı bekliyorum

MegaloManiaX

MegaloManiaX

Üye
    Konu Sahibi
hepinizin eline koluna klavyenize sağlık yardımlarınız sayesinden telefonu aldıktan 2 gün sonra hiç bir bilgim olmamasına rapmen (c6 fw) yardımlarınız sayesinde kurdum. ilk yüklediğim fw da ekranı silince saat gitmiyordu diğer widgetler gidiyordu bana göre çokta kullanışlı idi ama bu FW da saat dahil gidiyor ekranda operatör şebeke gücü ve şarz kalıyr sadece benden kaynaklanan bir sorun olduğunu sanmıyorum yardımlarınızı bekliyorum

İstekler doğrultusunda o modifiye uygulanmıştır. Birçok kişi ekrandaki resmi tam görebilecekleri ek bir sayfa istiyordu. Saat & tarih widgeti bu yüzden kaldırıldı. Bu modifiye telefon üzerinden uygulanmadığı için fwlere eklenmiştir.

yusufcan22

Üye
belki komik gelicek ama bu ayrıntıyı daha önce okumuş olsam bu yazılımı yüklemezdim hızı gayet güzel eski fw a dönmek te istemiyorum onda tema efektleri çalışmıyor umarım saat gitmeyen ve hızlı bir fw bulurum teşekkürler :hmmm

bir sorum daha olacaktı ilk sayfada yayınlanan fw ların hepsi bu şekildemi saat kalan varsa hemen onu yüklüycem de :D

Üst Alt