15/09/11 - Ve Mutlu Son . Symbian Anna 22.14 DE + 24.1 TR navifirmde + Ovi'de arkadaşlar :)

Sponsorlu Bağlantılar

ultraslan_66

ultraslan_66

Üye
anna güncellemesi gelmedikten sonra daha çok rekor görücez :D :d::d:

By_UYANIK

By_UYANIK

Üye
navifirm neden açıp kapatıyorlar anlamadım gitti.sanki anna çıkacakmış gibi bir his var:vur

dentaytr

Üye

Nokia Avrupa sitesinde, herkesin "bizim ülkede ne zaman çıkar" diye sorduğu bir başlıkta (ki ben de "Türkiye'de ne zaman çıkar, net bir tarih verin" diye yazmıştım) Nokia çalışanı'nın yazdıkları:

"I can't give any estimates on when the updates will be released in your countries as that depends on a local decision. But I'l inform here in the forum once new countries have been added to the Symbian Anna GoLive."

Çevirisi: "Güncellemelerin ülkenizde ne zaman çıkacağı, yerel karara bağlı olduğundan herhangi bir tahmin veremiyorum. Ama Symbian Anna GoLive'ye yeni ülkeler eklendikçe burada, forumda bilgi vereceğim."

Bu cevaba bakılırsa, gecikme Nokia-Türkiye'den kaynaklanıyor gibi...

arkadaşlar baştan beri düşüncem nokia türkiye kodlarda gerekli güncellemeleri(şebeke ayarları dil dosyaları vb.) güncellemeyi geç yaptığı için sonuncu duruma düşmüş olabiliriz. klasik sona kalma alışkanlığımızdan dolayı bu durumun yaşandığı düşüncesindeyim. bence yapılacak şey nokia türkiyeyi olabildiğince rahatsız etmek

tuornumen

Üye
yalnız şunu belirteyim yeni sürümün üstüne eski sürüm kuramazsın

Nokia E7 ile olan deneyimlerimden tüm Symbian ürünler için genelleyebilirsem eğer, firmware ve content dosyalarıda dahil olarak indirilip, update değilde refurbish seçeneğiyle yüklerseniz yeni ya da eski sürüm farketmiyor, bütün kütüphane ve sistem yapısını sıfırdan yaratıyor, dolayısı ile bu işlem bu sefer updateten farklı olarak; ürünü sıfırlamak refurbish etmek, tamamen yazılım yenelemek oluyor. En kötü ihtimalle bile yanlışlıkla eksik dosyalarla refurbish yapmaya kalkarda açılmaz duruma getirirseniz, Dead phone USB flashing ile tekrar en eski yazılıma döndürebiliyorsunuz. :)

Garanti konusuda "bence" çok fazla göz korkutmamalı, ortalama 100 kullanıcıdan 5 ya da 6 tanesinin ürünü kullandığı süre boyunca Teknik Servise yolu düşüyor, bunların zaten 4 taneside normalde kendi düzeltebilecekleri yazılımsal sorunlar yüzünden oluyor. Dolayısı ile eğer bu tarz ürünleri kurcalamak, kişiselleştirmek onlarla uğraşmak hoşunuza gidiyorsa eğer "yemişim Garantiyi, bozulursa bozulsun" diyerek sizde girişin, yükleyin birşeyler. Sonuçta hadron çarpıştırıcısı değilki bu aletler, kuantum fiziği gerektirsin... :D Forumda çoğunlukta erkek olduğundan vurgulamadan geçemiycem, bu bizim doğamızda var; makinelerle, araç gereçlerle uğraşmak, kurcalamak, tamir etmek ya da sıfırdan alet yapmak. Kurcalayın, tadını çıkarın, en azından bozarsanız bile siz bile bile bozmuş olun; içine bir yerden su giripte bozulmuş, arkadaş kurcalarken bozmuş ya da cebinizden düşüpte bozulmuş olmasın... En kötü 1-2 ay 3310 ile dolaşırsınız tekrar, yılan oynayarak nostalji yaparsınız :D

DustoJniK

DustoJniK

Üye
Arkadaşlar sunu belirteyim [ navifirim 1.3 te problem var servere bağlanamıyor. Fakat navifirim 0.1 den her zaman bağlanabiliyorsun sabahtan beri deniyorum oluyo hep ]

Suyaka

Suyaka

Üye
Bağlantısını paylaşabilar misin o navifirm sürümünün kardeşim?

Overdose34

Overdose34

Üye
Nokia E7 ile olan deneyimlerimden tüm Symbian ürünler için genelleyebilirsem eğer, firmware ve content dosyalarıda dahil olarak indirilip, update değilde refurbish seçeneğiyle yüklerseniz yeni ya da eski sürüm farketmiyor, bütün kütüphane ve sistem yapısını sıfırdan yaratıyor, dolayısı ile bu işlem bu sefer updateten farklı olarak; ürünü sıfırlamak refurbish etmek, tamamen yazılım yenelemek oluyor. En kötü ihtimalle bile yanlışlıkla eksik dosyalarla refurbish yapmaya kalkarda açılmaz duruma getirirseniz, Dead phone USB flashing ile tekrar en eski yazılıma döndürebiliyorsunuz. :)

Garanti konusuda "bence" çok fazla göz korkutmamalı, ortalama 100 kullanıcıdan 5 ya da 6 tanesinin ürünü kullandığı süre boyunca Teknik Servise yolu düşüyor, bunların zaten 4 taneside normalde kendi düzeltebilecekleri yazılımsal sorunlar yüzünden oluyor. Dolayısı ile eğer bu tarz ürünleri kurcalamak, kişiselleştirmek onlarla uğraşmak hoşunuza gidiyorsa eğer "yemişim Garantiyi, bozulursa bozulsun" diyerek sizde girişin, yükleyin birşeyler. Sonuçta hadron çarpıştırıcısı değilki bu aletler, kuantum fiziği gerektirsin... :D Forumda çoğunlukta erkek olduğundan vurgulamadan geçemiycem, bu bizim doğamızda var; makinelerle, araç gereçlerle uğraşmak, kurcalamak, tamir etmek ya da sıfırdan alet yapmak. Kurcalayın, tadını çıkarın, en azından bozarsanız bile siz bile bile bozmuş olun; içine bir yerden su giripte bozulmuş, arkadaş kurcalarken bozmuş ya da cebinizden düşüpte bozulmuş olmasın... En kötü 1-2 ay 3310 ile dolaşırsınız tekrar, yılan oynayarak nostalji yaparsınız :D
Aynen katılıyorum söylediklerine. Refurbish biraz sakıncalı. Bende update e tıklayarak euro2germany anna yükledim, kullanıyorum Türkçe ve hiç bir sıkıntı yok. Bu konuda pek prof olmasamda riske atıp böyle bi işe girdim ve pişman değilim. Anna sorunsuz çalışıyo 2 haftadır.

DustoJniK

DustoJniK

Üye
Bağlantısını paylaşabilar misin o navifirm sürümünün kardeşim?

Buyur Kardeşim işte bu.. Yalnız navifirmden euro 2 germany secip 8 tane dosyayı indirdikten sonra Phoenix le telefona yüklerken optionstan kırmızı renklı yazıyı sılıp sonra flasla sonra telefonun süper sorunsuz calısacak...

----------Eklendi @ 18:41:38 ---------- Yazıldı @ 18:39:55 ----------

Aynen katılıyorum söylediklerine. Refurbish biraz sakıncalı. Bende update e tıklayarak euro2germany anna kullanıyorum Türkçe ve hiç bir sıkıntı yok. Bu konuda pek prof olmasamda riske atıp böyle bi işe girdim ve pişman değilim. Anna sorunsuz çalışıyo 2 haftadır.

Refurbishin hic bir sakıncası yok optionstan girip gerekli işlemleri yaptıktan sonra birebir orjinal yazılım yüklüyor gibi.....

----------Eklendi @ 18:43:32 ---------- Yazıldı @ 18:41:38 ----------

Suyaka İşlemleri yaptıktan sonra yorum yazarsan makbule geçer diğer arkadaşlarında güvenebilmesi için simdiden teşekkürler...

tuornumen

Üye
Arkadaşlar sunu belirteyim [ navifirim 1.3 te problem var servere bağlanamıyor. Fakat navifirim 0.1 den her zaman bağlanabiliyorsun sabahtan beri deniyorum oluyo hep ]

Bahsettiğin navifirm sürümü ile bağlandığın server Product External olmasın? Çünkü halihazırda yetkili servislerin kullandığı, Nokia'nın kendi resmi yazılımları olan Nokia Data Package Manager'da ve Nokia Care Suite'te de serverlar Offline görünüyor. Dün gece bir açılmıştı hem Care Suite'te hemde Navifirm 1.3te görünmüştü ama şu anda da ikisinde birden bağlantı yok. Navi'de hata olsa Data Package Manager'da bağlanırdı.

DustoJniK

DustoJniK

Üye
Bahsettiğin navifirm sürümü ile bağlandığın server Product External olmasın? Çünkü halihazırda yetkili servislerin kullandığı, Nokia'nın kendi resmi yazılımları olan Nokia Data Package Manager'da ve Nokia Care Suite'te de serverlar Offline görünüyor. Dün gece bir açılmıştı hem Care Suite'te hemde Navifirm 1.3te görünmüştü ama şu anda da ikisinde birden bağlantı yok. Navi'de hata olsa Data Package Manager'da bağlanırdı.

Aynen öyle Nokia Data Package Manager offline durumda o yüzden Product External den bağlanıp gerekli yazılımı yükleyebiliyorlar....

Suyaka

Suyaka

Üye
Bu da Production External bölümünü açıyor. Güncel ağ değil yani. Nokia Care Suite ağına bağlanman gerekiyor.

Ben zaten o 8 parçayı indirmiştim, tek eksiğim depo hafızasının bulunduğu dosya. O da production external'de yok zaten kardeşim, upload için sağolasın.

DustoJniK

DustoJniK

Üye
Bu da Production External bölümünü açıyor. Güncel ağ değil yani. Nokia Care Suite ağına bağlanman gerekiyor.

Sen Anna versiyonunu telefona yüklemek istiyormusun. Tamam Güncel değilde Enson Nokia Care Suite serverleri ne zaman açılmışsa o anki güncel dosyaları kaydeder otomatik olarak. Zaten Kimse bağlanamıyor su an Nokia Care ye....

----------Eklendi @ 18:54:16 ---------- Yazıldı @ 18:52:55 ----------

Valla ben Production Externalden İndirdim Ve Telefona yükledim şu an canavar gibi oldu. İndirip Yükledim hemde bugün....

Suyaka

Suyaka

Üye
Sen Anna versiyonunu telefona yüklemek istiyormusun. Tamam Güncel değilde Enson Nokia Care Suite serverleri ne zaman açılmışsa o anki güncel dosyaları kaydeder otomatik olarak. Zaten Kimse bağlanamıyor su an Nokia Care ye....

Bende yüklü zaten ANNA. O bahsettiğin kırmızı dosyayı edinmeye çalışıyorum ben : ) Ona ihtiyacım var ve o sadece Nokia Care Suite ağında.

tuornumen

Üye
Refurbishin hic bir sakıncası yok optionstan girip gerekli işlemleri yaptıktan sonra birebir orjinal yazılım yüklüyor gibi.....

Evet DustoJnik haklı, Refurbish çoğu zaman Update'ten daha güvenlidir. Update yaparken belirli dosyalar ve sürüm farklılıkları gözetilerek eski yazılımın üzerine yükseltme yapılır. :) Ama Refurbish'te ise bütün sistem formatlanılarak sıfırdan kurulur ki, bu çoğu zaman telefonun içinde biriken artık dosyaların, çakışmaların önüne geçerek daha sağlıklı çalışmasını sağlar. Bu arada Product External serverlarında bulunamayan ve Phoenix'te kırmızı yazı şeklinde gözüken büyük boyutlu dosyalar telefonların İçerik dosyaları. Yani 200-300 mb arası Firmware(İşletim Sistemi), 600mb-1gb arasında ise yanında gelen programlar, yazılımlar, haritalar, örnek müzik, video, fotoğraf dosyaları vs'yi barındıran Content (İçerik) dosyaları tutuyor. Genellikle doğrudan hafıza kartını formatlayarak oraya yüklenen bu içerikleri imkanınız varsa indirip yüklemeye çalışın. Çünkü bu iki dosya ile Refurbish edildiğinde telefonunuz tamamen fabrikadan yeni çıkmış bir hal alıyor. Haliyle Updateten farklı olarak, Refurbish esnasında kesinlikle bütün kişisel bilgileriniz uçacaktır. (mesajlar, rehber, notlar vs.) Ne var ki bunlarda Ovi Suite ile kolayca yedeklenilerek fazla vaktinizi almayacak şeyler. :)

maxifunk

maxifunk

Üye
Valla ben KVK çıkışlı c7 telefonuma euro2_germany ANNA yükledim orjinal türkçe olarak sorunsuz kullanıyorum keşke baştan beri beklemeseydim TR Anna yı.

Not: External Serverden indirdiğim dosyalarla flash yaptım

DustoJniK

DustoJniK

Üye
Bende yüklü zaten ANNA. O bahsettiğin kırmızı dosyayı edinmeye çalışıyorum ben : ) Ona ihtiyacım var.

Senin niyet kötü o zmn :) fakat benim depo hafızası 8 gb hala.....

----------Eklendi @ 18:58:09 ---------- Yazıldı @ 18:55:59 ----------

Evet DustoJnik haklı, Refurbish çoğu zaman Update'ten daha güvenlidir. Update yaparken belirli dosyalar ve sürüm farklılıkları gözetilerek eski yazılımın üzerine yükseltme yapılır. :) Ama Refurbish'te ise bütün sistem formatlanılarak sıfırdan kurulur ki, bu çoğu zaman telefonun içinde biriken artık dosyaların, çakışmaların önüne geçerek daha sağlıklı çalışmasını sağlar. Bu arada Product External serverlarında bulunamayan ve Phoenix'te kırmızı yazı şeklinde gözüken büyük boyutlu dosyalar telefonların İçerik dosyaları. Yani 200-300 mb arası Firmware(İşletim Sistemi), 600mb-1gb arasında ise yanında gelen programlar, yazılımlar, haritalar, örnek müzik, video, fotoğraf dosyaları vs'yi barındıran Content (İçerik) dosyaları tutuyor. Genellikle doğrudan hafıza kartını formatlayarak oraya yüklenen bu içerikleri imkanınız varsa indirip yüklemeye çalışın. Çünkü bu iki dosya ile Refurbish edildiğinde telefonunuz tamamen fabrikadan yeni çıkmış bir hal alıyor. Haliyle Updateten farklı olarak, Refurbish esnasında kesinlikle bütün kişisel bilgileriniz uçacaktır. (mesajlar, rehber, notlar vs.) Ne var ki bunlarda Ovi Suite ile kolayca yedeklenilerek fazla vaktinizi almayacak şeyler. :)[/COLOR][/COLOR]

Aynen Öyle ve ne var ki benim telefonda hic bir eksiklik yok yani hiçbirşey silinmedi nasıl yaptım ettim anlamadım..... Bütün programlar eksiksiz ve yeni programda gelmiş :)/internet radyo) ahhahaha

Overdose34

Overdose34

Üye
Buyur Kardeşim işte bu.. Yalnız navifirmden euro 2 germany secip 8 tane dosyayı indirdikten sonra Phoenix le telefona yüklerken optionstan kırmızı renklı yazıyı sılıp sonra flasla sonra telefonun süper sorunsuz calısacak...----------Eklendi @ 18:41:38 ---------- Yazıldı @ 18:39:55 ----------Refurbishin hic bir sakıncası yok optionstan girip gerekli işlemleri yaptıktan sonra birebir orjinal yazılım yüklüyor gibi.....----------Eklendi @ 18:43:32 ---------- Yazıldı @ 18:41:38 ----------Suyaka İşlemleri yaptıktan sonra yorum yazarsan makbule geçer diğer arkadaşlarında güvenebilmesi için simdiden teşekkürler...
Ben Phoenix ile flashlarken refurbish eksik dosya hatası vermişti. Bende updatee tiklayıp attım sorunsuz çalıştı. 2sinin arasındaki farki pek anlayamadım açıkcası :)

Suyaka

Suyaka

Üye
Arkadaşlar, telefonuna bahsettiğiniz kırmızı dosya ( 0022_014_M001_8GB.FSPX ) olmadan, şu options'tan kaldırdığınızdan söz ediyorum. Euro2Germany Anna'yı flash atıp da, Nokia Sleeping Screen yahut Nokia Drop kurabilen var mı? Bi dener misiniz?

tuornumen

Üye
:) hehe :D Content olmadığı için programlarının ve kişisel bilgilerinin olduğu yere dokunmamış işte Firmware'i sıfırdan yüklemiş o kadar. Bu arada Nokia'nın Data Package Manager'ına bakmak isterseniz çoğu zaman Navifirm'dan daha geniş kapsamlı olabiliyor ve Phoenix ile uyumlu çalışarak dosylarıda direk Phoenix üzerinden indirebilmenize olanak sağlıyor. Zaten 3.56 mb'lık birşey blog'a attım isteyen yükleyip bakabilir; :)

Birde refurbish ile update arasındaki farkı şöyle anlatırsak karışıklığı biraz gidermiş olabiliriz sanki:

- Bilgisayarınızı ele alalım, Windows'u C:\ dizinine kurdunuz ve Programlar, Oyunlar, Rehber, Resimler vs. D:\ klasörünüzde kurulu,
Windows'unuzun sürümünü yükselteceksiniz;

a) Update yaptığınızda; Windows'unuzun eski dosyaları dururken üzerine yama ile gelen dosyalar yüklenerek, çakışan dosyalar var ise yenisiyle değişerek gerekli değişiklikler C:\ Klasörünüzde yapılır ve siz Windowsunuzun yanında gelen programları istediğinizi ayrıca belirtmedikçe D:\ klasörünüze dokunulmaz. İçerikleri de isterseniz bile kendi dosyaları dışında sizin Program Oyun vs.nize dokunulmaz.

b) Refurbish yaptığınızda; C:\ Sürücüsü olduğu gibi formatlanır ve Windows'un o anki yüklemek istediğiniz sürümünün bütün dosyaları en kararlı çalıştığı şekilde paketlendiği haliyle C:\ sürücünüze yüklenir. Eğer içerik dosyalarını da isterseniz, D:\ sürücünüzde olduğu gibi formatlanıp içerik yüklenir ve bilgisayarınızı ilk aldığınızda kutudan çıkardığınız haline döner.

Burada sebeplerine girdiğimizde konu oldukça sapabileceğinden dolayı, bir elektronik gerecin temel omurgasını oluşturan Firmware ya da İşletim Sistemlerinin yükseltilirken Update'ten çok, Formatlanılarak sıfırdan yüklemenin niye daha sağlıklı olduğuna değinmeyeceğim. Ama hepimiz en azından bilgisayarlar sayesinde biliyoruz ki genelde Formatlamadan sonra İşletim Sistemi yüklemek temiz bir sayfa açmak gibi oluyor. Tabi bunu yaparkende suyunu çıkarmamak gerekiyor, günümüz bellekleri elektronikte olsa, formatlama işlemleri sırasında fiziksel ve kimyasal yorgunluklar yaşamaktadırlar. Hergün refurbish ile yazılım yüklenen bir makine belli bir süre sonra bir takım okuma yazma problemleri ile karşılaşabilir. :)

• Beğen
Tepkiler: Suyaka
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
arkadaşlar baştan beri düşüncem nokia türkiye kodlarda gerekli güncellemeleri(şebeke ayarları dil dosyaları vb.) güncellemeyi geç yaptığı için sonuncu duruma düşmüş olabiliriz. klasik sona kalma alışkanlığımızdan dolayı bu durumun yaşandığı düşüncesindeyim. bence yapılacak şey nokia türkiyeyi olabildiğince rahatsız etmek

Aynen...

Şimdi baktım, aynı nokia çalışanı aynı konuya tekrar vurgu yapmış.

"As mentioned, I can't tell you a date when the updates will be released in the different countries as it's a local decision. The countries decide week by week if they are ready to launch or not."

Çevirisi: (Söylediğim gibi, yerel karara bağlı olduğundan, güncellemelerin diğer ülkelerde ne zaman çıkacağı konusunda bir tarih veremem. Ülkeler, güncellemenin kullanıma hazır olup olmamasına göre haftadan haftaya karar veriyorlar.)

Kısacası: Nokia Türkiye'nin Anna'yı bir türlü hazır edememesi yüzünden işkence çekiyor, beklemekten patlıyoruz burda...
Şimdi bir de bayram tatiline girdiler ki hiç beklemeyin Anna'yı...
Bayram biter bitmez herkes müşteri hizmetlerini arayıp sürekli taciz etsin "ne zaman çıkacak ne zaman çıkacak" diye:D

Üst Alt