Yorumunuza katılıyorum. Symbian da eksik hata nedir diğer sistemlere göre kimse belirtmiyor sadece symbian'a para verilmez diye kestirip atıyorlar diğer sistemlere göre artı eksi nedir değerlendirme yok ben hem bada hem symbian hem android kullanıyorum sistem olarak içlerinde en stabil olanı bada .birde uygulama gelişmiş olsa diğer tüm sistemleri altüst eder kesinlikle. Android ve symbian çalışma prensibi olarak birbirine yakın ikiside ram düşmanı sistemler 512mb ram stand by da hiç bir şekilde 250 ve üyesi çalışmıyor iki program çalışmaya başlayınca her iki sistemde ram yemeye başlıyor. Artı olarak android tlf şarj düşmanı hiçbir android tlf henüz yoğun kullanımda 1günü devirecek kapasiteye ulaşamadı. Symbian 1günü rahat tamamliyor yoğun kullanımda bada ise bu sureyi en az 2gün olarak kullanıcısına sunuyor.
S^3 telefonların yavaş olduğu, işlemci yüzünden sürekli donduğu, kullanıcılarına sorun çıkarma ihtimalinin yüksek olduğu, (5-6 Ay düzgün çalışan N8'in bir anda ölmesi), Reset atması , kapanınça açılmamakta inat etmesi. Klavyeli E7' de telefonun klavyeye geç tepki vermesi, adam gibi web tarayıcısının olmaması, Ovi Mağazanın bomboş olması, düzgün uygulama sayısının azlığı, İnsanların " Nokia güncelleme çıkartsın yaaa sorunlarımızı gidersin yaaa " modunda aylarca güncelleme beklemesi vs vs vs İnsanların Symbian'dan soğuması Nokia'nın hızlı bir şekilde pazar kaybı yaşaması..
Daha yazayım mı..
Daha yazsan iyi olur çünkü digerlerini sallamıssın.Ben de S^3 kullanıyorum ve bu saydıklarının hiçbirini yasamadım.Ayrıca çevremde birsürü c6-01 c7 ve 2-3 tane n8 var hiçbirimiz kimseye güncelleme için yalvarmıyoruz.Telefon kullanmayı bilmeyen adamın eline telefon verirsen İphone 4'ü bile rezil eder.
Ayrıca kinetik kaydırması C7 ve diger symbianlar kadar akıcı telefon yoktur.Piyasanın örnek aldıgı bir grafiktir bu.Ovi magazası hakkında konusmak bile istemiyorum artık sanırım herkes kör...
Daha yazsan iyi olur çünkü digerlerini sallamıssın.Ben de S^3 kullanıyorum ve bu saydıklarının hiçbirini yasamadım.Ayrıca çevremde birsürü c6-01 c7 ve 2-3 tane n8 var hiçbirimiz kimseye güncelleme için yalvarmıyoruz.Telefon kullanmayı bilmeyen adamın eline telefon verirsen İphone 4'ü bile rezil eder.
Ayrıca kinetik kaydırması C7 ve diger symbianlar kadar akıcı telefon yoktur.Piyasanın örnek aldıgı bir grafiktir bu.Ovi magazası hakkında konusmak bile istemiyorum artık sanırım herkes kör...

Yalanın bu kadarı.. 
Telefonun web tarayıcısı ile herhangi bir siteye girmediğin, uygulamalar klasöründe 25 tane bile uygulama olmadığı burdan anlaşılıyor. Kinetik kaydırma akıcıymışYalanın bu kadarı..
@arthur09prime
Symbian ram düşmanı değildir doğru, hiç bir veriyi ram'e atmadığı için yavaş çalışır kanser eder
Uygulamalarda 30'u geçik sensör ve çesitli uygulamalar var.400'e yakın sarkı var,25 video klip ve 4000'i geçik mesajım ve gönderilmis mesajlarım var,telefon rehberinde 280 küsur karvizit var baska nerde bolluk oldugunda kasma yapar söyle belirteyim rakamını
Ayrıca symbian'ı biraz arastır donanımı nasıl kullandıgını ögrenmesilisn bence.Ayrıca tarayıcıya takmıssın dostum sen hangi tarayıcıyı kullanıyorsun ve o tarayıcıyı kim yapmıs.Ayrıca bunlar C7 de X6 ise daha dolu sarkı ve video açısından ama onda da tık yok..N8'in var ama kinetik kaydırmayı elestiriyorsan biyerlerde sorun var...Uygulamalarda 30'u geçik sensör ve çesitli uygulamalar var.400'e yakın sarkı var,25 video klip ve 4000'i geçik mesajım ve gönderilmis mesajlarım var,telefon rehberinde 280 küsur karvizit var baska nerde bolluk oldugunda kasma yapar söyle belirteyim rakamını
Ayrıca symbian'ı biraz arastır donanımı nasıl kullandıgını ögrenmesilisn bence.Ayrıca tarayıcıya takmıssın dostum sen hangi tarayıcıyı kullanıyorsun ve o tarayıcıyı kim yapmıs.Ayrıca bunlar C7 de X6 ise daha dolu sarkı ve video açısından ama onda da tık yok..N8'in var ama kinetik kaydırmayı elestiriyorsan biyerlerde sorun var...
bu sorunlar her telefonda olmayabilir ve her telefon da iyi olmamayabilir. Arkadaşımın c7 akıp gidiyor tık yok, diğeri de abiminki garantiden geliyor tekrar gidiyor diyo. Yani sorun kullanandan biraz da cihazdan. Bazı cihazlar sorunlu olabilir ama bunu her cihaza yaymamak lazım. OK? 
bu sorunlar her telefonda olmayabilir ve her telefon da iyi olmamayabilir. Arkadaşımın c7 akıp gidiyor tık yok, diğeri de abiminki garantiden geliyor tekrar gidiyor diyo. Yani sorun kullanandan biraz da cihazdan. Bazı cihazlar sorunlu olabilir ama bunu her cihaza yaymamak lazım. OK?
![]()
Biz de bunu anlatmaya çalışıyoruz arkadaşa.

nonamex arkadaşımızın cihazı sorunlu ve kendisi garantiye yollamamakta ısrarcı. Veya bu kadar şikayetciysen satarsın başka cihaz alırsın bu kadar basit. Sat kurtul ! Niye satmıyorsun ? Vazgeçemediğin ne var ?

Symbian ram düşmanı değildir. Tersine en verimli sistemlerdendir.
----------Eklendi @ 15:45:01 ---------- Yazıldı @ 15:43:34 ----------
Evet SENİN yaşadığın sorunlar bunlar.
----------Eklendi @ 15:45:41 ---------- Yazıldı @ 15:45:01 ----------
+++ eline sağlık.[/QUOTE
daha önceki telefonum symbian idi oda android gibi ram'den götürüyordu samsung i 8910hd 256mb ram 80civarina düşüyordu. Sonunda custom rom yükledim bir parça düzeldi. N80 n95bunlar da halen kullandığım telefonlar onlarda da aynı sorun ile karşı karsiyayim]
Symbian ram düşmanı değildir. Tersine en verimli sistemlerdendir.
----------Eklendi @ 15:45:01 ---------- Yazıldı @ 15:43:34 ----------
Evet SENİN yaşadığın sorunlar bunlar.
----------Eklendi @ 15:45:41 ---------- Yazıldı @ 15:45:01 ----------
+++ eline sağlık.[/QUOTE
daha önceki telefonum symbian idi oda android gibi ram'den götürüyordu samsung i 8910hd 256mb ram 80civarina düşüyordu. Sonunda custom rom yükledim bir parça düzeldi. N80 n95bunlar da halen kullandığım telefonlar onlarda da aynı sorun ile karşı karsiyayim]
i8910hd'de arka planda çalışan uygulama sayısı fazladır ondandır. N95 ve n80'e gelicek olursak onlarda sadece 64mb ram bulunur zaten.
Örneğin n95 8gb'ı ele alalım. 128mb ram var ve sadece 40 civarını kullanıyor bu ramin yani sana 90-80 arası bir ram kalıyor (arkadaşımda var, ram dostu bir telefon) . Symbian3'lü telefonlarda ise ortalama ram kullanımı 120mb civarındadır. Yani sana 120-140 arası bir ram kalıyor.
----------Eklendi @ 00:13:43 ---------- Yazıldı @ 00:08:32 ----------
Buyur n95 8gb'teki boş ram miktarı
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Bence gayet verimli.
----------Eklendi @ 00:23:03 ---------- Yazıldı @ 00:13:43 ----------
Bu da n8 9 uygulama açıkLinkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
i8910hd'de arka planda çalışan uygulama sayısı fazladır ondandır. N95 ve n80'e gelicek olursak onlarda sadece 64mb ram bulunur zaten.
Örneğin n95 8gb'ı ele alalım. 128mb ram var ve sadece 40 civarını kullanıyor bu ramin yani sana 90-80 arası bir ram kalıyor (arkadaşımda var, ram dostu bir telefon) . Symbian3'lü telefonlarda ise ortalama ram kullanımı 120mb civarındadır. Yani sana 120-140 arası bir ram kalıyor.
----------Eklendi @ 00:13:43 ---------- Yazıldı @ 00:08:32 ----------
Buyur n95 8gb'teki boş ram miktarı
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Bence gayet verimli.
----------Eklendi @ 00:23:03 ---------- Yazıldı @ 00:13:43 ----------
burda benim anlatmak istediğm yeni nesil programların çok fazla ram tüketmesi bir opera mobile n80de çalışmıyordu ram yetersizliğinden aynı opera mobile n95 8gbda çalışıyor fakat ram kullanımı yüksek.
Ama şunu açık yüreklilikle soyleyebilirim symbian'daki ram verimi malesef androidde yok 512mb ram iki üç program çalıştığında direkt 50lere düşüyorzaten ram'in yarısını telefon kendi yiyor
kalan yarısı bazen oluyor yetmiyor
Bu da n8 9 uygulama açıkLinkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız