Uygulama 1,5 ghz tek cekirdekmi 1 ghz cift cekirdekmi

Sponsorlu Bağlantılar

fingerback5

fingerback5

Üye
kardeşim anlamıyormusun bilmiyorum ama dikkat edersen

"çift çekirdekli 1 ghz işlemci" yazar yani 2 çekirdekten oluşan 1 ghz saat hızındaki işlemci.

Hertz'i nasıl anlıyorsun bilmem ama baya bi yanlış anladıgın ortada.

Hertz saniye başina yenilenme sayısıdır. yani 1 hertzlik bir işlemci saniyede 1 kere yenilenir.

şimdi 1 gigahertzlik bir işlemci saniyede 1x10 üzeri 9 kere yenilenir.

senin mantığına gore eğer tek çekirdekli işlemci saniyede 1ghz hızında yenileniyorsa cift cekirdekli islemci saniyede 2 ghz hızında yenilenir. Eğer böyle bişeyde mümkün olsaydı benim telefonumun işlemcisinin 5.6ghz olması lazımdı. Öte yandan galaxy s4 toplamda 8 çekirdekten oluşuyor. o zaman daha uçuk bi rakam gormemiz gerekecekti ki o hıza bilgisayarlarla bile ulaşilamiyor.

umarim aciklayici olmuştur :tebessüm:

"""Ekleme: yine senin mantigina gore benim telefonum 4 çekirdekli 1.4ghz ise tek cekirdekli 350 mhz olurdu. bu durumda galaxy wonder tek çekirdekli 1.4ghz olduguna gore wonder galaxy s3le eşit olurdu. ve boyle bisey yok :ehe

Galaxy S4 8 çekirdek içeriyor fakat 8i aynı anda çalışamadığı için 8 çekirdek denemez.

Yanlışları düzeltelim: Çift çekirdek hızı ikiye katlamaz.Bir program tek çekirdekle çalışıyorsa 2 çekirdekli bir işlemcide de yine bir çekirdekte çalışacak diğeri boşta kalacaktır.Ama fazla güç isteyen uygulamalarda tek çekirdek çalıştıramazken çift çekirdek iki çekirdeğide kullanarak çalıştıracaktır.Çift çekirdekli 1 ghz işlemci demek 1 ghz hızında çalışan 2 çekirdek demektir fakat bu tek çekirdekli 2 ghz işlemciye eşit değildir.Yani sayı toplarmıs gibi kafadan toplanarak hız hesaplanamaz.Çekirdek daha fazla işlem gücü demektir.Daha fazla hız değil.Sonuç olarak çift çekirdek 1 ghz diyorum ben.

iOSait

iOSait

Üye
Hicbiri eger cift cekirdek olacaksa 1ghzin ustunde olmali zaten bu devirde tek cekirdek zorlanir

mustix2626

Üye
2ghz nasil oluyo. bi at 50 km hizla gidiyosa arabaya iki at baglasan yuzle mi gitcek. hiz 1 ghz ama daha az enerji ve daha az isi fark bu. is bolumu oldugu icin takilma donma sorunu da daha az oluyor.

Kardes cok iyi anlatmissin arkadaslara konuyu tebrik ederim isin özü bu

-efşan

-efşan

Üye
2ghz nasil oluyo. bi at 50 km hizla gidiyosa arabaya iki at baglasan yuzle mi gitcek. hiz 1 ghz ama daha az enerji ve daha az isi fark bu. is bolumu oldugu icin takilma donma sorunu da daha az oluyor.
Süpersin.

serkanxrap

serkanxrap

Üye
helal olsun kardeş olayın özü bu :oke:

Haluk.

Haluk.

Üye
Helal olsun

sezerr53

sezerr53

Üye

peki atları arabaya birbirine zıt yönde bağlarsak :D

djhiguramos

djhiguramos

Üye
eheh herkes atlamış cortex a8 ile cortex a9 u baz almış sanki öyle kimse bilemez tek çekirdek 1.5 ghz ama işlemci ne? cortex a8 var arm925t var arm11 var :D çift çekirdek olan hangisi yine cortex a9 var a15 var krait var bunu bilmeden seni yanıltmış bile olabiliriz ayrıca işlemcilerin birbirinden hızlı olması cihazın hızlı çalışacağı anlamına gelmez örneğin iphone 4s 512 ram çift çekirdekle fullhd kaydederken bunu 512 ramle yapan android cihaz malesef yok(güncel yazılımla 30fps) cihazı almadan önce yazılımın donanıma ne kadar hakim olduğunu da bilmen gerekir

Araba nin hızı olucak mı :ehe

zıt derken biri öne öteki arkaya di mi :D

badmus

badmus

Üye
Galaxy S4 8 çekirdek içeriyor fakat 8i aynı anda çalışamadığı için 8 çekirdek denemez.

Yanlışları düzeltelim: Çift çekirdek hızı ikiye katlamaz.Bir program tek çekirdekle çalışıyorsa 2 çekirdekli bir işlemcide de yine bir çekirdekte çalışacak diğeri boşta kalacaktır.Ama fazla güç isteyen uygulamalarda tek çekirdek çalıştıramazken çift çekirdek iki çekirdeğide kullanarak çalıştıracaktır.Çift çekirdekli 1 ghz işlemci demek 1 ghz hızında çalışan 2 çekirdek demektir fakat bu tek çekirdekli 2 ghz işlemciye eşit değildir.Yani sayı toplarmıs gibi kafadan toplanarak hız hesaplanamaz.Çekirdek daha fazla işlem gücü demektir.Daha fazla hız değil.Sonuç olarak çift çekirdek 1 ghz diyorum ben.

Zaten bende biliyorum galaxy s4 ün 8 çekirdeği birden çaliştırmadigini. Sadece örnek vermek için kullandım.

Düzelttigin yanlişima gelelim zaten ben çift cekirdek hızı ikiye katlar diye bir ibarede bulunmadim aksine yazdigimi okursan anlarsin.

Aşagi yukari ayni seyden bahsediyoruz tekrar okursan anlarsın.

Invoke

Invoke

Üye
eheh herkes atlamış cortex a8 ile cortex a9 u baz almış sanki öyle kimse bilemez tek çekirdek 1.5 ghz ama işlemci ne? cortex a8 var arm925t var arm11 var :D çift çekirdek olan hangisi yine cortex a9 var a15 var krait var bunu bilmeden seni yanıltmış bile olabiliriz ayrıca işlemcilerin birbirinden hızlı olması cihazın hızlı çalışacağı anlamına gelmez örneğin iphone 4s 512 ram çift çekirdekle fullhd kaydederken bunu 512 ramle yapan android cihaz malesef yok(güncel yazılımla 30fps) cihazı almadan önce yazılımın donanıma ne kadar hakim olduğunu da bilmen gerekir

zıt derken biri öne öteki arkaya di mi :D

Zıt yönde mi oldu simdi? Biri önde diğeri arkada oldu. Yine aynı yöne bakıyor atlar... :zzz:

Böyle zıt yönde oldular:

samikayaa

samikayaa

Üye
Çekirdek hızı hertz sayısının çekirdek sayısıyla çarpımından bulunur.Dolayısıyla 2 çekirdek daha hızlıdır.

Emre_o6

Emre_o6

Üye
1.5 ghz işlemci ister mesaj yaz ister oyun oyna 1.5 ghz de çalışır. Ama çift çekirdekli 1 ghz işlemci ise işlem yüküne bakarak tek çekirdeği veya çift çekirdeği çalıştırır. 500 hz te veya 1 ghz de çalışmasını sağlar yani. 1 ghz olup çift çekirdekli olduğu zaman 2 ghz e yakın olmuyor işlemci yani yok öyle bi dünya :D Çift çekirdekli işlemci pilden tasarruf demektir. Isınma konusunda avantaj demektir. Yinede seçim senin.

enterneoll

enterneoll

Üye
hala 2 ghz olduğunu iddia edenler var. size şöyle açıklıyayım sizin bir ferrariniz var tek başına 300 basıyor 2 tane ferrariniz olunca 600 mü basarsınız :D ilk mesajım anlaşılmadıysa özür diliyorum ve tekrar söylüyorum 2 ghz olduğunu iddia eden hiç b konuya yorum bile yazmasın

- - - Eklendi - - -

hala 2 ghz olduğunu iddia edenler var. size şöyle açıklıyayım sizin bir ferrariniz var tek başına 300 basıyor 2 tane ferrariniz olunca 600 mü basarsınız :D ilk mesajım anlaşılmadıysa özür diliyorum ve tekrar söylüyorum 2 ghz olduğunu iddia eden hiç b konuya yorum bile yazmasın

samikayaa

samikayaa

Üye

- - - Eklendi - - -

Arkadaşım sen olayı çok yanlış anlamışsın olay şundan ibaret.İki öküzün olduğunu farzet ikiside 1 birim gücünde bir tarlayı sürdüğünü hayal et.Birde bir öküzün 1.5 birim gücünde olduğunu hayal et ve birdaha düşün.1.5 birimlik yetersiz kalacaktır.

Olayı birde şu şekilde anlatıyım.

Antutu testlerinde şu şekilde bahsedilir.

Şekildede gördüğün gibi cpu frekansı işlemci hızı ile çekirdek sayısının çarpımıyla bulunur.

• Beğen
Tepkiler: comando_legend
mcnpl4

mcnpl4

Üye
iyi de o puan degil mi

Samet.25

Beyler benim tel s3 mini bildiğiniz gibi 1ghz çift çekirdek CPU kullanimina baktigim zaman nette gezerken telde gezerken müzik dinlerken 800 MHz de kullaniyo CPU yu oyunda baktigim zaman ise 1400 ile 2000 arasında değişiyor yani 2ghz olarak saya bilirsiniz

mcnpl4

mcnpl4

Üye
benim s3 tek cekirdek demek ki:ehe

aydknakn

Üye
tabiki çift çekirdek

ucantcme

ucantcme

Üye
tartışmanın anlamı yok yani pazarlama stratejisi olarak 4 çekirdek 1.6 ghz mi yazmak çekicı 6.4 ghz yazmak mı? Misal 10 kg yükü 4 kişi mi yoksa tek kişi mi daha çabuk ve en az yorgunlukla taşır?

• Beğen
Tepkiler: Emre_o6

Üst Alt