fingerback5
Üye
kardeşim anlamıyormusun bilmiyorum ama dikkat edersen
"çift çekirdekli 1 ghz işlemci" yazar yani 2 çekirdekten oluşan 1 ghz saat hızındaki işlemci.
Hertz'i nasıl anlıyorsun bilmem ama baya bi yanlış anladıgın ortada.
Hertz saniye başina yenilenme sayısıdır. yani 1 hertzlik bir işlemci saniyede 1 kere yenilenir.
şimdi 1 gigahertzlik bir işlemci saniyede 1x10 üzeri 9 kere yenilenir.
senin mantığına gore eğer tek çekirdekli işlemci saniyede 1ghz hızında yenileniyorsa cift cekirdekli islemci saniyede 2 ghz hızında yenilenir. Eğer böyle bişeyde mümkün olsaydı benim telefonumun işlemcisinin 5.6ghz olması lazımdı. Öte yandan galaxy s4 toplamda 8 çekirdekten oluşuyor. o zaman daha uçuk bi rakam gormemiz gerekecekti ki o hıza bilgisayarlarla bile ulaşilamiyor.
umarim aciklayici olmuştur
"""Ekleme: yine senin mantigina gore benim telefonum 4 çekirdekli 1.4ghz ise tek cekirdekli 350 mhz olurdu. bu durumda galaxy wonder tek çekirdekli 1.4ghz olduguna gore wonder galaxy s3le eşit olurdu. ve boyle bisey yok![]()
Galaxy S4 8 çekirdek içeriyor fakat 8i aynı anda çalışamadığı için 8 çekirdek denemez.
Yanlışları düzeltelim: Çift çekirdek hızı ikiye katlamaz.Bir program tek çekirdekle çalışıyorsa 2 çekirdekli bir işlemcide de yine bir çekirdekte çalışacak diğeri boşta kalacaktır.Ama fazla güç isteyen uygulamalarda tek çekirdek çalıştıramazken çift çekirdek iki çekirdeğide kullanarak çalıştıracaktır.Çift çekirdekli 1 ghz işlemci demek 1 ghz hızında çalışan 2 çekirdek demektir fakat bu tek çekirdekli 2 ghz işlemciye eşit değildir.Yani sayı toplarmıs gibi kafadan toplanarak hız hesaplanamaz.Çekirdek daha fazla işlem gücü demektir.Daha fazla hız değil.Sonuç olarak çift çekirdek 1 ghz diyorum ben.