Uygulama 1,5 ghz tek cekirdekmi 1 ghz cift cekirdekmi

Sponsorlu Bağlantılar

ysssf

Üye
    Konu Sahibi
1,5 ghz tek cekirdekmi 1 ghz cift cekirdekmi
1,5 ghz tek cekirdekmi 1 ghz cift cekirdekmi

Bu Konu Mobil Sürümden Açıldı

MaxiHan

MaxiHan

Üye
Saat hızından tek mı cıft mı oldugunu anlayamazsınız. Ornegın tek cekırdegı 2 ghz de calıstırmak mumkun 2 cekırdek olsaydı 2 tane 2 ghz hızında calısan ıslemcı olmus olacaktı.

CasuS_87

CasuS_87

Üye
1 ghz çift çekirdek daha iyidir ;)

osmanbey02

Üye
hayır :D 1.5 ghz çift çekirdek daha iyi ^_^ 3:)

nefsele

nefsele

Üye
matematik kullan
1ghz x 2 = 2ghz gücünde çekirdek
ama tek çekirdek 1.5 ghz hızında çalışıcak
yani çift çekirdek 1ghz tek çekirdek 1.5 ghz çekirdeği geçer

kapakli511

kapakli511

Üye
matematik kullan
1ghz x 2 = 2ghz gücünde çekirdek
ama tek çekirdek 1.5 ghz hızında çalışıcak
yani çift çekirdek 1ghz tek çekirdek 1.5 ghz çekirdeği geçer
öyle birşey yok çift çekirdek o anlama gelmiyor yükün paylaşması anlamına geliyor yani çift 1 ghz 2 ghz olmuyor ..

MaxiHan

MaxiHan

Üye
öyle birşey yok çift çekirdek o anlama gelmiyor yükün paylaşması anlamına geliyor yani çift 1 ghz 2 ghz olmuyor ..

Oyle oluyor, her bırının ayrı ıslemcı degerı var ve kendı aralarında yuk paylasımı yapılıyor.

ysssf

Üye
    Konu Sahibi
bu çekirdek konusun tam anlamıyla bilen kimseye rastlamadım hala :)

samikayaa

samikayaa

Üye
1000Mhz x 2 (Çekirdek) 2GHz

1500Mhz x 1 (Çekirdek) 1.5 Ghz

Antutu benchmark testlerindeki hesap bu şekildedir.Dolayısıyla 2 çekirdek 1 GHz döver :oke:

• Beğen
Tepkiler: LattAsdfasdf
enterneoll

enterneoll

Üye
ah ulan hala çift çekirdeği işlemci hızlarını toplayıpta hesaplamaya çalışan var hiç alakası yok ama çift çekirdek daha iyi ama
1+1=2 mantığı yok kesinlikle alakası yok

• Beğen
Tepkiler: djhiguramos
q0nzalez

q0nzalez

Üye
ah ulan hala çift çekirdeği işlemci hızlarını toplayıpta hesaplamaya çalışan var hiç alakası yok ama çift çekirdek daha iyi ama
aynen bence de alakası yok. çift çekirdek mantığı benim bildiğim bir oyun açacak isen mesela işlemci tek çalışıp telefonu kastırmak yormak yerine işlemi iki çekirdeğe yayıyor daha kasmadan yormadan çalıştırıyor.

MaxiHan

MaxiHan

Üye

Oncelıkle Türkçe kullanımını düzeltip sonra bize çekirdek dersi vermelisin, yazdıkların birbirine girmiş. Benim yazdıklarıma gelecek olursak hata yaptığımın farkındayım, 2 ghz hızında 2 çekirdek 4 ghz (değerleri örnek olarak verdim.) etmiyor, yanlış bilgilendirdiğım arkadaşlara özür diliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Haluk. ve Invoke

ysssf

Üye
    Konu Sahibi

aynen bende toplanmıyor diye biliyorum o yüzden açtım konuyu

mcnpl4

mcnpl4

Üye
onemli olan islemciyle yazilim uyumu. dandik bi islemciyi sirf cift cekirdek diye gozunuzde buyutmeyin alirken arastirin

TAMER TURK

TAMER TURK

Üye
Mesela iphone 3g bile benim 4 cekirdekli note 2 den daha stabil:D

nefsele

nefsele

Üye
beyler panaroyaklaşmayın
tek çekirdek 1ghz değerinde ise yanına bi çekirdek daha koyarsın 1ghz daha toplamda 2 ghz çift çekirdeğiniz olur mantıksızlaşmayın abi kullanan anlar zaten farkı

Invoke

Invoke

Üye
yssf senin derdin alacağın iki tablet arasındaki karşılaştırma değil mi? İki tabletinde adını bir de bütçeni yaz, öyle konu aç, ona göre yardımcı olmaya çalışsınlar, çok uzadı bu konu. :)

mcnpl4

mcnpl4

Üye
2ghz nasil oluyo. bi at 50 km hizla gidiyosa arabaya iki at baglasan yuzle mi gitcek. hiz 1 ghz ama daha az enerji ve daha az isi fark bu. is bolumu oldugu icin takilma donma sorunu da daha az oluyor.

• Beğen
Tepkiler: Invoke, Haluk. ve -efşan
q0nzalez

q0nzalez

Üye
2ghz nasil oluyo. bi at 50 km hizla gidiyosa arabaya iki at baglasan yuzle mi gitcek. hiz 1 ghz ama daha az enerji ve daha az isi fark bu. is bolumu oldugu icin takilma donma sorunu da daha az oluyor.
çok iyi örnekleme :good::alkis

badmus

badmus

Üye
beyler panaroyaklaşmayın
tek çekirdek 1ghz değerinde ise yanına bi çekirdek daha koyarsın 1ghz daha toplamda 2 ghz çift çekirdeğiniz olur mantıksızlaşmayın abi kullanan anlar zaten farkı

kardeşim anlamıyormusun bilmiyorum ama dikkat edersen

"çift çekirdekli 1 ghz işlemci" yazar yani 2 çekirdekten oluşan 1 ghz saat hızındaki işlemci.

Hertz'i nasıl anlıyorsun bilmem ama baya bi yanlış anladıgın ortada.

Hertz saniye başina yenilenme sayısıdır. yani 1 hertzlik bir işlemci saniyede 1 kere yenilenir.

şimdi 1 gigahertzlik bir işlemci saniyede 1x10 üzeri 9 kere yenilenir.

senin mantığına gore eğer tek çekirdekli işlemci saniyede 1ghz hızında yenileniyorsa cift cekirdekli islemci saniyede 2 ghz hızında yenilenir. Eğer böyle bişeyde mümkün olsaydı benim telefonumun işlemcisinin 5.6ghz olması lazımdı. Öte yandan galaxy s4 toplamda 8 çekirdekten oluşuyor. o zaman daha uçuk bi rakam gormemiz gerekecekti ki o hıza bilgisayarlarla bile ulaşilamiyor.

umarim aciklayici olmuştur :tebessüm:

"""Ekleme: yine senin mantigina gore benim telefonum 4 çekirdekli 1.4ghz ise tek cekirdekli 350 mhz olurdu. bu durumda galaxy wonder tek çekirdekli 1.4ghz olduguna gore wonder galaxy s3le eşit olurdu. ve boyle bisey yok :ehe

• Beğen
Tepkiler: Şehriyar ve grimmoled

Üst Alt