6300 hafıza sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

arslanmt

Üye
    Konu Sahibi
6300 hafıza sorunu
arkadaşlar bildiğiniz üzere telefonun 8 mb lık bir kendi hafızası var.

ben telefona birçok tema attım. daha sonra bunları 8 mb a sığmayacağı için hafıza kartına taşıdım. ama şuan görünürde bişey olmadığı halde sadece 400 kblık kısmı boş. napmam gerekiyo acil yardım. format atmak istemiyorum. mesajların silinmemesi gerekiyo. bi çözüm lütfen.

ya da mesajları saklayabilirmiyim onu sölerseniz acayip sevinicem. şimdiden tşkler..

xkadir61

xkadir61

Üye
arkadaşım ,telefonu kapatıp açmayı denedinmi?

arslanmt

Üye
    Konu Sahibi
elbette..

--------------- Ekleme ---------------

format atarsam düzelcek ama mesajların gitmesini istemiyorum

C01aY

C01aY

Üye
Telefonun hafızasımı 400 kb boş yoksa hafıza kartının mı?

arslanmt

Üye
    Konu Sahibi
telefon hafızası.

bi daha anlatıyım..

ben dün telefona temalar atıyodum. telefon hafızasına. sonra da bunları, tümünü işaretle-->işaretlileri taşı yöntemiyle hafıza kartına taşıdım.. yani görünürde telefon hafızasında hiçbişey olmadığı halde(PC suite den baktım) TeLeFoN hafızasının sadece 400 kb lık kısmı boş.. mesajlarım silinmeden bunu formatlayabilirmiyim onu merak ediyorum özet olarak..

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
baq arkadasım aynı sorunu bnede yasadım sanırım sorunun su telefona tema vs. bişeyler atıosun telin hafızası dolu gözüküyor..
teldeki ne war yoksa hafıza kartına tası + programların yüklenme yerini iyi secmen lazım yani hafıza kartını

arslanmt

Üye
    Konu Sahibi
hepsini yaptım. tel hafızası bomboş görünüyo.. ya aslında mesajları hafıza kartına nasıl taşıyabilirim onu bi söleyebilirseniz sonra da format atsam düzelicek ama..

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
hepsini yaptım. tel hafızası bomboş görünüyo.. ya aslında mesajları hafıza kartına nasıl taşıyabilirim onu bi söleyebilirseniz sonra da format atsam düzelicek ama..
mesajlarını tasıyamassın sadece not def. kopyala ya bilirisn...

arslanmt

Üye
    Konu Sahibi
peki tmm msjlardan vazgeçtim zor oldu ama başardım.. :)

nasıl formatlayabilirim..

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
bi dakika

Telefona Format Atmak

Telefona format atmak sanıldığı gibi zor birşey değildir.

İlk önce Telefonumuzun cihaz hafızasında ne var ne yok kontrol ediyoruz.

Çünkü format işlemi sırasında Telefonda sizin tarafınızdan yüklenen tüm melodiler,oyunlar,programlar vs. silinecektir.

Ayrıca Telefon Rehberide silinir. O yüzden kayıtların Sim Kartta olmasına dikkat edelim.

Saydıklarımdan sonra telefonumuz normal durumdayken *#7370# ye basın.

Size bir soru soracaktır Evet e basıp işleme devam edin.

Telefona format attıktan sonra telefonunuz kapanıp açılacaktır.

Ve böylelikle Telefona Format Atma işlemini gerçekleştirmiş olacaksınız...

__________________________________________________ _________

Hafıza Kartına Format Atmak

Hafıza Kartına Format atma işlemi çok basittir.

Fakat dikkat edilmesi gereken noktalar vardır.

İlk olarak Menü/Araçllar/Hafıza´ya gelip hafıza kartımızı görüyoruz.

Sonra ise Seçenek ve Hafıza Kartını biçimlendir diyoruz.

Yukarda anlattığım işlemleri yapmadan önce dikkatiniz çekmek istediğim bir nokta var.

Öncelikle Hafıza Kartındaki herşey silinecektir buna dikkat edelim.

Sonra ise Hafıza Kartında Şifre olmamasına dikkat etmeliyiz.

Orjinal Kartlarda şifre yoktur.

Sizin yada başka biri tarafından hafıza kartınıza şifre konulmuşşa hafıza kartına format attıktan sonra o şifreyi ister.

Bilemezsiniz açamazsınız.

Bu nedenle Hafıza Kartında Şifre olmamasına dikkat edelim.

Hafıza Kartını Biçimlendirme İşlemi bittikten sonra

Telefonunu kapatıp bir daha açın

Menü/Araçlar/Hafıza´ya gelip Hafıza kartınızın boş olduğunu görecekisiniz ve işlemimiz tamamlanmış olacaktır...

Arkadaşlar eğer telefon hafızanızdaki mesajları hafıza kartınıza taşımak yada kopyalamak istiyorsanız bu yolları izleyerek yapabilirsiniz.Öncelikle FExplorer yada bu prensiple çalışan bir programa telefonda sahip olmanız gerekiyor.(bunların hepsi sitemizde mevcuttur.)
1)Mesajlar kısmının telefon hafızasında olduğundan emin olalım,değilse mesajlar-seçenekler-ayarlar-diğer-kullanılan hafıza-telefon hafızası yapalım,daha sonra mesajlardan çıkalım.
2)FExplorer yada aynı prensiple çalışan programımızı açalım ve şu dizine gelelim E:\SYSTEM\MAİL'e geliyoruz en alt kısımdaki INDEX'i siliyoruz.(eğer mesaj hafızası hafıza kartında ise bu dosyayı zaten silemezsiniz)
3)Tekrar mesajlara gidiyoruz ve hafızayı kart hafızasına çeviriyoruz.Bunu yaptıktan sonra TÜM MESAJLAR YENİ MESAJ HAFIZASINA KOPYALANSIN MI? diye bir uyarı gelecektir ona evet dedikten sonra ASIL MESAJLAR KAYDEDİLSİN Mİ? diye bir uyarı daha gelecektir EVET dersen telefon hafızasındaki mesajlar aynen kalır,HAYIR dersen onları direkt taşımış olur.

TAMAMEN KENDİ DENEYİMİMDİR.ALINTI DEĞİLDİR.

NOT:6630'DA FAZLASIYLA DENENMİŞTİR.EĞER ÇOK ÖNEMLİ MESAJLARINIZ VARSA BUNU YAPMADAN ÖNCE BİR KEZ DAHA DÜŞÜNÜN.ÇÜNKÜ İŞLEM YAPARKEN (KISA OLMASINA RAĞMEN)TELEFONUN KİTLENMESİ YADA BİRİSİNİN ARAMASI İŞLEMİ BOZUYOR.

arslanmt

Üye
    Konu Sahibi
dostum *#7370# olayı 6300 larda yok. S40 ların hiçbirisinde yok hatta..

serkesh

Üye
kardeşim temaları sil sonra teli aç kapat 1 veya 2 sefer sonra duzele bilir :S

hitafkamkac

hitafkamkac

Üye
yaw boşver öyle kalsın :coold:

jatvalca

jatvalca

Üye
benim önceki tel 6288 di aynı sorunu o telefondada yaşadım ve sırf tel hafızası yüzünden değiştirdim
6288 tel hafızası 5 mb kadar bişeydi galeri ve uygulamalardaki herşeyi silmeme rağmen hafıza yine dolu gösteriyordu bunuda telefonun fabrika ayarlarını bi kaç kere yükleyerek hallediyordum ama bi kaç gün sonra yine aynı duruma geliyordu birde ole dene derim sana

serkanet

Üye
kardeş buna gerek yoktu gprs te gezerken çerezler yer kaplıyo önbelleği boşaltsaydın sorun ortadan kalkardı neyse artık bidahakine

05adam

Üye
ya arkadaş senin uyguladığın temanın boyutu yüksekse telefonunu hafızası dolu gözükür,ayrıca nokia'nın sitesine girerek teline rahatlıkla format atabilirsin...

by_kral_38

Üye
mesajları pc suiteden pc ye at daha sonra tele format at en sonda da tekrar tele yükle ama nasıl yapılcağı hakkında bilgim yok bilenler bu konuda yorum yaparlarsa sevinirim

sharex_kesici

Üye
elerine sağlık kardeş.....

kemalizmir

Üye
Telefonumda hafıza kartı hıc menu olarakda gozukmuyor fakat baska tlfona taktıgımda gozukuyor hafıza kartı ve bsak hafıza kartlarınıda gormuyor yardımcı olursanız sevınırım fabrıka ayarlarına dondum fakat gene olmadı tlfonu yenı aldım napmalıyım