Faize Para Koysam Ne Kadar Gelir?

Sponsorlu Bağlantılar

vaterfa

vaterfa

Üye
ama sen benim soruma cevap vermedin ki. ben seninkine veriyim cok asiri zengin biri olsam su anki aklimla oyle bi sey yapmam, ben dunyayi savasma dunyasi olarak gormuyorum, insanlar birlikte guzeldir. bunu yapan insan varsa yapsin ama bu bana gore hos bi durum degil. yabancinin urununu alma ki onlar gelismesin dedin -ki dusman gordugun kisiden bir sey almak yerine kendini gelistirmek daha iyisidir- ve onceki postunda da hafiza kartini yurticinden aliyorum dedin tamam bu iste araci olan yerli distrubitor kazaniyor ama asil para firmanin kendisini gitmiyor mu, yani sen kendi ogutledigin seye karsi gelmis olmuyor musun ? net bir soru sorucam lutfen ornek degil de kendi cevabini ver; yabanci menseili bir urunu hakkini odemeden almak kul hakkina girmez mi (bu muzik olur film olur cep telefonu olur televizyon olur icecek olur herhangi bir sey) ?

• Beğen
Tepkiler: PALA. ve sahanemir

PALA.

PALA.

Üye
Eğer Kullandığın Yazılımın Sahibi Gavursa Gavuru Bırak Müslüman Değilse yada Müslümanlara Hizmet Yapmıyorsa (Yardım Zeka Sadaka Vs Gibi) O Kişinin Ürettiği Şeyleri Korsan Kullanabilirsin Onda bir Sorun Yok. Yani Winrarı Türk Yapmadığına Göre Dibine Kadar Kullan Crackle Hatta Yay İnternette Bir Sorun Olmaz.
Epeydir buralara uğramıyorum, ortalık karışmış...
Radikal yaklaşmak lazım bazı konulara, neden mi?
Kul demek sadece müslüman demek değildir, tüm yaradılmışlar Allahın kullarıdır...
Müslüman olan kişiden helallik alırsın amma sağ iken, amma musalla taşında iken...
Şayet gayrimüslimin hakkını alırsan helallik alman imkansız gibi bunu iyi anla...
Dinimiz özellikle gayrimüslimlerin hakları konusunda çok hassasiyet gösterir.
Hırsızlık bir müslümana yakışmaz ayrıca gayri müslim kişilerin islamı kabulünü baltalar ve yakınlaşmasını engeller...

Şimdi gelelim gayrimüslimlerin zulmüne, ben bunu daha öncede söyledim...
Müslümanlar kendi içlerindeki hainler yüzünden zulme uğrar.
Milyonlarca müslümanla uğraşmak yerine, toplumun itimat ettiği birilerini seçerler.
Böylece milyonlarla uğraşmak yerine, birkaç kişiyle uğraşırlar. O birkaç kişide kendi toplumunu onların kölesi eder...
Şu forumda söyleyemekten bıktım...
Orjinal yazılımları kullanın, ücretsiz yazılımları kullanın.Emeğe saygısı olmayan toplum üretken olamaz...

• Beğen
Tepkiler: sahanemir ve vaterfa
sahanemir

sahanemir

Üye
Kul demek sadece müslüman demek değildir, tüm yaradılmışlar Allahın kullarıdır...
Müslüman olan kişiden helallik alırsın amma sağ iken, amma musalla taşında iken...
Şayet gayrimüslimin hakkını alırsan helallik alman imkansız gibi bunu iyi anla...
Hırsızlık bir müslümana yakışmaz ayrıca gayri müslim kişilerin islamı kabulünü baltalar ve yakınlaşmasını engeller...

Milyonlarca müslümanla uğraşmak yerine, toplumun itimat ettiği birilerini seçerler.
Böylece milyonlarla uğraşmak yerine, birkaç kişiyle uğraşırlar. O birkaç kişide kendi toplumunu onların kölesi eder...
Orjinal yazılımları kullanın, ücretsiz yazılımları kullanın.Emeğe saygısı olmayan toplum üretken olamaz...
Böylece milyonlarla uğraşmak yerine, birkaç kişiyle uğraşırlar.
bu cümle dikkatimi çekti çekti ve aklıma hrant dink geldi. nedense.

Z1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

PALA.

PALA.

Üye
aklıma hrant dink geldi. nedense.
Neden ? hakkında fikrim yok, onu ölümünden önce yada sonra takip eden birisi de değilim, tabi olayları takip ederim.
Kendi düşüncelerimi yazdım, genelde müslüman ülkerindeki sızmalar böyle oluyor malesef.

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
    Konu Sahibi
ama sen benim soruma cevap vermedin ki. ben seninkine veriyim cok asiri zengin biri olsam su anki aklimla oyle bi sey yapmam, ben dunyayi savasma dunyasi olarak gormuyorum, insanlar birlikte guzeldir. bunu yapan insan varsa yapsin ama bu bana gore hos bi durum degil. yabancinin urununu alma ki onlar gelismesin dedin -ki dusman gordugun kisiden bir sey almak yerine kendini gelistirmek daha iyisidir- ve onceki postunda da hafiza kartini yurticinden aliyorum dedin tamam bu iste araci olan yerli distrubitor kazaniyor ama asil para firmanin kendisini gitmiyor mu, yani sen kendi ogutledigin seye karsi gelmis olmuyor musun ? net bir soru sorucam lutfen ornek degil de kendi cevabini ver; yabanci menseili bir urunu hakkini odemeden almak kul hakkina girmez mi (bu muzik olur film olur cep telefonu olur televizyon olur icecek olur herhangi bir sey) ?
Kul Hakkına Girmezsin.Açık ve Net.Sana Birşey Söyleyeceğim Açık ve Net Bir Erkek Yüzüne Jilet Vuramaz Haramdır Açık ve Net.

vaterfa

vaterfa

Üye
ben kul hakkina girecegimi dusundugum bu tarz bi dusuncem yok ve jilet konusunun bu konuyla bi ilgidini goremedim. diger sorularima neden cevap vermdin ?

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
    Konu Sahibi

İşte İslam Dini Hassas Bir Dindir.Dediğin Gibidir Saygı Gözetir vs vs vs.Hatta Peygamberimiz Gayri Müslim Birinin Cenazesini Görünce Saygı İçin Ayağa Kalkmiştir Evet Haklısın Ama Konu Çok Farklı.Dedinya Müslümanlar Kendisine Ediyor.Fakat Gavurlarda Kendisine Ediyor Oyunlara ***** Yapan Cpy Reloded Kimin Türk Mü Onlar? :) Buradaki Asıl Mesela Onlar Gayri Müslim ve Onlara Para Kazandırmamak İçin Almayın Desteklemeyin Diyorum.
Böylece milyonlarla uğraşmak yerine, birkaç kişiyle uğraşırlar.
bu cümle dikkatimi çekti çekti ve aklıma hrant dink geldi. nedense.

Gelmesi Normal Çünkü Bu Ülkede Zamanında Alevilerden Aldılar Konuyu Bi Olaylar Bi Şeyler Yaşandı Sonra Üstesinden Geldik Sonrada Hırıstıyanlardan Milleti Ayağa Kaldırmaya Çalıştırlar Ama Yetmedi Bugün Tekrar Tekrar Deneniyor Bunlar Hatta En iyi Örneği Deaş Yani Işıd Adamların Müslümanlıkla Alakası Yok Abd Arkalarında Ama Niyeyse Müslüman Diye Damgalandılar Bununla Yetmezmiş Gibi Peygamberim En Kuvvetli sünneti Olan Sakalı Bırakanıda (Modaya Değil Sünnnete Uygun Olanı) Herkese Işıdçı Diyorlar.Dibinden Beri Süre Gelen Bişey.
ben kul hakkina girecegimi dusundugum bu tarz bi dusuncem yok ve jilet konusunun bu konuyla bi ilgidini goremedim. diger sorularima neden cevap vermdin ?
Cevapla Cevapla Bir Hal Oldum Roman Yazdım Romana Cevabın 3 Satır Oldu Bunu Diyen Sen Misin? Kaynak Atamıyorum İnternet Sıkıntım Var.

vaterfa

vaterfa

Üye
ben tartisma kazanmaya calismiyorum uzun yaziyim, senin fikrini merak ettigim icin soruyorum ve uzun yazmani degil kendi fikrini istiyorum bu yuzden de.

Son düzenleme:
PALA.

PALA.

Üye
Sana Birşey Söyleyeceğim Açık ve Net Bir Erkek Yüzüne Jilet Vuramaz Haramdır Açık ve Net.
Tamamda ne alakası var adam sana onu sormuyor ki...
İllegal yazılım paylaşan, kullanan kişinin dini inançları ne olursa olsun masumane görülemez.
Buradaki söz sahibi yazılımı üretendir ve çoğu yazılım (ücretsizlerde dahil) sahibinin rızası olmadan satılamaz, kullanılamaz...
Ayrıca sakal konusunu diyanet dahil bulabildiğim hoca vs. sordum. Sonuç ne biliyor musun ? Açık ve net değil işte :)

Bu sakal olayına eskiden hoş bakılmazdı ve peygamber efendimiz döneminde islam karşıtı bir grup vardı onlar bıyık bırakır sakal keserdi. Peygamberimizde onlardan ayıt edilmeniz için sakal bırakın demiş.
Diyanete göre tıraş makinası ile kazıyınca sorun yok ama jilete vurunca harammış eeeee şimdi öyle makinalar var ki jiletten daha iyi bile kazıyabiliyor.Kaldı ki bir çok devlet büyüğüde sakalını keser örnek vermeyeceğim.

İşin haram boyutu, sünnet olarak bırakılan sakalı kesmek. Diğer türlü makina ile jiletin farkı artık kalmadı mantıken...
Kimsenin kılığına karışmam ama malesef sakalda, kavukta keramet aramak gibi bir batıl inanç bu gün halen devam ediyor.

Böyle giderse senin bu açtığın konu da kapanır demedi deme Ahmet efendi :)
Çünkü konu maksadını aşmaya başladı. Tünelin ucu pek hayra alamet bir yere çıkmayacak gibi bakalım nereye çıkacak...

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: DarkredBlue61
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
    Konu Sahibi
Tamamda ne alakası var adam sana onu sormuyor ki...
İllegal yazılım paylaşan, kullanan kişinin dini inançları ne olursa olsun masumane görülemez.
Buradaki söz sahibi yazılımı üretendir ve çoğu yazılım (ücretsizlerde dahil) sahibinin rızası olmadan satılamaz, kullanılamaz...
Ayrıca sakal konusunu diyanet dahil bulabildiğim hoca vs. sordum. Sonuç ne biliyor musun ? Açık ve net değil işte :)

Bu sakal olayına eskiden hoş bakılmazdı ve peygamber efendimiz döneminde islam karşıtı bir grup vardı onlar bıyık bırakır sakal keserdi. Peygamberimizde onlardan ayıt edilmeniz için sakal bırakın demiş.
Diyanete göre tıraş makinası ile kazıyınca sorun yok ama jilete vurunca harammış eeeee şimdi öyle makinalar var ki jiletten daha iyi bile kazıyabiliyor.Kaldı ki bir çok devlet büyüğüde sakalını keser örnek vermeyeceğim.

İşin haram boyutu, sünnet olarak bırakılan sakalı kesmek. Diğer türlü makina ile jiletin farkı artık kalmadı mantıken...
Kimsenin kılığına karışmam ama malesef sakalda, kavukta keramet aramak gibi bir batıl inanç bu gün halen devam ediyor.

Böyle giderse senin bu açtığın konu da kapanır demedi deme Ahmet efendi :)
Çünkü konu maksadını aşmaya başladı. Tünelin ucu pek hayra alamet bir yere çıkmayacak gibi bakalım nereye çıkacak...
Diğer İpucunu Vereyim Sana O Zaman Yüzünü Kazı Sakallarını Kazı Gögüs Kıllarından Bacak Kıllarınad Kadar Al (Özellikle Vucut Çalışanlar) Ee Noldu Kadınlara Benzemedin Mi? Buradaki Jilet Konusu Kazımak Dinen Doğru Değil İster Jilet İster Makine Çünkü Bunu Yaptığında Yine Örnek Verdiğin Gibi Liderler Vsler Zamanla İnsanin Yüzleri Sarkıyor Sırf Her Gün Traş Olmaktan.İşin Sağlık Yönüde Var Dediğim Gibi Kadınlara Benzeme Yönüde.
Bende Sana Bir Olay Anlatayım.Peygamberimizin Zamanında Bir Tana Müşrik Vardı Bu Kişi Peygamberimiz Naparsa Zıttını Yapardı.Bir Gün Ona Sormuşlar Ya Herşeyi Zıttına Yapıyorsunda Sakkallarını Neden Kesmiyorsun Peygamber Uzatıyor Ama Sende Uzatiyorsun Kesmen Gerekmez Mi? Onun Cevabı İse Napayim Keseyimde Mekkeli Kadınlara Mı Benzeyeyim Olmuştur.
Hadiside Bilirsin Belki "...Kadına Benzeyen Erkek,Erkeğe Benzeyen Kadın..." Konu Tamda Bu.Sen Erkek Olarak Kaşlarını Alsan Dahi Bu Hadise Uyuyorsun Çünkü Erkek Vucudu Yaratılış Gereği Kıllıdır Kadınlardan Ayrılan Bazı Has Özellikleri Vardır.

Şimdi Bende Diyorum ki Bu Yazılımcılar Paralarını Müslümanlara Zulum İçin Kullanıyor Kullanmasa Bile En Basit Örneği Bulunduğu Ülkeye Vergi Ödüyor Sonuçta Yine Zulme Ortak Oluyorsun.Biliyorsun Yolda Bir adam Bulsan Onu Şahsi Aracıyla Bir Yere Getirsen Yoldada Sana Hırsızlık Yapacağim Haram İşleyeceğim Dese Bunu Bile Bile Oraya Getirirsen Günaha Ortam Olursun Olay Bu.Ha İllede Yazılımcılara Gitme Ülkemizdeki Coca Colaya Bak Ariele Bak Onlarada Verilen Para Ayndır.Çünkü O Kurumlar Dinimizle Alay Etti Ediyor ve Bu Gidişlede Edecek.Dini Değerlerimize Saygı Yok.Başta Bankalar.Bayram Günleri Neymiş Efendim Gelin Kredi Verelim Bayrama Özel Faizi Şu Kadar Şu Miktar Para Diye Bizim Müslüman Gidip Alıyor Bayramını Cehenneme Çeviriyor Haram Parayla Olay Bu.İstemedende Olsa Maşa Oluyorsun Arada.Ben Size Gidin Adamın Bilgisayarını Hackleyin Programı Komple Çalın Açıklarını Çıkartın yada Adama Zulum Edin Demiyorum ki

PALA.

PALA.

Üye
Hoş bakılmama nedenini o yüzden anlatmadım ama sakalla da adamlık olmaz. Bu günkü traşla eski zaman bir değil.
Vücutta mahrem bölgeleri mecburen çoğu kişi jiletle temizliyor. Git her tarafını jiletle demiyorum zaten...

Diğer bir meselede bu kadar yabancı yatırımcının eline düşen memleketimizde kendimizle övünmekte sınır tanımıyoruz...
Ben kola vb. markaların ürettiği mamülleri almıyorum ama sana şunu sorayım ?
Ramazan ayında kokakolanın yaptığı kampanyalar, reklamlar, hediyeler nedir ? Din ile alay mı ediyorlar yoksa dini kullanıp daha fazla mı kola satıyorlar gerisini sen düşün. Hacı şakir gibi markalar adı hacı diye yerli mi oluryor ?
Yukarıda yazdığıma tekrar dönecek olursam dine zarar veren şuan ki inançlı geçinen toplum aslında yani dışarıdakiler değil...

Peki sana şunu sorayım yabancıların yaptığı programlarla iş yapmak para kazanmak helal mi ?
Ben genelde ücretsiz yazılım kullanma konusunda ısrarcıyımdır. Ancak bu yazılımla hayatında kolaylık sağlıyorsun...
Bomba olarak düşünmene katılmıyorum. Kullanmak zorunda değilsin adamın programını. Kullanmazsın olur biter öyleyse...
Misal winrarın deneme sürümü senin işini görmüyor mu ? Bir çok antivirüs ücretsiz artık. Ücretsizlere yönelmek en iyisi

Baydırman

Baydırman

Moderator
Serbest kullanıma açılmamış bir ürünü kullanmak caiz değildir. Program yapımcısının dini fark etmez.

• Beğen
Tepkiler: sahanemir
sahanemir

sahanemir

Üye
Serbest kullanıma açılmamış bir ürünü kullanmak caiz değildir. Program yapımcısının dini fark etmez.
işte ben bunu anlamıyorum zaten... müslüman değil ne yaparsam haktır.... böyle mi yazıyor kitapta ,ben hep yanlış mı anlamışım [emoji848][emoji848]

• Beğen
Tepkiler: Baydırman
PALA.

PALA.

Üye
müslüman değil ne yaparsam haktır.... böyle mi yazıyor kitapta
Tüm varlıklar Allah'ın kuludur. Kimsenin hakkını yemek müslümanlığa yakışmaz. Kul hakkıdır...
İnsanlar bazı işine gelen şeyleri mübah saydıkça kendini kandırmaya devam eder.
Acaba merak ediyorum gayrimüslim bir toplumda dünyaya gelseydik, o zaman islama bakış açımız ne olurdu ?
İnsan önce kendi fıtratını sorgulayacak, mesela gayrimüslim doğup, islamı kabul etmiş, az sayıda kişiden biri olurmuyduk ?
Her insan, islam fıtratında doğar, inandığı fıtratta ölür. Anlayabilene çok ince bir çizgi var...

• Beğen
sahanemir

sahanemir

Üye
Tüm varlıklar Allah'ın kuludur. Kimsenin hakkını yemek müslümanlığa yakışmaz. Kul hakkıdır...
İnsanlar bazı işine gelen şeyleri mübah saydıkça kendini kandırmaya devam eder.
Acaba merak ediyorum gayrimüslim bir toplumda dünyaya gelseydik, o zaman islama bakış açımız ne olurdu ?
İnsan önce kendi fıtratını sorgulayacak, mesela gayrimüslim doğup, islamı kabul etmiş, az sayıda kişiden biri olurmuyduk ?
Her insan, islam fıtratında doğar, inandığı fıtratta ölür. Anlayabilene çok ince bir çizgi var...
sinan bey yürekten alkışlıyorum sizi.. düşünceniz den dolayı ayağa kalkıp alkışladım sizi.... [emoji122][emoji122][emoji122]

Baydırman

Baydırman

Moderator
işte ben bunu anlamıyorum zaten... müslüman değil ne yaparsam haktır.... böyle mi yazıyor kitapta ,ben hep yanlış mı anlamışım [emoji848][emoji848]

Kul hakkı diye bir şey var. Gayrimüslimler de Allah'ın kulu sonuçta. Bu konuda müslümanlarla aralarında bir fark yok.

• Beğen
PALA.

PALA.

Üye
Son düzenleme:
  • Beğen
Baydırman

Baydırman

Moderator
Sağolun :)

Aslında onların hakkına daha saygılı olmalıyız. Neden mi ?
İslama imrenerek bakmasına vesile olursun. Bir kişiyi kurtardığında, odan gelecek nesilide kurtarmış olursun...
Alıntıyı kesme başkan şimdi biri atlar sazan gibi. Müslümanlarla gayrimüslimlerin arasında fark yok demişler falan der sadece alıntıyı görüp. :ehe

• Beğen
Tepkiler: PALA.
PALA.

PALA.

Üye
Düzelttim :)

• Beğen
sahanemir

sahanemir

Üye
bir basitçe düşünelim... hangi kitap kötülük yapın, zina yapın, hırsızlık yapın ,,Vs Vs Vs der. yani kısacası ben iyi birisi isem kitaba ne gerek şimdi bir sürü laf gelir üstüme [emoji4]

Üst Alt