whatsapp symbian^3 desteğini Haziran 2017'ye uzattı

Sponsorlu Bağlantılar

KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Biz ne dedik? İyileştirilmesin mi dedik? Ben kimseyi savunmuyorum ama Symbian düşük donanıma yüksek yazılım üretecek değil ya. Symbian sahipsiz kaldığı için yazılım üretmiyor. En son Nokia'dan da darbe alınca mecbur kapandı. Ama çakallar da belli. Sende bunu anlamıyorsun. Anlaşılan sende Nokia'yı savunuyorsun. Sen onu savunma boşuna. Birbirimizi de bu ikisi arasında tartışmaya katmayalım. ;)
Symbian'ın hissleri şu anda çeşitli telefon firmaları tarafından alınmış durumda. En çok hissesi de Nokia'da. Az araştır diyorum. Kendi sitelerinde de açıklamasını yapmışlar zaten.

Cadillac34

Üye
Zaten Nokia tarafından üretiyordu yazılımı. Satın alınca diğer telefonlar da telefon üretmeyi bıraktı. Aynı durum Samsung ile Google için de geçerli. Google ile Samsung'un 10 yıllık anlaşması var.

ibrahimibiss

ibrahimibiss

Üye
Nokia 808 Pureview telefonum var Haziran 2017'den sonra Whatsapp çalışmayacak mı?iPhone 3GS ler için bi hilesi vardı Nokia lar için de böyle bir yazılım hilesi yapılması mümkün değil mi?Her yaz fotoğraf çekmek için kullanıyodum demekki hem onu hem de Samsung u taşıyıcaz yanımızda.Ah Nokia ah.Ne olurdu 2010 2011 yıllarında Android ve iOS un gelişiminden biraz örnek alıp Symbian'ı ona göre geliştirseydin ya.Pazar payının en azından %15'ini elinde bulundursaydın.Şimdi Android ile yeni modeller deniyicek bakalım bakalım fiyasko mu olucak başarı mı?

KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Nokia 808 Pureview telefonum var Haziran 2017'den sonra Whatsapp çalışmayacak mı?iPhone 3GS ler için bi hilesi vardı Nokia lar için de böyle bir yazılım hilesi yapılması mümkün değil mi?Her yaz fotoğraf çekmek için kullanıyodum demekki hem onu hem de Samsung u taşıyıcaz yanımızda.Ah Nokia ah.Ne olurdu 2010 2011 yıllarında Android ve iOS un gelişiminden biraz örnek alıp Symbian'ı ona göre geliştirseydin ya.Pazar payının en azından %15'ini elinde bulundursaydın.Şimdi Android ile yeni modeller deniyicek bakalım bakalım fiyasko mu olucak başarı mı?
Uzun uzun anlatmıcam. Yeterince anlattım insanlara zaten anlayan anladı. Symbian'ın altyapısı Nokia'nın çıkardığı son telefonlardan sonra artık tamamen bitmiş durumdaydı. İşletim sisteminin sıfırdan yazılması gerekmekteydi. Nokia'nın o dönemki ceosu bile kendi ağzı ile söylüyor artık Symbian'ın altyapısı yeni teknolojileri ve donanımları kaldıracak kadar güçlü değil. O yüzden Nokia Symbian ile anlaşmasını bozup Microsoft ile anlaşma yaptı. Bugün Nokia Symbian'ı geliştirip devam etseydi emin ol Windows Phone'dan hiçbir farkı olmayacaktı. Ben 2 sene N8 kullandım ve şunu açık söyleyeyim: işletim sistemi stabil değildi, takılma kasma ve donmalar oluyordu. Kısaca durum bu.

ibrahimibiss

ibrahimibiss

Üye
Symbian zaten Nokia'nındı anlaşmasını bozdu demek biraz abes oluyor.Sahi ya Windows Phone ne oldu?En son Windows 10 diye çabalıyodu Microsoft.

KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Arkadaşım Symbian hiçbir zaman Nokia'nın değildi. Az araştır Symbian'ın geçmişini görürsün zaten. Adı Symbian değildi, Nokia'dan önce de zaten kullanılıyordu. Sonra Nokia alıp kendi telefonları için işletim sistemi geliştirdi ve adını Symbian koydu. Eğer Symbian markası Nokia'ya ait olsaydı diğer Symbian işletim sistemi çalıştıran telefonların Nokia'ya telif hakkı ödemesi gerekmez miydi? Siz Symbian'ın sadece Nokia telefonlarda kullandığını bilyorsunuz. Bugün Symbian Foundation'un en büyük hissesi Nokia'da.

ibrahimibiss

ibrahimibiss

Üye
Arkadaşım Symbian hiçbir zaman Nokia'nın değildi. Az araştır Symbian'ın geçmişini görürsün zaten. Adı Symbian değildi, Nokia'dan önce de zaten kullanılıyordu. Sonra Nokia alıp kendi telefonları için işletim sistemi geliştirdi ve adını Symbian koydu. Eğer Symbian markası Nokia'ya ait olsaydı diğer Symbian işletim sistemi çalıştıran telefonların Nokia'ya telif hakkı ödemesi gerekmez miydi? Siz Symbian'ın sadece Nokia telefonlarda kullandığını bilyorsunuz. Bugün Symbian Foundation'un en büyük hissesi Nokia'da.
Biliyorum ya o kadar da mazim var Samsung Omnia-Sony Ericsson Vivaz-Satio vs. telefonlarda da kullanıldı zamanında.Ama son ve en büyük temsilcisi Nokia'ydı.Geliştiren de Nokia'ydı en büyük hisse her zaman Nokia'nındı Android çıktı mertlik bozuldu diğerleri bir bir çekildi SymbianFon'dan.Güzel günlerdi ama N-Gage li günler :D

KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Biliyorum ya o kadar da mazim var Samsung Omnia-Sony Ericsson Vivaz-Satio vs. telefonlarda da kullanıldı zamanında.Ama son ve en büyük temsilcisi Nokia'ydı.Geliştiren de Nokia'ydı en büyük hisse her zaman Nokia'nındı Android çıktı mertlik bozuldu diğerleri bir bir çekildi SymbianFon'dan.Güzel günlerdi ama N-Gage li günler :D
Madem ki biliyorsun neden o zaman o kadar yazı yazdırıyorsun? Sonra yöneticiler bana kızıyor bir sürü gereksiz mesaj yazıyorsun diye.

elzrap

Üye
temmuzun 10 una geldik..

haziran ayı içerisinde nokia e7 marka cep telefonuma whatsapp silip kurmaya çalıştığımda kuramadım.
çok eski sürüm diyordu.

Bugun whatsapp for nokia yazıp googleda whatsapp in sitesinden indirip kurdum.
Şuanda kullanabiliyorum.Hala 30.06.2017 de destek bitecek diyor.

Cadillac34

Üye
Acaba Whatsapp'ın kullacılarının yarısı Symbian'dan mı oluşuyor? Ne hikmetse sunucuları kesmediler hala. Gerçi günceleme de yok.

elzrap

Üye
ya şöyle. veri trafiği takibi yapıyorum nokia da wp kullandığınızda günlerce wp ile kullanın fotoğraf alıp vermiyorsanız trafik okadar düşük oluyor ki. 500 mb ile aylarca konuşabiliyorsunuz.
bu yüzden fake bi numara alıp +1 ile başlayan nokia da wp de aktif ettim. netim biterse mesajlaşmak yerine kullanıyorum. çok şahane oluyor=) güncelleme gelmesin. ama tam da bu sebepten bizi bırakmasın :)

Cadillac34

Üye
Genelde öyle şeyler kullanmıyorum ama yine de tereddütlerim var.

Üst Alt