Forumda Kimsecikler Kalmamış

Sponsorlu Bağlantılar

0MG90

0MG90

Üye
aslında bu ban olayları işin teferruatı. diğer siteler videoyla telefon tanıtımı yapıyorlar. bu maxicep için önemli eksiklik değil mi?
Aynen diğer siteler gibi Maxicep'in de özel incelemeler yapmaları (laptop, ekran kartı, telefon, tablet), etkinliklere gitmeleri lazım.

• Beğen
Tepkiler: Cezzbedici3

cukuleaks

Üye
aslında bu ban olayları işin teferruatı. diğer siteler videoyla telefon tanıtımı yapıyorlar. bu maxicep için önemli eksiklik değil mi?
Aynen katılıyorum maxicep in de bir youtube hesabı olmalı video lu anlatımlar yapmalı ve bir ofis i olmalı haber yapmalı ne olursa teknoloji adına böyle bir hareket maxicep den üye oldum olalı bekliyorum açıkçası

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aynen diğer siteler gibi Maxicep'in de özel incelemeler yapmaları (laptop, ekran kartı, telefon, tablet), etkinliklere gitmeleri lazım.
2012-2013'te Symbian ve Android alanlarında en aktif kişilerden biri olarak bu konuda önerimi defalarca yaptım ama defalarca umursanmadan red yedim. Kim tarafından yedim hatırlamıyorum ama bunu ya yönetimle yada yönetime yakın kişilerlede konuştuğumu çok iyi hatırlıyorum. Aradan 4 seneye yakın vakit geçmiş, tüm şirketler yeni nesil sisteme çoktan geçmiş. Bu zamandan sonra bunların yapılmasının artık çokta bir manâsı yok gibi düşünüyorum. Her şey zamanında olmalı, düz üye ile zeki üye arasındaki ayrım yapılsaydı (ki belki yapılmamasının yönetim tarafından bir sebebi vardır) benden önce bir sürü zeki kişilerle birlikte videolu ve ofisli olay bugün benim fikrimce Türkiye'nin zirvesinde bir olay olurdu ve hem maxicep hemde orada çalışacak olanlar bugün kat kat iyi bir durumda olurdu. (Bu benim eleştirim gizli bir mana taşımıyor).

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MaxipmaN
NiTr[O]gEn

NiTr[O]gEn

Üye
Haketmeyen kimse ban yemez ben burda olduğum sürece bunu gördüm evet eski tadı yok forumun belli kişiler herkesin yardımına koşuyor bunun dışında pek insan yok forumda sadece yardım almak için konu açan yeni kullanıcılar ve mesaj kasmak isteyen eski kullanıcılar yardımdan yardıma haberden habere koşuyor.

He forum sıkıcımı dersek bana göre değil gayet güzel ben bile o kadar hatam olmasına rağmen banlanmadım dm yoluyla uyarıldım.
Her Hata Bakiredir Tekrarı olursa mevzu zevke girer , yani demem o ki üyelere ikinci bir şans verilme konusu tartışılabilir burada

Murat Alper

Murat Alper

Moderator
şöle uzun telefon incelemeleri kutu açılım videoları telefon fuarlarına gitseler çok güzel olurda aslında hiç yapmıyorlar

• Beğen
Tepkiler: furyzer0
Joker.

Joker.

Üye
İyi oldu.

0MG90

0MG90

Üye
İşsiz Samesung fanları Sony konularıma 1 yıldız atmaya başlamış. Sonra neden forumdaki aktif kullanıcılar azalıyor.

• Beğen
Tepkiler: NiTr[O]gEn ve Invoke
SoulsEagle

SoulsEagle

Üye
İnceleme yapmalari kesinlikle lazim ve artik o eski uyeler yok gececilerde sabah 7 ye kadar muhabbetin surdugunu hatirlarim onlar devam etse muhtesem olurdu ama o tarz aktif kullanicilari cekecek birsey de yapmiyor artik adminler
Ban konusu ise gercekten hak etmedigin surece ban yemiyorsun hatta kimi zaman adminler uyariyor ban atmamak icin ban yiyen kendi kasinmistir ve olayi abartmistir

KAYIP-ADAM

Üye
    Konu Sahibi
İnceleme yapmalari kesinlikle lazim ve artik o eski uyeler yok gececilerde sabah 7 ye kadar muhabbetin surdugunu hatirlarim onlar devam etse muhtesem olurdu ama o tarz aktif kullanicilari cekecek birsey de yapmiyor artik adminler
Ban konusu ise gercekten hak etmedigin surece ban yemiyorsun hatta kimi zaman adminler uyariyor ban atmamak icin ban yiyen kendi kasinmistir ve olayi abartmistir
Dediğin üyeler hep ban yiyen üyeler yalnız. Ben hak edip hak etmediğini söylemiyorum o kadarını bilemeyiz. Ben 2.şans'tan bahsediyorum. Banlıyorsan bu hesabını banla yeni hesabına izin ver. Eğer bu sistem uygulansaydı banlı üyeler başka hesaplarla şuan burada olurdu. Direk aa fake hemen banla sistemini uygulamamalıydılar.

SoulsEagle

SoulsEagle

Üye
L
Dediğin üyeler hep ban yiyen üyeler yalnız. Ben hak edip hak etmediğini söylemiyorum o kadarını bilemeyiz. Ben 2.şans'tan bahsediyorum. Banlıyorsan bu hesabını banla yeni hesabına izin ver. Eğer bu sistem uygulansaydı banlı üyeler başka hesaplarla şuan burada olurdu. Direk aa fake hemen banla sistemini uygulamamalıydılar.
Dedigim uyeler banli degil siz yanlis zamandan bahsediyo olabilirsiniz bi ara formu biraktiydim dedigim uyelerin hepsi kendi istekleriyle biraktilar

KAYIP-ADAM

Üye
    Konu Sahibi
L

Dedigim uyeler banli degil siz yanlis zamandan bahsediyo olabilirsiniz bi ara formu biraktiydim dedigim uyelerin hepsi kendi istekleriyle biraktilar
Çoğunun bırakma sebebi sevdiği üyelerin banlanmasıdır tahminim yoksa bırakmazlardı.

SoulsEagle

SoulsEagle

Üye
Çoğunun bırakma sebebi sevdiği üyelerin banlanmasıdır tahminim yoksa bırakmazlardı.
Malesef birbirlerini seven uyeler olarak whatsapp gruplari kurulduydu ve whatsapp forumdan daha az kuralli ve daha rahat muhabbet edilebildiginden foruma girmeme basliyor forumda kisiyi ceken birsey kalmiyo zaten boyle olunca forumdaki herkesle istedigi an mesajlasiyo adam ondan foruma girmeyd ugrasmiyo ben de 2-3 gruba katildiydim ama sıktı beni ayrilip bir sure sonra foruma geri dondum

RomeusTR

RomeusTR

Üye
Birde artık insanların forum kullanımı azaldı forum siteleri artık eskisi gibi rağbet görmüyor tabikide başka durumlarında etkisi var ancak insanlar eskisi kadar da internette vakit geçirmiyor şimdi sadece soru sorulmak,video,müzik için giriliyor internete.Artık insanlar dışarlarda hep eski asosyellik nerede hey gidi hey gözleri az eskitmedik bilgisayar başında.

• Beğen
Tepkiler: Cezzbedici3 ve SoulsEagle
Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
Adı farklı da olsa hmd Nokia tarafından hatasını telafi etmek için kurulmuş bir firma gibi görünüyor.
Öldü öldü diye diye dirilişine sebep olduk gibi..

Nokia piyasaya düşüp, sitede de genel af ilan edildiğinde Maxicep yeniden nefes almaya başlayacaktır..
Eskisi gibi değil tabiki ama şu halinden çok farklı bir enerji açığa çıkacağı kesin..

• Beğen
Tepkiler: SoulsEagle
SoulsEagle

SoulsEagle

Üye
Asıl olay simdi bu forum isleri tamamen biterse tamirciler acayip zengin olacak bilmeyenler sayesinde ki hala teknolojiden nerdeyse hic anlamayip buralarda soru soranlar var

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
Sanmam. Aslında sosyal medyaların adeta yumurtlama dönemindeydik bir iki senedir.. Sert bi rüzgar esti milleti savurdu..
Rüzgarın dinmesi yakındır.
Forumlar hep güvenli liman olarak kalmaya devam eder.. Formatları değişir gelişir başkalaşır belki ama genel yapısı ile kalır. Zaten görüyoruz forumlar sosyal medyanın pek çok yeniliğini hemen kendilerine uyguladılar.
Her sosyal platformun ayrı bir tadı olduğu gibi forumlarda bir sosyal platform ve kendine has bir lezzeti var ve hiçbir platform forumların yerini tamamen alamaz.
Geçirdiğimiz bu yakın dönem gibi en fazla belirli sürelerde unutturur.
Ve unutturma süreci tamamlandı sayılır. Şimdi hatırlanma sürecine giriyoruz..
Yakındır canlanacak burası ;)

• Beğen
Tepkiler: NiTr[O]gEn ve SoulsEagle
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
6 yıldır üyeyim MaxiCep'e. Farklı farklı alanlarda aktiflik gösterdim. Çok güzel arkadaşlıklar edindim. O yüzden MaxiCep'in yeri bende çok başkadır. öncelikle bunu söylemek istedim. Giriş yaptığıma göre bence sebeplerine gelebilirim. 21. yüzyıl çok farklı gerçekten. Çok çabuk farklı nesiller oluşuyor. Bizler hep küçükken başladık forum sitelerinde aktif olmaya. Ben aktif olmaya başladığımda lise 1'deydim mesela. Çocuktuk, çocukça davranışlar sergiledik forumda. Tabi zamanla büyüdük. Hem bedenen hem de fikren. Şimdi üniversitedeyim 20 yaşındayım. Şu anki beyin yapım tabi ki öncekine çok farklı. Zevklerim, hobilerim değişti. Buradaki yaşı küçükler çok farklı geliyor bana beyin yapısı olarak. Anlaşabileceğim insan bulamıyorum. Küçükken aktif olduğum zamanlarda bir çok abimle, ablamla anlaşabiliyordum forumla. Bazılarıyla hala daha muhabbetim var. Tabi o zamanlarda da anlaşamadığım benden büyük insanlar vardı doğal olarak. Ama şimdikine kıyasla daha azdı sanki. Yani kısacası şu anki yaşı küçükler bizim yaşımız küçükkenki beyin yapısıyla aynı değil sanırım. Bunun bence en büyük sebebi teknolojinin etkisi. Yetişme tarzımızı etkiliyor. Yanlış anlaşılmasının yaşı küçük olan kardeşlerimi kötülemiyorum, küçümsemiyorum. Sadece gözlerimmi aktarıyorum. Hepsi çok değerli buna şüphe yok. Haliyle küçüklerle anlaşamadığımız için Gereksizler, Konu Dışı gibi alanlarda onlarla muhabbet etmiyoruz. kendi aramızda muhabbetleri de çok başka alanlarda yapıyoruz. Burada tanıştığım bazı kişilerle hala her gün iletişim halindeyiz gerek Whatsapp'ten gerek telefonla konuşarak, gerek yüzyüze görüşerek. Zevklerimiz değiştiği için de telefon teknoloji fazla takip etmiyoruz eskisine göre. İstesek de vakit bulamıyoruz. Yaş ilerledikçe yoğunluk doğru orantılı artıyor. Bu sebepten dolayı da forumun diğer alanlarında vakit geçirmeye gerek duymuyoruz.
Bunlar eski üyelerle ilgiliydi. Bir de yeni üye olanların aktif olmaması konusu var. Yeni üyelerin akitfliği konusundaki düşüşün sebebi Fevzi abinin de söylediği gibi sosyal medya. Forum siteleri 90'ların sonlarından 2010'lara kadar popülerliğini korudu. Ama devir değişiyor. İnsanlar vakit harcayacaak başka şeyler tercih ediyorlar. Gerek sosyal medya gerek yeni teknolojiyle yapılan bilgisayar oyunları bunların en büyük sebebi. Nokia'nın satılması konusunda da karşı çıkacağım. Aktifliğin etkisi büyüktü ama o dönem zaten Android'in gelişmekte olduğu bir dönemdi. Yani insanlar akıllı telefonlara öyle kolay ulaşamıyorlardı. Telefon sayısı zaten cüz'i bir seviyedeydi. Dolayısıyla bulduğumuz S60v5 ve S^3 telefonlarla delicesine ilgilendik. Fakat zamanla Android popülerliğini artırdıkça insanlar bu telefonlara daha kolay ulaştıkça o heves bitti. Bu mevzuyu şu örnekle bitirmek istiyorum. Benim nesil babalarımızın telefonlarını yılan oyunu oynamak için gizlice aşırarak büyüdü. Ne zaman ki kendi telefonlarımız oldu yılan oyunundan eski zevki alamadık. Kısaca bir şey kısıtlıyken veya elimizde yokken daha çekici gelir. Ne zaman ki kolay elde ederiz, hep bizimledir o zaman aynı tadı vermez. Nokia meselesinin olayı da bence bu şekilde.

Sü'rçülisan ettiysem affola. İyi geceler.

• Beğen
Tepkiler: CABBAR, NiTr[O]gEn, Akıncı ve 2 diğerleri
Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
Güzel detaylara değinmişsin Oğuzhan.
Forum kültürü ile büyüyenler ve şimdinin bolluk içindeki sosyal medya gençleri.
Bizler adeta emekli moduna girdik onlar ise bu kültürden bi haber girdiler dijital dünyaya.
O yüzden şu an sohbetten ziyade sadece teknik sayfalar hareket halinde..

Nokia dememin sebebi de bu..
Herkes için fitili yeniden ateşleyecek bişey lazımdı.
Şu an burada bunları konuşmaya başlamış olmamız bile fitilin yavaştan tutuşmaya başladığının kanıtıdır..
Saygılar sevgiler

• Beğen
Tepkiler: Oğuzhan
SHS

SHS

Üye
selam gençler :D

• Beğen
Tepkiler: 'Şeref'
Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
Daha samimi :) Ve bu forumda samimiyet filan kalmadı ne samimiyeti herkes birbirini banlatma peşinde.

Forum kültürünün ölmesiyle bir alakası yok yani buranın ölmesinin, DH olsun başka forumlar olsun oldukça fazla üye sayısına ve aktifliğe sahip.
Yine en başta dediğim yere geliyoruz . Burası ağırlıklı olarak Nokia üzerine kurulu bir forumdu. Firma bitince üyelerinin bir çoğu farklı yerlere dağıldı, kimisi de sadece sosyal medyaya yöneldi. Geri kalanlar sizin dediğiniz gibi banlanmalar falan derken burası içi boş hale geldi.
Aktif forumlara da şuan baksan aktif üye çoğunluğu 2012 ve öncesi üyelik tarihlerine sahiptir.. Daha yenilerde mutlaka başka yerlerden gelenlerdir..
Aleyküm selam.
Hayırdır mavi değilsin :)

SHS

SHS

Üye
Yine en başta dediğim yere geliyoruz . Burası ağırlıklı olarak Nokia üzerine kurulu bir forumdu. Firma bitince üyelerinin bir çoğu farklı yerlere dağıldı, kimisi de sadece sosyal medyaya yöneldi. Geri kalanlar sizin dediğiniz gibi banlanmalar falan derken burası içi boş hale geldi.
Aktif forumlara da şuan baksan aktif üye çoğunluğu 2012 ve öncesi üyelik tarihlerine sahiptir.. Daha yenilerde mutlaka başka yerlerden gelenlerdir..

Aleyküm selam.
Hayırdır mavi değilsin :)

söktürdüm rütbeyi :D

• Beğen
Tepkiler: Invoke

Üst Alt