6 yıldır üyeyim MaxiCep'e. Farklı farklı alanlarda aktiflik gösterdim. Çok güzel arkadaşlıklar edindim. O yüzden MaxiCep'in yeri bende çok başkadır. öncelikle bunu söylemek istedim. Giriş yaptığıma göre bence sebeplerine gelebilirim. 21. yüzyıl çok farklı gerçekten. Çok çabuk farklı nesiller oluşuyor. Bizler hep küçükken başladık forum sitelerinde aktif olmaya. Ben aktif olmaya başladığımda lise 1'deydim mesela. Çocuktuk, çocukça davranışlar sergiledik forumda. Tabi zamanla büyüdük. Hem bedenen hem de fikren. Şimdi üniversitedeyim 20 yaşındayım. Şu anki beyin yapım tabi ki öncekine çok farklı. Zevklerim, hobilerim değişti. Buradaki yaşı küçükler çok farklı geliyor bana beyin yapısı olarak. Anlaşabileceğim insan bulamıyorum. Küçükken aktif olduğum zamanlarda bir çok abimle, ablamla anlaşabiliyordum forumla. Bazılarıyla hala daha muhabbetim var. Tabi o zamanlarda da anlaşamadığım benden büyük insanlar vardı doğal olarak. Ama şimdikine kıyasla daha azdı sanki. Yani kısacası şu anki yaşı küçükler bizim yaşımız küçükkenki beyin yapısıyla aynı değil sanırım. Bunun bence en büyük sebebi teknolojinin etkisi. Yetişme tarzımızı etkiliyor. Yanlış anlaşılmasının yaşı küçük olan kardeşlerimi kötülemiyorum, küçümsemiyorum. Sadece gözlerimmi aktarıyorum. Hepsi çok değerli buna şüphe yok. Haliyle küçüklerle anlaşamadığımız için Gereksizler, Konu Dışı gibi alanlarda onlarla muhabbet etmiyoruz. kendi aramızda muhabbetleri de çok başka alanlarda yapıyoruz. Burada tanıştığım bazı kişilerle hala her gün iletişim halindeyiz gerek Whatsapp'ten gerek telefonla konuşarak, gerek yüzyüze görüşerek. Zevklerimiz değiştiği için de telefon teknoloji fazla takip etmiyoruz eskisine göre. İstesek de vakit bulamıyoruz. Yaş ilerledikçe yoğunluk doğru orantılı artıyor. Bu sebepten dolayı da forumun diğer alanlarında vakit geçirmeye gerek duymuyoruz.
Bunlar eski üyelerle ilgiliydi. Bir de yeni üye olanların aktif olmaması konusu var. Yeni üyelerin akitfliği konusundaki düşüşün sebebi Fevzi abinin de söylediği gibi sosyal medya. Forum siteleri 90'ların sonlarından 2010'lara kadar popülerliğini korudu. Ama devir değişiyor. İnsanlar vakit harcayacaak başka şeyler tercih ediyorlar. Gerek sosyal medya gerek yeni teknolojiyle yapılan bilgisayar oyunları bunların en büyük sebebi. Nokia'nın satılması konusunda da karşı çıkacağım. Aktifliğin etkisi büyüktü ama o dönem zaten Android'in gelişmekte olduğu bir dönemdi. Yani insanlar akıllı telefonlara öyle kolay ulaşamıyorlardı. Telefon sayısı zaten cüz'i bir seviyedeydi. Dolayısıyla bulduğumuz S60v5 ve S^3 telefonlarla delicesine ilgilendik. Fakat zamanla Android popülerliğini artırdıkça insanlar bu telefonlara daha kolay ulaştıkça o heves bitti. Bu mevzuyu şu örnekle bitirmek istiyorum. Benim nesil babalarımızın telefonlarını yılan oyunu oynamak için gizlice aşırarak büyüdü. Ne zaman ki kendi telefonlarımız oldu yılan oyunundan eski zevki alamadık. Kısaca bir şey kısıtlıyken veya elimizde yokken daha çekici gelir. Ne zaman ki kolay elde ederiz, hep bizimledir o zaman aynı tadı vermez. Nokia meselesinin olayı da bence bu şekilde.
Sü'rçülisan ettiysem affola. İyi geceler.