Windows 10 Mobile Güncellemesi Başladı (10.0.15254.603)[14/01/2020]

Sponsorlu Bağlantılar

.BlueTR

.BlueTR

Üye
benden bu kadar microsoft hadi selametle :dry:

bizde onları terkederiz itinayla
Yani şu platformu seviyordum, hala da seviyorum ama dünkü şeyden sonra hayatta tekrar Lumia falan almam. Diyordum 630 iyice ölünce yine 600lü seriden devam ederim diye ama telefonun garantisinin bitmesine 1 ay kala Microsoft öldürdü sağolsun.
Artık bu sistemin android ve ios seviyesine gelmesine 2 basamak bile kalsa almam yani. Çevremde xperia kullanan çok var. Sony'in tasarımlarıda gayet güzel. Bu sonbahara doğru Z5 Premium falan (malum orta seviye androidler 1 yıla çöpe çıkıyor) düşünüyorum tabi parasal durum sıkıntı olmazsa:ehe

BLasTeaR

BLasTeaR

Üye
Bunun adı, lafı dolandırmayalım, k.hpeliktir!

Ben de bir sonraki telefonumun hangi W10 telefon olacağı hesaplarını yapıyordum. Ama bu hakaretten sonra imkanı yok Windows telefon almam daha!

İşin kötüsü ben 920'yi, Apple ve Google'dan nefret ettiğim için almıştım, şimdi Microzort da bu gruba girince, ne kaldı geriye benim için? Tavsiyelere açığım!

İnan bu duruma bir kelime bile etmedim. İçimde şuan MS'ye kin beslemekteyim.
Dur bakalım sene sonunda 'Nokia' yeniden doğacak ve bu sefer Android'li cihazlarla gelecek.
Son çeyrekte haberleri gelmeye başlar. Şahsen ben duruma göre ben yönelmeyi düşünüyorum.

Raskoln

Raskoln

Üye
920 ye wp 10 gelmeyeceğinden tamamen emin olunca 8.1 e geri döndüm zaten bu haliyle vereceklerse vermesinler wp 10 zira 8.1 kullanım hızı ve stabilitesini (hele fotoğraflar uygulamasındaki hız) epey zamandır insider sürümlerden dolayı unutmuşum şimdi farkediyorum ki telefon hızlı ve kararlı değilse görselliğin bir önemi yok. çok zaman takılmalardan dolayı işimin aksadığı oluyordu fakat insider olarak sistemin istediğimiz gibi olması için çok değerlendirme gönderdim hem de İngilizce olarak yerine tam ulaşssın diye kendi kendimize gelin güvey olmuşuz da haberimiz yokmuş. eşşeği (8.1) kaybedip bulunca değeri anlaşılıyor ama bunca zaman niye kayıptı oda ayrı tabi. yaklaşık 1 yıldır wp 10 un eziyetini çektik çoğu arkadaşın dediği gibi yapılan en hafifinden ayıptır. Nokia belle ile symbiana jübile yaptığında günceli takip etmek için n8 i satarak almıştım lumia 920 yi yeni bir cihazla maceraya devam edecek durum yok o yüzden "920 with 8.1 denim forever".
ha bu arada iyice nostalji olsun diye 2 sütun kullanıyorum 8.1 i çok kullanışlı tavsiye ederim herkese. kişiler kutucuğundaki yuvarlak resimlerde çok kötüymüş bu kare yanıp sönen ve büyüyen resimli kutucukların yanında.

Son düzenleme:
symbianbelle

symbianbelle

Üye

Birileri hayrına çevirebilir mi ?

-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye
Yani şu platformu seviyordum, hala da seviyorum ama dünkü şeyden sonra hayatta tekrar Lumia falan almam. Diyordum 630 iyice ölünce yine 600lü seriden devam ederim diye ama telefonun garantisinin bitmesine 1 ay kala Microsoft öldürdü sağolsun.
Artık bu sistemin android ve ios seviyesine gelmesine 2 basamak bile kalsa almam yani. Çevremde xperia kullanan çok var. Sony'in tasarımlarıda gayet güzel. Bu sonbahara doğru Z5 Premium falan (malum orta seviye androidler 1 yıla çöpe çıkıyor) düşünüyorum tabi parasal durum sıkıntı olmazsa:ehe
ddostum bizde de biraz sıkntı var gibi. Lumia deyince 600 serisi cihaz diyorsun. Fiyat maxx 900 ,
sony deyince z5 premium diyorsun. 600 serisii naparsan yap iosa yakın performans vermez ki. He kendi kulvarlarındaki cihazları kıyaslarsan ip4s fiyat olurak 640xl a tekabül. 640xl o cihazı yer bitirir...

• Beğen
Tepkiler: dücane
Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi

Birileri hayrına çevirebilir mi ?
Kısaca Microsoft'un mobil kısımda yükselen bir yıldız olmadığını fakat düşük donanıma bile güncelleme verdiği yazıyor. Android'in bu konuda sabıkalı olduğunu yazıyor.

• Beğen
Tepkiler: sfgnrl
wpfurkan

wpfurkan

Üye
Şu Ms kadar saçma sapan davranan ve kendi müşterisine önem vermeyen firma görmedim.
Bunlar şimdi evrensel uygulamalar ile mağazayı doldurmak istiyor, istiyor ki sonunda her windowslu cihazda bu uygulamalar çalışsın ve uygulama sorunu çözülsün, degil mi?
Şimdi 3 ana platformda bu uygulamalar çalışacak diyorlar yani telefon, tablet ve bilgisayar. Şimdi Tablet desek Surface´ler ve buna benzer windows tabletler dolu, yani tablet kısmı belli. Bilgisayar kısmıda windows 10 yüklü pc´ler yani o da bedava güncelleme ile tamam.
Ehh sonunda ne kalıyor burda? Telefonlar! Yani Lumialar diyeceksiniz değil mi?
HAYIR ve çok yanlış çünki ms xamarini satın aldı ve bunla ios ve android için evrensel uygulama yolunu açtı.
Yani Ms için Wp´nin artık hiç bir mecburiyetliği kalmadı. Wp piyasasının yine nerden bakarsanız 60% w10 almıyor ve evrensel uygulama çalıştıramayacak. Bu demek oluyorki o senelerdir bas bas bağırdıkları evrensel uygulamalar sadece dünyadaki 1%de olucak, öyle mi? Ve işte tam bu noktada xamarin işin içine giriyor ve birden bire Wp8.1 hariç piyasadaki bütün telefonlarda evrensel uygulama çalışıyor olacak.
Joe Ayfona geçti zaten bizim kel deseniz "no builds today" marka telefonu vardır.
Ahanda buraya yazıyorum nokia için elop neyse wp içinde satya nadella o dur.

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin, suyunsesi ve BLasTeaR
Silinen Üye 476002

Silinen Üye 476002

Kapalı Hesap
Arkadaşlar hepinizi anlıyorum ama şu pencereden bakıyorum olaya 5 ay once 830 aldım 925 hala yatıyor kenarda 1000 tl para verdim 830 a bu paraya bundan daha iyi hangi cihaz alınabilir arkadaşlarımda bana neden kullanıyorsun bunu diyor bu paraya daha iyisi varsa onu alayım diyorum bide şu var uygulama evet hala eksik çok ama resmi güncelleme ile birlikte portlama programlar çıkmaya başladı devamıda gelecektir gelmezse zaten resmi olarak iflas eder ancak sizinde anlamanız gereken nokta şu sevgili arkadaşlarım o verilmeyen cihazlara w10 u verse donmaya kasmaya başlasa bu sefer herkesin alma sebebi olan stabilite kaybolsa yine küfür yiyecekler bence kasan w10 yerine kasmayan 8.1 i tercih ederim naçizane fikirlerimi dile getirdim kimseye sitemim yok ama ms ye sitem eden arkadaşlarda biraz empati yapmalı herkes pc kullanıyor çift çekirdekli 2gb ramli notebook veya pcye w10 kursanız ne olur adamı çıldırtır aynı mantıkla gelmeyen cihazlarada bu sebeple verilmedi bence

Kardeşim gerçeği mi kabullenemiyorsunuz nedir anlamıyorum ki ?

- Her cihaz w10 alacak
- Önce yeni nesiller sonra ilk nesiller
- 4gb hafızalılar da alamaz
- 512 ramliler de almasın
- Dur ya şu listeye 1 gb ram + tek çekirdekleri de ekleyelim .
- En temizi 1.nesiller hiç almasın .

Şimdi buna ne diyorsun ? İyi niyet olmadığı kesin . Peki lumia 1020 'ye ne diyorsun . Hem 2gb rami var hem çift çekirdekli işlemci ama alamıyor güncellemeyi ? Ve inanılmaz akıcı bir w10 deneyimi yaşıyorum insider ile bile . Bu cihaz optimize edilmiş bir w10 ile daha da hızlı çalışır .

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: suyunsesi, BLasTeaR ve pissed26
saynesim

saynesim

Üye
Adamlar en başından beri 512 ram olan cihazlara gelmeyecek dediler lumia 1020 2 gb ram var bence yalan dolanlara inanmayın biraz sabredelim görelim bana göre 920 925 1020 için güncelleme gelecek bu hafta kesinleşir

dakamon

dakamon

Üye
Adamlar en başından beri 512 ram olan cihazlara gelmeyecek dediler lumia 1020 2 gb ram var bence yalan dolanlara inanmayın biraz sabredelim görelim bana göre 920 925 1020 için güncelleme gelecek bu hafta kesinleşir

Bi kere mantktada hata var. 820 ile 920 arasında donanımda fark yoktu ve 820 920 den 1-2 ay sonra çıktı ona rağmen 820 ye verilir dememişsin :) kendimizi kandırmayalım bence onlara verilse birçok telefona da verilebilir zaten :)

• Beğen
Tepkiler: saynesim
saynesim

saynesim

Üye
Konuda bu üç telefon geçtiği için 820 ve diğer modelleri yazmadım

flutewoddy

flutewoddy

Üye
Veee beklenen oldu ikinci günün şafağında telefon kafayı yedi kendi kendine uygulama açmalar mı olsun kasım kasım kasılmalar mı olsun ne ararsanız mevcut şuan.

skynet

Üye
Bu tek çekirdek saçmalığı da nereden çıktı anlamadım ?
İlk nesil giriş seviyesi modeller bile çift çekirdekli

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
ddostum bizde de biraz sıkntı var gibi. Lumia deyince 600 serisi cihaz diyorsun. Fiyat maxx 900 ,
sony deyince z5 premium diyorsun. 600 serisii naparsan yap iosa yakın performans vermez ki. He kendi kulvarlarındaki cihazları kıyaslarsan ip4s fiyat olurak 640xl a tekabül. 640xl o cihazı yer bitirir...
neye göre yiyip bitirir?

.BlueTR

.BlueTR

Üye
Lumialara fazla yatırım yapmaya gerek yok ki 650 ile 950 arasında aşırı bi performans farkı olduğunu sanmıyorum. Ama androidde sürekli en üst modeli almak zorundasın. Hem performans açısından orta seviye işe farkı çok, hem de orta seviye cihazların ömrü max 1 sene. Daha sonra ne güncelleme geliyor ne de başka bişey.

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR ve symbianbelle
versino2

versino2

Üye
Z5 bence takoz bi telefon gerçi Sony ler de bence hiç estetik görüntü yok.G5 al bari ona guç yetmiyorsa bence en iyisi G4 veya S6 şekil telefonlar.Bu yaza bende biriktirip ikisinden birini alabilirim

.BlueTR

.BlueTR

Üye
Z5 bence takoz bi telefon gerçi Sony ler de bence hiç estetik görüntü yok.G5 al bari ona guç yetmiyorsa bence en iyisi G4 veya S6 şekil telefonlar.Bu yaza bende biriktirip ikisinden birini alabilirim
Babamda z1, kuzenimde ve eniştemde z2 var ve çok memnunlar. Bi babam kurcalamıyor fazla diğer 2sinin telefonu uygulama dolu takıldığı çok nadir. Sonyin arayuzunude beğeniyorum ben. Bence cihazlarıda güzel. Samsunga uzun zamandan beri mesafeliyim ben ve bana göre eski havası kalmadı sürekli aynı şeyleri piyasaya sürüyor. G5 güzel cihaz ama lg hiç kullanmadım.
Geçen kuzeniminki betona fena düştü telefon değil kendisi düştü sandım ama ne arkasına bişey oldu nede önüne. Ben 630u kılıf varken düşürmüştüm kısa mesafeden ekranda köşeden köşeye koca bi yarık oluşmuştu. O an nokia eski nokia değil dedim içimden zaten. Eski nokiamı yerden yere vururdum ama en fazla kasası çizilirdi.

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR
-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye
Lumialara fazla yatırım yapmaya gerek yok ki 650 ile 950 arasında aşırı bi performans farkı olduğunu sanmıyorum. Ama androidde sürekli en üst modeli almak zorundasın. Hem performans açısından orta seviye işe farkı çok, hem de orta seviye cihazların ömrü max 1 sene. Daha sonra ne güncelleme geliyor ne de başka bişey.
dostum var işte. Aşırı derecede var. Ben birkaç gün 950 kullandım inan bana 1520 onun yanında yavaş kalıyor. 950 ve 950xl kullanan arkadaşlara sorabilirsin bunu. Bu durumu forumumuzdaki birçok arkadaş srn gibi zannediyo yani aslında sana hak vermez lazım ortalıkta yanlış bir ön yargı var. Ama inan bana cihazlar arasında uygulama açma hızı , menu geçiş hızı yada veri kopyalama hızında aşırı farklar var. Koca 1520 ya. 950 drn geçince yavaş geldi yani. İyisi mi istanbula bi haftasonu yolun düşer isr 640xl 520 525 1520 var bunları senle beraber deneyelim ne demek istediğimi anlarsın

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
Babamda z1, kuzenimde ve eniştemde z2 var ve çok memnunlar. Bi babam kurcalamıyor fazla diğer 2sinin telefonu uygulama dolu takıldığı çok nadir. Sonyin arayuzunude beğeniyorum ben. Bence cihazlarıda güzel. Samsunga uzun zamandan beri mesafeliyim ben ve bana göre eski havası kalmadı sürekli aynı şeyleri piyasaya sürüyor. G5 güzel cihaz ama lg hiç kullanmadım.
Geçen kuzeniminki betona fena düştü telefon değil kendisi düştü sandım ama ne arkasına bişey oldu nede önüne. Ben 630u kılıf varken düşürmüştüm kısa mesafeden ekranda köşeden köşeye koca bi yarık oluşmuştu. O an nokia eski nokia değil dedim içimden zaten. Eski nokiamı yerden yere vururdum ama en fazla kasası çizilirdi.
z serisinde herhangi bir sıkıntı yaşadığında dışarda tamir ettirmen çok sıkıntılı olur. Tamirci olarak söylüyorum. Servis çok tuzludur. G serisi her cihazında kronik sorunlar mevcut ki bence g5 tasarım olarak çok geri gitti. Samsung servis ve yazılım konusunda diğerlerinde çok önde duruyor. s6 edge tercih edilebilir. hatta imkan varsa s7 edge :)
dostum var işte. Aşırı derecede var. Ben birkaç gün 950 kullandım inan bana 1520 onun yanında yavaş kalıyor. 950 ve 950xl kullanan arkadaşlara sorabilirsin bunu. Bu durumu forumumuzdaki birçok arkadaş srn gibi zannediyo yani aslında sana hak vermez lazım ortalıkta yanlış bir ön yargı var. Ama inan bana cihazlar arasında uygulama açma hızı , menu geçiş hızı yada veri kopyalama hızında aşırı farklar var. Koca 1520 ya. 950 drn geçince yavaş geldi yani. İyisi mi istanbula bi haftasonu yolun düşer isr 640xl 520 525 1520 var bunları senle beraber deneyelim ne demek istediğimi anlarsın
Sebebi nedir? Microsoftun işsizliği. 950 ve 950xlye ve ya wm10 ile çıkan cihazlara cihaza özel optimize edip verdiler. Adamlar 1520ye bile optimize etmediler sistemi. Halen tamamlanmamış sürümü final diye dalga geçer gibi verdiler insanlara. Giriş seviyesi bir android cihaz veya iphone 4s elindeki 950xlden daha fazla kolaylık sağlıyor günlük kullanımda çokça örnek verebilirim. Burda microsoftun savunulacak hiç bir tarafı yok. Söyledikleri herşey lafta kalan bir firma.

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR
.BlueTR

.BlueTR

Üye
z serisinde herhangi bir sıkıntı yaşadığında dışarda tamir ettirmen çok sıkıntılı olur. Tamirci olarak söylüyorum. Servis çok tuzludur. G serisi her cihazında kronik sorunlar mevcut ki bence g5 tasarım olarak çok geri gitti. Samsung servis ve yazılım konusunda diğerlerinde çok önde duruyor. s6 edge tercih edilebilir. hatta imkan varsa s7 edge :)

Sebebi nedir? Microsoftun işsizliği. 950 ve 950xlye ve ya wm10 ile çıkan cihazlara cihaza özel optimize edip verdiler. Adamlar 1520ye bile optimize etmediler sistemi. Halen tamamlanmamış sürümü final diye dalga geçer gibi verdiler insanlara. Giriş seviyesi bir android cihaz veya iphone 4s elindeki 950xlden daha fazla kolaylık sağlıyor günlük kullanımda çokça örnek verebilirim. Burda microsoftun savunulacak hiç bir tarafı yok. Söyledikleri herşey lafta kalan bir firma.
G5'in arka kasımını beğenmedim ben. Dediğim gibi Samsunga iyi bakmıyorum . En son oha Samsung süper dediğim zamanlar S2 zamanlarıydı. Sonra saçma sapan birbirinin aynısı modeller çıkarıp ortada bırakarak gözümden düştü.

Windows 10 ile cihazlar arası değişen ne bilmiyorum ama 8.1 zamanında 630 ve 920 arasındaki tek hız farkı uygulama açılışlarıydı oda ramden dolayı. Ben zaten bu Windows 10 olayından sonra kimsenin wpye yatırım yapacağını sanmıyorum. Amiral gemi diye 920 alanların cihazları adam akıllı güncelleme göremeden eskidi gitti.

Üst Alt