Windows 10 Mobile Güncellemesi Başladı (10.0.15254.603)[14/01/2020]

Sponsorlu Bağlantılar

dakamon

dakamon

Üye
Her şey silinir. W10 kalır. Yedeğinizi alınız.

Reklam sloganı gibi oldu :D
Benim de takıldığım nokta o işte. Daha iki hafta önce kendileri "Mart ayının ortalarında bir açıklama yaptı. Dedikleri; bazı cihazlar Windows 10 yükseltmesi için firmware güncellemesine ihtiyaç duyacak, bu güncelleme de Mart ayında yayınlanacak dendi. Yani Lumia olmayan cihazlar için Microsoft'un firmware güncellemesi yayınlaması söz konusu değil. Üreticilerin yayınlayacağı firmware güncellemesi için de Microsoft'un tarih vererek açıklama yapma şansı yok.

Yani işin aslı az önceki mesajımda da belirttiğim üzere konuya onlar da hakim değil ve sürecin önümüzdeki dönemde nasıl ilerleyeceğini bilmiyorlar. O yüzden açıklamaların hiç biri tatminkar değil. Muallakta açıklama yapmalarının nedeni de ileride yaşanacak olası bir çark durumu için önlem olduğunu düşünüyorum.

Herşey Joe Belfiore nin sistemden ümidini yitirmesiyle oldu :) daha doğrusu izne çıkmasıyla. O yok kimse de heyecan yok ve sonuçarı da ortada. Adam bence çok doğru zamanda gitti yoksa bütün okların hedefi olurdu. Akıllı adamın hali başka tabi. Boşuna İphone kullanmıyor.

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin, BLasTeaR, 4MaGuS ve 1 kişi daha

atakanakata

atakanakata

Üye

burada da denim kullanan cihazlar windows 10 alacak yazıyor.

şaka gibiler

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Denim ile çıkan cihazları kastediyorlardır.
Aslında kastetmemeli açıkça belirtmeliler. Yani:
Only phones running Lumia Denim (OS version 8.10.14219.341, or higher)

demek yerine

"OUT of the box with Lumia Denim" deseler bu karmaşanın hiç biri olmayacaktı. Tabi o zaman da güncellemeleri cihaza ve donanım yeterliliğine göre değil, satış politikasına göre verdikleri anlaşılacaktır.

atakanakata

atakanakata

Üye
aynen dediğiniz gibi.
denim ile piyasaya sürülen cihazlara windows 10 desteği var.
siteden bile kaldırmışlar diğer cihazları.

dakamon

dakamon

Üye
Aslında kastetmemeli açıkça belirtmeliler. Yani:
Only phones running Lumia Denim (OS version 8.10.14219.341, or higher)

demek yerine

"OUT of the box with Lumia Denim" deseler bu karmaşanın hiç biri olmayacaktı. Tabi o zaman da güncellemeleri cihaza ve donanım yeterliliğine göre değil, satış politikasına göre verdikleri anlaşılacaktır.

Son dediğini hem gabe ye hemde joe yu mention layıp bi atsana abi cevap gelecekmi bakalım. Yani bunu mu demek istediniz diye.

Rock Ve Roll

Rock Ve Roll

Üye
Bu ne saçma iş arkadaş aylarca boşuna mı insider sürümü kullandık biz

ersncak42

Üye
Madem vermeyeceksin niye insider kullandırıyorsun amacın ne arkadaş vallahi böyle firma olmaz bu resmen sahtekarlık dolandırıcılıktır symbiandan ne farkımız kaldı ya herşey yarım kaldı uygulamalar yarım yazıklar olsun size şu telefona verdiğim 700tl haram zıkkım olsun adi insanlar

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR
atakanakata

atakanakata

Üye
örneğin lumia 1020 de şarj sorunu var onu geçtim kamerası sorunlu. yatay modda odaklama yapamıyor. bunları düzeltecekler mi tabi ki hayır!
gerçekten yazık oldu. 1 yıldır her gün bekledik yeni şeyleri takip ettik geri bildirimler yaptık ama sonunda elimizde koca bir sıfır var.

...decode...

...decode...

Üye
kötü haber 1: İkinci güncelleme dalgası diye bir şey olmayacak.
kötü haber 2: 1. nesil cihazlara büyük bir mucize olmazsa Windows 10 Mobile yolu kesin olarak kapandı.

atakanakata

atakanakata

Üye
k
kötü haber 1: İkinci güncelleme dalgası diye bir şey olmayacak.
kötü haber 2: 1. nesil cihazlara büyük bir mucize olmazsa Windows 10 Mobile yolu kesin olarak kapandı.
kötü haber 3: uygulamalar zaten eksikti var olanlar da desteği 8.1 den kesecekler.

...decode...

...decode...

Üye
işin ilginç tarafı registry hack yoluyla redstone buildlerini yükleyen bazı 1. nesil telefon kullanıcıları performansın gayet iyi olduğunu söylüyor. hal böyleyken benim de oldukça güçlü ihtimal verdiğim 1. nesil telefonlara uğraşmak istemedikleri mevzusu daha da güçleniyor.

• Beğen
Tepkiler: Krnl386
braayn

braayn

Üye
bunca olaylardan sonra 1520 köşede tutacaktım ama satılığa koydum çıkarsa birine 800 TL vereceğim cihazı
Müşteri bulabilirsen ne mutlu! Ben 1 aydan fazla oldu 800 tlye alalı.
Bu güncelleme kazığından sonra kimse kolay kolay lumia almaz.
valla letgoya koydum talip var bakalım satacağım

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR
.BlueTR

.BlueTR

Üye
işin garip tarafı 640 ve ya 640 xl 540 lar 1020 den üstün cihazlar olmamasına rahmen windows 10 alıyorsa bizlerede verilmesi gerekiyor burada asıl sorun ne onu öğrenmek lazım vermek mi istemiyorlar yoksa gerçekten bu modellerde donanım eskiliğinden dolayı takılmalar mı oluyor
Üstünde NOKIA yazdığı için alamıyor. Msde biliyor Nokia gidince satışlar bitti, wp ölüyor. Sırf markaya gıcıklığına vermediğine eminim.

Raskoln

Raskoln

Üye
8.1 e dönüp insider sürümün son versiyonu olan 164 u temiz baştan kuracağım, tabi umarım onuda engellememişlerdir. Sonrasında insider sürümle gittiği yere kadar. Aslında 8.1 e döndükten sonra hiç bulaşmayayım diyorum şu arafta kalmış insider sürümüne de fakat 8.1 e uygulama desteği kesilecek. vallahi etrafındaki buzlar kırılan kutup ayısı misali suya atlayıp uzaklaşasım var ona da gücümüz yok arama yapsın yeter diyeceğim en son. ☺

.BlueTR

.BlueTR

Üye
anlamadığım ve muallakta kalan yerler var.
ilk açıklamada ki bunu cihaz tanıtım lansmanlarında bile söylediler her cihaz windows 10 a dalga dalga kavuşacak diye.
şimdi bu ilk dalga olabilir. orada soru cevap kısmında yazan açıklama genel bir açıklama olabilir. bir sonraki yapıda listeye yeni cihazlar eklenebilir.
çünkü upgrade advisor uygulaması ile kurulabiliyor şuan. bu uygulamadan sadece bizim gibi manyakların haberi var. bu uygulama olmadan güncelleme de olmuyor.
ilk olarak yeni nesil 1 gb ramli cihazlara finali yayınlayıp finali genel anlamda test etmek istiyor olabilirler.
bir sonraki yapı yada ilerleyen haftalarda aynı yapıyı listeye eklemeler yaparak diğer cihazlara da verme ihtimalleri var.

çünkü resmi güncelleme bu şekilde olmaz. ablam 830 kullanıyor ve ben olmasam asla upgrade advisor uygulamasını kurup güncellemeyi almak falan asla yapamazdı haberi dahi olmazdı.
Hocam Msnin bize vereceği tek bir dalga var onuda verdi zaten şimdi buraya yazmayım forum ortamı uygun değil...

cemil baba

cemil baba

Üye
Önceden iphone ve androidi beğenmezdik. Telefonları görenler hayranlıklarını gizleyemiyorlardı. Ama şimdi elimde lumia telefonu gören: 'Ne diye bunlara boşuna para veriyorsunuz, yazık değil mi?' diyor.

Bir de şöyle bir durum var: W8 için hiçbir marka telefon çıkarmaya yanaşmazken, şimdi markaların W10 a cihaz çıkarmak için yarışması ilginç. Yani o kadar markanın ölü yatırım yapacağını sanmıyorum.

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin, BLasTeaR, braayn ve 1 kişi daha
.BlueTR

.BlueTR

Üye
aynen dediğiniz gibi.
denim ile piyasaya sürülen cihazlara windows 10 desteği var.
siteden bile kaldırmışlar diğer cihazları.

Listede 630da var 512mb olan sürümü ama almayacak. Bana öylesine düzenlemişler gibi geldi. 10 alacak cihazları koysalar 1520de olurdu orda diye düşünüyorum. Yada destek süresi devam eden cihazları koydular.

bilalbilik

bilalbilik

Üye
Listede 630da var 512mb olan sürümü ama almayacak. Bana öylesine düzenlemişler gibi geldi. 10 alacak cihazları koysalar 1520de olurdu orda diye düşünüyorum. Yada destek süresi devam eden cihazları koydular.
630 güncelleme alacak mı almayacak mı kesin bilgisi olan var mı ?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Dün pek konuyla ilgilenemedim. Ama geriye dönük olarak Gabriel Aul'un dün akşamki açıklamalarına bir baktım şimdi.

Windows Insider Geri Bildirimlerini göz önünde tutarak bir karar almışlar. Bu yüzden de Windows Phone 8.1 ile 8 arasında bir çizgi çekmişler. İsteyen bundan sonra Windows Insider ile Windows 10 Mobile kullanmaya devam edebilir. Muhtemelen Yapı 10586.164'e bir veya iki toplu güncelleştirme daha gelecek. Ondan sonra da başka güncelleme olmayacak.

Resmi Windows 10 Mobile güncellemesi alanlar Windows Insider ve devamında Yapı 14xxx sürümleri ile devam edecek. Resmi Güncelleme almayanlar ise Yapı 10586.164 sonrasında gelecek olan toplu güncelleştirmeleri alacak.

Yapılan ilk duyuruda birinci ve ikinci grup olacağı söylenmişti. Daha sonra first wave ve second wave olarak da defalarca dile getirildi. Fakat bugün Gabriel Aul ve Windowsinsider'dan gelen açıklamalara göre ikinci bir grup planları yok. Yani bir sonraki grupta Windows 10 Mobile güncellemesi olacak beklentisi olanlar şimdiden ümidi kessin.

Üst Alt