Haber Lumia 950 Ve Lumia 950XL Türkiye’de!

Sponsorlu Bağlantılar

4MaGuS

4MaGuS

Üye
Sıvı soğutma sahte mi yoksa yazı olarak mı öyle yazmışlar
bence o beyazımsı kuruyan şey su yani çok sıcak olmasından dolayı kurumuş sanırsam aslında normal su olmaması gerekiyor onların pc lerde olan sıvı soğutucular özel bir karışımdır ve çok dayanıklıdır ancak belirli aralıklarda değiştirilmesi gerekir eğer bu şekilde bir sorun olursa tekrar sıvı eklenebilir haralde ona göre tasarım yapmışlardır diye düşünüyorum

BelaMonte

BelaMonte

Üye
Videoda çocukları kandırıyorlar her reklama inanmayın diyor. Adam sıvı soğutmasının yalan olduğunu söylüyor yani. Baya da eleştiriyor dalga geçiyor

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Videoda çocukları kandırıyorlar her reklama inanmayın diyor. Adam sıvı soğutmasının yalan olduğunu söylüyor yani. Baya da eleştiriyor dalga geçiyor
O şekilde sökerek oradaki düzeneğin sıvı soğutma olup olmadığı anlaşılmaz. Aynı sistem Sony Xperia Z5'te de var.

En basitinden elektrik akımı ile sıvıların bir kimyasal toz olmadığını kimse bilemez. Ha işe yarıyor mu yaramıyor mu? Onu test etmeden bilemeyiz. Ama Lumia 950 XL için ısınma şikayetine daha hiç bir yerde rastlamadım.

Kaworu Nagisa

Kaworu Nagisa

Üye
O şekilde sökerek oradaki düzeneğin sıvı soğutma olup olmadığı anlaşılmaz. Aynı sistem Sony Xperia Z5'te de var.

En basitinden elektrik akımı ile sıvıların bir kimyasal toz olmadığını kimse bilemez. Ha işe yarıyor mu yaramıyor mu? Onu test etmeden bilemeyiz. Ama Lumia 950 XL için ısınma şikayetine daha hiç bir yerde rastlamadım.
çöl kadar kuru borunun neresinde sıvı var merak ediyorum

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
çöl kadar kuru borunun neresinde sıvı var merak ediyorum
Sıvı var demedim dikkat ederseniz. Ama içinde sıvı olan bir boruya neden enerji verme ihtiyacı duysunlar? Sadece fikir yürütüyorum. Kimyadaki basit mantıkta bile bazı kimyasal bileşenlerin ısı ve elektrik enerjisi ile hızlı bir şekilde sıvılaştığı biliniyor. Burada da aynı mantık kullanılmış olabilir. Yoksa orada direk olarak sıvı kullanılsa sadece ısınmayı bir kaç dakika geciktirir, ısındıktan sonra da aynı şekilde soğumayı da geciktirir. E o boruya R404A Flash veya Azot gazı basacak halleri de olmadığına göre :hmmm

BelaMonte

BelaMonte

Üye
Sıvı var demedim dikkat ederseniz. Ama içinde sıvı olan bir boruya neden enerji verme ihtiyacı duysunlar? Sadece fikir yürütüyorum. Kimyadaki basit mantıkta bile bazı kimyasal bileşenlerin ısı ve elektrik enerjisi ile hızlı bir şekilde sıvılaştığı biliniyor. Burada da aynı mantık kullanılmış olabilir. Yoksa orada direk olarak sıvı kullanılsa sadece ısınmayı bir kaç dakika geciktirir, ısındıktan sonra da aynı şekilde soğumayı da geciktirir. E o boruya R404A Flash veya Azot gazı basacak halleri de olmadığına göre :hmmm
Eğer adamın dediği doğruysa yani o ısı sistemi hiç yada aşırı az etki ediyorsa ısınmaya, 950 xl kullananların ısıyı hissetmemelerinin sebebi cihazın tasarımı olabilir. Yani işlemciyi cihazın içine yerleştirip işlemcinin cihazın dışıyla teması yoksa, ısıyı telefonu tutarken çok az hissederiz örnek olarak. Ama sanmıyorum sahte olacağını. Gerçektir ki zaten minnacık bir soğutma sisteminin 60 dereceye kadar çıkabilen işlemciler için pek fazla etki edeceğini de sanmıyorum :) Zaten surface phone yada s 820 işlemci kullanacağı cihazın bu durumlara düşmeyeceğinden kesin eminim.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Eğer adamın dediği doğruysa yani o ısı sistemi hiç yada aşırı az etki ediyorsa ısınmaya, 950 xl kullananların ısıyı hissetmemelerinin sebebi cihazın tasarımı olabilir. Yani işlemciyi cihazın içine yerleştirip işlemcinin cihazın dışıyla teması yoksa, ısıyı telefonu tutarken çok az hissederiz örnek olarak. Ama sanmıyorum sahte olacağını. Gerçektir ki zaten minnacık bir soğutma sisteminin 60 dereceye kadar çıkabilen işlemciler için pek fazla etki edeceğini de sanmıyorum :) Zaten surface phone yada s 820 işlemci kullanacağı cihazın bu durumlara düşmeyeceğinden kesin eminim.
Surface Phone'da sadece Windows 10 Mobile ile çalışacak özel bir işlemci kullanılacak. Yani tamamen Windows 10 Mobile için tasarlanan özel bir Intel yonga seti kullanılacak. O yüzden ısınma sorunu olacağını zannetmiyorum.

0MG90

0MG90

Üye
Sıvı soğutma var diyorlar videodan sonra gazlı soğutma sistemi var diyorlar :hmmm

erhanercan

erhanercan

Üye
Buharlaşan gazlı soğutma sistemi var onun da adı sıvı soğutma olarak geçiyor. Yani içindeki tozlar ısıdan buharlaşıyor. Dökülen tozları gördüyseniz ısıdan tepkime yapıyorlar.

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin
dakamon

dakamon

Üye
İntelin de durumu eskisi gibi parlak değil son zamanlarda ama hadi hayırlısı

cemil baba

cemil baba

Üye
Karşılaştırmalarda yerin dibine sokuluyor. Ama hakediyor da. Diğer cihazlardan o kadar yavaş ki biraz hızlı açılsa 'ooo' falan diyor test eden kişi. İstedikleri para çok çok fazla bu telefonlara.
Not: 5:25 ten sonrasına bakın.

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

• Beğen
Tepkiler: braayn ve Esendağlı
Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
Karşılaştırmalarda yerin dibine sokuluyor. Ama hakediyor da. Diğer cihazlardan o kadar yavaş ki biraz hızlı açılsa 'ooo' falan diyor test eden kişi. İstedikleri para çok çok fazla bu telefonlara.
Not: 5:25 ten sonrasına bakın.

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
Bu kişi gerekirse bir daha karşılaştırma yapmasın :ehe Yüklü olmayan Office uygulamalarını açmak, kurup da giriş yapılmamış uygulamaları açıp da karşılaştırma yapmak nedir? :ehe

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Bu kişi gerekirse bir daha karşılaştırma yapmasın :ehe Yüklü olmayan Office uygulamalarını açmak, kurup da giriş yapılmamış uygulamaları açıp da karşılaştırma yapmak nedir? :ehe
Beni asıl şaşırtan Microsoft Edge oldu. O ne hız öyle. Bizm cihazlarda neden o kadar hızlı değil:hmmm

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
Beni asıl şaşırtan Microsoft Edge oldu. O ne hız öyle. Bizm cihazlarda neden o kadar hızlı değil:hmmm
Sabah ilk elime aldığımda belli bir süre o kadar hızlı oluyor ki bazen Edge mi bu diye şaşırıyorum.

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
herşeyden vazgeçtim de bazen önemli uygulamalar çalışmıyor ya sinirim bozuluyor

• Beğen
Tepkiler: dakamon
Bay H

Bay H

Üye
    Konu Sahibi
Lumia 950 modelinde olmayan fm radyo özelliğinin sistem dosyalarında yapılan küçük bir değişiklik ile kullanılabildiği belirtilmiş. Microsoft neden böyle bir yol izlemiş ilginç.

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Lumia 950 modelinde olmayan fm radyo özelliğinin sistem dosyalarında yapılan küçük bir değişiklik ile kullanılabildiği belirtilmiş. Microsoft neden böyle bir yol izlemiş ilginç.
Ms.resmen tam bir acemi gibi davranıyor ne yapmaya çalıştığını sanırım kendileri de bilmiyordur.

Üst Alt