Haber Lumia 950 Ve Lumia 950XL Türkiye’de!

Sponsorlu Bağlantılar

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
Kutudan böyle çıkmalılardı.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Ekli dosyalar

• Beğen
Tepkiler: kaygisiz43, versino2, kimbilir_01 ve 1 kişi daha

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
ülkemizde satışa çıkınca ne kadar ses getirecek göreceğiz

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Kutudan böyle çıkmalılardı.

Merak ediyorum acaba kutudan çıkacakları polikarbon kapakların mı yoksa bu aksesuarların mı maliyeti daha yüksek.

Bu arada siyah da çok şık duruyor.

Microsoft sonunda Samsung'un neden çok sattığını gördü sanırım ve bu aksesuar işine ciddi şekilde dikkat edilmiş ve bu firma ile anlaşılmış.

Ekli dosyalar

• Beğen
Tepkiler: kimbilir_01
kimbilir_01

kimbilir_01

Üye
Merak ediyorum acaba kutudan çıkacakları polikarbon kapakların mı yoksa bu aksesuarların mı maliyeti daha yüksek.

Microsoft sonunda Samsung'un neden çok sattığını gördü sanırım ve bu aksesuar işine ciddi şekilde dikkat edilmiş ve bu firma ile anlaşılmış.
Dikkatimi çekti de abi wp yi sony ile takip ediyorsun!!!

Esendağlı

Esendağlı

Üye

Ben daha çok kahverengi olanı beğendim,harbi harbi Premium bir hava katıyor,gerçi bana kalırsa zaten 950xl Premium bir cihaz:)

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye

Ve beklenen bilgi geldi. @Sensation @papakudioflu @Esendağlı @suyunsesi

Ekli dosyalar

• Beğen
Tepkiler: Sensation
ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye

Ve beklenen bilgi geldi. @Sensation @papakudioflu @Esendağlı @suyunsesi
yeni yılın ilk ayları = Ocak, Şubat, Mart.... ben oyumu Şubat'tan yana kullanıyorum :)

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Türkiye pazarı için cihazların geç gelmesi hem avantaj hem de dezavantaj oluşturabilir. Öncelikle kendi açımdan değerlendirirsem bu tarihler benim için hayal kırıklığı. Bu demek oluyor ki Türkiye akıllı telefon pazarı hala Microsoft için öncelikli pazarlar arasında yer almıyor.

Telefonların geç gelmesi bazı tüketiciler için avantaj oluşturabilir. Şöyle ki; bu telefonları almak isteyipde Windows 10 Mobile güncellemesinin son halini görmek isteyenler zaman kazanmış oldu.

Fakat öte yandan Lumia 950 ve Lumia 950 XL'nin satışa çıkacağı belirtilen tarihlerde Snapdragon 820 ve Helio X20 gibi on çekirdekli işlemcilere sahip telefonlar duyurulmuş olabilir. Donanım özelliklerinin tercihlerde belirleyici etken olduğu ülkemizde bu durum Microsoft adına sorun olacaktır.

Bir diğer önemli nokta ise fiyat. Fiyat konusu çok karışık. 1 Kasım seçimlerinde ortaya çıkacak tablo, döviz fiyatlarında etkili olacaktır. Döviz fiyatlarında aşağı yönlü hareket yılbaşında sabit döviz kuru belirleyen bu gibi firmaların fiyatlarında ciddi değişikliklere neden olabilir.

• Beğen
Tepkiler: bozkirdangelen, sfgnrl ve bulutsuzgece
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
yeni yılın ilk ayları = Ocak, Şubat, Mart.... ben oyumu Şubat'tan yana kullanıyorum :)

Ben de şubat diyorum. İyi yine 2 ay sonra gelecek, eskileri düşünürsek.

Ben en geç Aralık ortalarına kadar gelir diye düşünüyordum.
Ama yine pazar dağılımında ilk sıralar yerine ortalarda yer alacağız gibi duruyor.
Biraz daha iyimser yaklaşımla Ocak ayı diyeyim ben de.

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
Ben en geç Aralık ortalarına kadar gelir diye düşünüyordum.
Ama yine pazar dağılımında ilk sıralar yerine ortalarda yer alacağız gibi duruyor.
Biraz daha iyimser yaklaşımla Ocak ayı diyeyim ben de.
emin olun Ocak ayı planlansaydı yeni yılın ilk haftaları terimi kullanılırdı, ama Ocak'a yetiştiremeyeceklerinin kendileri de farkında ki planlar Şubat'tan sonrasına kayıyor ve bu yüzden ilk ayları diyorlar (bence)

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
emin olun Ocak ayı planlansaydı yeni yılın ilk haftaları terimi kullanılırdı, ama Ocak'a yetiştiremeyeceklerinin kendileri de farkında ki planlar Şubat'tan sonrasına kayıyor ve bu yüzden ilk ayları diyorlar (bence)

Aslında bu yetiştirememekle alakalı değil.
Ali Kemal'in dediği gibi Microsoft'un Türkiye pazarına verdiği öncelikle ilgili.
Örnek veriyorum, Microsoft Genel Merkezi, ülkelere göre bir takvim çıkarıyor ve Türkiye'nin karşısında 2016-Q1 yani 2016 yılı 1. çeyrek diye yazıyor. Microsoft Türkiye'nin yapabileceği çok fazla bir şey yok. Genel Merkez daha erkene kaydırırsa daha erken gelir.

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
Aslında bu yetiştirememekle alakalı değil.
Ali Kemal'in dediği gibi Microsoft'un Türkiye pazarına verdiği öncelikle ilgili.
Örnek veriyorum, Microsoft Genel Merkezi, ülkelere göre bir takvim çıkarıyor ve Türkiye'nin karşısında 2016-Q1 yani 2016 yılı 1. çeyrek diye yazıyor. Microsoft Türkiye'nin yapabileceği çok fazla bir şey yok. Genel Merkez daha erkene kaydırırsa daha erken gelir.
genel merkez TRnin karşısına Q1 diye yapıştırdı bu Ocak,Şubat,Mart demek değil mi? peki bu noktadan sonra Ocak ya da Mart olması kime bağlı? yine genel merkez mi belirliyor yoksa artık top TRde mi oluyor?

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
genel merkez TRnin karşısına Q1 diye yapıştırdı bu Ocak,Şubat,Mart demek değil mi? peki bu noktadan sonra Ocak ya da Mart olması kime bağlı? yine genel merkez mi belirliyor yoksa artık top TRde mi oluyor?

Ben sadece örnek verdim.
Net bir ay da belirlenmiş olabilir.
Vurgulamak istediğim nokta pazar takvimi planlamasının Genel Merkezce yapıldığı.
Bu süreçte o ülkedeki yerel hazırlıklar (operatör testleri, operatör anlaşmaları, fiyatlandırma süreci vb) tamamlanıyor.

Bizim çıkış takviminde ilk başlarda yer almamamızın sebebi, Microsoft'un bizi pazar payı olarak başlarda görmemesi olabileceği gibi; yukarıda belirttiğim hazırlık sürecinin henüz tamamlanamamış olması da olabilir.

• Beğen
Tepkiler: ceza87

skynet

Üye
O zaman final sürümün bize gelmesi de şubat martı bulur

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
ben hazirandan önce alamam zira Türkcell den Samsung A7 Almıştım onun taksitleri bitince alacağım da tabi ne alacağımada karar veremedim sadece büyük ekran kesin olacak marka model bilemiyorum lumia tercihim ön planda tabi o zamana kadar ne cihazlar gelir tatmin eder mi hepsi karar almam konusunda yardımcı olacak zamanım çok takip ediyorum

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Lumia 950 XL bugün satışa sunulmuş olsa (2300-2500TL) fiyat aralığında hemen satın alırdım. Fakat bu iş Ocak'ta sonrasına kalırsa tereddüt ederim. Zira bütün tüketiciler bilmese de Ocak ayında CES Tüketici elektroniği fuarında ya da Şubat ayında Dünya Mobil Kongresi’nde yeni metal kasalı ve kamera odaklı üst seviye Lumia ortaya çıkacak. Bu cihazın bilgileri bence Ocak Şubat döneminde Lumia 950 veya Lumia 950 XL alacaklar için kararları gözden geçirmesine neden olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: dilmenibrahim

Üst Alt