Galaxy S II i9100 rom yükleme

Sponsorlu Bağlantılar

3250 gökhan

3250 gökhan

Üye
    Konu Sahibi
rom yükleme
arkadaslar elimde yurt dışı s2 i9100g var.ayarlardan format atınca fransa olarak açılıyor. imei numarası farklı yanı klon, kayıt yapılmamıs.android sürümü 4.1.2 güncellemeleri alıyor.(klon imei olmasına ragmen) şimdi rom yuklemek istiyorum ama bi kaç yerde okudum imei kayıp oluyormus.efs klasor yedegi almak gereklımış. fakat hiç bilgim yk,ama touchwiz kullanmak istemiyorum.stabil hızlı kurabilecegim en iyi rom nedir ve nasıl yapabilirım

3250 gökhan

3250 gökhan

Üye
    Konu Sahibi
Guncel

H0lligan

Üye
Uyumlu cm yada cm tabanli bi rom varsa onu kur efs yide direk klasor olarak kopyala hafiza kartina at istersen birde imei numarasini google keep e kaydede bilirsin hic silinmiyor oraya yazdiklarin baskasida goremiyor bende oyle yaptim :) bide bazi romlarda imei gelmezse kernel kurman gerekiyor sakin imei gitti diye telas yapma android surumune gore kernel bulman lazim ona da dikkat et. Bu arada rom veya kernel kurmadan once recovery kurman lazim

• Beğen
Tepkiler: 3250 gökhan
3250 gökhan

3250 gökhan

Üye
    Konu Sahibi
android sürümüne göre kernel dferken ? mesala suan 4.1.2 yüklü on auygun olanmı

H0lligan

Üye
Aynen 4.1.2 ise 4.1.2 icin kernel kurucan tutupda 4.3 kernel i kurarsan boot logo gelir ve öylece kalır

byAndroid

byAndroid

Üye
Evet ımei atılan cihaza güncelleme almaz diyenleri buraya alıyım. Bu arada kardeşim cm rom kur ımei gitmez

H0lligan

Üye
Ama suan 4.1.2 ya hani romlar bu 4.4.4 e cikarsa yine 4.1.2 kerneli degil bu sefer 4.4.4 kerneli kurman gerekecek
Evet ımei atılan cihaza güncelleme almaz diyenleri buraya alıyım. Bu arada kardeşim cm rom kur ımei gitmez
Bazi cm tabanlilarda gider ama :)

byAndroid

byAndroid

Üye
Cyanogen nin romlarinda giden görmedim ama farklı Kernel kullanıp farkı bir rom yapan farklı geliştiricilerde gidebiliyor

H0lligan

Üye
Cyanogen nin romlarinda giden görmedim ama farklı Kernel kullanıp farkı bir rom yapan farklı geliştiricilerde gidebiliyor
Aynen dediğin gibi blisspop version3.7 test sürümünde gidiyor belkide test için yeni kernel de kullanmışlardır bakmadım hiç kerneline stabil değildi direk 3.6 ya döndüm :)

byAndroid

byAndroid

Üye
Aynen dediğin gibi blisspop version3.7 test sürümünde gidiyor belkide test için yeni kernel de kullanmışlardır bakmadım hiç kerneline stabil değildi direk 3.6 ya döndüm :)
Evet aynen öyle. Mesela ben çok güzel bir rom bulmuştum kerneli falan baya oynanmış cihazda farklı IMEI yukluydu. Gidiyordu sürekli bir türlü kullanamadım o romu. Cyanogen yada stock roma dönünce geri geliyordu şebeke :D

H0lligan

Üye
Evet aynen öyle. Mesela ben çok güzel bir rom bulmuştum kerneli falan baya oynanmış cihazda farklı IMEI yukluydu. Gidiyordu sürekli bir türlü kullanamadım o romu. Cyanogen yada stock roma dönünce geri geliyordu şebeke :D
İmei baska olmasi pek muhtemel degil de bir numara vardi tam hatirlamiyorum 4.2.1 yukleyince bende *#06# yapinca imei yerine o gorunuyordu o imei yerine gorunen numrayi bir yaz istersen bakiyim ayniysa kernel le duzeliyor oda

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: byAndroid
3250 gökhan

3250 gökhan

Üye
    Konu Sahibi
cm yükleyeyim dedim rootladım efs yedegi aldım, şimdide pc s2 i9100G cihazımı görmüyor , ama sarj oluyor . usb taktıgımda aynen söyle bi hata var ( kies yükledim samsung driverler yüklu)

H0lligan

Üye
Usb hata ayiklamayi acdinmi ?

3250 gökhan

3250 gökhan

Üye
    Konu Sahibi
açtım ama yıne aynı, biraz arastırdım ne yapsam olmadı.aynı kabloyla note 3 çalışıyr onu gördü.usb yeri mı bozuldu acaba ? oksitlenme olsa sarj olmazdı demi

H0lligan

Üye
açtım ama yıne aynı, biraz arastırdım ne yapsam olmadı.aynı kabloyla note 3 çalışıyr onu gördü.usb yeri mı bozuldu acaba ? oksitlenme olsa sarj olmazdı demi
Ya o degilde pc niye lazim sana ? :)
Recovery icin pc kullanacaksan rashr yada flashify ile de kurabilirsin telefondan ama saadece .img olan dosyalari flash liyabiliyor ona gore indir yani dosyayi.

Bu rashr in linki

Buda flashify

Eger cwm twrp yada philz secenegin varsa philz i o yoksa cwm kur oda yoksa internet den İndirip depolamadan sec yaparak kur.

3250 gökhan

3250 gökhan

Üye
    Konu Sahibi
tesekkür edrm saol deneyecem. ama önce usb işini çözecem deli etti beni

3250 gökhan

3250 gökhan

Üye
    Konu Sahibi
Rica ederim denedinmi denediysen sonuc nedir
Agda kayitli degil hatasi aliyorum.stock 4.1.2 surume geri dondum duzeldi. Usb soketi degistrdim simdi pcden denemek istemiyrm.riskli is elimdeki tek telefon :)

H0lligan

Üye
Agda kayitli degil hatasi aliyorum.stock 4.1.2 surume geri dondum duzeldi. Usb soketi degistrdim simdi pcden denemek istemiyrm.riskli is elimdeki tek telefon :)
Sirf ag da kayitli degil hatasi icin stock a donulurmu be ya :) bi kernel kurmaya bakardi

3250 gökhan

3250 gökhan

Üye
    Konu Sahibi
Sirf ag da kayitli degil hatasi icin stock a donulurmu be ya :) bi kernel kurmaya bakardi
bunu kurmak istiyorm bi yardım et stock berbat cidden :duvar2: efs yedegi aldm ama backup alayım diyorum 4.1.2 nın. Sanırm sorun olursa direk dönus yapılıyor (Download: No recovery is available for this build. ne demek
ıstıyor anlamadım.soket yapildi ayrica pc goruyor :)

Son düzenleme:
Takipçi Satın Al

Üst Alt