Haber Samsung ve Apple Savaşı Devam Ediyor!

Sponsorlu Bağlantılar

0MG90

0MG90

Üye
    Konu Sahibi
Samsung ve Apple Savaşı Devam Ediyor!
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Bildiğimiz üzere Samsung ve Apple patent davalarını Apple kazanmıştı. Samsung telif hakları nedeniyle Apple'a 930 Milyon Dolar ödemeye mahkum bırakılmıştı. Ancak Samsung davayı kapatmaya henüz hazır değil. Parayı ödemek istemeyen Samsung yeniden yargılama talebinde bulundu.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Apple ilk açtığı dava ile Samsung'dan 2 Milyar Dolar istemişti. İlk davanın ardından bu para 930 Milyon Dolara düşmüştü. Sonraki mahkemelerde ise Samsung bu parayı 548 Milyon Dolara kadar düşürmüştü. Samsung şimdi ise bu cezayı kaldırma peşinde. ABD mahkemelerine 12 kişilik jüri ile yargılanma talebinde bulunan Samsung daha önceki davalarda 3 kişilik jürinin bulunmasını haksızlık olarak değerlendirmişti. İki şirkette davayı sonuna kadar götürmek istiyor, ne olacağı ise belirsiz.

5,946, 647nolu patent: SMS ve notlardaki bazı karakterleri gruplayarak tıklanabilir bağlantılar haline getirilmesini tanımlıyor. Bir mesaj içerisinde “saat 8’de” yazıldığında bunu ajandaya yönlendiren bir bağlantı haline getirmesi bir örnek.

6,847,959 nolu patent: Arama yapıldığında aranan kelimenin hem uygulamalar arasında, hem dosyalarda, hem de örneğin e-posta mesajları arasında gerçekleşmesini sağlayan genel arama özelliği.

7,761,414 nolu patent: Birden fazla cihaz üzerinde eş zamanlı senkronizasyon yapabilmeyi sağlayan özellik.

8,046,72 nolu patent: Cihazın kilidini belli bir hareketin gerçekleştirilmesi ile açılmasını sağlamak. Örneğin “Kilidi açmak için kaydırın”

8,074,172 nolu patent: İşletim sisteminin yazı düzeltmesi önermesini sağlayan özellik, ya da diğer bir deyişle otomatik düzeltme.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

mertyegin57

mertyegin57

Üye
Davanın Sebebi Ne

0MG90

0MG90

Üye
    Konu Sahibi
Telif hakları işte, haberi okuyun

BRKTNL

BRKTNL

Üye
Kaybetsinler, iyi olur. Akılları başlarına gelsin.

Bahadir_fb

Bahadir_fb

Üye
  • Beğen
Tepkiler: MaxipmaN
0MG90

0MG90

Üye
    Konu Sahibi
Konu güncellendi

• Beğen
Tepkiler: Bahadir_fb ve Invoke
teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
Samsung Apple'ın İşlemcisini üretecek bakarsın affeder :ehe

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
İyice sıktı bu iki firmanın arasındaki davalar. Teliflere bakıyorum da hepsi o kadar komik ki yani firmalar bu kadar düşmemeli. Ayrıca bu özelliklerin Apple ile ilk defa geldiğini düşünmüyorum. Eski Nokia telefonlarımda bile bazıları vardı.

Death Punch

Death Punch

Üye
İyice sıktı bu iki firmanın arasındaki davalar. Teliflere bakıyorum da hepsi o kadar komik ki yani firmalar bu kadar düşmemeli. Ayrıca bu özelliklerin Apple ile ilk defa geldiğini düşünmüyorum. Eski Nokia telefonlarımda bile bazıları vardı.
Amaç zaten birbirlerini ezmek ve ben daha iyiyim demeyi kanıtlamak

Print Screen

Print Screen

Üye
Tek kelimeyle saçmalık

• Beğen
Tepkiler: Death Punch

Üst Alt