Haber Apple patent davasını kaybetti, yüksek bir tazminat ödeyecek

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Apple patent davasını kaybetti, yüksek bir tazminat ödeyecek
Eskiden hep apple dava açardı ve kazanırdı şimdi sıra karşı tarafta :sirit:


Apple, bazı cihazları ile University of Wisconsin-Madison’ın patentlerini ihlal etti ve ceza ile karşı karşıya kalacak…


Teknoloji dünyasında yer alan akıllı telefon üreticileri, sundukları cihazlar ile dünya genelinde yüksek satış rakamlarına ulaşarak, oldukça dikkat çekici gelirler elde ederken, bu cihazlarında da sayısız teknoloji içeren donanım bileşenleri ve yazılımlara yer vermekteler.



Baktığımızda teknolojiler ise firmalar tarafından patentler ile garanti altına alındığından, bu patentler, çok fazla önemli hale gelmiş durumda ve bir çok firma sadece elinde tuttuğu patentler ile milyonlarca dolar gelir elde edebiliyor.

Patentlerin değerli olması da patent ihlali iddiaları ile firmaların mahkeme salonlarında karşı karşıya gelmesine neden olurken, özellikle son dönemde Apple ve Samsung arasında yaşanan patent ihlal davaları büyük ilgi çekmişti.

Apple, her ne kadar Samsung’a karşı başarılı olsa da şu sıralar başı bir hayli dertte. Apple’ın ABD’de devam eden bir patent ihlali davasında jüri, Apple’ı patent ihlali yaptığı konusunda suçlu buldu.

University of Wisconsin-Madison’ın bazı patentlerinin, Apple’ın iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6 Plus ve bazı iPad modelleri ile ihlal edildiği belirtiliyor. 1998 senesinde alınan patent, çip verimliliğinin arttırılması ile ilgili. Bu patent Apple’ın A7, A8 ve A8X yonga setleri ile ihlal edilmiş.

Apple ise patent ihlali yapmadığını kaydederken, juri ise diğer türlü kararını verdi. Bu dava sonucunda da Apple’ın 862.4 milyon dolar gibi bir tazminat ile yüz yüze kalabileceği ifade edilmekte.


Apple patent davasını kaybetti, yüksek bir tazminat ödeyecek - MaxiCep
 
  • Beğen
Tepkiler: ___kaptan___


BRKTNL

BRKTNL

Üye
Yüklü bir tazminatmış cidden. Apple bir soğuk su içsin artık :ehe
 
yasin213

yasin213

Üye
Sanırım Samsung tazminatını bozuk paralarla ödemişti. Apple de öyle yapsın, kamyon kamyon bozuk parayı Samsung binasının önüne bıraksın :kıskıs:
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra
hikmet366

hikmet366

Üye
parata bak bee :D gitti 6s lerin parası :D
 
El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Ne alakası var ya çip verimliliğiymiş 98 yılında ne çipi ne verimi?

Saçma sapan şeylere verilen cezaya bak.
 

MaxipmaN

Üye
Ayfon 7 ile kasa kalitesi yerlerde olacak anlaşıldı.
 
0MG90

0MG90

Üye
Apple'ın kasasında para bol, onlar için bi hiç :D
 
Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Sanırım Samsung tazminatını bozuk paralarla ödemişti. Apple de öyle yapsın, kamyon kamyon bozuk parayı Samsung binasının önüne bıraksın :kıskıs:
o haber yalan haberdi bozuk para ile ödeme olayı :sirit:
 


Üst Alt