Haber Microsoft Lumia 640 ve Lumia 640 XL (Satışta)

Sponsorlu Bağlantılar

Aybars1979

Aybars1979

Üye
Şu sıra telefon alamam ama gelecek modeller ne tarafa döneceğime işaret verecekti diye düşünüyorum bekliyoruz Lumialar piyasada bulunmuyor ben çok özellik olsun oyun oynamam resim çeksin yeter tasarıma bakıcam artık
920 den 640 a geçmek zevk için olur sadece bizim gibi daha çok l520 kullanıcılarına yada diğer platformlardan gelecekleri çeken bir model.

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
920 den 640 a geçmek zevk için olur sadece bizim gibi daha çok l520 kullanıcılarına yada diğer platformlardan gelecekleri çeken bir model.
bu model için değilde Lumia genel anlamında dedim çünkü hep belirsiz şu belirsizliği üzerlerinden atamadılar

Aybars1979

Aybars1979

Üye
bu model için değilde Lumia genel anlamında dedim çünkü hep belirsiz şu belirsizliği üzerlerinden atamadılar
işkence o zaten ya. sizin telde glance screen var aktif kullanıyormusunuz 1520 ile arasında glance screen de özellik farkı varmı dün bir resim gördüm 640xl ve 830 xl glance screende farklılıklar vardı yazanlardanda net bişey anlayamadım kafam karıştı. yabancı forumlardada bişi çıkmadı.

Aybars1979

Aybars1979

Üye
demekki LTE modeli daha yüksek etiketle satılır.
30 dolarlık bir fak görünüyor yurt dışında tr için lte nin ne kadar gerekli olduğuda muamma sırf ltf için ertelenecek bir cihaz diil ama şuan tek sitede satışda bi yayılsın fiyatta 3-5 kuruş değişiklik olabilir.:D bukadar bekledim 3-5 gün daha sabrederim nasıl olsa kargo ile gelmeside 3-5 günü bulur.

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
30 dolarlık bir fak görünüyor yurt dışında tr için lte nin ne kadar gerekli olduğuda muamma sırf ltf için ertelenecek bir cihaz diil ama şuan tek sitede satışda bi yayılsın fiyatta 3-5 kuruş değişiklik olabilir.:D bukadar bekledim 3-5 gün daha sabrederim nasıl olsa kargo ile gelmeside 3-5 günü bulur.
Bende size soracaktım, bu neyin nesi diye.
Riskli olur diye(garanti, düşme, vs..) y.dışından getirmeyip beklemeyi tercih ettim.
Dünye bir L 1520 buldum, ama y.dışı gelme.. bugün ikilemde idim..
bu haberi okuyunca en azından yeni nesilleri alma adına bunları bekleyeyim diye karar verdim.
Daha cazip fiyatta olur, taksit durumuda dahil..

Aybars1979

Aybars1979

Üye
Bende size soracaktım, bu neyin nesi diye.
Riskli olur diye(garanti, düşme, vs..) y.dışından getirmeyip beklemeyi tercih ettim.
Dünye bir L 1520 buldum, ama y.dışı gelme.. bugün ikilemde idim..
bu haberi okuyunca en azından yeni nesilleri alma adına bunları bekleyeyim diye karar verdim.
Daha cazip fiyatta olur, taksit durumuda dahil..
lte bizim için şu aşamada çok gerekli bir özellik değil daha 4g için ihaleye bile çıkılmadı şu aşamada kullanılmayacak bir özellik yani 100tl fazla ödemeye değmez. ben diğer teknoloji marketlerde satışa çıkmasını bekliyorum açıkcası 50 tl aşağı olsa fiyatta %5 den fazla eder fiyatına göre iyi para taksit olmaz yasak çünkü. hafta sonuna kalmaz yerini alır raflarda.

dakamon

dakamon

Üye
Eğer büyük şehirde yaşıyorsanız lte alabilirsiniz. Daha 3g nin bile doğru düzgün çekmediği bir yerde oturan ben lte ye dönüp bakmam bile :D
4g illaki gelecek o 5g ye direk geçelim laflarına adanmayın. Bir sürü firma 4g ye yatırım yaptı bunları boşa atamazlar ki 4-5 sene de 5g yi beklemek ahmaklık olur. Lte almak isteyenler gözü kapalı alsınlar o 4g gelecek

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
L 920 de 4 G kaç yıldır var, kullanabildik mi?
Millet bunların ne anlama geldiğini bile bilmiyor.
4 G ya da 5 G hiç belli olmaz, seçimlerden önce başka bir durum vardı.. Gelmesi söz konusu bile olamazdı..
Şimdi de belli olmaz.. Benim düşüncem önce 4 G nin gelmesi.. Adım adım gitmek daha iyi..
Teknolojik cihaz alımlarında da şöyle bir mantık var nedense "biraz bekleyeyim de daha yüksek modelini alayım"..
5 G ye bakışta öyle..
O mantıkla beklersek aslında hiç bir şeyi almamamız lazım.. Nasıl olsa daha iyisi, daha yenisi gelecek..

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Herkes LTE olayına kilitlenmiş görünüyor. Ama genel olarak baktığımda milletimiz zaten mevcut tarife fiyatlarını yüksek bulurken kim 4G için ekstra ücret öder merak ediyorum. Bir de şu var: 4G Şebeke desteği başladığında zaten 3G vericiler üzerindeki yük azalacağı için 3G de gayet yeterli olacaktır.
4g illaki gelecek o 5g ye direk geçelim laflarına adanmayın.
O durum biraz değişik. İhale şartnamesi değişti. Yapılacak ihale ile 4.5G de sevilen LTE Advanced sistemine geçilecek. Kısaca 150mbps olan 4G hızı yerine 450mbps'e kadar hızları ulaşmanın mümkün olduğu 4G LTE Advanced sistemine geçilecek. Bu sistemin özelliği ise tamamen 5G alt yapı olarak kullanılabilmesi. Yani 5G artık eskisi kadar uzak değil.

dakamon

dakamon

Üye
Herkes LTE olayına kilitlenmiş görünüyor. Ama genel olarak baktığımda milletimiz zaten mevcut tarife fiyatlarını yüksek bulurken kim 4G için ekstra ücret öder merak ediyorum. Bir de şu var: 4G Şebeke desteği başladığında zaten 3G vericiler üzerindeki yük azalacağı için 3G de gayet yeterli olacaktır.

O durum biraz değişik. İhale şartnamesi değişti. Yapılacak ihale ile 4.5G de sevilen LTE Advanced sistemine geçilecek. Kısaca 150mbps olan 4G hızı yerine 450mbps'e kadar hızları ulaşmanın mümkün olduğu 4G LTE Advanced sistemine geçilecek. Bu sistemin özelliği ise tamamen 5G alt yapı olarak kullanılabilmesi. Yani 5G artık eskisi kadar uzak değil.
Şu an 5g de motor gücü olan güney kore de 5g denemeleri yapılıyor ve onların bile en erken öngörüsü 2020 onlar 2020 yi öngörüyorsa sizce biz 2018 yada 2019 da 5g yi kullanıcılar bazında kullanabilirmiyiz? Benim bildğim, zaten şu an lte advance sistemine hazırlanmıştı servis sağlayacılar. İzlediğim röportajlarda firmaların genel müdürleri bunu söylüyordu.

• Beğen
Tepkiler: bozkirdangelen
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Şu an 5g de motor gücü olan güney kore de 5g denemeleri yapılıyor ve onların bile en erken öngörüsü 2020 onlar 2020 yi öngörüyorsa sizce biz 2018 yada 2019 da 5g yi kullanıcılar bazında kullanabilirmiyiz? Benim bildğim, zaten şu an lte advance sistemine hazırlanmıştı servis sağlayacılar. İzlediğim röportajlarda firmaların genel müdürleri bunu söylüyordu.
Hayır firmalar 4G LTE sistemi için hazırlanmış yapılan laboratuvar testlerinde de en yüksek 148mbps hıza ulaşmışlardı. LTE Advanced ise 450mbps hıza izin verir. Kaldı ki LTE Advanced üzerinde Galaxy S5 ile yapılan testlerde de 445mbps statik hıza ulaşıldı.

dakamon

dakamon

Üye
Hayır firmalar 4G LTE sistemi için hazırlanmış yapılan laboratuvar testlerinde de en yüksek 148mbps hıza ulaşmışlardı. LTE Advanced ise 450mbps hıza izin verir. Kaldı ki LTE Advanced üzerinde Galaxy S5 ile yapılan testlerde de 445mbps statik hıza ulaşıldı.
Hımm. Ben hali hazırda direk lte nin son kullanılan en üst seviyesine geçilecek diye biliyorum. Çünkü roportajlarda 4g ye geçeceğiz ama bunun en gelişmiş versiyonu olan lte-a ya geçeceğiz diyorlardı

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Hımm. Ben hali hazırda direk lte nin son kullanılan en üst seviyesine geçilecek diye biliyorum. Çünkü roportajlarda 4g ye geçeceğiz ama bunun en gelişmiş versiyonu olan lte-a ya geçeceğiz diyorlardı
Teknotratların dediğine bak, siyasilerin de dediğine bak, ama yaptıklarını yapma mı diyeyim..
O söylenenleri mutlaka siyasiler demişlerdir.
Evet.. Bu bilgilendirmeler için ikinize de teşekkür ederiz.

Aybars1979

Aybars1979

Üye
bende yerli baz istasyonunun önünü açmak için ihalenin ertelendiğini ve şartnamenin değiştirildiğini okumuştum birkaç kaynaktan hatta, BTK ihaleyi öne alınca C.başkanına aselsan-netaş fuarda yerli baz istasyonunu gezdiriyor ve C.başkanı da 4g yi bırakın 5g ye geçelim diyor. muhtemel aselsan ve netaş yetkilileri lobi yaparken fazla gazlı gittiler yoksa nerden bilsin C.başkanı 4g yi 5g yi. hatta basın önünde ihaleyi öne çekti diye BTK ya giydiren ssm müşteşar yardımcısını BTK mahkemeye vermiş.

• Beğen
bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
@Aybars1979 o espri güzeldi.. espri olmakla birlikte tamamen de olabilirliğine katılıyorum : ) )
Aselsan ve netaş büyük şirketler ve teknolojik deneyimleri de iyi.
Hatta bir ara Aselsan cep telefonu üretip piyasaya sürmüştü.
O zamanlar için (reklamsız, desteklemesiz, mütevazi olmasına rağmen) çok iyiydi.
Sonra nedense devam etmediler.

sahanemir

sahanemir

Üye
5 gyi unutun daha çok yolu var onun ekonomisi kötü. Denilen ülkede. Bile uzun zamandır 4g var daha burada yok trajı komik bir durum var..

• Beğen
Aybars1979

Aybars1979

Üye
dakamon

dakamon

Üye
Valla bi yandan da şunu düşünüyorum 3g de bile batarya su gibi gidiyor 4g de nasıl gider kim bilir. Önemli olan 4g daha az batarya harcayacaksa vallahi kesinlikle gelsin ama aksi halde 3g de yetiyor şimdilik :) gelmesin yine demem :)

• Beğen
Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
640 da satışta

Üst Alt