Sabırsızlıkla Üniversiteyi Bekliyorum

Sponsorlu Bağlantılar

Karavelaa

Üye
    Konu Sahibi
Olum çalış lan o zaman lys'ye hazırlık olan bölüme gir ne sürtüyon burada :D kalmış kaç gün :D hazırlık okuyup yurtta kalmanın zevki çok farklı. ve aynen başına geleceklerden önce çok güzel stres atma yeri :D
Abicim ne çalışması hic istemiyorum varya bildiğin nazar değdi zaten.Direk işe atılmak istiyorum o yuzden burada arıyorum en kolayını

Luck Star

Luck Star

Üye
Ben her yerde diyorum adam gibi çalışın ygs lys çok kolay. Lisans girin kurtulun. Gerisi gelir.

Luck Star

Luck Star

Üye
Abicim ne çalışması hic istemiyorum varya bildiğin nazar değdi zaten.Direk işe atılmak istiyorum o yuzden burada arıyorum en kolayını
Okula bir süre ara felan mı verdin? Öğrenciliğin bitmiş gibi görünüyor. Yoksa okumak isteyen birisi kolay kolay ders çalışmaktan sıkılmaz

Karavelaa

Üye
    Konu Sahibi
Ben her yerde diyorum adam gibi çalışın ygs lys çok kolay. Lisans girin kurtulun. Gerisi gelir.
Öyle olur zaten.Çalışılmaz çalışılmaz.ama üniversiteye gidince keskee çalışsaydım siz niye calismadiniz :D

Karavelaa

Üye
    Konu Sahibi
Ayrıca bu ilk senemdi.LYS kolay değil.Sen üniversitede olduğun için bunlar sana kolay geliyor

Luck Star

Luck Star

Üye
Türkiyede eğitim sistemi 1 sene önceden veriliyor. Ben en zorlandığım konuları 1 sene sonra hiç çalışmadan sanki sular seller gibi ezberlemiş, ogenmiscesine biliyormusum gibi geliyor. Aklıma da eğitim sisteminde sorun olduğundan başka bir şey gelmiyor. Üniversite ayri mevzu zaten.

Mert

Mert

Üye
şuan ortalama üniversitede lisans eğitimi alan biri bile iş bulmak olsun istediği maaş olsun zorlanıyor. önceliğin hangi okullarda olduğu belli. sen zorlamayıp fark yaratmazsan o hayalini kurduğun hayattan daima uzak kalacaksın.
lys kolay değildi evet biz de girdik de geldik o sınava :D

Karavelaa

Üye
    Konu Sahibi
şuan ortalama üniversitede lisans eğitimi alan biri bile iş bulmak olsun istediği maaş olsun zorlanıyor. önceliğin hangi okullarda olduğu belli. sen zorlamayıp fark yaratmazsan o hayalini kurduğun hayattan daima uzak kalacaksın.
Tabiki zorlukları olacak.Amaç sınavlara çalışmadan en az puanla bizim için iyi yerlere gitmek.Çünkü Türkiye deki eğitim sistemi her zaman yanlış.Hiç bir zaman bir kişinin yetenekleri önemsemiyor.herkes bi sınava çalışıyor olmazki böyle şey.O yüzden ben boyle dusunuyorum

Luck Star

Luck Star

Üye
Bu sene hem ygs kolay değildi hem de lys kolay olmayacak.

Okudun meslekte kendini geliştirmezsen, hatta en iyisi olmazsan maddi açıdan hiç bir beklentin olmasın. O sana tavsiye verenlerin söylediği ücretlere ulaşmak hayal. Ben sana gerçek dünyadan konuşuyorum. Bak hemşirelik okuyan bi arkadaşım var geçen konuştuk. Devlet 2200 civarı veriyor ama girmek zor dedi. Özel ise 1500 ile işe alıyor haftada 40-45 saat iş dedi. Yani şuan işin esprisini yapacak olursak üniversite okumak fiyat/performans açısından yerlerde sürünüyor :D

Karavelaa

Üye
    Konu Sahibi
Fark yaratmayıda bayağı istiyorum .Asıl hedefim o diyebilirim ama derslerle değil.:D

Karavelaa

Üye
    Konu Sahibi
Bu sene hem ygs kolay değildi hem de lys kolay olmayacak.

Okudun meslekte kendini geliştirmezsen, hatta en iyisi olmazsan maddi açıdan hiç bir beklentin olmasın. O sana tavsiye verenlerin söylediği ücretlere ulaşmak hayal. Ben sana gerçek dünyadan konuşuyorum. Bak hemşirelik okuyan bi arkadaşım var geçen konuştuk. Devlet 2200 civarı veriyor ama girmek zor dedi. Özel ise 1500 ile işe alıyor haftada 40-45 saat iş dedi. Yani şuan işin esprisini yapacak olursak üniversite okumak fiyat/performans açısından yerlerde sürünüyor :D
Diyorum ya asıl hedefim.Hangi mesleğe gidersem gideyim sevdiğim işlerde iyice kendimi geliştirmek .Amacım programla mesala

Luck Star

Luck Star

Üye
İşte diyorum ya bazen önüne bir engel çıkar bunlara hazırlıklı ol. Bu tavsiyeleri boşuna vermiyoruz :)

• Beğen
Tepkiler: Karavelaa

Karavelaa

Üye
    Konu Sahibi
İşte diyorum ya bazen önüne bir engel çıkar bunlara hazırlıklı ol. Bu tavsiyeleri boşuna vermiyoruz :)
Herkesin hakkına hayırlısı ne ise o olsun.Şükür biz elimizden geleni yaptık.

Mert

Mert

Üye
türkiyede sınav eğitim sistemi ne kadar saçma da olsa onun içinden geçmen gerekiyor. bilmem kaç milyon kişinin girdiği sınav için elinden geleni yapmak yetmiyor malesef :D lan ben sınav sabahı kalkıp son kez organik kimya falan çalıştığımı biliyorum :D

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Üniversiteye geçince görürsün nasıl çalışman gerektiğini. Ben çalışmadım ilk dönem alttan 5 ders kaldı, bu dönem de 5 tane falan olur herhalde.
Not: Bölüme isteyerek girdim. Hala daha seviyorum ve ileride istediğim mesleği yapmış olacağım.

Karavelaa

Üye
    Konu Sahibi
türkiyede sınav eğitim sistemi ne kadar saçma da olsa onun içinden geçmen gerekiyor. bilmem kaç milyon kişinin girdiği sınav için elinden geleni yapmak yetmiyor malesef :D lan ben sınav sabahı kalkıp son kez organik kimya falan çalıştığımı biliyorum :D
Aynen ygs'ye ben de yaptım.Fakat karşılığını alamadım :D

Luck Star

Luck Star

Üye
Wc demi organik kimya :D :D sinir stres falan :)

Luck Star

Luck Star

Üye
Üniversiteye geçince görürsün nasıl çalışman gerektiğini. Ben çalışmadım ilk dönem alttan 5 ders kaldı, bu dönem de 5 tane falan olur herhalde.
Not: Bölüme isteyerek girdim. Hala daha seviyorum ve ileride istediğim mesleği yapmış olacağım.
O alttanlari birikip 12 dersi geçirmedigin sürece sıkıntı yok :) yoksa sorun baş gösterir :D

Üst Alt