Ama zaten dalvik üstleniyor o görevi geliştirici sadece aynı işleme ufak rutuş yapıyor. CM ekibi okadar tecrübesine ragmen port tan öteye gidemiyor. Cihazları stock rom'a cevirdim sıktı deney test vs. CodeRus' un da dedigi gibi (biz alıştık sistemde acık uygulamaya) daha stabil olması bizim zaafımız, mesela google okadar ugraşıyor LG Samsung motorola veya farklı firmalar android te kendi şeklini veriyor ama hepsi aynı işlemi kullanıyor aradaki tek fark arayüz, dalvik te similasyonu karelere bölüp kullanıyorlarMükemmellik kavramı custom romda geliştiricinin bilgisine ve uygulamasına bakar note 2 de kullandığım 5.1 de ise tek bir geliştiricinin üstlendiğini düşünürsek fazlasıyla stabil.
karnelin anlamı neydi ya? linux'a özel bir şey mi?Atladıgım birşey yok keşke yanılsamda siz haklı cıksanız.
ios hic kullanmadım, android dünyasına Nokia N9 ile giriş yaptım dalvik emülatörünü N9 icin tek tek yazdık jolla Sailfish te var ve o iş öyle degil
android te neden donanım tam güc kullanmıyor? karnel ile alakası yok karnel sadece güc teki yonga set'i görev işlem başlatıcıdır, sorun dalvik te calışma sistemi ayrı degil üst üst te yazılmış bir sistemden bahsediyoruz ve fu ll güc te calışan bir sistem 3gb ram varsa 2.6 gb kullanmak zorundadır peki neden?
Madem güc ten bahsediyoruz üst üst te 20 uygulamayı aynı frekansta calıştırmak zorundadır, peki neden aynı sistem üzerinden 3 görevi yapamıyor? birini donruruyor digerine geciyor, sonra tekrar dondurup digerine geciyor?
Symbian, maemo ve MeeGo da 30 uygulama acıp aynı anda aynı işlemi yapıyorsa ciddi bir sorun vardır.
Google geliştiricilere yagma gibi yatırım yapıyor neden?
6 yıl olmuş android halen sabit calışan bir frekansa sahip degil 2008 de cıkmış N900 bile cogu cihaza halen kafa tutar casına gösteri yapıyor
işin cok farklı boyutları var herkes kendine göre haklı olabilir ama android te durum ic acıcı degil farkına yakında varmış olursunuz
Ama boş yerede bir birimizi kandırmayalım olurmu
belki acemi olabilirim ama bende android dünyasına zorla cekilmiş oldum![]()
evetkarnelin anlamı neydi ya? linux'a özel bir şey mi?
sen neden 5.0 istiyorsun ozaman 5.0 ın yaptıgını 4.4.2 yapamıyormu okadar aciz bi yazılımmı abuk subuk seyler yazma5,0 da telefon bilgisayar oyunlarınımı çalıştırıyor .. ya 4,4,4 ile 5,0 ne farkı var.. ikisindede arama yapıyorsun.oyun oynuyorsun. mesajlasma ıvırzıvır eeee daha ne????
kernelle alakası yok yani değil mi?
Karnel sadece linux'a özel bir sistemdirkernelle alakası yok yani değil mi?
Böylebirşey olacagı aklıma geldi
Arkadaşlar bunu ibret alın diye buraya koydum. Hadi iyi forumlar...
amacın nedir?
tam acıklama mı istiyorsun yoksa karalama yapmak mı?
acık kaynagın amacı zaten bu degilmi

Kernele karnel demesiyle dediklerine olan inanıcımı yitirdi açıkçası. Dalvik portlayan (kaldıki bunu xda bile yapamaz) birisinin linux terimlerini üst üste yanlış kullanması ve wikipedia benzeri yerlerden copy-paste açıklamalar pekte gerçekçi durmuyor.bende diyorum bu karnel ne![]()
Kernel (karnel değil) , linux'a özel birşey değildir. Sistem çekirdeğidir ve bütün işletim sistemlerinde en alt tabakada bulunur. Bilginizi tazeleyin derim.
Ayrıca karnel diye birşeyde yoktur. Kernel vardır.
cok iyi arkadaş sınız bu şekilde devam ederseniz seven ve destek veren cok arkadaşlarınız olur.