Öneri Samsung Benim İçin Bitmemiştir!

Sponsorlu Bağlantılar

PriZm

PriZm

Üye
Mükemmellik kavramı custom romda geliştiricinin bilgisine ve uygulamasına bakar note 2 de kullandığım 5.1 de ise tek bir geliştiricinin üstlendiğini düşünürsek fazlasıyla stabil.
 


ilyas_0177

ilyas_0177

Üye
Mükemmellik kavramı custom romda geliştiricinin bilgisine ve uygulamasına bakar note 2 de kullandığım 5.1 de ise tek bir geliştiricinin üstlendiğini düşünürsek fazlasıyla stabil.
Ama zaten dalvik üstleniyor o görevi geliştirici sadece aynı işleme ufak rutuş yapıyor. CM ekibi okadar tecrübesine ragmen port tan öteye gidemiyor. Cihazları stock rom'a cevirdim sıktı deney test vs. CodeRus' un da dedigi gibi (biz alıştık sistemde acık uygulamaya) daha stabil olması bizim zaafımız, mesela google okadar ugraşıyor LG Samsung motorola veya farklı firmalar android te kendi şeklini veriyor ama hepsi aynı işlemi kullanıyor aradaki tek fark arayüz, dalvik te similasyonu karelere bölüp kullanıyorlar
Ben şahsen dalvik kullanımına karşı cıkmak istiyorum kalıntılar sisteme zarar veriyor kullanımı geciktirip etki yapıyor
Artık degişiklik sart yoksa cogu kişi bizimle aynı fikirde ;)
 
  • Beğen
Tepkiler: B.A.R.O.N
symbianmanyağı

symbianmanyağı

Üye
Atladıgım birşey yok keşke yanılsamda siz haklı cıksanız.
ios hic kullanmadım, android dünyasına Nokia N9 ile giriş yaptım dalvik emülatörünü N9 icin tek tek yazdık jolla Sailfish te var ve o iş öyle degil
android te neden donanım tam güc kullanmıyor? karnel ile alakası yok karnel sadece güc teki yonga set'i görev işlem başlatıcıdır, sorun dalvik te calışma sistemi ayrı degil üst üst te yazılmış bir sistemden bahsediyoruz ve fu ll güc te calışan bir sistem 3gb ram varsa 2.6 gb kullanmak zorundadır peki neden?
Madem güc ten bahsediyoruz üst üst te 20 uygulamayı aynı frekansta calıştırmak zorundadır, peki neden aynı sistem üzerinden 3 görevi yapamıyor? birini donruruyor digerine geciyor, sonra tekrar dondurup digerine geciyor?
Symbian, maemo ve MeeGo da 30 uygulama acıp aynı anda aynı işlemi yapıyorsa ciddi bir sorun vardır.

Google geliştiricilere yagma gibi yatırım yapıyor neden?
6 yıl olmuş android halen sabit calışan bir frekansa sahip degil 2008 de cıkmış N900 bile cogu cihaza halen kafa tutar casına gösteri yapıyor
işin cok farklı boyutları var herkes kendine göre haklı olabilir ama android te durum ic acıcı degil farkına yakında varmış olursunuz ;)

Ama boş yerede bir birimizi kandırmayalım olurmu ;)
belki acemi olabilirim ama bende android dünyasına zorla cekilmiş oldum :D
karnelin anlamı neydi ya? linux'a özel bir şey mi?
 

marowak

Üye
5,0 da telefon bilgisayar oyunlarınımı çalıştırıyor .. ya 4,4,4 ile 5,0 ne farkı var.. ikisindede arama yapıyorsun.oyun oynuyorsun. mesajlasma ıvırzıvır eeee daha ne????
sen neden 5.0 istiyorsun ozaman 5.0 ın yaptıgını 4.4.2 yapamıyormu okadar aciz bi yazılımmı abuk subuk seyler yazma
 
ilyas_0177

ilyas_0177

Üye
bkz. Oytun kardeşim de bizimle aynı fikirde
Cok eski bir yazı fakat durum halen aynı

Yazıyı tamamen gözden geciriniz ;)
 
  • Beğen
Tepkiler: B.A.R.O.N
byneo_12

byneo_12

Üye
S.a
Arkadaşlar öncelikle nokia dan samsunga geçiş yaptım ve kesinlikle android ve samsung kullanacağım. Yani demek istediğim ben memnunum, 2 senedir note 2 kullanıyorum bir sıkıntısını görmedim. Pil dersek pil bile ilk aldığım günün performansını veriyor (Li-lon pillerin zamanla bittiğini hesaba katalım lütfen) Güncelleme konusuna gelirsek ben alıştığım sistemi severim ve alıştığım sisteme daha çok hakim olabildiğim için pek fazla güncelleme meraklısı değilim. Kayın biraderime sony xperia z önerdim aldı 1900 TL ama 9 kere servise gitti ve 9 defa geri gönderildi sorunu yok diye (Kesinlikle abartı yok) en sonunda tüketici heyetine gitti ve telefonun ücretini geri alabildi. Note serisi önerdim yaklaşık 1 senedir en ufak şikayeti olmadı. Arkadaşım 15 gün önce İphone alacaktı ikna ettim note 3 aldırdım (2 senedir iphone kullanıyordu) geçen hafta bu telefon süper dedi.
 
symbianmanyağı

symbianmanyağı

Üye

Arkadaşlar bunu ibret alın diye buraya koydum. Hadi iyi forumlar...
 
  • Beğen
Tepkiler: Invoke
ilyas_0177

ilyas_0177

Üye

Arkadaşlar bunu ibret alın diye buraya koydum. Hadi iyi forumlar...
Böylebirşey olacagı aklıma geldi :D amacın nedir? :D tam acıklama mı istiyorsun yoksa karalama yapmak mı?
İşletim sistemi çekirdeği, kısaca çekirdek (kernel), işletim sisteminin kalbidir. Uygulamalar ve donanım seviyesindeki bilgi işlemleri arasında bir köprü görevi görür.linux te karnel acık olarak kullanılır diger sistemlerde karnel gizli degilmidir :D acık kaynagın amacı zaten bu degilmi :D :D
 
PriZm

PriZm

Üye
Kernel (karnel değil) , linux'a özel birşey değildir. Sistem çekirdeğidir ve bütün işletim sistemlerinde en alt tabakada bulunur. Bilginizi tazeleyin derim.

Ayrıca karnel diye birşeyde yoktur. Kernel vardır.
 
  • Beğen
Tepkiler: Invoke, symbianmanyağı ve Hodor
The Pancar

The Pancar

Üye
bende diyorum bu karnel ne :D
 
PriZm

PriZm

Üye
bende diyorum bu karnel ne :D
Kernele karnel demesiyle dediklerine olan inanıcımı yitirdi açıkçası. Dalvik portlayan (kaldıki bunu xda bile yapamaz) birisinin linux terimlerini üst üste yanlış kullanması ve wikipedia benzeri yerlerden copy-paste açıklamalar pekte gerçekçi durmuyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: Invoke
teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
    Konu Sahibi
Konuyu açtığım sıralar herkesin güncellemeyi OTA üzerinden alıp benim alamamam beni kızdıran bir durumdu şuan odin ile yazılım atmasını bildiğim halde yapasım pek gelmiyor. Sanırım tek çaresi bu olacak. Samsung Türkiye Ar-ge ekibi Türkiye sürümünü Arabistan vb ülkelerden geç hazırlıyorsa yapacakları sürüm gerçekten profesyonelce,kusursuz olacak sanırım..
 

Hodor

Üye
Kernel (karnel değil) , linux'a özel birşey değildir. Sistem çekirdeğidir ve bütün işletim sistemlerinde en alt tabakada bulunur. Bilginizi tazeleyin derim.

Ayrıca karnel diye birşeyde yoktur. Kernel vardır.


Öncelikle karnal her sistem de yok En azından vindows phonelu cihazlarda yok galiba bu yüzden daha akıcı ;)
 
ilyas_0177

ilyas_0177

Üye
Yorum sizlerin ne diyebilirim ki?
kişi nasılsa karşısındakini de o şekilde görüyormuş
Türkiye böyle birşey miş bir kez daha anlamış oldum cok teşekkürler arkadaşlar.
Yazmadan gecemeyecegim :D cok iyi arkadaş sınız bu şekilde devam ederseniz seven ve destek veren cok arkadaşlarınız olur.
sizce bir kullanıcı rom kurup kaldırabiliyorsa ve nerdeyse hergün kernel ile ugraşıyorsa "yazım yanlışı" yapabilirmi?
belki blof yaptım nerden biliyorsunuz? belki kişiliginizi görmek istedim? daha adımı bile bilmiyorsunuz, mayıs sonunda türkiyede aktif olmayacaktım fakat bu saatten sonra kusura bakmayın ben artık yokum
Sizlere iyi forumlar.
 
  • Beğen
Tepkiler: byAndroid
The Pancar

The Pancar

Üye
"blof" yaptığını söyle özür dileyelim
 
Seglopsi

Seglopsi

Üye
yıllardır yaptığın "blöf" son buldu sanıyorum, ilyas. sanırım seni burda en fazla tanıyan kişi benim ve buraya yazacağım birkaç şeyle forumu karıştırmak istemiyorum, halen. Başa dönmek gibi olacak ama Oxygen OS dediğin farklı bir işletim sistemi değil bir defa, o da android. Android için şartlar neyse Oxygen için de şartlar aynı. Sadece modlamalarla fazlalıkları alınmış android'in. birde yazdıklarının çoğunu da yine zerre anlamadım alakasız şeyler gibi geliyor bana, problem bende diyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: Invoke
serdar_gs

serdar_gs

Üye
:coold::kop2::kop2::coold:
 


Üst Alt