Ben mecbur kaldığım için S4 mini aldım.. yoksa android e karşı bi ilgim alakam yoktu. windows phone kullanıyordum 2 sene önce. Yeni çıktığı için sıkıntılar vardı. Asıl almak istediğim iphone du
Her neyse S4 miniciler bilir 7-8 aydır kitkat bekliyoruz, rusya kitkatı çıktığından beri, yeterince bezdirdi bizi samsung türkiyebir daha tövbe samsunga.
doru bekleyenlerde bende varim
gttim aldım telefonu şarj soketini değişmişler 4.4.2 ye geri döndürmüşler imei gitmişşş hemen bi daha verdim ana kartıda değiştiler çalıştı telefonu batarya için verdim batarya hariç herşeyi değiştiler böylee bişey yokkk hem güncelleme vermiyolarrr türkiyeye hemde kendi yükledimiz güncellemeyi geri 4.4.2 ye çeviriyolar rezalett ötesi bi durum aslaa ama aslaa samsung almam bidaha aklımda şu an iphone var adamlarr işi bliyooo yemişim androidin özgürlüğünü iki tane widget var diyeee hava atmaya gerek yok. bir daha android cihazı alsamda nexus cihazlarından alırım android telefonunda bnce en iysi nexuslar androidin iphonesi gbi bi şey her zmn ilk güncellemeleri falan onlar alıyo gayet iyi telefon şu anda nexus 4 s4 den ekran ve kamera haricinde daha iyi bi telefon bnce hala en yeni güncellemeleri alıyo onunla aynı zamanda çıkan kaç telefon hala güncelleme alıyo acaba ?
tmm androidd iyi bi sistem olabilir ama şişmesi falan çok kötüü tmm özgürce herşeyi yapabliyosan sisteme müdahele edebiliyosun falan filan iyi gbi görünüyo ama canı sıkılan yazılım yapıyoo oyuncak gbi oynuyo millet işi bilen yapacak sen kaynak kodlarını verr herkez bşe yapsın kafalarına göree prim yapsınlar senin yazılımın üzerinden saçmaa iphonee eski sürümlerin imzalarını bilee kapatıyoo kmsee karışmasın bnm yazılımımla oynanıp satılmasın dyee satış stratejisi işte android özgürlüğü sadece sistem şişene kdarr burda googlenin nexusları hariç diğer androidler hç iç açıcı değil.Android'e 2-3 widget dememen lazımda evet şu sıralar bende iPhone 6 Plus kullanıyorum cidden kalite mükemmel. Sadece dış tasarım olarak demiyorum yazılımında kendine has bir kalitesi var. Telefon bana hizmet ediyor.
Androidin ilk surumunu kullan o zmn yine ayni seyleri yapacaksn nasilsaa bu zaman kdar neden guncelledn eger android telefonu kullaniyosan ?5,0 da telefon bilgisayar oyunlarınımı çalıştırıyor .. ya 4,4,4 ile 5,0 ne farkı var.. ikisindede arama yapıyorsun.oyun oynuyorsun. mesajlasma ıvırzıvır eeee daha ne????
Atladıgım birşey yok keşke yanılsamda siz haklı cıksanız.Unutmayalım ki Oxygen OS da AOSP tabanlı bir Android,ben bu işletim sisteminin Cm12 den pek bi farkını göremedim açıkcası,ayrıca atladığın çok şey var hiç bi cihaz donanımının 4/1 ni kullanmıyor senin kullandığın uygulamaların elindeki cihazın kombinasyonuyla nasıl çalıştığına bağlı,sen burda ilhamı sanırım İOS tan almışsın,onlarda donanım düşük stabilite yüksek diye düşünüyorsun büyük ihtimal.Androidte binlerce kombine telefon var kaç çeşit işlemci,kaç çeşit gpu vs vs,burda performansı alabilmen için önemli olan iki şey var,1.firmanın yazdığı kernel ve bu donanımı tam uyum içinde Androidle konuşturabilmek,2.yazılımı yazan adamında yazdığı dili işlemci ve gpu ya tam uyum içinde emule edebilmesi onun dışında bu dalvikler falan hikaye sana performansta getireceği %2-3.Ve söyleye bilirim benim cihazım fu ll performanslı çalışıyor.Şu an Cm12 ve çeşitli tweakslar kurulu 1.35 Gb ramın 700-900Mb boşta.Burda iş birazda kullanıcıya bakıyor.

fu ll güc te calışan bir sistem 3gb ram varsa 2.6 gb kullanmak zorundadır peki neden?
ama tam calışmıyorKullanıcıya ayrılan ramin haricinde kalan bölüm driverlar ,kamera buffer ve gpu için bellek olarak kullanılıyor.
Hayır kamera durduruldu yada kameraya bağlanılamıyor hataları tamamen eksik kodlanılan driver ile alakalı. Bu olayların ise dalvik yada herhangi bir VM ile yakından uzaktan alakası yok.ama tam calışmıyorcok zorlarsan hata veriyor (kamera durduruldu) Tabi siz bu hatalar sorunlar ile cok karşılaştınız fakat bu hata degil bu dalvik 'in sistem üzerindeki cıkmaz yolu
ram daki kullanım sonrası kullanıma ve calışmaya göre swap alanı acmak zorunda "acmıyorhata veriyor.
Kamera işlemciye yüklenmiyormu?Hayır kamera durduruldu yada kameraya bağlanılamıyor hataları tamamen eksik kodlanılan driver ile alakalı. Bu olayların ise dalvik yada herhangi bir VM ile yakından uzaktan alakası yok.
bakarsınız bu sayede güncelleme gelir veya sistemi degiştirirler amac başka, işlem farklı.2 yıl Desire C, yaklaşık 6 aydır Z2 kullanıyorum bir kere bile kamera durduruldu hatası almadım
evet ortak noktaya geliyoruzKamera işlemciye yükleniyorsa bile bunun vm ile alakası yok, olabilecek olan en fazla şey darboğaz olur. Kameraya bağlanılamıyor hatası ise en çok custom romlarda özellikle AOSP romlarda ortaya çıkar. Nedenide çoğu zaman varolan driverı geliştiricinin doğru düzgün adapte edememesi yada driverı kendisi yazıp hatalı olmasıdır.
Şahsen stock romlarda buna behzer sorunlara hiç rastlamadım.

Art'ı hic kullanmadım merak ta etmedimİyide zaten ART VM zaten klasörleme sistemi ile çalışıyor bu olay Oxygen OS e özel birşey değil.
Dahası CPU yanması bana göre baya baya imkansız bir durum mobil işlemcilerde.
Şuanda karşında tam bir poweruser ile konuşuyorsun
Note 2 de 5.1 e kadar bütün sürümleri ve note 4 de de 5.0.1 kullanıyorum.
yani hicbir sorun yok gayet iyi ama mükemmel degil dogrumu