Sony Xperia Z2 Kullanıcıları Kulubü | Ana Konu

Sponsorlu Bağlantılar

evokul

Üye
Arkadaşlar,Lütfen acil yardım.3-4 gün önce z2 aldım.w33.
telefonumun sorunları şöyle:
1)telefonumda kasa kayması var.(pek sorun değil.)
2)sol alt tarafta eziklik var. Bu eziklikten kasanın muhteli yerlerinde de var ama o kadar çok değil.
3)accelometer testinde y ekseni 0.5 gösteriyor.
4)gyroskop testinde küp eğik duruyor.
5)arka kamera ortalı değil.(pek sorun değil)
6)sol yan tarafının üst kısmında aliminyum ve kauçuk yerin birleşiminde kılcal çizikler var.
7)ürün turkcell rom.netcell garantili(pek sorun değil stock rom yüklerim.
8)ekrana belli açılardan bakınca pembeleşmeler oluyor.
9)ön kamera çok kötü.
10)arka kamera yavaş gecikmeli hareket ediyor.
11)ekranın alt kısmı sararmış,parlaklığı az.

Dediğim gibi daha 3-4 gün oldu.sim kart taktım.ekran koruyucu taktım.ne yapmalıyım.yardımcı olursanız çok sevinirim.
2)sol alt tarafta eziklik var. Bu eziklikten kasanın muhteli yerlerinde de var ama o kadar çok değil.
6)sol yan tarafının üst kısmında aliminyum ve kauçuk yerin birleşiminde kılcal çizikler var.
9)ön kamera çok kötü.

Dediğim gibi daha 3-4 gün oldu.sim kart taktım.ekran koruyucu taktım.ne yapmalıyım.yardımcı olursanız çok sevinirim.

yakupb03

yakupb03

Üye
9)ön kamera çok kötü.

9)ön kamera çok kötü.

Böyle bi telefon kullanılır mi ya. Gönder servise hocam hiç durma. Değişim istiyorum de bi ay geçmeden gönderdiğin için değişim yapılacaktır. Umarım kısa zamanda hallolur. Bu mağduriyet kötü bende yaşadım. Tam atlatmış sayılmam ama .. Sen vakit kaybetmeden gönder servise.

evokul

Üye
Böyle bi telefon kullanılır mi ya. Gönder servise hocam hiç durma. Değişim istiyorum de bi ay geçmeden gönderdiğin için değişim yapılacaktır. Umarım kısa zamanda hallolur. Bu mağduriyet kötü bende yaşadım. Tam atlatmış sayılmam ama .. Sen vakit kaybetmeden gönder servise.[/QUiçin
Böyle bi telefon kullanılır mi ya. Gönder servise hocam hiç durma. Değişim istiyorum de bi ay geçmeden gönderdiğin için değişim yapılacaktır. Umarım kısa zamanda hallolur. Bu mağduriyet kötü bende yaşadım. Tam atlatmış sayılmam ama .. Sen vakit kaybetmeden gönder servise.
Kardeşim crvabın için teşekkür ederim.servise ne diye gönderecem.bunları arıza olarak kabul ederler mi? Telefonu gönderirim,telefonun orasını burasını kurcalar,oyuncak edip bir şey yok deyip geri gönderirlerse bu daha çok zoruma gider.daha önce başım çok ağrıdı.hiç uğraşmak da istemiyorum.tüm kusurlarını unutup kullanmaya çalışıyorum,unutamıyorum da.biraz da zoruma gidiyor o kadar para verdik.göndersem değişim yapsalar (ben şanssızım) daha da bozuk gelebilir.

yakupb03

yakupb03

Üye
Hocam sen gönder . Değişim istiyorum de. Cihazda vuruklar var de. Ekran böyle böyle de. Değişim istiyorum de..

zencibitc

zencibitc

Üye
Nerden aldın ?

Invoke

Invoke

Üye
    Konu Sahibi
Verin garantiye ya olur mu öyle şey.

zencibitc

zencibitc

Üye
Buyuk ihtimal ithalatci garantili biraz zor olabilir

evokul

Üye
Dediğ
Bunlarındiyecekler
Değişim yaparlar mı ki? Müşteri hatası,bu arıza değil,bu normal gibi klişe laflar edip geri gönderirlerse diye korkuyorum.sorun değil hakkımı sonuna kadar ararım ama daha fazla mağdur olacağım.bu kamera ve g sensör,gyroskop,accelerometer sensörün yazılımsal çözümleri yo mu?bu sorunların 5-6 tanesini halletsem razı olacam ama...
Yok netcell garantili,kutusunun yanında Sony eurasia paz. Aş. Yazıyor.

Invoke

Invoke

Üye
    Konu Sahibi
Kasa kaymış diyorsun. Ekranın altında sararma var diyorsun. Bunlar yazılımsal sorun değil, kullanıcı hatası da değil. Daha bir haftalık bile değilmiş cihazın, götür ver öyle saçmalık mı olur. Hakkımı ararım, diyorsun. Git, ara.
En fazla stock rom yüklersin varsa yazılımsal sorun şu sensörler düzelir kameranın yavaşlığı düzelir, o da eğer yazılımsal ise.

evokul

Üye
Kasa kaymış diyorsun. Ekranın altında sararma var diyorsun. Bunlar yazılımsal sorun değil, kullanıcı hatası da değil. Daha bir haftalık bile değilmiş cihazın, götür ver öyle saçmalık mı olur. Hakkımı ararım, diyorsun. Git, ara.
En fazla stock rom yüklersin varsa yazılımsal sorun şu sensörler düzelir kameranın yavaşlığı düzelir, o da eğer yazılımsal ise.
Kamera sizde de öyle değil mi?kamerayı hareket ettirince gecikmeli geliyor.çok hızlı hareket ettirince görüntü bulanıyor.

Invoke

Invoke

Üye
    Konu Sahibi
Kamera sizde de öyle değil mi?kamerayı hareket ettirince gecikmeli geliyor.çok hızlı hareket ettirince görüntü bulanıyor.

Ben Z2 kullanmıyorum ama söylediğiniz şey normal değil.

• Beğen
Tepkiler: yakupb03

evokul

Üye
Evet kasa saat yönünde kayık ekranın sağ üst köşesinde ve sol alt köşesinde yaklaşık 0,3-0,4 mm lik boşluk var.

zencibitc

zencibitc

Üye
Ben kullanıyorum ama bu problemler yok. Hemen degistirin.

0MG90

0MG90

Üye
Sorunlu cihazı kakalamışlar açıkçası garantiye yollayın direk tüm sorunları yazın ve değişim istiyorum deyin. Cihazda açıklık varsa değiştirmeleri lazım zaten.

Invoke

Invoke

Üye
    Konu Sahibi
Aynen, verin gitsin bir an evvel.

man20

man20

Üye
Bir telefonda olabilecek bütün sorunlar varmış seninkinde. Hiç bu kadar sorunlusunu duymamıştım. Hiç durma direk gönder değişim iste ve bu sorunların hepsini yaz. İdare filan etme.

evokul

Üye
Arkadaşlar iyi diyorsunuz da.hepsi de ilk bakışta göze çarpan şeyler değil.arıza değil derlerse...
Resim linksiz eklenmiyor mu?
Arkadaşlar bir de bi başka forum sitesinde de bunları paylaşınca bu sorunların 3 4 ünü normal buldular.normal değil tabi kafama takıyorum.
Arkadaşlar sıkıntıları bizim ev ahalisine gösterdim.benimle dalga geçmedikleri kaldı hatta dalga geçtiler.kamerasını gösterdim,dah nasıl çekecek dediler.kasadaki çiziği,ezikliği,kaymayı gösterdim,bi şey olmaz onda ne var dediler.buradaki arkadaşlar beni anlarlar ama.

Hasılı Daha önce yaşadığım 5-6 aylık servis maceramı da hatırlayarak ve başka bir forum sitesinden araştırdığımda bu sorunların üç dördünü onlarda da gördüğüm için göndermekten vazgeçtim.

inşallah turkcell rom dan kurtulurum.artık ekrandaki soruna,kılcal çiziğine ve ezikliğine ve kasa problemine de katlanacağız.

Ama şunu söylemeliyim ki xperia z2 alan arkadaşlar.bu yukarıdaki yazdığım sorunlara dikkat etsinler. Önceki mesajlarda.)Bu yazdıklarımdan ziyade ölü piksel ve mikrofon sıkıntısı da varmış z2 lerin bazılarında.Allah bilir benimkinde de vardır.artık bakmak istemiyorum.cihazı güzelce inceleyin.Benim gibi kafanıza takacaksanız daha poşetini açmadan,sim kart takmadan iade edin.nasıl olsa onu satacak,bunlara dikkat etmeyen veya benim gibi mağdur olmak istemeyen çok müşteri bulurlar.ekleyeyim ki: bence xperia z2,xperia z kadar mükemmel değilmiş(bundan önceki telefonum sadece birkaç ölü pikseli vardı hiç ama hiç görünmüyordu) z2 si sorunsuz olan arkadaşlar da var.bu da ayrı konu.yani belki de ben şanssızım.

Şu ana kadar Sony markasını herkese öven ve kaç kişiye satın aldırmış olmama rağmen,internetteki sorunları da gördükten sonra biraz soğudum.elbette hatasız elektronik ürün yoktur ama elbette bunun bir sınırı olmalı.

Xperi z2 alan arkadaşlar için bi başka not: Turkcell rom û pek tavsiye etmem.bazı resmi distribitörler turkcell rom lu cihaz satıyorlar buna dikkat edin.

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Garantiye yolla garantiyeeeeeeeeeeeee. İkinci el alsan bu kadar sıkıntılı Z2 denk gelmez. Neyin inadı bu? Hakkını aramazsan olmaz bu işler. İlk başta göze batıp batmaması önemli değil onlar anlar birşekilde sen düzgünce sorunları not et yeterki. Değişim yapmasalar bile en azından bazı parça değişimi yaparlar, telefonun su geçirir olur bu işlem sonrası, ama en azından daha düzgün bir Z2 kullanırsın.

• Beğen
Tepkiler: Invoke

evokul

Üye
Garantiye yolla garantiyeeeeeeeeeeeee. İkinci el alsan bu kadar sıkıntılı Z2 denk gelmez. Neyin inadı bu? Hakkını aramazsan olmaz bu işler. İlk başta göze batıp batmaması önemli değil onlar anlar birşekilde sen düzgünce sorunları not et yeterki. Değişim yapmasalar bile en azından bazı parça değişimi yaparlar, telefonun su geçirir olur bu işlem sonrası, ama en azından daha düzgün bir Z2 kullanırsın.

Bir telefonda olabilecek bütün sorunlar varmış seninkinde. Hiç bu kadar sorunlusunu duymamıştım. Hiç durma direk gönder değişim iste ve bu sorunların hepsini yaz. İdare filan etme.

Aynen, verin gitsin bir an evvel.

Sorunlu cihazı kakalamışlar açıkçası garantiye yollayın direk tüm sorunları yazın ve değişim istiyorum deyin. Cihazda açıklık varsa değiştirmeleri lazım zaten.

Ben kullanıyorum ama bu problemler yok. Hemen degistirin.

Ben Z2 kullanmıyorum ama söylediğiniz şey normal değil.

Hocam sen gönder . Değişim istiyorum de. Cihazda vuruklar var de. Ekran böyle böyle de. Değişim istiyorum de..
Kardeşlerim dayanamayacağım.yeni.yeni arızalar daha buluyorum.

Hangi servise göndereyim?teleservice ve kvk bakıyormuş.il olarak da hangisi iyidir. İkisinin de 5-6 ilde servisleri var.sizce.sıkıntı çıkartmayacak olan hangisidir.

Bir de 30 gün içinde tamir yapmıyorlar değil mi?

Üst Alt