pil kullanımı hakkında

Sponsorlu Bağlantılar

FK5896

FK5896

Üye
    Konu Sahibi
pil kullanımı hakkında
merhaba arkadaşlar, 2 gün önce Asus'un K56C adlı modelini aldım. aldığım yere pili söküp öyle mi kullanayım yoksa pili hiç çıkarmayım mı diye sorduğumda, pili çıkartmana gerek yok ( elektrikler gittiğinde aniden kapandığı için hard disk zarar görür) dedi. benim kafama takılan şey, ben eskiden farklı laptoplar kullanıyodum. adamın dediği gibi kullandığımda, pil süresinin aşırı derecede düştüğünü gördüm. bunu ona söylediğimde bunda öyle bir sorun yaşamazsın eski laptop pillerinin teknolojisinden farklı bir teknoloji kullanılıyor dedi. peki şimdi ben bu laptopu sürekli şarjda kullansam ( pil %100 olsa bile) pili öldürür müyüm? yoksa pil dolduğunda çıkartıp işime devam mı edeyim? :)

MaxipmaN

Üye
Pil ölür sarjdan çıkarıp işine devam et bitince geri tak, Samsung laptopumda kendi uygulaması ilee % 80kadar sarj edip şarjı kesiyor ve fişten güç alıyor sadece, Asusta da böyle bi özellik varsa fiş ten çıkarmadan kullanabilirsin

• Beğen
Tepkiler: FK5896
Polymath

Polymath

Üye
Evet düşündüğün doğrudur. Hp laptopdada sürekli prize takılı kullandık ve şarjı düştü fakat 2 sene sonra zaten yeni pil alabilirsin yani.
Ayrıca elektrikler gittiğinde pc bozulabilir. Masaüstü bilgisayarlar gibi sağlam değiller malesef. Özellikle voltajların çok düştüğü yerde oturuyorsan ve bu ülkede genelde her yer sıkıntılı. Pile takılı kullanmanı tavsiye ederim.

• Beğen
FK5896

FK5896

Üye
    Konu Sahibi
Evet düşündüğün doğrudur. Hp laptopdada sürekli prize takılı kullandık ve şarjı düştü fakat 2 sene sonra zaten yeni pil alabilirsin yani.
Ayrıca elektrikler gittiğinde pc bozulabilir. Masaüstü bilgisayarlar gibi sağlam değiller malesef. Özellikle voltajların çok düştüğü yerde oturuyorsan ve bu ülkede genelde her yer sıkıntılı. Pile takılı kullanmanı tavsiye ederim.
evet son zamanlarda sık sık olmadık zamanlarda elektrikler kesilme başladı. aldığım yerde söyledi zaten 2 yıla kadar pili zaten değiştirmen gerek, 5000 doldurma ve boşaltma sınırı var dedi. ondan sonra performansı yarı yarıya düşüyormuş. aslında bu pil konusunu kafaya takmazdım ama pil performansını çok beğendiğim için böyle bir konu açtım. bilgisayar nerdeyse hiç ısınmıyor ve pil ömrü oldukça uzun. pili sökmeden kullanmaya karar verdim dediğin gibi. yardımcı olduğun için teşekkürler. :)
Pil ölür sarjdan çıkarıp işine devam et bitince geri tak, Samsung laptopumda kendi uygulaması ilee % 80kadar sarj edip şarjı kesiyor ve fişten güç alıyor sadece, Asusta da böyle bi özellik varsa fiş ten çıkarmadan kullanabilirsin
güzel özellikmiş gerçekten ama böyle bir özellik bulamadım. işletim sistemi win 7 şuan normalde 8 belki onda vardır. yardımcı olduğun için teşekkürler :)

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Hard disk mekanik parça olduğu için ve 7200 rpm ile döndüğünü varsayarsak ani bir kesintide bad sector oluşması muhtemel. Pil ile kullanmak daha sağlıklı pil için değil. Ben kullanmıyorum ama bataryayı sürekli bekletmekte iyi değil ara ara takıyorum. Laptopun garantisi bile bitti hala neredeyse ilk günkü gibi kullanıyorum. Prizde bırakmazdım dolunca eğer internet office vb işler yapacaksam batarya ile kullanırdım oyunda zaten fişte olması gerekiyor. Genelde oyun oynarken kullanmam çünkü ısı bataryayı öldürüyor.

• Beğen
Takipçi Satın Al

Üst Alt