Öneri Lumia 820'mi teleservise göndermiştim ve bu gün 49 gün oldu :(

Sponsorlu Bağlantılar

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
Ücreti iade ediyorlar diye biliyorum en azından paranı alıp ne istersen onu alırsın zaten taksit bitti insanlar tık para alıyor ama adamlar hala çamura yatıyor
Model değişikliği olur mu diye sordum, 820 daha üretime devam ettiği için 820 vereceklermiş. İade konusunu da tekrar arayıp sorayım.

smltrl

Üye
Model değişikliği olur mu diye sordum, 820 daha üretime devam ettiği için 820 vereceklermiş. İade konusunu da tekrar arayıp sorayım.
Tüketici hakem heyetine dilekçe ile başvurduğunuz zaman fatura üzerindeki miktarı direkt iade alabiliyorsunuz fakat süreç 2-3 ay sürebiliyor. Servis ile muhatap olmanıza gerek yok eğer bu süre içerisinde telefonsuz kalmak sorun olmayacaksa.

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
Tüketici hakem heyetine dilekçe ile başvurduğunuz zaman fatura üzerindeki miktarı direkt iade alabiliyorsunuz fakat süreç 2-3 ay sürebiliyor. Servis ile muhatap olmanıza gerek yok eğer bu süre içerisinde telefonsuz kalmak sorun olmayacaksa.
Evet bunu biliyorum. Fakat dediğim gibi sıfır telefon gelecek ve bu süreçte telefon bende kalacak. Yenisi ile değiştiği için red yeme şansım var mı acaba onu merak ediyorum.

dakamon

dakamon

Üye
Evet bunu biliyorum. Fakat dediğim gibi sıfır telefon gelecek ve bu süreçte telefon bende kalacak. Yenisi ile değiştiği için red yeme şansım var mı acaba onu merak ediyorum.
Bana sorarsan para iadesi al. O aldığın parayla 830 alırsın ve sıfır 820 bile alsan satarken max 600 e satarsı. Karar senin

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
Bana sorarsan para iadesi al. O aldığın parayla 830 alırsın ve sıfır 820 bile alsan satarken max 600 e satarsı. Karar senin
Bende böyle düşünmüştüm zaten :) 820 sıfırı bile şu an 600 TL.

YkPkY

YkPkY

Üye
Benim de 920 ekranın parlaklığı sürekli değişiyor pır pır ediyor nokia careye götürdüm ekran seyredilecek. Değişecek dedi vereceğim haftaya

O durum bitek bende var sanıyordum.ışığı yükselince pır pır ediyor telefon değiştiğinden beri.sıkıldığım için götürmemiştim bidaha

Rainesto

Rainesto

Üye
O durum bitek bende var sanıyordum.ışığı yükselince pır pır ediyor telefon değiştiğinden beri.sıkıldığım için götürmemiştim bidaha
çoğu kişide var kayserideki nokia careye gösterdim cumada ekran degişecek teleservice yollayacagız dediler

YkPkY

YkPkY

Üye
çoğu kişide var kayserideki nokia careye gösterdim cumada ekran degişecek teleservice yollayacagız dediler

Benim bu birde yeni ekran,geçen yıl değişmişti.anakartı,bataryası hep değişti.6 kere servise girdi.vermeye sıkıldım,versemmiki.garanti şubatta bitiyor.seninki değiştikten sonra sonucu bildiriverirsen,olumlu olursa bende vereyim,sana zahmet

• Beğen
Tepkiler: Rainesto
emz

emz

Üye
Benim bu birde yeni ekran,geçen yıl değişmişti.anakartı,bataryası hep değişti.6 kere servise girdi.vermeye sıkıldım,versemmiki.garanti şubatta bitiyor.seninki değiştikten sonra sonucu bildiriverirsen,olumlu olursa bende vereyim,sana zahmet

Abi neden yeni cihaz istemiyorsun? Garanti sürecinde aynı arızadan 3 kere veya farklı arızalardan 4 kere servise verirsen üst model / para iadesi / yenisi gibi isteklerde bulunabilirsin. ;) Bence kullan :)

YkPkY

YkPkY

Üye
Abi neden yeni cihaz istemiyorsun? Garanti sürecinde aynı arızadan 3 kere veya farklı arızalardan 4 kere servise verirsen üst model / para iadesi / yenisi gibi isteklerde bulunabilirsin. ;) Bence kullan :)

Çok uğraştım.o zamanlarda telefon donuyordu hep.kasa hariç değişmeyeni kalmadı.nokiayla bile görüştüm.sıfır cihaz vermediler.o günden beride hem pır pır ediyor hemde şarjda takılı kullanırken,ekran kendi kendine dokunuyor sapıtıyor.bunaldığım için uğraşmayı bıraktım

dakamon

dakamon

Üye
Çok uğraştım.o zamanlarda telefon donuyordu hep.kasa hariç değişmeyeni kalmadı.nokiayla bile görüştüm.sıfır cihaz vermediler.o günden beride hem pır pır ediyor hemde şarjda takılı kullanırken,ekran kendi kendine dokunuyor sapıtıyor.bunaldığım için uğraşmayı bıraktım

Git tüketici hakem heyetine yada tüketici mahkemesine yaşadıklarını en baştan anlatan bir dilekçe yaz. Tazminat davası aç. Para iadesi iste abi. Son bir kez sağlam bir uğraş. Paranı al git 930 al :)

• Beğen
Tepkiler: emz
4MaGuS

4MaGuS

Üye
pır pır etmesini çok merak ettim bu dediğiniz olay farklı ışık ortamlarına geçişlerde ekranın sararıp beyazlaşması mı acaba bambaşka bir şey mi bu arada genelde sarjda iken dokunmatik sorunu orjinal kullanmayınca olur ama öyle yaptığınızı sanmıyorum

YkPkY

YkPkY

Üye
Git tüketici hakem heyetine yada tüketici mahkemesine yaşadıklarını en baştan anlatan bir dilekçe yaz. Tazminat davası aç. Para iadesi iste abi. Son bir kez sağlam bir uğraş. Paranı al git 930 al :)

Ah herşey senin dediğin gibi olsa bu memlekette :D

YkPkY

YkPkY

Üye
pır pır etmesini çok merak ettim bu dediğiniz olay farklı ışık ortamlarına geçişlerde ekranın sararıp beyazlaşması mı acaba bambaşka bir şey mi bu arada genelde sarjda iken dokunmatik sorunu orjinal kullanmayınca olur ama öyle yaptığınızı sanmıyorum

Pırpır etme nasıl şöyle tarif edeyim.ışık ayarı ya en yüksekdeyken yada otomatikte ışıklı bi ortama geçtiğin zaman ışıklar her saniyede 3-4 defa düşüp yükseliyor.güneş ışığında okunabilirlik ayarı açıkda olsa kapalıda olsa aynı,yani sararma değil.tuş kilidini kapayıp açtığında düzeliyor.tabi bu durumu arada bir yapıyor.
Şarj aletine gelince yan sanayi aletler dediğin gibi dokunmatiğin içine ediyor.kullandığım Nokia e7imden kalan 5 v 1250 ma lik alet.pc ye taktığımda da yapıyor.tuş kilidini kapa aç yaptığında düzeliyor bi süre sonra geri oluyor.
Kendi aletinde oluyormuydu hatırlamıyorum,denemem lazım

Rainesto

Rainesto

Üye
vermeyi hiç düşünmüyorum :D şimdi telefonsuz duramıyorum 620 de 512 mb ram var hiç bi işe yaramıyor alodan başka

Tacettinn

Tacettinn

Üye
L820 telefonumu servise göndereli 13 iş günü oldu ve hala servis yolunda diyor. Büyük bir ihtimalle o cihaz 20 iş gününü aşacaktır. 20 iş gününü aşması durumunda direk olarak para iadesi isteyebilir miyim ?

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
L820 telefonumu servise göndereli 13 iş günü oldu ve hala servis yolunda diyor. Büyük bir ihtimalle o cihaz 20 iş gününü aşacaktır. 20 iş gününü aşması durumunda direk olarak para iadesi isteyebilir miyim ?

Hayır.
Ancak size geçici olarak cihaz temin etme veya yenisini verme yoluna gidebilirler.

furkankaya559758

Üye
Para iadesi almak zor ama arayıp söyle para iadesi istiyorum diye. Büyük ihtimal para iadesi yapmazlar ama yine de dene.

• Beğen
Tepkiler: Tacettinn
dakamon

dakamon

Üye
Hayır.
Ancak size geçici olarak cihaz temin etme veya yenisini verme yoluna gidebilirler.

Geçen biri tuketici hakları yasasını paylaşmıştı sanırım siz olabilirsiniz iyice okudum şöyle diyordu 10 günü geçecek tamir sürelerinde cihaz temin etmek zorundadır diyordu. Yani bence arkadaş her ihtimale karşın tüketici hakem heyetine dilekçesini hazırlasın dilekçesine de kargolama tarihini gösteren fiş ve yine kargo firmasından hangi gün teslim edildiğini öğrensin onu da belgelesin dilekçeye ek olarak koysun. Eğer onların eline geçtikten itibaren 10 gün geçmişse firmadan kullanmalık cihaz istesin olumsuz bir sonuç alırsa tüketici hakem heyetine başvursun.

Tacettinn

Tacettinn

Üye
Hayır.
Yani azami süreyi aşınca yenisini istemeye hakkım doğuyor ? Yönetmeliği okudum da azami süre aşımında ne gibi haklarımın olduğunu göremedim.

Üst Alt