Öneri Lumia 820'mi teleservise göndermiştim ve bu gün 49 gün oldu :(

Sponsorlu Bağlantılar

Tacettinn

Tacettinn

Üye
Para iadesi iste kardeşim.

sebahattinART

sebahattinART

Üye
    Konu Sahibi
Babam aramış para talebinde bulunmuş ama geri çevirmişler. Yeni cihaz talebinin iletirim demiş. Ama zaten yeni cihaz bekliyoruz şuan demiş

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Neden Nokia shop'a vermedin uzakmıydı ben ne ürün olursa olsun direk olarak kendi yerine verilmesi taraftarıyım

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Babam aramış para talebinde bulunmuş ama geri çevirmişler. Yeni cihaz talebinin iletirim demiş. Ama zaten yeni cihaz bekliyoruz şuan demiş
Tüketici hakları mahkemesine başvurun. Ürün ayıplı mal olduğu için kesinlikle para iadesi istemiyle dava açın. Kazanma şansınız çok yüksek.
Size yeni telefon gönderseler bile kargoyu teslim almayın ;)

sebahattinART

sebahattinART

Üye
    Konu Sahibi
Ben yurt dışındayım ama babama söyliyim o halletsin. Sağolun arkadaşlar.

BrahimOkumus

BrahimOkumus

Üye
Ya ben de telefonun sesine uyanamadım galiba diyordum uyuya kalınca. Belkide sizinki gibi bende de telefonun alarmı çalmadı. Vay be. 820 den soğuyorum yavaş yavaş.

:) Dikkat et geç kalma

Windows Phone ile ;)

serinaga

serinaga

Üye
Yahu ben de 820'mi servise vereceğim, ama tırstım yahu, garanti Aralık'ta bitiyor, bir kaç haftaya ön kamera önünde iç plastik eridi kaydı ve kapattı, ayrıca sağ kenarda da çok aydınlık bir ortamda bakılınca hafif iç plastikte açılma fark ediliyor, kanımca aşırı ısınmadan kaynaklandı, ilk başlarda ısınma neredeyse herkeste vardı, şimdi çok fazla yok. Acaba ekranı mı değiştirirler yoksa temizleyipte mi verirler ?Hatta 1520 almayı düşünüyorum vermeden, sizce şu hepsiburada daki fiyatı düşen 1520'den alayım mı ?

luckysleven

luckysleven

Üye
Yahu ben de 820'mi servise vereceğim, ama tırstım yahu, garanti Aralık'ta bitiyor, bir kaç haftaya ön kamera önünde iç plastik eridi kaydı ve kapattı, ayrıca sağ kenarda da çok aydınlık bir ortamda bakılınca hafif iç plastikte açılma fark ediliyor, kanımca aşırı ısınmadan kaynaklandı, ilk başlarda ısınma neredeyse herkeste vardı, şimdi çok fazla yok. Acaba ekranı mı değiştirirler yoksa temizleyipte mi verirler ?Hatta 1520 almayı düşünüyorum vermeden, sizce şu hepsiburada daki fiyatı düşen 1520'den alayım mı ?

Bence hic dusunme al 1520. Buyuk ekran cok keyifli .

smltrl

Üye
Nokia yı falan boş ver kardeşim bulunduğun yerdeki kaymakamlığa git faturan ve servise verdiğin belgeyle birlikte dilekçe yaz telefonu aldığın miktarı iade alırsın. 2 ay daha telefonsuz gezersin ama iade aldığın miktarla 830 alabilirsin. Ben çok bekledim 20 gunu geçsin telefonu yenileyim diye ama son gün geldi telefon :D

• Beğen
Tepkiler: sebahattinART
dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Nokia yı falan boş ver kardeşim bulunduğun yerdeki kaymakamlığa git faturan ve servise verdiğin belgeyle birlikte dilekçe yaz telefonu aldığın miktarı iade alırsın. 2 ay daha telefonsuz gezersin ama iade aldığın miktarla 830 alabilirsin. Ben çok bekledim 20 gunu geçsin telefonu yenileyim diye ama son gün geldi telefon :D

Haklısın hemen şikayet edeceksin

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
49 Günü Bırak 21 Gün Olsa Ben Direk Tüketici Haklarına Başvurur Paramı Geri Alırdım

GianniInfantino

GianniInfantino

Üye
Kardeşim yapman gerekenleri söylüyorum. Muhatap olduğun firmayı arayacaksın. Tehdit edeceksin tüketici mahkemesiyle falan. Yarın yeni bir telefon istiyorum diyeceksin. Olmadı öncesinde bir tüketici haklarını ara bu servise verilmiş olan ürünle ilgili tüm haklarını öğren sonra tehdit et. Yarın gidip merkeze telefonunu isteyeceksin. Vermediler mi? Yazacaksın kaymakamlıkta dilekçeni, sana çatur çatır aldığın paradan para iadesini verecekler. Yine mırın kırın ederlerse gidip mahkemeye vereceksin, tazminata kadar yolu var. Ben genelde tehdit ettikten sonra başarılı oldum :) bu şekilde bir N97 ve 5800 yenilettim :)

• Beğen
Tepkiler: sebahattinART
Rainesto

Rainesto

Üye
Benim de 920 ekranın parlaklığı sürekli değişiyor pır pır ediyor nokia careye götürdüm ekran seyredilecek. Değişecek dedi vereceğim haftaya

furkankaya559758

Üye
20 iş gününü geçtiğinde telefonu değiştirmek zorundalar. Yeni telefon göndermelerse tüketici haklarına şikayet et.

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
6. kez servise gitmesinden sonra nihayet cihazım için değişim işlemleri başladı. Fakat ücret iadesi isteme hakkım var mı illa ki tüketici hakem heyetine mi başvurmam lazım?

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
6. kez servise gitmesinden sonra nihayet cihazım için değişim işlemleri başladı. Fakat ücret iadesi isteme hakkım var mı illa ki tüketici hakem heyetine mi başvurmam lazım?

Ücreti iade ediyorlar diye biliyorum en azından paranı alıp ne istersen onu alırsın zaten taksit bitti insanlar tık para alıyor ama adamlar hala çamura yatıyor

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye

6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun

Satış sonrası hizmetler

MADDE 58 – (1) Üretici veya ithalatçılar, ürettikleri veya ithal ettikleri mallar için Bakanlıkça belirlenen kullanım ömrü süresince, satış sonrası bakım ve onarım hizmetlerini sağlamak zorundadır.

(2) Üretici veya ithalatçılar, yönetmelikle belirlenen mallar için Bakanlıkça onaylı satış sonrası hizmet yeterlilik belgesi almak zorundadır.

(3) Bir malın yetkili servis istasyonlarındaki tamir süresi, yönetmelikle belirlenen azami süreyi geçemez.**

(4) Üretici veya ithalatçılar, yetkili servis istasyonlarını kendileri kurabileceği gibi servis istasyonlarının verdiği hizmetlerden sorumlu olmak şartıyla kurulu bulunan servis istasyonlarından veya servis organizasyonlarından da faydalanabilir.

(5) Herhangi bir üretici veya ithalatçıya bağlı olmaksızın faaliyette bulunan servis istasyonları da verdikleri hizmetten dolayı tüketiciye karşı sorumludur.

(6) İthalatçının herhangi bir şekilde ticari faaliyetinin sona ermesi hâlinde bakım ve onarım hizmetlerinin sunulmasından garanti süresi boyunca satıcı, üretici ve yeni ithalatçı müteselsilen sorumludur. Garanti süresi geçtikten sonra ise kullanım ömrü süresince bakım ve onarım hizmetlerini üretici veya yeni ithalatçı sunmak zorundadır.

(7) Servis istasyonlarının kuruluşu, işleyişi, sayısı, özellikleri ile diğer uygulama usul ve esasları yönetmelikle belirlenir.

Satış Sonrası Hizmetler Yönetmeliği

Üretici, ithalatçı ve satıcının sorumluluğu

MADDE 14 – (1) Üretici veya ithalatçılar, yetkili servis istasyonlarının ayrı bir tüzel kişiliği olsa dahi, satışsonrası hizmetlerin sağlanmasından ve yürütülmesinden yetkili servis istasyonları ile birlikte müteselsilen sorumludur.

(2) Satış sonrası hizmetler, malın niteliğine göre kullanıldığı yerlerde de sağlanabilir.

(3) Bu Yönetmeliğe ekli listede belirlenen sayıda yetkili servis istasyonu kurmasına rağmen, her coğrafi bölgede servisi bulunmayan üretici veya ithalatçılar; malın kullanım ömrü süresince, servis istasyonu sayıları her coğrafi bölgede en az 1, toplam 7 servis istasyonu sayısına ulaşıncaya kadar malın bakım ve onarımıyla ilgili olarak tüketicilerden nakliye, posta, kargo veya servis elemanlarının ulaşım gideri gibi herhangi bir ilave ücret talep edemezler.

(4) Malın garanti süresi içerisinde yetkili servis istasyonuna veya satıcıya tesliminden itibaren arızasının on işgünü içerisinde giderilememesi halinde, üretici veya ithalatçının; malın tamiri tamamlanıncaya kadar, benzer özelliklere sahip başka bir malı tüketicinin kullanımına tahsis etmesi zorunludur. Benzer özelliklere sahip başka bir malın tüketici tarafından istenmemesi halinde üretici veya ithalatçılar bu yükümlülükten kurtulur. Buna ilişkin ispat yükümlülüğü üretici veya ithalatçıya aittir.

(5) İthalatçının herhangi bir şekilde ticari faaliyetinin sona ermesi hâlinde mala ilişkin bakım ve onarım hizmetlerinin sunulmasından garanti süresi boyunca satıcı, üretici ve yeni ithalatçı müteselsilen sorumludur. Garanti süresi bittikten sonra ise kullanım ömrü süresince bakım ve onarım hizmetlerini üretici veya yeni ithalatçının sunmasızorunludur.

(6) Üretici veya ithalatçılar; satış sonrası hizmetlerin ilgili mevzuat hükümlerine göre yürütülmesini sağlamak, yetkili servis istasyonlarının çalışmalarını izlemek, kontrol etmek ve görülen eksiklikleri gidermekle yükümlüdür.

(7) Garanti süresi içerisinde arızalı malın satıcıya teslim edilmesi halinde satıcının, teslim edilen arızalı mallar ile ilgili olarak malın teslim alındığına dair bir belge düzenlemesi zorunludur. Bu belgede Yönetmeliğin 11 inci maddesinin birinci fıkrasındaki hususlar yer alır.

DİPNOT**: Cep Telefonlarında Azami Tamir Süresi 20 İş Günüdür.

Yönetmeliğin detaylarına ulaşmak için .

• Beğen
Tepkiler: Sensation
emz

emz

Üye
Yahu millet neden siteye girince buradaki hiçbir mesajı göremiyorum? En son yazdığım mesajda kalıyor :(

Üst Alt