League of Legends Ana Konu

Sponsorlu Bağlantılar

Legendary.

Legendary.

Üye
    Konu Sahibi
League of Legends Ana Konu
Çok derine inmeden oyunu biraz tanıtmak istedim.Konuyu asıl açma sebebim yeni başlayan arkadaşlara yardımcı olmakdır.Sorularınıza açığım :D Burda konu dışına çıkmadan sohbet edelim,yardımlaşalım,yeni tecrübeler edinelim.Eğer ilgi olursa konuyu genişletirim :)

İlerleyen zamanlarda rehberler hazırlamayı düşünüyorum o zaman daha çok yardımım dokunur :)



League of Legends nedir?

League of Legends tempolu, rekabete dayalı, strateji oyunlarının heyecanını rol yapma oyunlarının öğeleriyle bir araya getiren çevrim içi bir oyundur. Tasarımları ve oynanışlarıyla kendine özgü şampiyonlardan oluşan iki takım, çeşitli savaş alanlarında ve oyun modlarında başa baş mücadele eder. League of Legends sürekli çeşitlenen şampiyonları, sık sık güncellenen içeriği ve canlı turnuva ortamıyla, her beceri seviyesindeki oyuncunun sıkılmadan çok uzun süre oynayabileceği bir oyundur.

Göğüs Göğüse Çarpış
Hem küçük çatışmalarda, hem de 5'e 5 heyecanlı çarpışmalarda rakiplerini yenmek için stratejik düşün, takımını koordine et ve reflekslerini şimşek hızında kullan

Strateji Kur ve Geliş
Sık sık güncellenen içeriği, çeşitli haritaları ve oyun modları ve sürekli eklenen şampiyonlarıyla, League of Legends'da başarının yolu, senin hünerlerinden geçiyor

Rekabetle İlerle
League of Legends, ister botlara karşı keyifle mücadele ederken, istersen de lig sisteminin basamaklarını tırmanırken seni benzer yetenek düzeyinde rakipler ve müttefiklerle eşleştirecek teknolojiye sahip.

Onurunla dövüş
Onurlu bir şekilde mücadele et, sportmenliğinle diğer oyunculardan takdir al

eSpor Demişken
Dünyanın en aktif profesyonel rekabet ortamına sahip olan League of Legends için, yıl boyunca pek çok turnuva düzenlenir. Bunlardan en ünlüsü de, profesyonel oyuncuların milyon dolarları bulan ödüller için yarıştığı prestijli Şampiyona Serisi'dir.

Dünyanın En Büyük Çevrimiçi Oyun Topluluğu
Dünyanın en büyük çevrim içi oyun topluluğuna katıl! Arkadaş edin, takım kur, dünya çapında on milyonlarca rakibe karşı mücadele et, zaferlerini ve niteliklerini forumlarda, YouTube'da ve internetin her sosyal köşesinde paylaş.

Daha fazlası için:

Bu kadar resmiyetten sonra oyunu birazda kendi ağzımdan size anlatayım :)
League of Legends tamamen strateji oyunudur.Oyunda onlarca şampiyon bulunmakta.Biz bunları deneyerek,izleyerek ve her hafta yapılan ücretsiz şampiyon rotasyonuna gelen herolar sayesinde kendimize uygun olanı bulacağız.Oyunun en sevdiğim yanlarından birisi eşitlik. :) Başka oyunlarda ki gibi parayı basıp ne yazık ki oyunda öne geçemiyorsunuz :) Belli bir levele gelene kadar sıkıntı çekeceksiniz.(30 Level) Ama zamanla rün ve kabiliyetlerini tamamlayarak bütün oyuncularla eşit olarak oyuna başlayabilirsiniz.Gerisi tamamen sizin becerilerinize ve oyun bilginize kalmış.

Dediğim gibi gerçek para ile yapabilecekleriniz sınırlı(Kostüm,İp exp arttırıcı,şampiyonları alabilirsiniz.)Anlıyacağınız parayı veren her zaman düdüğü çalmıyor :ehe:

Bir diğer sevdiğim yanı kesinlikle hile gibi bir durum söz konusu değiil.Ama çoluk çocuk dolu be kardeşim :D

Oyunda 1 level başlıyoruz.Öldürdüğümüz şampiyonlardan,yaratıklardan gelen exp ile oyun içinde level atlıyoruz.Asistlerde buna dahil.Level aldıkla skillerimizi açıp geliştiriyoruz.Oyun içinde 18.levele kadar çıkılabiliyor en fazla.


Haritalar

Sihirdar Vadisi:

Beşer kişilik iki takımdan oluşmaktadır.Mavi ver kırmızı taraf.Ortalama oyun süresi 35-40 dakkadır.Oyun 20 dakkadan önce bitemez.Ben 70 75 dakkaya kadar sürdüğünü hatırlıyorum.Eğer çekişmeliyse zamanın nasıl geçtiğini hatırlamıyorsunuz :D

Oyundaki amacınız koridorlarda ki kuleleri alarak ana binalarını ele geçirmektir.

Kısa bir süre sonra sihirdar vadisi görsel olarak tamamen değişeşecektir.Sizinle tanıtım amaçlı bir video paylaşıyorum :)
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

ARAM:


Aram haritasındada görevimiz aynı.Rakip takımın kulelerini alarak merkez binalarını yok etmek.Aramda sadece bir koridor bulunmaktadır.Beşer kişilik iki takımdan oluşur.Ama burda istediğimiz şampiyonu malesef seçemiyoruz :) Kullanılabilir şampiyonlarınızdan rastgale bir tane seçiliyor.Aram oynarak zar atma hakkı kazanıp tekrar şansızı deneyebiliyorsunuz.Ortalama oyun süresi 25-30 dakkadır.Açıkcası ben 30-35 dakkayı geçtiğini görmedim.

UĞURSUZ KORULUK:

Sihirdar Vadisi'nden daha küçük bir harita olan Uğursuz Koruluk yatay olarak yerleşmiştir. Koridorlar, tarafsız alanın iki yanında kalır. İki koridor boyunca ikişer kule bulunur. Merkezi ise tek bir kule korur. Takımlar üçer şampiyondan oluşur. Şampiyonlar oyuna bol miktarda altınla başlar. Haritanın daha küçük olması ve şampiyonların daha kolay seviye atlaması, daha kısa süren ve daha yüksek katil skorları olan oyunlar oynanmasını sağlar.

Orman
Uğuırsuz Koruluk'un tek ve merkezi ormanlık bölgesi, her iki koridora da erişilmesini sağlayan pek çok yol içerir ve hızlı baskınları, ormanda saldırgan oynamayı teşvik eder. Çarpık Koruluk'taki ormancılar genellikle rakip oyuncuları erkenden ve sık sık yakalar, iki koridorun da yardımına koşar veya rakibin sunağına yapılan saldırıda başı çeker. Bu Adalet Meydanı'nda tarafsız alanlarda hareketli bir oyuna hazırlıklı ol.
Sunaklar

Uğursuz Koruluk'un ormanında, onları kontrol eden takıma bonus veren iki sunak bulunur. Bir sunağı ele geçirmek, her minyon öldürüldüğünde fazladan altın kazandırır. İkisini de ele geçirmek ise saldırı ve yetenek güçlerine büyük bonuslar verir.
Ele geçirilen bir sunak birkaç dakikalığına kilitlenir, rakip oyuncuların kontrolüne giremez.

Zehirçene

Uğursuz Koruluk'un en güçlü tarafsız canavarı olan bu devasa, hortlamış örümcek; tüm bir takım için bile büyük bir tehlike oluşturur. Zehirçene'yi yenmek tüm takıma altınla beraber fazladan saldırı hızı, beklemesinde azalma, can ve mana yenilenmesinde hızlanma verir.

Kristal Kayalık:


Kristal Kayalık'taki hedef noktaları, takıma özel kuvvetli güçlendirmeler barındıran tarafsız bir alanın çevresine daire şeklinde dizilmiştir. Her takım haritanın ortasındaki güçlü Fırtına Kalkanı'nı alabilir. Ayrıca maç boyunca takıma görevler verilir. Bu görevleri yaparak tüm takıma önemli güçlendirmeler kazandırılabilir.

Bir Noktayı Ele Geçirmek
Kristal Kayalık'ın hedef noktalarını ele geçirmek için, bir süre onlara kanalize olmak gerekir. Şampiyonun kanalize olurken başka bir hareket yaparsa, ele geçirme işlemi bozulur. Hasar almak ya da kitle kontrolden etkilenmek de ele geçirme işlemini bozar. Bir noktayı ele geçirirken engellenirsen, yeniden ele geçirmeye başlamak için kısa bir süre beklemen gerekir.

Savaş Seçimi

Kristal Kayalık'ta zafere giden yol, hangi rakip noktaya saldıracağını bilmekten geçer. Genellikle iyi savunulan noktaları es geçip, kolay alınabilecek noktalara yönelmek daha iyidir. Ayrıca, bir noktayı ele geçirebilmek için bir süre odaklanmak istediğinden, gerektiğinde seni koruyabilecek bir takım arkadaşıyla gitmen akıllıca olur.
Haritadaki hız mabetleri, savunmasız rakip noktalarına hızla ulaşmanı kolaylaştırır.

Görevler

Kristal Kayalık'ta maçlar ilerledikçe, takımına görevler verilebilir. Bir görev bir takımın belirli ve tarafsız bir hedef noktasını rakipten önce almasını gerektirir. Söz konusu noktayı başarılyla ele geçirmek, tüm takıma güçlendirme sağlar.

Can Yadigârları

Can yadigârları, hedef noktalarının dışında kalan halkada bulunurlar. Bu yadigarlarını aldığında, şampiyonunun can ve mana değerlerinin bir kısmı anında yenilenir.

Hız Mabetleri

Hız mabetleri, haritanın dış kenarlarının hemen iç kısmında yer alır. Bu mabetleri akıllıca kullanarak Kristal Kayalık'ın herhangi iki hedef noktası arasındaki geçiş süreni eşitleyebilir, örneğin alt soldaki Mezarlık'tan sağ üstteki Rafineri'ye de, Mezarlık'a bitişik bir noktaya da aynı sürede gidebilirsin.

Fırtına Kalkanı

Haritanın merkezinde bulunan fırtına kalkanı, şampiyonuna önemli miktarda saldırı ve savunma avantajı verir. Öncelikle, birkaç saniye çatışma dışı kalman halinde yeniden yüklenen, güçlü bir kalkan elde edersin. İkinci olarak, normal saldırıların ve büyülerinin belirli aralıklarla ürettiği yıldırım, birden fazla rakibe sıçrar. Takıma özel bu güçlendirmenin belireceği yeri her iki takım da görebilir ve kullanmaya başlamak için bir süre odaklanmak gerekir.

ROLLER:

Sihirdar vadisinde 3 tane koridor ve orman bulunmaktadır.
Top lane:Üst koridor
Mid Lane:Orta koridor
Bot Lane:Alt koridor
Jungle:Orman


Üst koridor
Üst koridorda genellikle tek şampiyon oynar.Ama oyuna yeni başlamış arkadaşlar çoğunlukla 2 kişi çıkarlar.Belli bir seviyeye geldikden sonra çok nadir 2 üst koridor oyuncusu görürsünüz.

Üst koridorda genellikle saldırı gücü olan oyuncular olur.Tank-off tankda görebilirsiniz.Çok nadir menzilli ve yetenek güçlü şampiyonlarda gelebilir.

Orta koridor

Orta koridordada üst koridor gibi tek şampiyon bulunur.Orta koridorda çoğunlukla yetenek gücüne sahip şampiyonlar bulunur.Ara sıra orta koridor potansiyeli olan saldırı gücüne dayalı şampiyonlarda görebilirsiniz.

Alt Koridor

Alt kordiorda ikişer oyuncu bulunur.Menzilli şampiyon ve destek oyuncusu.

Orman

Ormana yetenek veya saldırı gücüne şahip şampiyonlar gelir.Ama ne yazık ki her şampiyon orman yapamaz.Ormandaki oyuncunun görevi içeride bulunan yaratıkları kesip koridorlara baskın yapmasıdır.Bir jungle oyuncusu ne kadar iyiyse takımını o kadar iyi kastırır.Jungle oyuncusunun görevi koridorları kastırmaktır.Kesinlikle kill odaklı oynamayın.Killeri lanedeki oyunculara bırakın.Destek şampiyonuda buna yakın görev yapar

 
  • Beğen
Tepkiler: Glania95 ve B.A.R.O.N


Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
İsteyen eklesin ama eklediğini belirtsin. Oyunda ayrı listeye ekliyorum sitedekileri..
The Revengeful
 
  • Beğen
Tepkiler: Legendary.
Tr_SERGEN

Tr_SERGEN

Üye
ııSERGENıı

ekleyin maxicep ailesi 13 lvlim ama çok iyi oynarım hesabım kapandığı için yenisini açtım o yüzden 13 lvlim yanlış anlaşılmasın
 
  • Beğen
Tepkiler: Legendary.
Legendary.

Legendary.

Üye
    Konu Sahibi
RecepBey

Gümüş 5 :(İlk 10 maçın 6 sini alip 4unu yeteneksiz oyuncular yuzunden kaybettim.Allahtan bronza dusmedik.Hala o moral bozuklugu yuzunden derecelide kendimi oyuna veremiyorum istek yok be icimde :D
 
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
Beni direk gümüş 5 de başlatmıştı. Her ay 1 ranked atıyorum sadece.. Daha altın 4 anca oldu..
 
Legendary.

Legendary.

Üye
    Konu Sahibi
Niye 1 :DO değilde mor takima alismam lazim sıkıntı yaratıyor
 
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
Puan düşmesin diye. Altında birakicam sezonu yoksa elmasa kadar giderim ama uğraşmak istemiyorum
 
  • Beğen
Tepkiler: levasinay
Legendary.

Legendary.

Üye
    Konu Sahibi
Enteresan
 
hasaneness

hasaneness

Üye
Gümüş 2 yim bende :)
 
Legendary.

Legendary.

Üye
    Konu Sahibi
dereceli ile uğraşmak lazım :) 70 puandayım suan hiç uğraşmıyorum çoktan çıkardım gümüşten yoksa
 
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
Sen daha zilean ultisi varken dalmaya devam et :lac:
 
  • Beğen
Tepkiler: hasaneness
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
Internet gitti
 
Legendary.

Legendary.

Üye
    Konu Sahibi
alıcağımız oyunu verdik senin yüzündengümüş 4 olduk :D
 
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
Vayyy artık kimseyi affetmezsin :d:
 
Legendary.

Legendary.

Üye
    Konu Sahibi
aram sıkıyor beni be :D
 

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
266
Cevap
1
Görüntüleme
622
Doğuş Pertez
Cevap
2
Görüntüleme
980
TheNightMare.


Üst Alt