Yardım Bilgisayardan anlayan gelsin

Sponsorlu Bağlantılar

ahmetkartal

ahmetkartal

Üye
    Konu Sahibi
Bilgisayardan anlayan gelsin
dün aksam uzun bir aradan sonra bilgisayarı acmıstım actığımda sorun yoktu hazırda beklete aldıktan sonra tekrar actığımda ( boot device and press a key ) hatası veriyor biraz arastırma yaptım disk le alakalı birseymis bios dan filan ayar yapılıyormus basına gelen yada cözümü bilen varmı bilgisayar asus k55v

ÇÖZÜM öncelikle bilgisayarı kapıtıp tekrar acıyoruz ekranda yazı belirmeden önce F2 basıyoruz karsımıza bios ekranı gelcek ordan boot sekmesine gidiyoruz
Boot Option Priorities yazan yazının altındaki #1 sekmesine girip (window boot maganer) yazanı seciyoruz F10 ile kaydediyoruz

Son düzenleme:

Silinen Üye 2526643

Silinen Üye 2526643

Kapalı Hesap
bilgisayara reset at açılırken f2 ye bas biosa girersin.Buradan saat tarihi ayarla ve ingilizcen varsa diğerlerinden de ayarlamalar yap sonra f10 a basıp çıkan uyarıya ok de.Bu şekilde biosa ayarlarını kendin ayarladığın gibi kaydedersin.

Yönetici tarafından düzenlendi:
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Cihazda Bağli USB Bişey Varmi?

Silinen Üye 2526643

Silinen Üye 2526643

Kapalı Hesap
Cihazda Bağli USB Bişey Varmi?
Bunu da diyim klavye kullanamıyorum açarken diyorsan biosa gir advanced sanırım adı 2. seçenek olmalı.burdan en aşağıdaki usb li seçeneğe gel ve bundaki herşeyi enabled olarak seç.Valla işin zor benim kafam bile karıştı yazdıklarımdan :zong:

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Bunu da diyim klavye kullanamıyorum açarken diyorsan biosa gir advanced sanırım adı 2. seçenek olmalı.burdan en aşağıdaki usb li seçeneğe gel ve bundaki herşeyi enabled olarak seç.Valla işin zor benim kafam bile karıştı yazdıklarımdan :zong:
Eskiden Yapmiyorsa Şimdi Yapiyorsa Ya Flsh Bellek Bişey Bağli PC Boot Dosyalarını Orada ARıyor Yada Bios Bi Şekil Sıfırlanmiş yada Ayarları Değişmiş Olabilir Kullandiğin HDDyi 1.ci Aygıt Olarak Ataman Lazım Biosdan

ahmetkartal

ahmetkartal

Üye
    Konu Sahibi
bağlı usb birsey yok cözemessem garantiye vercem

rapperengo

rapperengo

Üye
dün aksam uzun bir aradan sonra bilgisayarı acmıstım actığımda sorun yoktu hazırda beklete aldıktan sonra tekrar actığımda ( boot device and press a key ) hatası veriyor biraz arastırma yaptım disk le alakalı birseymis bios dan filan ayar yapılıyormus bios'a giremedin basına gelen yada cözümü bilen varmı bilgisayar asus k55v
Hatanın bi resmini çekip atsan ona göre bakalım

rapperengo

rapperengo

Üye

Bios a girip hdd görünüo mu bi bak kardeş kabloları oynamış olabilir

rapperengo

rapperengo

Üye
nerden bakcam daha önce girmedimde :)

Bilgisayar açılırken f2 tuşuna basılı tut ordan menülerde boot a gel ordan boot device priotity mi ne var ona gir sıralama çıkcak 1,2,3 diye orda 1. Cd 2. Hard drive olsun

The Shadow

The Shadow

Üye
Sanırım Boot ayarları sıfırlanmış hiçbir depolama seçili değil gibi.
Bilgisayar açılırken f2 tuşuna basılı tut ordan menülerde boot a gel ordan boot device priotity mi ne var ona gir sıralama çıkcak 1,2,3 diye orda 1. Cd 2. Hard drive olsun
Tam tersi olacak HDD daha sonra CD. Eğer senin dediğin gibi olursa Pc nin içinde cd kaldığında pc kendini oradan başlatmaya çalışır ve hata verir.

ahmetkartal

ahmetkartal

Üye
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: CaptainPrice.
The Shadow

The Shadow

Üye
Nasıl çözdün anlat da aynı sorunu yaşayan arkadaşlarda bu konudan yararlanarak sorunu çözsünler :oke:

• Beğen
Tepkiler: CaptainPrice.
Bilişim Profesörü

Bilişim Profesörü

Üye
bilgisayara reset at açılırken f2 ye bas biosa girersin.Buradan saat tarihi ayarla ve ingilizcen varsa diğerlerinden de ayarlamalar yap sonra f10 a basıp çıkan uyarıya ok de.Bu şekilde biosa ayarlarını kendin ayarladığın gibi kaydedersin.Bir de sanırım sorunun bu değil ama buysa bak adminim eğer başka forumdan link vermek yasaksa kaldırayım hemen söyle de
Yasak, kaldır hemen :) Ben uyarayım da :oke:

Bilişim Profesörü

Bilişim Profesörü

Üye
  • Beğen
Tepkiler: CaptainPrice., Silinen Üye 2526643 ve The Shadow

Üst Alt