Samsung'a Soğuk Duş

Sponsorlu Bağlantılar

Türk-X

Türk-X

Üye
    Konu Sahibi
Samsung'a Soğuk Duş
Apple ve Samsung arasındaki patent davasında karar verildi. Jüri, Samsung'u Apple'a 119,6 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum etti.
İki akıllı telefon üreticisi Apple ve Samsung arasında bir aydır California'nın San Jose kentinde devam etmekte olan patent ihlali davasında federal jüri Samsung'u Apple'a 119,6 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum etti.

Apple kendi ürettiği iPhone'ların bir takım özelliklerini taklit etmekle suçladığı Samsung'dan 2,2 milyar dolar tazminat istemişti.

2012 yılındaki davada jüri Samsung'u 930 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum etmiş ancak Apple'ın bu firmanın ürünlerini ABD içerisinde satılmasını yasaklama yönündeki talebini reddetmişti.

Cuma günü karara bağlanan en son mahkeme sürecinde Apple, 2012 yılındaki davaya konu olmayan ve aralarında 'arama teknolojisi' ve 'parmak kaydırarak açma' özelliklerinin de bulunduğu kendine ait dört ayrı patenti Samsung'un ihlal ettiği iddiasında bulunmuştu. Apple, açtığı davada içlerinde Galaxy III'ün de yer aldığı çeşitli Samsung telefonlarının satışının yasaklanmasını ve davalı firmanın 2,2 milyar dolar tazminat ödemesini talep etmişti.

Davaya konu olan dört patentin ikisinin ihlal edildiğine karar veren jüri aynı zamanda Apple'ın da Samsung'a ait bir patent hakkını çiğnediğine hükmederek iPhone üreticisini 158 bin dolar tazminat ödemeye mahkum etti.

Dünyanın en büyük iki akıllı telefon üreticisi geçtiğimiz yıl 338,2 milyar dolara ulaşan pazarı paylaşıyor.

• Beğen
Tepkiler: CaptainPrice.

-Emre

-Emre

Üye
Allah belanı versin Apple.:ehe

• Beğen
Tepkiler: Dede ve The Shadow
TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
ama samsung da parayı demir para olrak gondermis :D

• Beğen
Tepkiler: -Emre
Silinen Üye 1145465

Silinen Üye 1145465

Kapalı Hesap
Samsung a geçmiş olsun diyelim :ehe

Enpatsu Shakugan

Enpatsu Shakugan

Üye
haha :D

• Beğen
Tepkiler: CaptainPrice.
Xurmirac

Xurmirac

Üye
Koskoca Samsung, 100 milyon dolar ne kadar sıkıntıya sokar ? Yani sormak istediğim şu, 100 milyon dolar Samsung için fazla büyük bir para mı ? Onların piyasasını bilmiyorum misal Fenerbahçe'nin borcu şu an 75 Milyon TL ama sıkıntıya sokucak bi para değil diğer takımların borçları bizimkinin kat kat fazlası..

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator

MaxipmaN

Üye
Koskoca Samsung, 100 milyon dolar ne kadar sıkıntıya sokar ? Yani sormak istediğim şu, 100 milyon dolar Samsung için fazla büyük bir para mı ? Onların piyasasını bilmiyorum misal Fenerbahçe'nin borcu şu an 75 Milyon TL ama sıkıntıya sokucak bi para değil diğer takımların borçları bizimkinin kat kat fazlası..
fenerbahçenin borcundan bizene cep telefonu bölümündeyiz :)

• Beğen
Tepkiler: burak1011
BelaMonte

BelaMonte

Üye
ne olacaktı 119,6 yerine 119 verip, geri kalan 0,6 sını bana versen?

İnternettin HOCA

İnternettin HOCA

Üye
Hah :D

Mario ile gönderildi.

Xurmirac

Xurmirac

Üye
alakasız yazıya gerek yok buraya buyuralım:Fenerbahçe - MaxiCep
Anlatamıyorum sanırım :) Telefon firmalarının piyasasını bilmiyorum, ama futbolla çok ilgili olduğum için ne kadar para kulübü sıkıntıya sokar ne kadarı sokmaz tahmin edebiliyorum. Amaç soruyu örneklendirerek daha anlaşılır bi hale getirmek. Saçma yerlere takılıyosun..

• Beğen
Tepkiler: kelooo ve mehsevim

MaxipmaN

Üye
Anlatamıyorum sanırım :) Telefon firmalarının piyasasını bilmiyorum, ama futbolla çok ilgili olduğum için ne kadar para kulübü sıkıntıya sokar ne kadarı sokmaz tahmin edebiliyorum. Amaç soruyu örneklendirerek daha anlaşılır bi hale getirmek. Saçma yerlere takılıyosun..
öyle olsun :bira:

furkan4045

Üye
Burda zaten önemli olan paranın miktarı değil.İtibar Samsungun çaldıklarını görüyoruz,Apple ın çaldıklarını görüyoruz.

System X

System X

Üye
er yada geç batacaksın apple:bira: