MaxipmaN
Üye
yavaş yavaş başlasalar 3yıl alırGuncellemeyle duzelse bile tum uygulamalarin bastan yazilmasi gerektigini soyluyor.

yavaş yavaş başlasalar 3yıl alırGuncellemeyle duzelse bile tum uygulamalarin bastan yazilmasi gerektigini soyluyor.

Cm stable'da kullanilabilit rami 500 küsür gormustum. Ss bulabilirsem atarim zaten nette bulabilirsin.rommu kıyaslıyorsuns3 un romu en berbat romlardan birisi 1 gb ram den 200-300 mb bos ram kalan bi romdan bahsediyoruz
![]()
AOSP kullandığımı hala neden anlamak istemiyorsun?rommu kıyaslıyorsuns3 un romu en berbat romlardan birisi 1 gb ram den 200-300 mb bos ram kalan bi romdan bahsediyoruz
![]()
Ekranın da o orantıyla büyüdüğünü ve şarjın büyük kısmını ekranın harcadığını unutmuşsun.evet iphonede 1-2 günde şarj bitiyor çünkü onların kullandığı bataryaların mah' leri düşük. iphoneye note 3 ün bataryasına yakın yani 3000-3300 mah batarya bıraksalar iphone 4 gün götürür
Ekran tepkime hızının geç olması bence TouchBoost'dan kaynaklanıyor. TouchBoost destekli olmayan kernel kullanılıyorsa yavaş tepki verebilir.O stajyer olayı bana hiç inandırıcı gelmedi.
Bana kalırsa Android yeterince hızlı.Yinede kullandığı donanımın tam hakkını verememesinin nedenini Java ile yazılmış apk lardan olduğunu düşünüyorum.
Örnek olarak Minecraft'ı bilenler bilir, tam bir java felaketidir.
Android'in Yavaşlığının Sırrı Çözüldü
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
09 Aralık 2011 10:01
Android işletim sisteminde dokunma mantığının neden yavaş olduğu ortaya çıktı. Google'da çalışan bir stajyere göre bunun önemli bir sebebi var. Detaylar haberimizde.
Google tarafından geliştirilen ve mobil cihazlarda kullanılan işletim sistemi Android'in dokunma hissinin neden biraz gecikmeli çalıştığı ortaya çıktı. Google'da staj yapmış o Andrew Munn isimli öğrencinin verdiği bilgilere göre Android işletim sistemi Apple'ın geliştirdiği iOS ve Microsoft'un geliştirdiği Windows Phone'a göre dokunma algılamasında daha yavaş.
Bunun temel sebebi ise örneğin iOS'ta ekrana dokunduğunuzda işletim sisteminin bütün işlemleri durdurup bu işe odaklanması. Yani işletim sistemi arka planda çalışan bütün uygulamaları durdurup bütün önceliği kullanıcının dokunduğu noktaya yöneltiyor.
Android'te ise böyle bir durum söz konusu değil. Kullanıcı ekrana dokunduğu anda arka plandaki uygulamalar çalışmaya devam ediyor. Bu da İngilizce'de lag adı verilen gecikmeye yol açıyor. Bu işletim sistemini kullanan cihazlar ne kadar güçlü olursa olsun (örneğin çift çekirdekli 1.4 GHZ işlemcili telefonlar var) dokunma deneyiminin düşük olmasına yol açıyor.
Yine aynı stajyere göre bunu düzeltmenin bir yolu yok. ÇünküAndroid işletim sistemi bu mantık üzerine kurulmuş ve bunu değiştirmek için önce işletim sistemini düzenlemek gerekiyor. Ardından bütün uygulamaların bu mantıkla yeniden yazılması gerekiyor ki bu da pratik olarak imkansız bir durum.
Açıklamayla ilgili bir yorum yapmayan Google'ın bu soruna nasıl bir çözüm bulacağı ise merak konusu.
Stock cm kernelinde var mı bu ?Ekran tepkime hızının geç olması bence TouchBoost'dan kaynaklanıyor. TouchBoost destekli olmayan kernel kullanılıyorsa yavaş tepki verebilir.
Bilmiyorum ama xda'da paylaşılan kontrol uygulaması olan kernellerin hepsinde var.Stock cm kernelinde var mı bu ?
Ornek olarak franco var bircok cihaza destek veren bu adamin kernelinde vardir heraldeBilmiyorum ama xda'da paylaşılan kontrol uygulaması olan kernellerin hepsinde var.
Franco kernelde olmayan şey var mı kiOrnek olarak franco var bircok cihaza destek veren bu adamin kernelinde vardir heralde
s3te de bi ara vardı sonra cihazı satmış desteği durdurdu iyi kerneldiAdam saglam bi gelistirici ama agir calisiyo.Franco kernelde olmayan şey var mı kis3te de bi ara vardı sonra cihazı satmış desteği durdurdu iyi kerneldi

sizi sayıylamı yolluyorlar ya adam cm kullanıyor normale göre daha iyi demiş sen ram kalmıyor demişsin. En az 500 mb boş ram kalıyor cm de.Hemen kötülemişsin bilmedenrommu kıyaslıyorsuns3 un romu en berbat romlardan birisi 1 gb ram den 200-300 mb bos ram kalan bi romdan bahsediyoruz
![]()

Android hep böyle kalacak bence değiştiremessiniz.Adamlar işine gelen kullansın diyor zaten diğer sistemler ios olsun wp 8 olsun hep kapalı sistem olduğu için android kullananların sayısı artıyor.Mesela samsunglarda telefon uygulamasına giriyorsun 3 saniye açılıyor geriye gelip bidaha girdiğinde ios gibi zank diye açılıyor çünkü onu önbelleğe kaydetti artık o açtığın ugulamalar ram tüketiyor ve diğer uygulamalarda ondan geç açılıyor gibi geliyor bana. Zaten iyi bi yazılım yapsalar bile hızda fazla oynama olmaz bence en fazla 1 saniye gibi oynar ios gibi olmasını beklemeyelim .
sizi sayıylamı yolluyorlar ya adam cm kullanıyor normale göre daha iyi demiş sen ram kalmıyor demişsin. En az 500 mb boş ram kalıyor cm de.Hemen kötülemişsin bilmeden![]()