Karşılaştırma Androidin Ekran Tepkime Hizi Iphone Erisemez mi?

Sponsorlu Bağlantılar

muratvemine

muratvemine

Üye
    Konu Sahibi
Art suan beta gibi bir sey.Ileride gelistirilirse cok daha iyi olcaktr ins.

PriZm

PriZm

Üye
Youtube un yavaş açılması programın sorunu bundan dolayı sistemi kötüleyemezsiniz.Bastığın anda zınk diye açılan uygulamalarda var..

Art ile ne gelecek meselesinden bahsedersek youtube ve photoshop touch gibi yavaş açılan uygulamalarda epey performans farkı yaratacak.

Bu arada AOSP larda bu lag (gecikme) olayı minimal, hatta yok.

• Beğen
Tepkiler: Nextman
muratvemine

muratvemine

Üye
    Konu Sahibi
Youtube un yavaş açılması programın sorunu bundan dolayı sistemi kötüleyemezsiniz.Bastığın anda zınk diye açılan uygulamalarda var..

Art ile ne gelecek meselesinden bahsedersek youtube ve photoshop touch gibi yavaş açılan uygulamalarda epey performans farkı yaratacak.

Bu arada AOSP larda bu lag (gecikme) olayı minimal, hatta yok.

Youtubeden art ve dalvikin karsilastirma videolarini izle ;)
Aosp de lag var demiyorum.
Ekran tepki suresinden sikayetciyim..
Anlamak icin;
Ekran Tepkime Hızları - Ios Vs Windows Phone Vs Android - MaxiCep

Nexus 5, iphone 5s den daha hizli.
Fakat akicilik, çitanin coook altinda.

Son düzenleme:
PriZm

PriZm

Üye
O Androidde sanal makine olduğu sürece minimal olsada devam edecek.Android native bir sistem olaydı piyasada ki yeri çok daha yüksek olurdu.

muratvemine

muratvemine

Üye
    Konu Sahibi
Iste bende bu tepkime sorununun onune gecilebilir mi onu ogrenmek icin actim konuyu ;)

tapatalk

tapatalk

Üye
0 hatayla kodlari okuyup ceviren bi sanal makina yada native olacak. Native olursa android suan tanidigi donanimlarin hicbirini taniyamaz. Wp'den farki olmaz.

fatih54102

fatih54102

Üye
çöp sistem olan android in sorunu bu.
meego nun ölü ve eski hali bile daha iyi bana göre.

• Beğen
Tepkiler: muratvemine
PriZm

PriZm

Üye
Burada çok konuşurdum ama böyle saçma cevap verdiğinden senin için ellerimi yoramam.

Yorma da zaten.Direkt kötüleme amaçlı çöp demeye geldiysen buraya hiç uğraşma bile.
Ayrıca iste, onu da yaparım ;)

Çöp dediğin sistem şuanda en popüler sistem.Boş konuşup kötülemek yerine biraz mantıklı olun.

fatih54102

fatih54102

Üye
Yorma da zaten.Direkt kötüleme amaçlı çöp demeye geldiysen buraya hiç uğraşma bile.
Ayrıca iste, onu da yaparım ;)

Çöp dediğin sistem şuanda en popüler sistem.Boş konuşup kötülemek yerine biraz mantıklı olun.
Kötüleme amaçlı söylemedim, gerçekten öyle. Ayrıca bu duruma Google'nin reklam politikaları sayesinde geldi.

Native yazdığın bir uygulama bile düşük donanımda kararlı çalışamıyorsa sorun sistemdedir.

• Beğen
muratvemine

muratvemine

Üye
    Konu Sahibi
Android'in Yavaşlığının Sırrı Çözüldü
09 Aralık 2011 10:01
Android işletim sisteminde dokunma mantığının neden yavaş olduğu ortaya çıktı. Google'da çalışan bir stajyere göre bunun önemli bir sebebi var. Detaylar haberimizde.
Google tarafından geliştirilen ve mobil cihazlarda kullanılan işletim sistemi Android'in dokunma hissinin neden biraz gecikmeli çalıştığı ortaya çıktı. Google'da staj yapmış o Andrew Munn isimli öğrencinin verdiği bilgilere göre Android işletim sistemi Apple'ın geliştirdiği iOS ve Microsoft'un geliştirdiği Windows Phone'a göre dokunma algılamasında daha yavaş.

Bunun temel sebebi ise örneğin iOS'ta ekrana dokunduğunuzda işletim sisteminin bütün işlemleri durdurup bu işe odaklanması. Yani işletim sistemi arka planda çalışan bütün uygulamaları durdurup bütün önceliği kullanıcının dokunduğu noktaya yöneltiyor.

Android'te ise böyle bir durum söz konusu değil. Kullanıcı ekrana dokunduğu anda arka plandaki uygulamalar çalışmaya devam ediyor. Bu da İngilizce'de lag adı verilen gecikmeye yol açıyor. Bu işletim sistemini kullanan cihazlar ne kadar güçlü olursa olsun (örneğin çift çekirdekli 1.4 GHZ işlemcili telefonlar var) dokunma deneyiminin düşük olmasına yol açıyor.

Yine aynı stajyere göre bunu düzeltmenin bir yolu yok. ÇünküAndroid işletim sistemi bu mantık üzerine kurulmuş ve bunu değiştirmek için önce işletim sistemini düzenlemek gerekiyor. Ardından bütün uygulamaların bu mantıkla yeniden yazılması gerekiyor ki bu da pratik olarak imkansız bir durum.

Açıklamayla ilgili bir yorum yapmayan Google'ın bu soruna nasıl bir çözüm bulacağı ise merak konusu.

• Beğen
Tepkiler: MaxipmaN

MaxipmaN

Üye
Android'in Yavaşlığının Sırrı Çözüldü
09 Aralık 2011 10:01
Android işletim sisteminde dokunma mantığının neden yavaş olduğu ortaya çıktı. Google'da çalışan bir stajyere göre bunun önemli bir sebebi var. Detaylar haberimizde.
Google tarafından geliştirilen ve mobil cihazlarda kullanılan işletim sistemi Android'in dokunma hissinin neden biraz gecikmeli çalıştığı ortaya çıktı. Google'da staj yapmış o Andrew Munn isimli öğrencinin verdiği bilgilere göre Android işletim sistemi Apple'ın geliştirdiği iOS ve Microsoft'un geliştirdiği Windows Phone'a göre dokunma algılamasında daha yavaş.

Bunun temel sebebi ise örneğin iOS'ta ekrana dokunduğunuzda işletim sisteminin bütün işlemleri durdurup bu işe odaklanması. Yani işletim sistemi arka planda çalışan bütün uygulamaları durdurup bütün önceliği kullanıcının dokunduğu noktaya yöneltiyor.

Android'te ise böyle bir durum söz konusu değil. Kullanıcı ekrana dokunduğu anda arka plandaki uygulamalar çalışmaya devam ediyor. Bu da İngilizce'de lag adı verilen gecikmeye yol açıyor. Bu işletim sistemini kullanan cihazlar ne kadar güçlü olursa olsun (örneğin çift çekirdekli 1.4 GHZ işlemcili telefonlar var) dokunma deneyiminin düşük olmasına yol açıyor.

Yine aynı stajyere göre bunu düzeltmenin bir yolu yok. ÇünküAndroid işletim sistemi bu mantık üzerine kurulmuş ve bunu değiştirmek için önce işletim sistemini düzenlemek gerekiyor. Ardından bütün uygulamaların bu mantıkla yeniden yazılması gerekiyor ki bu da pratik olarak imkansız bir durum.

Açıklamayla ilgili bir yorum yapmayan Google'ın bu soruna nasıl bir çözüm bulacağı ise merak konusu.
demekki güncellemeyle falan olmaz bu iş

anilari35

anilari35

Üye
demekki güncellemeyle falan olmaz bu iş
tam tersi güncellemeyle olur :) kapsamlı bir güncellemeyle düzeltebilirler root lu cihazlara arkadaki uygulamaları kapatan programlar var onun gibi mesela

MaxipmaN

Üye
tam tersi güncellemeyle olur :) kapsamlı bir güncellemeyle düzeltebilirler root lu cihazlara arkadaki uygulamaları kapatan programlar var onun gibi mesela
haber 2011den 3yıldır nerdeymiş bunlar :D

• Beğen
muratvemine

muratvemine

Üye
    Konu Sahibi
Guncellemeyle duzelse bile tum uygulamalarin bastan yazilmasi gerektigini soyluyor.

Üst Alt