Galaxy S3 APN sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

bahaddin53

bahaddin53

Üye
    Konu Sahibi
Galaxy S3 APN sorunu
Beyler yurtdışından Galaxy S3 geldi bana fakat mobil veri ile internete girmiyor. Ayarlar-Diğer Ayarlar-Mobil Ağlar - Erişim Noktası Adlarına girdiğimde siyah ekran geliyor. Yeni APN giremiyorum ve mevcut apn de bulunmuyor.Telefon 4Gli ve Verizon Operatöründen geldiği için NON Verizon SIM yazıyor Arama mesaj atmada herhangi bir sıkıntı yok ama Mobil Veriyi aktif ettiğinizde yukarda bildirim çubuğunda bi işaret çıkmıyor ve internete girmiyor.Beyler hari lütfenn

maktama

maktama

Üye
Telefon hakkında bilgi verin. Telefonun modelini ve kullandigi android surumunu, rootlu olup olmadugini vs de yazin ki elimizde araştıracak bir seyler olsun... bu 1.

İkinci olarak verizondan alinan galaxy s3 i535 model telefon ilk çıkışında sadece verizonda calismasi icin sim kilitli ve sadece cdma şebekelerde çalışması için kısıtlanmış, ancak android 4.1.2 jb Sürümüyle gsm şebekelerinde de çalışabilecek duruma getirilmiştir(gsm şebekelerinde çalışması için yasal yaptırımlar uygulanmış).

Sim kilidi açık olan i535 4.1.2 jb android versiyonuyla gsm şebekelerinde çalışmalı. Apn ayarlari yoksa telefon rootlanip, apnpro adli program kurulup Titanium Backup ile sistem programi haline getirilip çalıştırılmalı ve apn ayalari yapilmali.

Sim kilidini verizona tel acip/sitelerinden ulasip kilit acma kodunu isteyebilirsiniz. Kilidi açıcak daha kolay bi yontem/program var mı bakıyorum, bulursam yazarım.

Ekleme: Turkiyedeki sim kartlarıyla aramada mesaj atmada sıkıntınız yoksa zaten sim kilitsizdir telefonunuz( Öneri - 3G sim takılabilen tablet önerisi olan ? - MaxiCep burda yazdığınızın aksine.) Rootlayip yazdıklarımı yapmanız sorunu çözecektir sanırım.

Son düzenleme:
bahaddin53

bahaddin53

Üye
    Konu Sahibi
Samsung Galaxy S3 Sch-i535
Android 4.1.2
kernel 3.0.31

Rootlanmamış.Tek sorun APN ayarı girememek ve mevcut apn de gözükmemesi.Root işlemi hakkında bilgi verirmisiniz.Yaşadığım yer küçük burada root atabilecek bilgiye sahip biri yok.Bi anlatırsan Tehlikesi varmı ve titanium backup pro felan herşeyi sırasıyla anlatırsan süper olurrr :)he birde telefonda şebeke modu olarak

Global
LTE/CDMA
GSM/UMTS

Bulunmakta globalde ve Gsm/Umts de mesaj atmak ve aramada herhangi bi sorun yok.Lte ülkemizde olmadığı için telefon kapsama alanı dışında gözüküyor.

maktama

maktama

Üye

Arkadaşım, verdiğin linktekileri "tek tek" yaparsa adamın telefonu göçer, i9300 değil bu. Konuya bakmadan mı cevap yazıyorsunuz??:eek:

@bahaddin53
İnternetten framaroot1.8.1 programını surdan indir ve telefona kur( )
. Programı çalıştırdığında "gandalf, aragorn,boromir...."gibi seçenekler olacak, onlari sırasıyla dene,
Birini dendiğinde "Failed" yada "error, try another exploit" gibi bir şey yazarsa diğerine geç.
"root success, reboot your phone" gibisinden bir bildirim çıkarsa tel rootlanmis olur, telefonu yeniden baslat.
Bu programla root işimizi halledersek rahtsin, olmazsa odinle bilgisayardan cfroot yükleriz.
Bilgilendir bizi.

Son düzenleme:
bahaddin53

bahaddin53

Üye
    Konu Sahibi
Deniyorum beyler..bu programla olmadı..@maktama olmadı ...

maktama

maktama

Üye
Gördüm gördüm:D
Araştırıyorum. Buraya ayarlar-telefon hakkinda kısmının ekran goruntusunu koyabilir misin, ya da ordakileri buraya yaz.

Ya da ingilizcen varsa basit ama benim bilmedigim bir root yontemi olarak(sadece 4.1.2 MF1 firmware'e kadar destekler, 4.3 için kullanmayın, cihaz brick olur) :

Bildiğim ama sana daha karisik gelecek bir yöntem olarak:

Her halukarda bir sey yapmadan once telefondaki.bilgilerinizi yedekleyin.

Son düzenleme:
bahaddin53

bahaddin53

Üye
    Konu Sahibi
atıyorum tamam görüntüyümodel numarası
sch-i535
Android Sürümü : 4.1.2
Ana bant sürümü I535vrbmb1
Kernel sürümü
3.0.31-861013
se.infra@sep-129#1
SMP Preempt thu feb 14 15:16:58 KST 2013

Yapın Numarası
JZO54K.I535vrbmb1

Donanım Sürümü I535.10ingilizce pek anlaşılmıyor aşama aşama anlatsan olur mu ?@maktama karmaşık dediğini yani senin bildiğini türkçe olarak izah edebilirmisin bide root atınca telefonda ne gibi değişiklikler olacak ? pek bilgim yokta

maktama

maktama

Üye
Sürekli yeni mesaj atmak yerine ekleme yapacaksanız yazdığınız son mesajı "düzenle" ile düzenleyin. sistem otomatik olarak mesajları birleştirse de tapatalk kullanan birisi olarak tapatalk'da mesajlar çok karışık bir hal alıyor.

Buraya soru sormadan önce biraz araştırın, cevaplara daha hızlı ulaşırsınız. Google sizin arkadaşınıdır, onu sevin onu kullanın. google'a "root nedir ne işe yarar" diye yazınca gelen ilk link:
Root Nedir ? Ne İşe Yarar ? Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir ? Root'tan Korkanlar Buraya... - MaxiCep

xda linkindekileri Türkçeleştirip buraya eklerim, ancak bir sorun olması durumunda mesuliyet kabul etmem. siz bu arada odin nedir, nasıl kullanılır araştırın. Bilgisayarınıza kies kurun ya da samsung sürücülerini kurun.Telefonunuzun içindeki bilgileri rehberinizi falan yedekleyin bilgisayarınıza, root yaparken bilgileriniz falan silinmez ama tedbir iyidir her zaman.

Ekleme: bu arda ayarlar-telefon hakkında kısmından yazılım güncelleştirme bölümüne girip "otomatik güncelle" kısmını kapatın ki telefonunuz 4.3'e güncelleMEsin kendini otomatik olarak .

EKLEME2: ilk yöntemi araştırdım, daha kısa ve sizin yapabileceğiniz/anlayacağınız kadar basit onun için onu anlatayım.
1)önce linkinden programı indirin.

2)bilgisayarınızda java runtime environment yoksa

indirip kurun.

3) bilgisayara kies ya da samsung sürücülerini( ) kurun ve baştan başlatın bilgisayarı(aslında gerek yok reboot'a ama önlem olsun)

4)telefonun ayarlar ksımından "geliştirici seçenekleri" kısmına girin ve "usb hata ayıklama"yı aktif hale getirin.

5) telefonun usb modunu "mtp" olarak ayarlayın(zaten öyledir de siz kontrol edin yine de,Ayarlar>Diger>usb yrdmci uyg ksımındaydı sanırım)

6) Telefonu bilgisayara bağla(telefon açık olsun), gerekli sürücüler yüklensin/telefon tanınsın(bilgisayarda sağ alt köşede saatin olduğu yerde usb sürücü yükleme işaretine tıklarsan sürücülerin yüklenip yüklenmediğini görürsün)

7) linkten indirdiğin programı çalıştır, altta rootgs3 seçeğini seç(sen sadece root yapmak istiyorsun sanırım) ve programı çalıştır( "do it" tıkla).

8) işlem bittikten sonra(kabloyu sökebilirsin) telefona superSU kurulduysa üstüne tıkla ve "update binary" de. karşına seçenek gelirse "normal" seç(bu son aşamada sıkıntı olursa "normal yerine "twrp/cwm..." olanını seçip dene, kilitli bootloader olduğundan dolayı sıkıntı çıkabilir. supersu"binary" yine güncellenmezse ozaman prgramla kilidi kaldırıp cwm de yükleriz ve binary güncellemesini öyle yaparız)
anlatımın orjinal linki:

Son düzenleme:
bahaddin53

bahaddin53

Üye
    Konu Sahibi
Bişey soracam şu linkte GT-I9300 için anlatmış

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

daha önce izlemiştim bunu Odinle yapıyor ve gayet basit gibi. Videoda root için kullandığu tar uzantılı dosyanın Sch-i535 için olanı varmıdır ben güvenemiyorum sen tecrübelisin bi baksan bana odinle daha kolay gibi bunuda denerim..

maktama

maktama

Üye
#9 numarali mesajimdaki ilk link o tarz zaten, yalnız seninki okadar basit olmuyor, sizin tel i9300 değil, bootkilidin var. Açıklaması verilmis olinkte. Yaparim diyorsan ordaki ilk linke gir ve okuyup yap.
Yapamazsanız yukarida anlattigim programla zaten "1tık"a bakiyor işiniz, bu daha mı zor geldi anlamadim!! Kafanızda soru kamasin diye uzunuzun anlatmıştım, temel olarak programi bilgisayara kurup "do it"e tıklıyorsunuz,bu kadar... Seçim sizin.

Son düzenleme:
bahaddin53

bahaddin53

Üye
    Konu Sahibi
deniyecem dedim zaten videodaki gibi oluyormu diye sordum.Peki bu işlemleri yaparken telefonu dowload moduna felan alıyormuyuz yapacam ama orayı anlayamadım.Anlattığın yöntemle olur inş. bu yöntemle boot kilidi falan sorun olmuyor değil mi

maktama

maktama

Üye
Anlatımda 6 numarali adımı okuyun. Download modu gerekseydi yazardim. Orjinal anlatımda download modunun lafi bile geçmemiş.:)
.

bahaddin53

bahaddin53

Üye
    Konu Sahibi
Sorun çözüldü üstad :) Kiesle bağladım Pc ye Android 4.3 güncelledi düzeldi APN giriliyor artık :) herşey için sağolll :)

maktama

maktama

Üye
Sorun çözüldü üstad :) Kiesle bağladım Pc ye Android 4.3 güncelledi düzeldi APN giriliyor artık :) herşey için sağolll :)

Güncellemeyle apn düzenleme açık hale getirilmiş demek ki. Oyle olmasaydı işinizi daha da zora sokmuş olacaktınız,şansınız varmış :) İyi günlerde kullanin.
Anabant sürümü ne oldu şimdi, yazar mısınız, merak ettim.

bahaddin53

bahaddin53

Üye
    Konu Sahibi
I535VRUCML1 olmuş ana bant sürümü 4.3 oldukça kullanışlı.Benim telefon yurtdışından geldiği için baya bi vakit olmuş geleli 4.3 güncellemesi güzel oldu yakında 4.4 kitkat gelir sanırım. H+ çekiyor bide bayağı hızlı :)Tapatalkdan giris yapiyom ama bu konulari goremiyorum neden acaba ?

• Beğen
Tepkiler: maktama
maktama

maktama

Üye
Ben hep tapatalktan giriş yapıyorum, sorun yok.
(Yukarıdaki uzun mesajı bilgisayardan yazdim tabiiki)

bahaddin53

bahaddin53

Üye
    Konu Sahibi
ben giriyorum ama forum konuları yok genel haberler var forum kısmına nasıl giriş yapılıyor :)

maktama

maktama

Üye
Ben 2.4.5 versiyonu kullaniyorum alışık olduğum için. 4Küsür versiyon kullanışsız gelmişti bana.

bahaddin53

bahaddin53

Üye
    Konu Sahibi
bende apk sını bulup indireyim ben play'den güncelini indirmiştim anlayamamıştım. sağoll

Takipçi Satın Al

Üst Alt