Bu Soruları Cevaplayana Site Verecem :d

Sponsorlu Bağlantılar

0MG90

0MG90

Üye
Sitenin linkini verir misin merak ettim

abdullahpolat

abdullahpolat

Üye
berber kendini tras eder. diger 50 kisiyi de tras eder. yani kendi ttas olanlardandir.
ikinci soru sacma bence. herkes yalanciysa adamda yalancidir. ama adam dogruyu soyluyor sbisosvaiacqsusgsvgs anlamadim mk :(

• Beğen
Tepkiler: GuiTaRisT111 ve Pikkaccu
kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
"Bir diğer ihtimal ise şu ; adam köydeki herkesin yalancı olduğunu bilmiyordur, mesela güzel yalan söylüyordur köydekiler, ve adam yalan söylemek için köydeki herkes yalancıdır demiştir.Bu durumda kendi açısından yalan söylemiş olur." demiştim 2. soru için.

İlk soru için ise kesinlikle ilk cevaplar doğru.Berber tam olarak belirli bir sınıf içerisinde yer alamaz senin anlattıklarından yola çıkarsak.Eksik bilgi var ise bilemem tabi.Şu yüzdelik dilim ya da bu yüzdelik dilim gibi kesin bir ayrımda bulunamazsın 1. soruda.Kümelerin ortak elemanı vardır ve berber her iki kümenin ortak elemanıdır.Berberde kendi kendini tıraş ediyor yani.
Şu şekilde de anlatabilirim ; eğerki kendi kendisini tıraş ediyorsa mesleği ya da konumu ne olursa olsun "kendi kendini tıraş edenler" kategorisinde kesinlikle yer almak zorunda, aynı zamanda kendi kendisini tıraş ettiği yer berberse ve mesleği berberlikse aynı zamanda kesinlikle "berberde, berber tarafından tıraş edilmiş" kategorisinde yer almak zorunda.Eğer soru bu kadar ise berber arkadaşımız için bu iki küme arasından bir seçim yapmak mantıken mümkün değil.Eğer cevap farklı ise ya soru değişiktir, eksiktir ya da mantığa aykırı, sadece değişik olması için yapılmış bir cevabı vardır.

Aligzl94

Aligzl94

Üye
    Konu Sahibi
berber kendini tras eder. diger 50 kisiyi de tras eder. yani kendi ttas olanlardandir.
ikinci soru sacma bence. herkes yalanciysa adamda yalancidir. ama adam dogruyu soyluyor sbisosvaiacqsusgsvgs anlamadim mk :(
ama traş olmuş da olur aynı zamanda

işte adam doğru söylemiyor herkes yalancıdır diyor. Ama şöyle de düşünebilirsin adam doğru söylemek istiyor ve herkes yalancıdır diyor

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
He eğer şöyle bir durum varsa ayrı tabi; adam berberde (dükkanda) değilde evinde tıraş oluyor olabilir.Bu durumda kendi kendini tıraş eden kategorisinde yer alır.Diğer türlü, berberde tıraş oluyorsa üstteki varsayım doğru.

Aligzl94

Aligzl94

Üye
    Konu Sahibi
Sitenin linkini verir misin merak ettim
bu olabilir daha arkadaşla konuşmadım ama (sanmıyorum ki) biri bilirse satın alıp verecem bilen kişiye

o da vermezse yeni yaptırırım dert değil ;)

Silinen Üye 988579

Silinen Üye 988579

Kapalı Hesap
bu olabilir daha arkadaşla konuşmadım ama (sanmıyorum ki) biri bilirse satın alıp verecem bilen kişiye

o da vermezse yeni yaptırırım dert değil ;)
İyide ben bildim ve ilkim

Uhops

Uhops

Üye
Cevap veriyorum:Evet

abdullahpolat

abdullahpolat

Üye
ama traş olmuş da olur aynı zamanda

işte adam doğru söylemiyor herkes yalancıdır diyor. Ama şöyle de düşünebilirsin adam doğru söylemek istiyor ve herkes yalancıdır diyor
404 Error Not Found ...

Aligzl94

Aligzl94

Üye
    Konu Sahibi
"Bir diğer ihtimal ise şu ; adam köydeki herkesin yalancı olduğunu bilmiyordur, mesela güzel yalan söylüyordur köydekiler, ve adam yalan söylemek için köydeki herkes yalancıdır demiştir.Bu durumda kendi açısından yalan söylemiş olur." demiştim 2. soru için.

İlk soru için ise kesinlikle ilk cevaplar doğru.Berber tam olarak belirli bir sınıf içerisinde yer alamaz senin anlattıklarından yola çıkarsak.Eksik bilgi var ise bilemem tabi.Şu yüzdelik dilim ya da bu yüzdelik dilim gibi kesin bir ayrımda bulunamazsın 1. soruda.Kümelerin ortak elemanı vardır ve berber her iki kümenin ortak elemanıdır.Berberde kendi kendini tıraş ediyor yani.
Şu şekilde de anlatabilirim ; eğerki kendi kendisini tıraş ediyorsa mesleği ya da konumu ne olursa olsun "kendi kendini tıraş edenler" kategorisinde kesinlikle yer almak zorunda, aynı zamanda kendi kendisini tıraş ettiği yer berberse ve mesleği berberlikse aynı zamanda kesinlikle "berberde, berber tarafından tıraş edilmiş" kategorisinde yer almak zorunda.Eğer soru bu kadar ise berber arkadaşımız için bu iki küme arasından bir seçim yapmak mantıken mümkün değil.Eğer cevap farklı ise ya soru değişiktir, eksiktir ya da mantığa aykırı, sadece değişik olması için yapılmış bir cevabı vardır.

detaylar detaylar detaylar. Bu dediğim olayların bir meydanda olduğunu düşünün hani. Herkes birbirinden haberdar bir yerde toplanmışlar. Aralarından birinin herkes yalancıdır diye bağırdığını da düşünebilirsin. Veya traş olayının da bir meydanda olduğunu düşün ortada berber traş olmak isteyenleri traş ediyor diğerleri de durdukları yerde traş oluyor berberde kendini traş ediyor veya traş oluyor. Yani kısaca kusursuz bir ortam gibi düşünün. Yoksa bin bir türlü ilgisiz fikir çıkar işte "aralarında kadın yok mu, veya herkes yalancıdır diyen adam şaka yapıyor " gibi
404 Error Not Found ...
işte sorun burada. Bırakın cevap aramayı soruyu anlamak için bile çok derin düşünmek gerekiyor ;) anladın ???
İyide ben bildim ve ilkim

İlk soru her ikisinede girer
İkincisi yalan söylüyorlar diyor ama her zaman değil yani adam doğru söylüyor

bu mu cevap dediğin ???? :hmmm :sinir
Cevap veriyorum:Evet
ne evet ?????????????????

Uhops

Uhops

Üye
Cevabım evet. İkisinede evet diyorum :D

İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
konu hit alsın diye iki saçma ya da cevabı bilinmeyen soru sorulmuş ve bir site vaad edilmiş :hmmm

GuiTaRisT111

GuiTaRisT111

Üye
2. soru çok saçma. Şimdi; köydeki herkes yalancı, o adam da o köyden. Adam "bu köydeki herkes yalancıdır" diyor. Eğer yalan söylüyorsa köyde kimse yalan söylememiş oluyor. Ama öbür türlü ise köydeki herkes yalan, o adam ise doğru söylüyor. Ama köydeki herkes yalancı değil miydi? Adam nasıl doğru söylüyor? Kısacası bu soruyu kim uydurduysa onu bi güzel şey etmek lazım.

Son düzenleme:
Aligzl94

Aligzl94

Üye
    Konu Sahibi
2. soru çok saçma. Şimdi; köydeki herkes yalancı, o adam da o köyden. Adam "bu köydeki herkes yalancıdır" diyor. Eğer yalan söylüyorsa köyde kimse yalan söylememiş oluyor. Ama öbür türlü ise köydeki herkes yalan, o adam ise doğru söylüyor. Ama köydeki herkes yalancı değil miydi? Adam nasıl doğru söylüyor? Kısacası bu soruyu kim uydurduysa onu bi güzel şey etmek lazım.
hayır kendi doğru söylediği için yalan söylemiş oluyor
1. Ben buna benzer bi mesaj yüzünden 7 gün ban yemiştim :DMesajı düzelt :)
2. Cevabım hala evet :D :D :D:D
orada ki küfür veya hakaret değil. Sevdiğim ve çevremdeki bir çok kişiye söylediğim bir kelime. Ama gene sileyim kimseye güven olmaz

GuiTaRisT111

GuiTaRisT111

Üye

Üst Alt