PASSAPAROLA - Bilgi Kelime Yarışması Hakkında Planlama

Sponsorlu Bağlantılar

teAtalay

teAtalay

Üye
    Konu Sahibi
MS farklı klavye modlarına izin verse aslında bu eskiden vardı hatta hala da var elle/kalemle harfleri çizerek cevaplama falan olsa çok değişik olurdu. Gerçi ne kadar kullanıcıyı yorar veya yarar sağlar kullanmadan bir şey söylemek pek olası değil sanırım.

Bu kullanım işi daha da zorlaştırır, alternatif çözümden kastım daha hızlı bir yöntem olması. Mesela benim aklıma gelen eğer text girilecek kutunun içerisindeyse çevresindeki yuvarlak butonları yazarken klavye olarak kullanabilir, gibi ...

• Beğen
Tepkiler: ÖEY

narnia16

narnia16

Üye
- - - Eklendi - - -

Öncelikle ilginizden ötürü teşekkürler.
Harfleri kare içerisine almayı ileteceğim ancak programın yarışmanın orjinalini bozmaması gerektiğini düşünüyorum. Yuvarlak olması yanındayım ancak yine de düşüneceğim.
Belirtmiş olduğunuz animasyon çok hoşuma gitti. Harf bulunduğu mevkiiden harekete başlar, bu arada sayfanın opacity'si iyice düşer ve ortaya ulaştığında küçük bir animasyon ile yuvarlak harf yerini soru ve cevap paneline bırakır. Düşünelim geliştirelim :)

Tekrar teşekkürler.

:rica: Tabi ki orjinalliğin korunması önemli :)

ÖEY

ÖEY

Üye
Evet o olabilir aslında :hmmm

teAtalay

teAtalay

Üye
    Konu Sahibi
Programatikliğini de düşündükten sonra bunu uygulmaya ekleyebilriiz diye düşünüyorum :)

• Beğen
ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
sıkıntı cevabı yazarken geçen giden zaman olur. düşünsenize sorunun cevabı 12 harflik bişi, sen cevabı klavyeyle yazana kadar süre akacak, bi de yanlış harfe bastığını düşün ohooo.
cevap yazmadaki bu sıkıntının giderilebilmesi için nacizane benim düşüncem; chat programlarındaki mantık gibi klavyeye tuşlandıkça karşıdaki kişiye "yazıyor" iletisi görünür. benzer bir kod yardımıyla klavye açılıp cevap yazılmaya başlandığı anda süre akışı dursun. tabi bunu kötü amaçla kullanılıp rasgele harflere basarak süre kazanmaya çalışanlar için de -mümkün olursa- silme işlemi süreyi tekrar aktif etsin :)

teAtalay

teAtalay

Üye
    Konu Sahibi
sıkıntı cevabı yazarken geçen giden zaman olur. düşünsenize sorunun cevabı 12 harflik bişi, sen cevabı klavyeyle yazana kadar süre akacak, bi de yanlış harfe bastığını düşün ohooo.
cevap yazmadaki bu sıkıntının giderilebilmesi için nacizane benim düşüncem; chat programlarındaki mantık gibi klavyeye tuşlandıkça karşıdaki kişiye "yazıyor" iletisi görünür. benzer bir kod yardımıyla klavye açılıp cevap yazılmaya başlandığı anda süre akışı dursun. tabi bunu kötü amaçla kullanılıp rasgele harflere basarak süre kazanmaya çalışanlar için de -mümkün olursa- silme işlemi süreyi tekrar aktif etsin :)

Sanırım bir yanlış anlaşılma olmuş, oyun multiplayer olmayacak. Soruları sunucudan çekecek ve puanlara göre sıralamalar olacak.

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
bu oyunda normalde süre yok muydu? :islik

teAtalay

teAtalay

Üye
    Konu Sahibi
bu oyunda normalde süre yok muydu? :islik

Evet süre var, değindiğiniz nokta önemli bir nokta ancak tek kişilik oyunda süreyi arttırmak çözüm olabilir zaten. Aksi takdirde dediğiniz gibi mantıksız text girilerek süre durdurulabilir.

mesutcinik

mesutcinik

Üye
Aslında belli sayıda cevap arasından -5 veya 10 tane olabilir- seçim işlemi de olabilir biraz kolay olur ama klavyede oluşabilecek türlü sorunlar bu şekilde ortaya çıkmaz sanırım

• Beğen
Tepkiler: teAtalay
teAtalay

teAtalay

Üye
    Konu Sahibi
Aslında belli sayıda cevap arasından -5 veya 10 tane olabilir- seçim işlemi de olabilir biraz kolay olur ama klavyede oluşabilecek türlü sorunlar bu şekilde ortaya çıkmaz sanırım

Bunu düşündüm ancak çok basit bir uygulama olacaktır bu şekilde.

mesutcinik

mesutcinik

Üye
Şimdi tüm yönleriyle düşünmek gerekirse dediğiniz gibi basite kaçar ama orada oluşacak süre ve yazım farklılığı gibi problemleri de ortadan kaldırır

teAtalay

teAtalay

Üye
    Konu Sahibi
Şimdi tüm yönleriyle düşünmek gerekirse dediğiniz gibi basite kaçar ama orada oluşacak süre ve yazım farklılığı gibi problemleri de ortadan kaldırır

Haklısınız ancak kolay olmasını istemiyoruz. Eminiz ki sizin de bir süre sonra hoşunuza gitmeyecektir. Mesela düşünün bir sorunun şıklarında olan bir seçenek diğer cevabın doğru şıkkı olabilir ve bu şekilde şıklar ezberlenebilir.

• Beğen
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Telefonumu aldım.
Şu an yedeğinden yükleme yapıyorum ama yüzlerce uygulama ve oyunun yüklenmesi 1 gün sürer heralde :kop2:

Telefona kendini toparlarken ben de biraz Pasaparola'ya kafa yorayım :oke:

• Beğen
Tepkiler: teAtalay
teAtalay

teAtalay

Üye
    Konu Sahibi
Telefonumu aldım.
Şu an yedeğinden yükleme yapıyorum ama yüzlerce uygulama ve oyunun yüklenmesi 1 gün sürer heralde :kop2:

Telefona kendini toparlarken ben de biraz Pasaparola'ya kafa yorayım :oke:

Pişti'de hesabınızın haberini almak için gerçekten sabırsızlanıyorum :)

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Pişti'de hesabınızın haberini almak için gerçekten sabırsızlanıyorum :)

Piştinin denemesi muhtemelen yarına kaldı.

Bu arada PASAPAROLA ile ilgili güzel bir şematik kurgu yaptım ve e-mail olarak gönderdim.
Umarım yardımı dokunur ;)

Kolay gelsin.

teAtalay

teAtalay

Üye
    Konu Sahibi

Piştinin denemesi muhtemelen yarına kaldı.

Bu arada PASAPAROLA ile ilgili güzel bir şematik kurgu yaptım ve e-mail olarak gönderdim.
Umarım yardımı dokunur ;)

Kolay gelsin.

Daha yeni oturabildik başına, planlama yapıyoruz. Geri dönüş yapacağım.

Üst Alt