PASSAPAROLA - Bilgi Kelime Yarışması Hakkında Planlama

Sponsorlu Bağlantılar

teAtalay

teAtalay

Üye
    Konu Sahibi
PASSAPAROLA - Bilgi Kelime Yarışması Hakkında Planlama
Merhabalar,

Büyük bir uğraş ile çok büyük bir kelime veri tabanı hazırlayan Özgür Bey (bulutsuzgece) ile geçmişte Metin Uca'nın sunduğu Passaparola yarışmasının oyununu hazırlayacağız.

Bu akşam uygulamanın planını, iskeletini oluşturacağız. Ancak her zamanki gibi sizlerin de fikirlerini almak istiyorum.

Bu uygulamadan ne gibi şeyler bekliyorsunuz?

Tasarımsal, programatik ya da yarışma hakkında tüm isteklerinizi, önerilerinizi bana iletmenizi istiyorum.

Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: PureFood, BrahimOkumus, bulutsuzgece ve 1 kişi daha

BrahimOkumus

BrahimOkumus

Üye
Öncelikle :tşk: Bence harflerin arasına temsili bir yarışmacı konmalı. Veya hangi harfte ise ortada o harf olmalı(yuvarlağın içi).
Biliyorum şu an için olamaz belki ama sesli yanıtta fena olmazdı :oke:

teAtalay

teAtalay

Üye
    Konu Sahibi
Öncelikle :tşk: Bence harflerin arasına temsili bir yarışmacı konmalı. Veya hangi harfte ise ortada o harf olmalı(yuvarlağın içi).
Biliyorum şu an için olamaz belki ama sesli yanıtta fena olmazdı :oke:

Maalesef anlayamadım isteğinizi, biraz daha açıklayabilir misiniz?

ÖEY

ÖEY

Üye
Valla çok güzel düşünce öncelikle tebrik ederim sizleri :) Uygulama çevrim içi olacak sanırım o açıdan iyi olur çünkü o kadar büyük bir database'i çevrim dışı kullandırtmak zor olur kanımca. Benim için kelime haznesi geniş olsun, live tile uyumlu olsun bir de arayüzde modern arayüzle uyumlu olsun yeter :) Az şey istedim değil mi? :) Çok çok kolay gelsin ikinize de.

• Beğen
Tepkiler: teAtalay
BrahimOkumus

BrahimOkumus

Üye
Maalesef anlayamadım isteğinizi, biraz daha açıklayabilir misiniz?

Görsellik bakımından alfabedik şekilde sıralanan harflerin arasına temsili yarışmacı ya da anlaşılabilir olması için hangi harfte ise o ortada gösterilebilir(o boşlukta).2.ise sorulara sesli yanıtla cevap verme.

• Beğen
teAtalay

teAtalay

Üye
    Konu Sahibi
Görsellik bakımından alfabedik şekilde sıralanan harflerin arasına temsili yarışmacı ya da anlaşılabilir olması için hangi harfte ise o ortada gösterilebilir(o boşlukta).2.ise sorulara sesli yanıtla cevap verme.

Sesli yanıt verebilmeyi siz söylemediniz ben de duymadım :)

Temsili yarışmacı boş yer kaplar onun yerine, dediğinz gibi harfi temsil eden bir animasyon koyulabilir.

Teşekkürler. Dahasını da bekliyorum :)

- - - Eklendi - - -

Valla çok güzel düşünce öncelikle tebrik ederim sizleri :) Uygulama çevrim içi olacak sanırım o açıdan iyi olur çünkü o kadar büyük bir database'i çevrim dışı kullandırtmak zor olur kanımca. Benim için kelime haznesi geniş olsun, live tile uyumlu olsun bir de arayüzde modern arayüzle uyumlu olsun yeter :) Az şey istedim değil mi? :) Çok çok kolay gelsin ikinize de.

- - - Eklendi - - -

Sorular tamamen sunucudan çekilecek, soru eklenebilecek ya da soru silinebilecek, uygulamaya güncelleme getirilmeden.
Live tile için öneriniz nedir? İçeriği ne olmalı?
Arayüz için aklınızda herhangi bir iyileştirme ya da fikir var mı ?

Teşekkürler

BrahimOkumus

BrahimOkumus

Üye
Bir diğer önerim ise biz kullanıcıların sizlere oyunun yapısına göre soru gönderebilmesi.

• Beğen
teAtalay

teAtalay

Üye
    Konu Sahibi
ÖEY

ÖEY

Üye
Live tile'da mesela oyunu yarıda bırakıp çıktıysak kaldığımız yeri belirten bir şey görünebilir v.b. tam olarak şu anda aklıma bir şey gelmiyor açıkçası :) Arayüz de uygulama içi menü geçişlerinde veya oyuna başlarken çıkarken şu anda wp8 arayüzündeki geçiş şekilleri, karoların hareketleri v.b. tarzda şeyler yapılabilir mesela. Hatta kullanıcının kendi seçebileceği yani fotoğraf albümlerinden seçebileceği resimleri arka plana atma, birkaç tane resim seçip belli zamanlarda otomatik değişme v.b. özellikler eğer mümkünse yapılabilir. Şimdi aklıma geldi bu live tile olayında en yüksek yaptığımı skoru mesela gösterebilir veya bu tarzda sayısal bilgileri. Eğer online modu da olacaksa, listemizdeki kişilerden gelen bildirimler veya uygulamadan gelen bildirimler görünebilir. Şimdilik aklıma gelenler bunlar ama tabi bunların yapılabilirliği ne kadardır onu hiç bilemeyeceğim, o konuda patron sensin :D

• Beğen
BrahimOkumus

BrahimOkumus

Üye
Üst üste belli bir sayıda doğru cevap verince +bonus verebilirsiniz.Zaman bonusu veya puan.

• Beğen
Tepkiler: PureFood ve teAtalay
teAtalay

teAtalay

Üye
    Konu Sahibi
Live tile'da mesela oyunu yarıda bırakıp çıktıysak kaldığımız yeri belirten bir şey görünebilir v.b. tam olarak şu anda aklıma bir şey gelmiyor açıkçası :) Arayüz de uygulama içi menü geçişlerinde veya oyuna başlarken çıkarken şu anda wp8 arayüzündeki geçiş şekilleri, karoların hareketleri v.b. tarzda şeyler yapılabilir mesela. Hatta kullanıcının kendi seçebileceği yani fotoğraf albümlerinden seçebileceği resimleri arka plana atma, birkaç tane resim seçip belli zamanlarda otomatik değişme v.b. özellikler eğer mümkünse yapılabilir. Şimdi aklıma geldi bu live tile olayında en yüksek yaptığımı skoru mesela gösterebilir veya bu tarzda sayısal bilgileri. Eğer online modu da olacaksa, listemizdeki kişilerden gelen bildirimler veya uygulamadan gelen bildirimler görünebilir. Şimdilik aklıma gelenler bunlar ama tabi bunların yapılabilirliği ne kadardır onu hiç bilemeyeceğim, o konuda patron sensin :D

Değerli önerileriniz için teşekkür ederim, güzel önerilerdi, tek tek incelenip tartışılıp mümkün olabileceği kadar uygulamaya entegre edeceğiz.

- - - Eklendi - - -

Üst üste belli bir sayıda cevap verince +bonus verebilirsiniz.Zaman bonusu veya puan.

Bu da yapılacak, teşekkürler.

Peki kullanıcının cevabını girmesi için ne gibi şeyler düşünüyorsunuz? Ne şekilde girmeli?

ÖEY

ÖEY

Üye
Rica ederim, birazcık olsun fikir verebildiysem ne mutlu bana :) Çok çok kolay gelsin sizlere :)

• Beğen
BrahimOkumus

BrahimOkumus

Üye
Altta küçük kutu içine yazıp gönderebilir.ya da ekrana cevabı yazabilir(çizgilerle)

teAtalay

teAtalay

Üye
    Konu Sahibi
Yani yazmaktan yanasınız, bize de en mümkünü yazmak geliyor ancak kullanıcı için klavye kullanımı zor olacaktır. Alternatif çözüm arıyourz.

mesutcinik

mesutcinik

Üye
öncelikle uğraşlarınız için :tşk: bunun için ilk iş olarak uygulamayı yayınlarsanız bizler siz geliştiricilere daha çok yardımcı olabiliriz. orada deneyip görerek, ihtiyaçları hissederek sizi bilgilendirmek daha iyi olur

• Beğen
teAtalay

teAtalay

Üye
    Konu Sahibi
öncelikle uğraşlarınız için :tşk: bunun için ilk iş olarak uygulamayı yayınlarsanız bizler siz geliştiricilere daha çok yardımcı olabiliriz. orada deneyip görerek, ihtiyaçları hissederek sizi bilgilendirmek daha iyi olur

İlk sürümü dediğiniz gibi beta tarzında çıkartırız, denersiniz, bizlerle önerilerinizi paylaşırsınız. Ancak beta için de yine size danışalım istedik, belki ön istekler vardır diye.

• Beğen
Tepkiler: ÖEY
mesutcinik

mesutcinik

Üye
İlk sürümü dediğiniz gibi beta tarzında çıkartırız, denersiniz, bizlerle önerilerinizi paylaşırsınız. Ancak beta için de yine size danışalım istedik, belki ön istekler vardır diye.

bütün geliştiriciler böyle olsalar ya :)

• Beğen
narnia16

narnia16

Üye
Öncelikle oyun için teşekkürler ve uğraşlarınızda başarılar diliyorum.Bence harfler yuvarlak içinde değil de kareler içinde olabilirler live tile misali.Ve de oyunda hangi harfteyse sıra o harfe tıkladığınızda o harf ortaya doğru kayarak ve büyüyerek gelip ortada ters dönerek karonun arka yüzünde soru yazılı olabilir.Yapılabilirliği var mıdır bilmiyorum ama ara yüze uygun olacağını düşünüyorum.Cevap girişi içinse aklıma bir şey gelmedi maalesef.

- - - Eklendi - - -

Aynen katılıyorum :oke:

• Beğen
Tepkiler: ÖEY ve teAtalay
teAtalay

teAtalay

Üye
    Konu Sahibi

:) Biz uygulamaları sizler için yazıyoruz. Bu yüzden size ne güzel geliyorsa onu yazıyoruz.

Teşekkürler.

- - - Eklendi - - -

Öncelikle oyun için teşekkürler ve uğraşlarınızda başarılar diliyorum.Bence harfler yuvarlak içinde değil de kareler içinde olabilirler live tile misali.Ve de oyunda hangi harfteyse sıra o harfe tıkladığınızda o harf ortaya doğru kayarak ve büyüyerek gelip ortada ters dönerek karonun arka yüzünde soru yazılı olabilir.Yapılabilirliği var mıdır bilmiyorum ama ara yüze uygun olacağını düşünüyorum.Cevap girişi içinse aklıma bir şey gelmedi maalesef.

- - - Eklendi - - -

Aynen katılıyorum :oke:

Öncelikle ilginizden ötürü teşekkürler.
Harfleri kare içerisine almayı ileteceğim ancak programın yarışmanın orjinalini bozmaması gerektiğini düşünüyorum. Yuvarlak olması yanındayım ancak yine de düşüneceğim.
Belirtmiş olduğunuz animasyon çok hoşuma gitti. Harf bulunduğu mevkiiden harekete başlar, bu arada sayfanın opacity'si iyice düşer ve ortaya ulaştığında küçük bir animasyon ile yuvarlak harf yerini soru ve cevap paneline bırakır. Düşünelim geliştirelim :)

Tekrar teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: ÖEY
ÖEY

ÖEY

Üye
Yani yazmaktan yanasınız, bize de en mümkünü yazmak geliyor ancak kullanıcı için klavye kullanımı zor olacaktır. Alternatif çözüm arıyourz.
MS farklı klavye modlarına izin verse aslında bu eskiden vardı hatta hala da var elle/kalemle harfleri çizerek cevaplama falan olsa çok değişik olurdu. Gerçi ne kadar kullanıcıyı yorar veya yarar sağlar kullanmadan bir şey söylemek pek olası değil sanırım.

Üst Alt