İphone 5 tam şarj olduktan sonra pil seviyesi hızla düşüyor

Sponsorlu Bağlantılar

sutcuramiz1

Üye
    Konu Sahibi
İphone 5 tam şarj olduktan sonra pil seviyesi hızla düşüyor
Selamlar herkese
başlıkta da dediğim gibi iphone 5 %100 seviyesine geldikten sonra hala şarj aletine takılıyken ve telefon kullanılmıyorken batarya seviyem hızla düşüyor. Bu düşüş günlük kullanımdaki düşüşten çok daha hızlı. Mesela %20 durumundayken şarja takıyorum %100 olana kadar telefonu hiç kullanmıyorum. Tam dolduktan bir süre sonra kendiliğinden azalmaya başlıyor şarj. Dün gece taktım bu sabah 86'da buldum mesela. Fişten çıkarıp tekrardan taktığımda aynı hızla şarj olmaya başladı. Orijinal şarj aleti ve kablosu kullanıyorum. Sorun ne olabilir? Teşekkürler herkese

TheCower

TheCower

Üye
Telefona format at eğer sorun devam ederse teknik servis yolu açık.

MrExpert

MrExpert

Üye
Sen şarj aletinde sorun var lightnig girişi çok hassa orayıda bozulmuş olabilir aynı sorundan dolayı abimin 4s i yolladık telefonda hiçbirşey yok deyip yolladılar sonra anladık meğer şarj aleti bozukmuş.

sutcuramiz1

Üye
    Konu Sahibi
Cevaplar için teşekkürler. Peki sorun bağlantı kablosunda mıdır yoksa adaptörde mi? Eğer adaptördeyse bir sonraki şarjımı ipad'in adaptörüyle deneyeceğim. Umarım bu sefer düzelir.

plajterligi

plajterligi

Üye
Deneme yanılma yoluyla şarj aletini değiştirerek sorunu bulmayı dene. Eğer sorun çözülmezse, teknik servise düşüyor bu iş.

-Fight-

-Fight-

Üye
birde şarjı tamamen bitirin cihaz kapansın pc den şarj edin ama %100 olana kadar dokunmayın hiç %100 olunca çıkarıp deneyin şarjı çabuk bitecekmi

creeper

creeper

Üye
Lütfen arkadaşın kafasını karıştırmayın.

Olay tam olarak şu:
Telefonun şarj aletinde takılıyken şarj seviyesi %100 olduktan sonra, bir güvenlik önlemi olarak şarj aleti, telefona gelen akımı keser. Yani dolu pilin üstüne daha da şarj etmesin, pili öldürmesin ister. Ve akımı kestikten sonra, o şarj aleti oradan çıkarılana ve tekrar takılana kadar bir daha şarj almaz. Sizin yaptığınız gibi gece şarja takarsanız pil dolduğunda telefon akımı kesmiştir ve sabaha kadar kendisi %14 şarj yiyerek, sizin telefonu şarja takılı halde %86 şarj ile bulmanızı sağlamıştır.

Asıl telefon şarjdayken pil daima %100 ise orada bir sorun vardır. Şarj aleti akımı kesmiyor, sürekli ama sürekli akım veriyordur. Pili öldürür.

Symbianize

Symbianize

Üye
Lütfen arkadaşın kafasını karıştırmayın.

Olay tam olarak şu:
Telefonun şarj aletinde takılıyken şarj seviyesi %100 olduktan sonra, bir güvenlik önlemi olarak şarj aleti, telefona gelen akımı keser. Yani dolu pilin üstüne daha da şarj etmesin, pili öldürmesin ister. Ve akımı kestikten sonra, o şarj aleti oradan çıkarılana ve tekrar takılana kadar bir daha şarj almaz. Sizin yaptığınız gibi gece şarja takarsanız pil dolduğunda telefon akımı kesmiştir ve sabaha kadar kendisi %14 şarj yiyerek, sizin telefonu şarja takılı halde %86 şarj ile bulmanızı sağlamıştır.

Asıl telefon şarjdayken pil daima %100 ise orada bir sorun vardır. Şarj aleti akımı kesmiyor, sürekli ama sürekli akım veriyordur. Pili öldürür.

Senin yanlışın var o akım düşmeye başlayınca çıkarıp takmadan alet devreye girer. Banada yazılımsal geldi sonuçta yüzde ile ilgili bi problem

creeper

creeper

Üye

Senin yanlışın var o akım düşmeye başlayınca çıkarıp takmadan alet devreye girer. Banada yazılımsal geldi sonuçta yüzde ile ilgili bi problem

Yazılımsallığıyla alakası yok. Şarj aleti telefona şarj vermezse tabii ki bekledikçe yüzdesi düşer.

Üst Alt