Nokia Muşteri memnuniyetinde yine bir numara

Sponsorlu Bağlantılar

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Nokia Muşteri memnuniyetinde yine bir numara

Windows Phone işletim sistemli akıllı telwfonları Lumia serisiyle yüzü gülen Nokia bir iyi haber daha aldı.

Müşteri memnuniyetinde 7 yıldır birinciliğini sürdüren Nokia, cep telefonları sektöründe ilk sıradaki yerini korudu. Türkiye Kalite Derneği KalDer’in KA Araştırma ile ortak yürüttüğü “Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi” (TMME) ölçümünde, 2012 sonuçlarına göre Nokia cep telefonları sektöründe birinci oldu.

20’yi aşkın gelişmiş ve gelişmekte olan ülkede yürütülen ve Türkiye ayağı KalDer ile KA Araştırma ortaklığıyla yapılan Ulusal Müşteri Memnuniyeti Endeksi’nin Türkiye uygulaması projesi TMME ölçümünün 2012 yılının kazananları ödüllerini Swissotel’de düzenlenen törenle aldılar. TMME 2012 ilk çeyrek ölçümleri sonucuna göre, cep telefonu sektöründe müşteri memnuniyeti konusunda birinci olan Nokia, ödül gecesi 3 ödül birden almanın gururunu yaşadı.

Daha önce de Türkiye’nin En Sevilen Markası seçilen Nokia, kullanıcılarıyla kurduğu samimi ilişkiyi aldığı bu dereceyle bir kez daha kanıtlamış oldu.

Nokia Türkiye Genel Müdürü Çiçek Uyansoy İcan, konuyla ilgili şunları söyledi: “Nokia da daima müşteri odaklı bir marka olmuştur. Her kesimden kullanıcımızın ihtiyacını karşılayabilecek, geniş yelpazede ürün çeşitliliğimiz bunun en güzel göstergesi. Bu önemli dereceyi elde etmemizi sağlayan müşterilerimize en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

TMME nedir?

TMME, 20’yi aşkın gelişmiş ve gelişmekte olan ülkede yürütülmekte olan Ulusal Müşteri Memnuniyeti Endeksi’nin Türkiye uygulaması projesidir. Türkiye içinde satın alınan ürün ve hizmetlerin müşterileri nezdinde memnuniyetlerinin ölçülmesi ve bunun lisanslı, özel, ekonometrik bir model (ACSI/Fornell Modeli) kullanılarak analiz edilmesine dayanan ulusal, sektörel, kurumsal bir ölçü sistemidir.

2005 yılından beri Türkiye Kalite Derneği ( KalDer ) ve uluslararası araştırma şirketi KA Araştırma ortak girişimi tarafından, ACSI (American Customer Satisfaction Index) lisansı, National Quality Research Center ve Michigan Universitesi proje yönetim desteği ile yürütülmektedir.

TMME kapsamında, her yıl yaklaşık 40.000 müşteri görüşmesi ile her yıl 25’i aşkın sektörde ve 150’ye yakın kuruluş ACSI Fornell modeli ile ölçülmekte ve kamuoyuna duyurulmaktadır.

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Rica ederiz Çiçek hanım. :oke:

messevim

messevim

Üye
bir numara mi ? En az şu forumda benim gibi symbian kullanan onlarca kişi bir daha nokia almam ! Demek te. Symbiancı kesimini görmüyorlar sanırım.

Türe

Türe

Üye
Apple 6 yıldır aralıksız en çok memnun eden marka seçiliyor. :hmmm

Lenneth

Üye
Zaytung haberi sanki :ehe

• Beğen
Tepkiler: Türe
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Apple 6 yıldır aralıksız en çok memnun eden marka seçiliyor. :hmmm
Senin söylediğin J.D.Power & Associates'ın her yıl düzenlediği müşteri memnuniyeti anket sonucu galiba. Her nedense Apple son 9 yıldır listenin en tepesinde.:hmmm

Türe

Türe

Üye
Senin söylediğin J.D.Power & Associates'ın her yıl düzenlediği müşteri memnuniyeti anket sonucu galiba. Her nedense Apple son 9 yıldır listenin en tepesinde.:hmmm

Her nedenseye gerek yok abim millet hızlı olsun uygulama olsun diyip alıyor ve karşılığını alıyor. :) Kimse özgür değil ben memnun değilim demez ki böyle derse android almalı zaten

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
Valla nokia kullanıcılarının çoğunluğu tarafından elop'un kulakları çınlatılıyordur emin olun :D

Türe

Türe

Üye
[ENGİN];6220355' Alıntı:
Valla nokia kullanıcılarının çoğunluğu tarafından elop'un kulakları çınlatılıyordur emin olun :D

#DirenSymbian :ehe

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye

Her nedenseye gerek yok abim millet hızlı olsun uygulama olsun diyip alıyor ve karşılığını alıyor. :) Kimse özgür değil ben memnun değilim demez ki böyle derse android almalı zaten
:evet: & :sır:

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
[ENGİN];6220355' Alıntı:

#dirensymbian #direnmeego #direnmaemo

• Beğen
Tepkiler: pRime.
messevim

messevim

Üye
e nerede kaldı o kadar symbiancının ahı ?

erolustun

Üye
Adamlar dogru duzgun bir tarayici yapmadan Symbian defterini kapatiyor. Ne denebilir ki. Pes!

enterneoll

enterneoll

Üye
hahaha symbian kullananlara sormamışlar bence

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
arkadaşlar araştırma forum takipcileri arasinda yapilsa haklisiniz derdim. Ama şundan emin olun ki Türkiye'deki forum takipcileri Nokia'nın bir yılda sattıgı telefon sayısı kadar bile degildir. O yuzden degerlendirmeyi yaparken hala daha N8'ini pr1 ile kullananların da oldugunu hesaba katın.

m542tf

m542tf

Üye
arkadaşlar araştırma forum takipcileri arasinda yapilsa haklisiniz derdim. Ama şundan emin olun ki Türkiye'deki forum takipcileri Nokia'nın bir yılda sattıgı telefon sayısı kadar bile degildir. O yuzden degerlendirmeyi yaparken hala daha N8'ini pr1 ile kullananların da oldugunu hesaba katın.

Çalıştığım yerde elemanın n8'i hala p1 halinde de memnun

..maHsun..

Üye

Üst Alt