Note 2 deki enteresan şarj sorunu :)

Sponsorlu Bağlantılar

aleranol

aleranol

Üye
    Konu Sahibi
Note 2 deki enteresan şarj sorunu :)
Arkadaşlar şu sıralar oldukça enteresan bir şarj sorunum var.
Bundan 5 ay önce;
1.1saat shadow gun dead zone oynadığımda % 10 civarı şarjım giderken şimdilerde % 17 civarı şarjım gidiyor.
2. 10dk lık teneffüste müzik dinleyip maxicepe girince sadece % 1-3 şarjım giderken şimdilerde % 4-8 şarjım gidiyor.
3. Heroes of order and chaosta 40dklik maç atınca % 12 sarj giderken şimdi % 13-18 sarj gidiyor
Ve sadece 30dk ekran kapalı müzik dinlerekn önceden % 1 şarj azalırken şu an % 3-4 sarj gidiyor.

Anlayacağınız üzere şarj durumum aşırı anormal. Şu anda her ne kadar TRAD v8 roma sıkışıp kalmış olsam da ilk hafta böyle bir sorun mevcut değildi.

2 kere detaylı kalibrasyon yapıp toplamda 24 saat kadar harcadığım halde sadece 2 gün dayandı 2 kalibrasyon da. Voltajlar frekanslar vs. Hep kismama rağmen çok değişmedi. Hatra i/o dan şüphelendim zen sio cfq noop hepsini 1er gün denedim ama çok bir fark olmadı.
Yeni kernel yükledim durun yine aynı.

Benim sandığım rom atarken veya kernel yüklerken şarjım hiç % 100 değildi. Hep % 55 ila % 90 arasıydı. Bu sorun oluşturdu ve romdaki hatalarla sorun büyüdü diye tahmin ediyorum.

Sizce farklı iyi bir rom kurup daha sonra kalibrasyon yapsam kesin olarak düzelirmi? Yoksa cihazı official yaptığım zaman garantiye verirken ekrandaki sağ üst köşe kalem algılamama sorunu, sağ üstte gece siyah ekranda fark edilen mürekkep lekesi benzer bolge sorunu, Flash ışığın bazen açılmaması ve sesin nadiren gitmesi gibi sorunlar ile beraber bu şarj olayını da yazsam adam gibi yaparlar mı?

Amacım benzer durumdakilerin bunları okuyup incelemesi ve bilgi edinmem. Böyle değişik şarj sorunları kolay rastlanmiyor çünkü. Konu taşınmaz ise sevinirim.

fk555897

fk555897

Üye
Ben hiçbir sorun yaşamadım Note 2'de.

enterneoll

enterneoll

Üye
bataryan eskimeye başlamış her batarya 6 ay sonra belirgin performans düşüşü yaşar

• Beğen
Tepkiler: canko13
tapatalk

tapatalk

Üye
Bataryalarin klasik sorunu

aleranol

aleranol

Üye
    Konu Sahibi
Bataryada gerçekten hiç sorun göremedim. Şişme vs. Yok. Ama dediğin gibi zamana bağlı ve devire bağlı eskime olduğunu biliyorum. Telefon elimden ciddi anlamda düşmüyor. Pc olmadığı için herşey bunda. Tüm ödevlerim notlarim oyunların forum hesaplarim müziklerim. Zaten müziklerim flac formatında ve tam boy kulaklık olunca günde 3 4 saat müzik dinliyorum ve gece yatarken white noisede mix ile uyuyorum. Sürekli telefon açık. Dolayisiyla günde 2 kere şarja taktığım zamanlar da oluyordu.
Sanirim batarya da şarj sorunu olabilir ama gerçekten gereğinden fazla. Düz kullanımda 2 kat hızlı şarj gidiyor ağır kullanımda 1.7 civarı.

enterneoll

enterneoll

Üye
bataryada şişlik olmasına gerek yok bence bataryan eskimiştir bide son günlerde yüklediğin uygulamaları gözden geçir belki çok kaynak harcayan bir uygulama vardır

fingerback5

fingerback5

Üye
Bataryaların çok hızlı boşalması da ömrünü ciddi kısaltıyor.

aleranol

aleranol

Üye
    Konu Sahibi
Set dns whatsapp ve facebook var. Sürekli açık olarak. Set dns level 3 için gerekiyor birde okulun netinde işte ;) bilmiyorum bu hafta set dns olmadan deneyeceğim bir de. Eğer sorun gecmezse garantiye kalır

- - - Eklendi - - -

Bataryaların çok hızlı boşalması da ömrünü ciddi kısaltıyor.

Voltajlar düşük. Şarj hızı yüksek. Aslında bunda önemli bir etken. Ben mobilnnet+32ohm 40mm sürücülü kulaklığım+ heroes of order and chaos ve arka plan uygulamaları ile deli gibi şarjım gidiyor bazen.

MaxipmaN

Üye
6ayda batarya performansı düşmez şaka mısınız en az 1yıl ama kaba tabirle şebek gibi kulllanılmışsa çok ısınıp %90ken falan tak çıkar tak çıkar normal

aleranol

aleranol

Üye
    Konu Sahibi
Hayır. Sadece soft brick vb. Durumlarda tak çıkar yapıldı. Önceki telefonum nokia c7 idi. Unun pili de 14 ayda % 80 kapasiteye inmişti ki şu an telefinu çok daha fazla ve sarja çok fazla takip çıkararak şarj ederek kullanıyorum. Şarjın dengesiznolmasinin sebebi sanırım pili yıpratmam ve Yazılım sorunları. Sizce bunları garantinin bana yükleme olasılığı var mı?

Massbattle

Üye
Arkadaş haklı kullanıma bağlı sırf batarya yüzünden garantiye yollarsan teli 1-2 ay eline alamassın hemde bişe yapmazlar yeni batarya ile birlikte 2 kat parayıda takarlar.. normal bişe özellikle tel şarjdayken oynama.. yapabileceğin bişe yok yeni battery al ;)

aleranol

aleranol

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaş haklı kullanıma bağlı sırf batarya yüzünden garantiye yollarsan teli 1-2 ay eline alamassın hemde bişe yapmazlar yeni batarya ile birlikte 2 kat parayıda takarlar.. normal bişe özellikle tel şarjdayken oynama.. yapabileceğin bişe yok yeni battery al ;)

1 ayı geçirirler ise zaten ben o garantiyi mahvederim. Sürekli arayip durucam zaten. Evimde bunun yerini alabilecek hiçbir şey yok. Birde tel şarjda iken çok oynarım :D hatya bir sarj aleti tel şarjda oyun oynarken pilimi azaltıyordu. Şimdi yazarken fark ettim pili öldürmek için elimden geleni yapıyorum :ehe

PriZm

PriZm

Üye
Better battery stats ve cpuspy programlarını yükle.Telefon kullanımda iken hangi uygulamaların sistemi kullandığını kontrol et.Ayrıca telefon kullanımda değilken cpu ve gpu'nun derin uyku moduna geçtiğine dikkat et.

qarzulocne

qarzulocne

Üye
Belki alakasiz ama.
Sarjli flipcoverlar var. Sarj bittimi bas dugmeye tel sarj olsun:p

Ufukcan77

Ufukcan77

Üye
Better battery stats ve cpuspy programlarını yükle.Telefon kullanımda iken hangi uygulamaların sistemi kullandığını kontrol et.Ayrıca telefon kullanımda değilken cpu ve gpu'nun derin uyku moduna geçtiğine dikkat et.
ilkkez duydum bende b, yapayım saol

MaxipmaN

Üye
valla senin batarya ölsün diye yapmadığın şey kalmamış :D

aleranol

aleranol

Üye
    Konu Sahibi
Hakikaten ya. Konu açınca farkına vardım. Benden ibret alın. :D batarya da 1 yıl garanti var. Beni ilgilendirmiyor. Garanti de onu yapacak keratalar.

Artles

Artles

Üye
Su nadiren ses gitme durumu bende de var daha yeni whatsappdan 4 mesaj gelmiş telefon sensizde değildi ama sonradan farkettim geldiğini yanimdaydi yastiklarin altina gömmüştüm acaba diyorum o kadar mi akilli :D

qarzulocne

qarzulocne

Üye
Nadiren ses gitme durumunu bilmemde sende kafanin ucup gitmesi durumuda olabilir :D

Takipçi Satın Al

Üst Alt